Şimdi Ara

6990'ın Fazla Isınması ve Sistem Hakkında Bazı Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar ve sistemimi belirteyim,

Radeon 6990
    32 Gb 1333Mhz Ram
    FX-8150
    Asus Crosshair IV Extreme 890FX/SB850
    2 TB HDD
    256'lık bi SSD

Öncelikle sorularım sırasıyla şunlardır:
    I. İlk olarak sistemin eski bir yapıya sahip olduğunun farkındayım fakat oynadığım oyunların çoğunda ekran kartı 100 santigratlara dayanıyor ve bilgisayar çat diye kapanıyor soğuduktan sonra ise tekrar açılabiliyor. Bu ısınma sorunu aşırı sinir bozucu olmaya başladı. Ekran kartım sanırsam crossfire ile iki tane 6970 barındırıyor fakat eski bir kart olduğu için yetersiz kaldığı çok oyun oluyor bunu kabullenip oynadığım oyunları da o seviyede tutmaya çalışmama rağmen yine de aşırı ısınmadan kapanıyor. Shadow of Mordor'da LoL'de kapandığını görüyorum. Bu ısınma sorunun sebebi donanımsal mıdır? Afterburner'dan fan hızlarını maksimuma çektim kulaklarım ağrıyor artık kasa ısınmasın diye ama nafile.

II. Acaba ekran kartı+işlemci+anakart üçlüsünü satmaya kalkışsam ne kadar değer biçilir? İnternetten 6990 piyasasını bulamadığım için soruyorum. Şimdiden teşekkür ederim

• Sat kurtul en iyisi.

msi afterburner programıyla voltaj düşürerek daha az ısınmasını sağlayabilirsin.
  • Kesinlikle haklısıız voltaj olayını deneyeceğim fakat ben satmak istesem de alıcı bulmak biraz zor olmayacak mıdır? Şimdi elden çıkardım desem yeni ekran kartı-işlemci vb. fiyatları malum en kötü satıp xone almayı deneyeceğiz artık teşekkürler
  • Deli ısınır o kart macunlarını yenilediysen ve kasa havalandırması iyiyse yapıcak bişiy yok.
  • hocam allah aşkına o ram ne öyle? 32 gb 1333 mhz iyiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

hocam allah aşkına o ram ne öyle? 32 gb 1333 mhz iyiymiş.
    benim topladığım bir sistem değil ama bazen beni de şaşırtıyor...
  • zamanınd aiyi para verilmiş. 6990 nedir ismi bild korkutucu ona ayrı psu takılıyordur :D 3 gpu lu flndır.
  • Yiğidim o kartı nerden buldun seni tanımak istiyorum. amd nin zamanında killer kartıydı çift gpulu, acaba bitcoin performansı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 25 Haziran 2019; 23:53:28 >
  • Kapanma sıcaklığına kaç dakikada ulaşıyor? Güç kaynağının yetip yetmediğini de hesaba katmak lazım; yıllar içinde ilk günkü verimini kaybedebilir. Kartınız büyük bir ihtimalle iyi bir temizlik ve macun yenilemeye ihtiyaç duyuyor. thermal grizzly conductonaut sıvı metali sizinki kadar ısınmasa da benim R9 290'a uyguladım resmen kulaklarım rahatladı. Paraya kıyıp alın bunu kartınız güzel ıskartaya ayrılacak bir kart değil piyasası da pek yoktur ucuza bile satsanız çoğu kişi o kadar ısınan,elektrik tüketen kartı almak istemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.