Şimdi Ara

6k tavsiye konusu - soru cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
89
Favori
24.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç kişiye açıklanmadan önce tavsiye konusu açarım açıklanınca demiştim, şimdi birçok tavsiye konusu var diye gerek duymadım ama isterseniz eğer bugün soru cevap ya da tavsiye konusuna çevirebilirim bu konuyu. Yarın tercih dönemi başlıyor; tercih dönemiydi, açıklanması, kayıtlar vs. pek buralarda olmayabilirim ya da ilgilenemeyebilirim. O yüzden şimdi halledeyim istedim, forum istiyorsa ben de kendime borç bilirim çünkü fazlasıyla faydalandım buradan. Yalnız hissetmeyişimin en büyük nedenlerindendi.

52k-40k-6k yaptım sırayla 3. yılımda kazandım. (Henüz tercih yapmasak da bu yıl gideceğim) İsterseniz kitap önerisi, isterseniz 3. yılın psikolojik yanı ya da derslere hangi metodlarla çalıştığımı sizlerle paylaşabilirim. İyi forumlar

6k tavsiye konusu - soru cevap

Diş hekimliğinden neden vazgeçtim?

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139233787

2019 YKS SONUCUM

https://forum.donanimhaber.com/store/25/ec/d5/25ecd591a74f5f6435f25c11f9adf84c.jpeg

Ben lise boyunca yazılı odaklı çalışıp ilk yıl 52k yaptım ve nasıl yaptığım hakkında bi fikrim yok.(Anadolu lisesi) Gerçekten nerdeyse hiç çalışmamıştım bu yıla göre kıyaslarsam. Mezuna kaldığımda da dolayısıyla rehavete kapıldım "oho çalışmadan 50k yaptım bu yıl net çekerim 15k'ya" kafasındaydım. Ekim'de başlarım diyodum. O lafın Aralık'a kadar yolu vardı tabi. Aralık'ta bari rekabet ortamı olsun diye dersaneye yazıldım. Her şeyi hızlı hızlı bitirdim geometri üçgen dışında çalışamadım (üçgeni de baştan savma biliyordum) matta da yeni sisteme yönelik değil de lys ye çalışır gibi eski kaynaklar çözdüm sınavda da yapamadım tabi. Zaten geç başlayıp hızlıca bitirdiğim fizik konularını da unutmuştum vs. 40k geldi. Adam gibi çalışamadığım için "elimden geleni yaptım" diyemediğim için içimde kalmasın diye 3'e kaldım. Dersaneye yazıldım ama derslerin yarısından çoğuna gitmedim, denemelere gidiyordum bir de bazı derslere gidip insan yüzü görüyordum iletişim kuruyordum insanlarla yalnız hissetmemek için. Bu dersaneye yazılıp gitmeyin demek değil. Kendinizin farkında olun ben youtube'dan daha iyi anlıyordum ve kendim daha iyi çalışıyordum dolayısıyla çoğuna gitmedim.

TYT-AYT MAT NASIL ÇALIŞTIM?
    2018 TYT MAT 32-1 31.75
    2019 TYT MAT 35-3 34.25

2018 AYT MAT 25-5 23.75
    2019 AYT MAT 35-4 34

İlk olarak ben matematiğimi ikisinde de 37+ yaparım sanıyordum sınavdan önce. Denemelerim öyleydi çünkü. Ama sınavda bu şekilde geldi. Biraz üzüldüm emek vermiştim sonuçta ama sonuç yine de iyi diye çok takılmadım. Siz bunu bir başarı olarak görmüyorsanız bu kısmı atlayabilirsiniz

Tyt için 345 kullandım ama boş bıraktığım soruları en son çözümünü öğrenirim diyip geçtim hep, malumunuz sonradan da üşendim bakmaya öyle kaldı. Konu da çalışmadan çözmüştüm bu kitabı. Benim için yanlış çözülen ve bende pişmanlık uyandıran bi kitap oldu. Ama çok güzeldir siz hakkını vererek çözün. Onun dışında acil tyt mat kullandım ilk sayı kümeleri kısmı bence gereksiz, zor ve vakit kaybıydı çok vakit yiyordu. Gerisi güzeldi. Çap problemler çözdüm bunu da hızlanmak için kullandım her gün 1-2 test şeklinde.

