Şimdi Ara

6k tavsiye konusu - soru cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
89
Favori
24.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hangi üni
  • Dr Arslan İbrahimoğlu kullanıcısına yanıt
    Aybü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrarları nasıl yaptınız? Özellikle fen dersleri çabuk unutuluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fizik ve kimyada aldığım notları okurdum, biyolojide ise asel biyoloji defterinden konuyu okurdum. Arada geriye dönük konulardan soru çözerdim tekrar ettikten sonra. Bazı konuları tekrar videodan izlerdim, bu şekilde hocam

• Up görmeyenler ve sorusu olanlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle hayırlı olsun inşallah istediğiniz yere yerleşmişsinizdir. konuyu görmedim görsem daha önce yazardım :D 3. sene zor olmadı mı? nasıl üstesinden geldiniz?

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geç yazdım kusura bakmayın bugün yoğundu

Aybü türkçe tıp geldi zaten üste de Hacettepe tıp vs yazmıştım yani bunu bekliyordum sadece türkçesi gelir mi diye bi kaygım vardı alta ingilizcesini yazmıştım. 6037 ile almış geçen yıl ben 6047.yim, bu yıl 6250 ile vs giren varmış türkçe geldiği için mutluyum hazırlık vakit kaybı olacaktı okurken yazları ingilizceyi öğrenirim bir şekilde

Konuyu up lıyorum ama kimse görmüyor Çünkü görenler pm atıyor buradan yazmıyor konu da altta kalıyor haliyle artık pm den bakmayacağım

Tabii ki zor oldu, son bi ay en kötü diş gelsin giderim diyordum 6k geldi bu sefer de "dikkatsizlik yaptım, keşke daha iyi gelseydi" demeye başladım insanoğlu doymuyor hep daha fazlasını istiyor Buna da şükür hayırlısı buymuş diyelim dikkatsizlikler de nazar boncuğu diyelim ama matematik netlerim için gerçekten üzgünüm netlerim bu netlerden daha yüksekti matta.

Psikolojik bir savaş bu. Ben moralim bozulsa bile, keşke kalmasaydım geçen yıldan bile kötü yapıcam vs diye düşündüğüm zamanlar olmasına rağmen, bunları sonra düşünürüm diyip kendimi derse adapte etmeye çalışırdım. Eylül ortası başlamıştım inan ki verimsiz çalıştığım 1-2 ay, hiç çalışmadığım totalde 1 ay vardır. Kalan o verimli vakit sabah 8 akşam 6-7 kütüphanede olduğum zamanlar. Ben kütüphaneyi öneriyorum herkese. Başkaları çalışırken kendinizi odaklamanız çok daha kolay oluyor. Evde ben çalışamazdım pek çünkü herkes rahat rahat yatarken zor gelirdi çalışmak ben de yatardım sık sık mola verir telefonla oynardım vs. Evde çalışamıyordum yani pek, ses de vardı. Belki benim iradem zayıftır evde çalışabilenler de var, ses olmasa belki bi ihtimal ben de çalışabilirdim ama kütüphane yine de daha iyi. Bilgisayarlıydı konu dinleyip not alırdım, çözemediğim soru olursa youtube dan hemen çözümüne bakardım. İki tane 3. yılına kalan arkadaşım vardı biri arada gelirdi benle kütüphaneye iyi oluyordu. Onla muhabbet ederek psikolojimi koruyordum ve insan olduğumu hatırlıyordum sınavla ilgili de rahat rahat konuşabiliyordum. Dh olmasa benim için her şey daha zor olabilirdi kaynak tavsiyesi aldım, tyt denemesinde süre yetişmiyor dedim onun tavsiyesini aldım, tercih dönemi de çok yardımcı oldu herkes burası bi nimet. Arkadaşlarınıza tavsiye edin ben ediyorum. Burası benim yalnız olduğumu unutturdu. Aileniz, ünideki arkadaşlarınız sizle bi süre sonra artık sınav konuşmak istemiyor anlıyorsunuz e zaten sistemi de bildikleri yok çoğunun, konuşsanız da işinize yaramıyor anlayacağınız. Yanınızda arkadaşınız yoksa dh den yazın birine dost olun. Zor zamanınızda dertleşirsiniz. Sınavı bilen birileriyle konuşunca hem ders anlamında katkısı oluyor hem de halden anlayan biriyle konuşup rahatlıyorsunuz. Ben mümkün olduğunca aileme ve ünideki arkadaşlarıma sınav konusu açmazdım onları bunaltıyormuşsunuz sıkılmışlar gibi oluyor anladınız mı, kendinizi fazlalık hissediyorsunuz, barajı bile geçememiş gibi hissediyorsunuz, başarısız hissediyorsunuz... Halinizden anlayan birileriyle konuşun. Burada takılın. Ama çok değil tabii dozunu ayarlayın tüm gün tavsiye aramayın oturun çalışın. Moraliniz bozulduğunda dahi çalışmayı öğrenin. Eğer kafanız yanıyorsa, bunaldıysanız bırakın gerekirse 3-4 gün bile bırakın çalışmayın. Ama bu kafa tatili değil sakın boş yere uzatmayın. Ben kendim için tatil gerektiğini anlardım, kendime gelince de devam ederdim çalışmaya. Yani biraz daha tatil yapayım vs demezdim hatta ailem beni gezmeye zorla götürürdü ayda bi iki kere. Bu şekilde başa çıktım bu seneyle, başka sorunuz varsa cevaplarım yine aklıma bunlar geldi şu anlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 6 Ağustos 2019; 17:24:18 >

• murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt de süreyi yetiştirmek için neler yaptın, tebrik ederim bu arada üni ve bölüm için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hecawin -- 6 Ağustos 2019; 17:26:24 >
  • Hecawin H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, benim sene içinde süre yetirdiğim tyt deneme sayısı bir elin parmağını geçmez. Sonra bölüm denemeleri çözmeye başladım sanırım o sırada hızlandım. Sınava girmeden önce hep bölüm denemesi çözdüğümden tyt de süre yetiştirip yetiştiremeyeceğim hakkında bi fikrim yoktu. Benim sorunum sakin kalamamak çok stres yapıyorum baş ve işaret parmağımın arasına baskı uyguladım stresi azaltıyor diye okumuştum. Kendi kendime sen de yapamayacaksan kimse yapamaz o kadar çalıştın vs dedim sakinleştirmek için. O an kral sizsiniz gibi davranın. Motive bir şekilde hızlıca çözdüm bütün soruları gördüm 2-3 tanesini çözmeye vakit yetmedi ama olsun sonuçta yetişti o vakit yetmeyenleri 5dk da anca çözerdim zaten o heyecanla, uzundu yani

Sonuç olarak bölüm denemesi tavsiye ederim ben sosyal dışında her branştan çözdüm ve çok doğru bir iş yaptım diye düşünüyorum

Ayrıca sorularla inatlaşmayın ben aklıma gelmeyenleri geçtim direk sonra geri döndüm böyle yaparsanız kazanırsınız hatta bazen aynı sayfada gözüme kolay geleni önce çözerdim öyle daha hızlı bitiyor gibi denemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 6 Ağustos 2019; 17:35:44 >

Benim de yetistiremedigim 3 deneme vardı 4.sü de gerçek sınav oldu

• Üzgünüm hocam

• Up bayramdan sonra forumu bırakacağım galiba. Sorusu olanlara yardım edelim o zamana kadar

• Hocam tekrar yazıyorum ben :d şu konuları ne zaman, ne kadar çalışacağınızı nasıl ayarlıyordunuz? kaç gün verilmelidir inanın bilmiyorum tyt için sorun değil hızlı hızlı gidiyorum bildiğim için. Ama ayt de aceleyle konuları bitirmek veya geç kalmak istemiyorum. Siz biraz kendi düzeninizden bahseder misiniz nasıl ayarladığınıza dair

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu kadar günde bitsin demezdim. O gün için bi planım olurdu tam olarak saat saat değil ama yine de sıralı.

Mesela: prg + problem + mat2 + geo + fen dersi
    O gün için program buysa paragraf, problem, mat 2 kısımlarını öğlene kadar hallederdim genelde (öğlen dediğim 1'e kadar 12 değil, 1'de yemek yemeye giderdim kütüphaneden çıkıp) mat2 de konuyu dinleyip anladıysam yetişirdi bi kaç test çözerdim vs. her sorunun bitmesine gerek yok ertesi gün de çözebilirdim. Yemekten gelince hala mat 2 çözme ihtiyacı hissediyosam yani tam oturmadıysa onu çözmeye devam ederdim, oturttuysam geometriye geçerdim ya da fene o anki ruh halime bağlı. Diyelim ki matın peşine geo olmasını kafam çekmiyor o gün, o zaman fen dersini öne alırdım geoyu akşama bırakırdım. O fen dersi fizikse veya kimyaysa dinleyerek not alırdım; genelde fizik konularında 30-45 dk lık video dinleyip not almak, kimyada ise 45-60 dk lık video dinleyip not almak yeterli olurdu o gün için, fazlası bunaltırdı. Çünkü not alarak gittiğim için o süre uzuyordu zaten. 30-45 dk fizik ya da 45-60 dk kimya izlemek o konuyu bitirmiyorsa sorun değil, ertesi gün aldığım notları okuyup üstüne devam edip sorusunu çözerdim (bitmezse yine not alıp ertesi gün notları yine okuyup üzerine devam edip soru çözerdim) yani bi konu şu kadar günde bitecek kafanda diyebilirsin ama tam olarak öyle olmuyo genelde. 3 gün verdiğinde 4 gün sürerse moralini bozma yani programına devam et. Fen çalışmam bitince geometriden Kenan Kara dinleyip acil çözerdim. Bu kitabı rahat rahat çözdüğüm günler de oldu sinirden kudurarak çözdüğüm günler de, çünkü bazı yerleri görmesi zor oluyor ve ben üçgen dışında hiçbir konuyu geoda bilmiyordum nerdeyse. Üçgeni de yarım yamalak biliyordum Kenan hoca sayesinde şu an çoğu öğretmen kadar iyiyim Allah'a şükür. Mesela paralelkenarda 11 soruya 1 saat uğraşıp yine de testi bitiremediğim günü hatırlıyorum. Moralim çok bozuldu ve 1 aya yakın geometri çalışmamıştım. Allah'tan normalde her gün çözüyordum ve o 1 ay beni çok geri atmadı. Sonra analitiği hallettim ve dörtgenlere öyle geçtim. Kuralları okudum sonra videoları dinledim ve tekrar çözmeye başladım bu şekilde bana daha iyi gelmişti yani istersen analitiği dörtgenlerin önüne al acil çözeceksen. Çalıştığım günler eğer moralim yerindeyse bu şekilde çalışırdım. Bazı konular ne kadar çalışırsan çalış anlaşılmayabilir onların üstüne biraz daha git pes etme, bazıları da kolay anlaşılır o konularda çok oyalanma. Not işini ben çok öneriyorum bana çok faydası oldu fizik ve kimyada. Geometride soru çözerdim kuralları yazmazdım, unutuyo gibi olursam ayraçları izlerdim o konudan.

Bi konunun ne kadar sürede biteceğini sen belirliyorsun yani. Birisi o konuda temeli vardır çabuk bitirir sorulara geçer, birisi hiçbir fikri yoktur günlerini alır. Kafanda oturtana kadar bitmedi say. Kafanda oturtunca da %50 bitti say. %100 için sonradan tekrar etmen lazım. Soru çözmesen bile konuyu tekrar et notlarından. Zaten fizikle barış tan not aldığım için örnek bazı soruları da eklerdim mesela soru çözmüş gibi de olurdum tekrar ederken. Kendini kasıp uzun konuları erken bitirmeye çalışma, kısa konularda da gevşeyip oyalanma. Anlayacağın herkes kendisi belirler bu süreyi. Ama kabataslak düşünürsem elektrik ve manyetizma, limit + türev + integral kadar vaktini alır şu anki halleriyle. Böyle de örnek vermiş olalım. Kimyada da asit baz dengesi çok uğraştırabilir. Sakin olup çalışmak lazım. Son olarak biyoloji de okunup test çözülmeli not almak aşırı vakit alabilir çünkü. Biyolojide de bitki ve sistemler çok vaktini alacak. Sabredip çalışmaya devam edeceksin. Konularda eksik bırakmadan gideceksin. Senenin sonunda aldığın notları 1 günde okursun işte o insana o kadar fazla şey katıyor ki. Tüm seneyi 1 günde baştan hatırlıyorsun. Bazıları günlerini verse de sınavda yanlış yapıyor o konudaki soruyu ama sen daha yeni tekrar etmişsin ve hatırlıyorsun.

Yine çok konuştum Başarılar diliyorum kendine iyi bak

Çok faydalı oldu benim için teşekkür ederim

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    Önemli değil ama bu uzun vadede oturmuş bi program yani birden bu kadar şeyi aynı gün yapmak zor olabilir yavaş yavaş oturacaktır başta prg + problem + mat/geo/fen den sadece biri şeklinde gidebilirsin

hocam girdiğiniz yer çok iyi ki ilk10bin içinde 1 sorunun bile sıralamaları deli oynattığı için bence moralinizi bozmayın. 40kdan 6kya çekmek kolay değil. arkadaşım bu sene 20den 8e çekti bi de öyle bakın.
    kafamız aynı sizinle. ben de kütüphane taraftarıyım ama sanırım dershaneye gidicem. 48kdan hazırlanıcam. inşallah yapabilirim. yazınızı da okudum çok teşekkürler. ben de az çok bir şeyler uyandırdı.

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam hayırlısı olsun umarım yaparsınız, başarılar diliyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.