Ayt için acil ayt mat kullandım bir de acil geo. Bu iki kitabı ben severek çözdüm ayt mat bazen çok bunaltsa da genel olarak ikisi de güzel ve önerebileceğim kitaplar. Acil geoyu bence herkes çözmeli. Sınavdan zor ama sınava eksiksiz hazırlar. Bazen çok bunalabilirsiniz, dörtgenleri bi tık abartı gelebilir. O arada ben o kadar bunaldım ki 1 aya yakın geometri bakmadım diyebilirim. Sonra analitiği bitirip dörtgenlere geçtim ve bana iyi gelmişti. Ben her gün matematik ve geometriden ya konu dinler ya da soru çözerdim. (Çalıştığım her gün tabii, olabildiğince düzenli ve sürekli olmaya çalışın.) Her gün geo ve mat baktığımdan 1 ay geo bakmamak bana pek koymamıştı açıkçası. Tabii olmasa daha iyiydi o ayrı. Tyt de geo 1 yanlış ayt de full (trigo geo sayılıyorsa o sorum yanlış, 3x i sormuştu ben x almıştım sanırım)

Konu anlatım olarak ben tyt-ayt mat için ceyhun hoca kanalını kullandım. Sadece trigoda konu anlatımlara pek bakmadım 11'de karekökün fasikülünü çözmüştüm çoğu şeyi biliyordum, bilmiyorsanız ceyhun hoca+hocalara geldik öneririm. Türev-integral için ben sendesorr kullandım ceyhun hocanın güncel değildi türev integral değiştiği için meb kitabından anlatan sendesorr kanalını tercih ettim. Limit için de Mustafa Yağcı izlemiştim müfredatta olan kısmını. Fonk ben yahya tandan dinledim ama fonksiyon için temeliniz varsa önermem hem uzun hem de bilale anlatır gibi. Benim fonksiyonda asıl sıkıntım şunlardı ve şu kanaldan hallettim:

BUders Boğaziçiliden Özel Dersyoutube
    Fonksiyonlarda Öteleme, Simetri ve Dönüşümler Çalışma Kağıdı-1
    https://www.youtube.com/watch?v=Ud2iWupNRo4&list=PLcNWqzWzYG2tBNZKvfxQ_tR80waSXtfUw&index=37

Bu kanalı başka konular için kullanmadım bi bilgim yok ama fonksiyonun bu kısmını halletmemi sağladı bence bu videolar çok iyi.
    Geometride tabii ki Kenan Kara izledim. Geometri temelim pek yoktu ilk yılki tyt ayt mat netlerimin daha düşük olmasını geometriye borçluyum sağ olsun. Sonra Kenan Kara ve metinhocam kanalı arasında kalıp Kenan Kara'yı seçtim. Pişman değilim hatta memnunum diğer kanal da iyidir çok izlemediğim için yorum yapamicam ama öneren birçok kişi vardı metinhocamı da. Kenan Kara + acil yaptım ve bilgi eksiği olmadan girdim sınava. Acilde beğendiğim güzel soruları mat kitabında da geoda da daire içine alırdım tekrar dönüp bakarım diye (bakamadı). Ama olsun belki sizin bakmaya vaktiniz yeter işaretleyin yine de hepsine bakmasam da ben de arada kitabı karıştırırken illa ki bakmışımdır. Bazı soruların da yanına Kenan Kara'nın verdiği kuralları yazardım (çok nadir kural verir, mantığıyla öğretir). Ben pdf leri çıkarmadım ama hoca çözerken gözümle çözemiyosam kağıda çizer çözmeye çalışırdım ot gibi izlemezdim. Acilde de zar zor çözdüğüm, beğendiğim, çözemediğim soruların çözümlerini izlerdim bazen tüm testi izlediğim oluyordu. Ayraçları da izledim çok faydası oldu Kenan Kara hayatımda tanıdığım en harika geometri hocasıdır. Geo için birey b, final, palme, yayın denizi ygs lys kitaplarından da ara ara çözmüştüm ama yarım yamalak hep, bunlar arasından birey b beyaz kapak ve yayın denizi ygs lys geo iyiydi. Ayt mat için bilgi sarmalı da yarım çözdüm güzeldi trigonometrisini beğendim acilin trigosu biraz ağır onun yerine bilgi sarmalınki çözülebilir.

FİZİK NASIL ÇALIŞTIM?
    Nihat Bilgin'i yorum soruları için, fen bilimlerini işlemli sorular için kullandım ve ben ikisini de çok seviyorum çok severek çözdüğüm kitaplar. Umut Öncül'ün youtube videoları eskidiği için fiziklebarış dinledim genelde. Modern Fizik için ise ESŞ dinledim harika anladım müthiş anlatıyor youtube daki videolardan dinledim ben. Ama ESŞ not almıyor pek. Konu anlatımlı bi kitapla birlikte dinledim ben. Bu forumdan da kafama takılanları ona sordum cevapladı sağ olsun, hocam Allah razı olsun fiziği fullememde sizin de emeğiniz büyük @ertansinansahin

Fiziğin mantığını öğrenin ben fiziği not aldım kendi cümlelerimle ve arada dönüp okuyordum son gün de okudum. Hem özgüven verir hem konuları hatırlatır. Başkasının notlarından çalışmayın kendi notunuzu kendiniz alın. Emin olun sizin için not alınması gereken önemli yer ile başkası için not alınması gereken önemli yer farklı olabilir. Anlamadığınız yeri defterinizde kendinize anlatmanız mükemmel bir öğrenme şeklidir. Umut Öncül'den de dalgalardan birkaç video vs dinlemiştim yine hocalara geldikten de. Ama genel olarak fiziklebarış ve modern fizik kısmında da ESŞ izledim.

KİMYA NASIL ÇALIŞTIM?
    Kimya en kolay ders olabilir. Hem çok ezber değil hem çok matematik değil. Mantığını anlaması da fizikten kolay. Tyt kısmında kimya adası ayt kısmında kimyacı gülçin hocanın 13 hamlede ayt kimya serisini kullandım kesinlikle bu şekilde çalışmanızı öneririm. Kimyada anlamadığınız nokta olduğunda başka hocalara başvurabilirsiniz yine fizikte olduğu gibi. Ben kimyacı gülçin hoca, kimya özel, kimya adası kullandım. Kaynak olarak aydın öneririm. Bu dersi de not alarak çalıştım gerektiği yerde soru da not aldım ki yöntemi unutmayayım diye. Denge, asit baz dengesi gibi konularda çözüm yöntemleri tekrar etmeyince unutulabiliyor ya da karışabiliyor çünkü. Yine son gün organik dışında tüm kimya notlarımı okuyup girdim 2'ye bölmem gerektiğini de sabah tekrar ettiğim için biliyordum Organiği çap fasikülüne, fasikülde olmayanları not alarak hallettim.

BİYOLOJİ NASIL ÇALIŞTIM?
    Arkadaşlar biyolojiye ben başlıyordum 2-3 üniteden sonra unuttum sanıp başa dönüyordum bu böyle sürdü. Konuyu hep unutmuşum gibi geliyordu sonra sıkılıp bıraktım. Son 3 ay asıldım diyebilirim kesinlikle önermem yaptığım doğru da demiyorum. Ama konuları bitirip girdim zaten biyoloji temelim vardı tekrar gibi oldu sistemler falan. Asel biyoloji defteri kullandım öneririm kanal olarak da Selin hocanın biyokamp serisini kullandım çok memnunum. İsterseniz Selin hocanın biyokamp ını bitirip Bekir Avşar'dan bi tekrar edin. Biyolojide ben not alarak çalışmadım zaten sürem azdı okudum, dinledim, okudum, dinledim... Tyt 5-1(mantar sorusu) Ayt 11-2(prot. sentezi başladıktan sonra gen bozulup sentezi durdurmuştur diye düşünmüştüm, bir de o kadar çalıştığım tsh ı yanlış yaptım o an üç öncül de aynı gibi geldi) Test kitabı olarak limit, bilgi sarmal ve biraz palme kullandım. Hepsi güzel ama palme en güzeli. Ben palmeyi eskiden çözdüğüm için bi kısmını bu yıl çözdüm sadece, diğer kaynakları palme çözülü diye aldım.

Aklıma geldikçe eklerim genel olarak bu yıl böyle geçti. Benim bıraktığım zamanlar oldu umarım sizin olmaz, toparlanmayı bilin. 1 ay çalışmasam moralim bozulsa bile yapmak zorundayım diyip devam ettim salmadım hiç. Eğer ki aklınızın almadığını hissediyosanız biraz ara verin. Kendinizi tanıyosanız bahane mi buluyosunuz yoksa gerçekten tatile mi ihtiyacınız var anlarsınız. Ben vicdan azabı çeksem bile derslerden iyice soğumamak için bunaldığım zamanlar video vs izlerdim boş boş geçirirdim günlerimi. (Bu gün sayısını abartmayın) Bunalıp ara verince hemen olmayacak sanmayın çalışmaya devam edin son dakikaya kadar. Ben ayt sabahı çalıştım mis gibi taze bilgilerle girdim. Kişiden kişiye de değişebilir ben yapmasam içimde kalırdı siz "benim kafamı karıştırır" derseniz yapmayın. Başka sorularınız varsa alabilirim

3. , 4. yılına hatta 5. yılına kalan arkadaşlar, kendinize inanın. Bu sefer de olmaz demeyin. Elinizden geleni yapıp takdiri Allah'a bırakın. Yalnız hissetmemek adına başkalarının da çalıştığını bilmek bu forumun bana kattıklarından. Yine de burada çok vakit öldürmeyin. Başkalarının denemeler, kitaplar hakkında yaptığı yorumlara göre deneme kitap vs alırdım bu forumda çok iyi öğrenciler olduğundan aldığım neredeyse hiç bi kitaptan denemeden pişman olmadım.

Çözdüğüm denemeler:
    345 ayt mat (sınava en yakınıydı bence geometrisi sınavdan daha zordu ama)
    Acil ayt mat (zor bi deneme ben zora alışmak için aldım)
    3d tyt mat (kolay-orta-zor denemeleri var eh işte çok şekilli)
    Endemik tyt mat (ben çok beğendim)
    3d tyt fen (bunu da çok beğendim)
    345 tyt türkçe (güzeldi ama ben ösym gibi soran hiçbir yayın görmedim hayatımda, benziyordu diyemem)
    YGS Palme fen denemesi (40 soruluydu işime geliyordu tekrar etmemde ve eksiğimi görmemde işime yaradı ama bulabilir misiniz bilmem)

GÜNLÜK ÇALIŞMA RUTİNİM
    ayt mat + ayt geo + ayt fen derslerinden biri şeklindeydi bu şekilde çalışmanızı öneririm ben tyt yi laylaylom son ay bitirdim sosyalde de forumdaki konuları ve internetten bi kaç konuyu okudum sınav sabahı da harita videolarına baktım yavuz tuna kanalından 17-3 sosyal geldi. Bu yıl kolaydı ama yine de yazın sosyal çalışın tabii ki. Tyt çalışmayın demiyorum ama ayt yi bekletmeyin tyt yi aralara serpiştirin

Konuyu öne çıkarıp arada hortlatmanızı rica ediyorum. Faydamız olsun diye yayınladık ama çoğu arkadaş bulamayıp link istiyor.

Hepinize başarılar diliyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 2 Ağustos 2019; 21:41:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu yıl sınava girdim istediğim puanı alamadım mezuna kaldım sağlık lisesi mezunum temelim yok bu sene çok düzenli ve planlı çalışıcam inş. ders çalışma programı hakkında ve gün içinde kaç derse çalışmalıyım bu tarz konularda yardımcı olurmusunuz matematık hakkında nasıl çalışmalıyım önerdiğiniz şeyleri söylermisinz şimdiden çok sağolun harbiden kazanmak için çalışmak istiyorum bu yıl kazanmam lazım.
  • Diego52 D kullanıcısına yanıt
    Gün içinde burada olmayacağım, istediğiniz konu başlıklarını yazın akşam hepsini detaylı olarak editlerim. Tercihin ilk birkaç gününde de sorulara cevap vereceğim biraz geç açtım malum

Sizin sorunuzu da akşam yazacağım yazıda detaylandırırım hocam kendi çalışma stilimi anlatırım benim de fizik ve geometride temelim yoktu ama çalışınca oluyor
  • 1-gün içinde kaç ders çalışmalıyım?
    2-matematik dersine nasıl verimli ve güzel çalışırım önerdiğiniz youtube kanalı varmı 2 kanal arasında kaldım ilyas günes veya selim yükselden dinlemek. matematik temelim hiç yok bunun için birey a almalıyım yoksa ant. matematik başlamalıyım.
    3-bu çözülmeden girme dediğiniz kaynak öneriniz varmıdır?
    4-tyt ayt berabermi götürmeliyim ilk tyt bitirip sonra ayt mi geçmeliyim?
    5-nasıl bir program yapmalıyım 9 10 ay gibi bir zamanda çalışıcam.

6- bu tarz konularda hocam sizinde bana vermek istediğiniz önemli tavsiyeleriniz varsa çok makbule geçer hocam.

hocam yardımcı olursa büyük makbule geçer sağlık meslek liseesine gitmem en büyük hataydı 4 yıl bomboş geçti çok pişmanım bunun telafisini inş bu yıl yapmaya çalışıcam. şimdiden çok sağolun hocam.
  • Geçen sene 126k bu sene 44k . Sizce mezuna kalsam cekebilirmiyim ea

• Up diğer soruları da alabilirim birazdan cevaplandıracağım

• Nereye gitmek istiyorsunuz :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAP Hakkında Bir Soru?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2018: 300k

2019: 120k (Tyt türkçe 21-14 Ayt mat 28-6)
    (Tyt sosyal 14-6 Ayt fizik 4-7)
    (Tyt mat 21-3 Ayt kimya 5-2)
    (Tyt fen 15-5 Ayt biyo 6-7)
    2020: ?

Tyt türkçe ve ayt fende eksiklerim var. Çevreyi çokta önemseyen bir insan değilim. 2018 de çalışmadığım için bu yıl ilk mezun yılımmış gibi olacak. İlk 10k hedefiyle yola çıksam abartmış mı olurum?
  • Ayt matta hangi kaynakları çözdünüz
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Tıp ya da diş hocam son güne kadar net bir şey söylemiyim
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi çok iyi anlıyorum ben de ilk yılımda çalışmamıştım ikinci yıl da pek çalışamadım bu yıl çalışabildim ve sonuç iyi geldi. Ayt matınız gayet iyi bu sıraya göre. Hayır abartmış olmazsın çünkü asıl eksik fende gördüğüm kadarıyla. Çalıştıktan sonra yapamazsın diye bi şey yok aklından çıkar bunu
  • Yıl boyunca fen ağırlıklı gidip matematikten soru kaçırdığım konular için fasikül çözmeyi planlıyorum. Önerdiğiniz mat fasikülleri ve fen soru bankaları var mı ?
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    ekledim hocam
    hocam yukarıda cevabını bulamadığınız sorularınızı tekrar sorabilirsiniz
  • Başarılarının devamını diliyorum. Kendin çalışıp, ne yaptığının farkında olup halletmişsin, eline sağlık.
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sizler sayesinde

• Hocam çok sagolun cevapladığınız için ilk önce tyt konularını bitirip sonra ayt calışmayı düsünuyorum ayt calışırken de haftada 1 ve 2 defa tyt denemesi çözsem sizce nasıl olur hocam

Güzel olur hocam başlarda haftada 1 tyt yeterli analiziydi yanlış olan konulara geri dönüşüydü zaten bayağı vakit alıyor. Son 3-4 ay haftada 2ye çıkarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmmdır hocam sagolun matematikte ant 1 ve 2 bitirip karekök 0, üçdörtbeş,acil matematik sırasiyla bu kaynaklar yeterli olurmu temeli olmayan birisi için.

Hocam bu kadar soru soruyorum kb tam donanımlı başlamak istiyorum.
    Hocam dershane gitmeyi düşünmüyorum evde çalışsam nasıl olur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.