Şimdi Ara

6k tavsiye konusu - soru cevap (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
89
Favori
24.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler hocam sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmeyenler için up

• murphyslaw M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce neden sınavda 37+ olmadı matematik netleriniz? Eksikleriniz nelerdi ya da sınav anı için neler söylemek istersiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınav sabahı stresten hiçbir şey yiyemedim. Kahvaltıda en sevdiğim şeyler vardı birer lokma aldım midem bulandı. Son tekrarlarımı yetiştiremediğim için ayt feni batıracağımı düşünüyordum. Fenden başladım fen bitince matematiğe geçtim. Sorular gözümü korkuttu ve direkt yapamayacağımı düşündüm. Son haftalar ayt matematik denemesi çözmekten bıkıp bırakmıştım belki de onun güvensizliği de vardı üzerimde. Bi ara beynim durdu matematik sorularını anlamıyordum bile. Her zaman çözebildiğim soruları çıkaramıyordum. Ayt için böyle

Tyt de ise benim tyt denemelerim hiç yetişmezdi dolayısıyla hızlıca bitirmek istedim iki dikkat hatam var 1 boş olana sürem yetmedi diğer yanlış olana da süre yetmedi hiç düşünmeden sayıları çarpıp işaretledim geometri sorusuydu

Matematik kanayan yaram oldu gerçekten bu yıl. Daha yüksek netler bekliyordum. Geçen yıla göre özellikle ayt yi güzel yükseltmişim ama çalışmalarımdan dolayı daha iyi bekliyordum olmadı kader

Yok hocam matematik netleriniz gayet iyi :) Benim de hedefim 38-40 arası yapmak da o yüzden neden olmadığını merak ettim ders çıkarabilmek adına. Sonucunuz da çok güzel tebrik ederim ayrıca sorumu cevapladığınız için de teşekkür ederim :))

• Stresten uzak durun ve bol soru çeşidi görün. Aynı tip soruları tekrar tekrar çözmek işe yaramaz. Acil ve 345 denemeleri yeni tip sorular için biçilmiş kaftandır. Soruları kavrayarak çözün, çözmüş olmak için değil. Sonrası sınav anı hocam Kolay gelsin

• Hocam peki ilk mezuna kaldığınızda neden olmadı ? Benim ilk girişim ve 49744 yaptım sayısalda.Nelere dikkat etmem lazım süreçte.Hedefim 6-7k

• Ben şimdi 11. sınıfa geçtim 9ve10da yattım konuları hatırlamıyorum bile o yüzden 11de sayısala odaklanırken bi yandan tyt mat-fen sb çözmeyi düşünüyorum sıkıntı yaratır mı ? yürür mü beraber?
  • Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda da yazmıştım aslında. 52k dan kaldığım için herkes rahat rahat 15k ya çekersin diyordu. Rehavete kapıldım zaten yaparım şimdi tatil yapayım ekimde başlasam yeter dedim. Ekimde de başlayamadım. Çünkü ders çalışma alışkanlığı olan birisi değildim erkenden az az başlayıp ekime kadar oturtmam gerekiyordu saatlerimi. 5-6 saate çıkmam gerekiyodu. Aralık gibi aklım başıma geldi rekabet olsun diye dersaneye yazıldım hızlı hızlı konuları bitirdim (fizikte sıfır sayılırdım ve hızlı hızlı bitirdiğim konuları sınava yakın unutmuştum bile) fiziğin tamamına bakmıştım galiba, kimyada organiğe yarım bakabilmiştim, biyoda bitki yetişmemişti, matta eski kaynaklar çözmüştüm, geoda ise üçgen ve çokgen bakmıştım ama bu yılki çalışmama göre çok yüzeyseldi başka da bakmamıştım. E konularım bile yetişmediğine göre deneme çözmem imkânsızdı çünkü konuların bitmesini bekledim. Benim hatalarım geç başlamak, sınavı hafife almak, konuları hızlıca geçmek... Bu yıl eylül ortası kütüphanede başladım ve saatlerimi oturtmamda kütüphane faydalı oldu, sınavı hafife alma lüksüm yoktu 3. yılımdı, konuları da unutmamak için fizik ve kimyada not aldım diğer derslerden de soru çözdüm. Bu şekilde düzeltmeye çalıştım hatalarımı ve 6k oldu. Bir de 2018'de türkçe ve sosyal netlerim çok düşüktü
    2018 TYT 77.75 -- TR 23.75 SOS 10 MAT 31.75 FEN 12.25
    2019 TYT 98 -- TR 30 SOS 16.25 MAT 34.25 FEN 17.5
    Bu neti aşırı tyt çalışmaya değil denemeleri ciddiye alarak çözmeye ve bölüm denemesi çözmeye borçluyum. Sosyal dışında bölüm denemesi çözdüm hepsinden. Sosyalden de forumdaki ve internetteki notlara baktım, önemli konulardan video izledim sınav sabahı (haritalar vs).

Bu gibi sebeplerden 2018'de yapamadım. Bilincim 2019'da oturdu diyebilirim. Keşke lisenin başında farkında olsaydım ama yönlendiren olmadı sınavın adını bile bilmiyordum herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 24 Ağustos 2019; 11:40:45 >

• Beraber yürüyebilir ama size bağlı. 11'i öne alın yani asıl kavramanız gereken 11 olsun. Boş vakitlerinizde de 9-10'a bakın. Ama 11'i sağlam bitirmek olsun asıl hedefiniz. İsterseniz şimdiden günlük paragraf ve problem sorusu ekleyin programınıza, bunun dışında full 11 bakın. Yazın tyt mat ve feni halledersiniz. Paragraf tyt de tüm deneme sorularını daha hızlı okumanıza ve kavramanıza, problem de matematiği daha hızlı çözmenize yardımcı olacaktır. Yine de tyt çalışmak istiyorum diyorsanız bunun dışında tyt de ekleyebilirsiniz çalışma programınıza. 11'i sağlam tuttuğunuz sürece tyt çalışmanızda bir sıkıntı yok hocam

• Ben de 66k dan kaldım hedef 5k, benim için faydalı oldu teşekkürler.

• .

• Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam umarım başarırsınız

• TYT ve AYT Fizik için hangi kaynakları çözdünüz? Neleri önerirsiniz?

• darkxsouls kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk cümlede yazmıştım aslında ama tekrar yazayım

Yorum soruları için Nihat Bilgin, işlemli sorular için fen bilimleri yayınları kullandım. İkisinden de çok memnun kaldım. Fen bilimleri 2017 basımdı yeni basım da aşırı değişmemiştir herhalde ben tavsiye ederim. Ama işlemli sorulardan ziyade artık ösym yorum soruları soruyor. Bu yüzden TYT-AYT Nihat Bilgin ve Mf kazanım öneririm. Mf kazanımı çözmedim ama çözen herkes çok memnun kaldı çok güzel yorum soruları varmış fizik hocam da önermişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murphyslaw -- 24 Ağustos 2019; 19:18:15 >
  • Hocam 3. Mezun senemdeyim hedefim 5 k tıp sizce tytyi erkende 1-1.5 ayda bitirip full deneme gitmek mantikli mi ? Gecen sene ayt mat 33 net geldi ama inan beynimi cok zorlamistim siklardan cok soru cozdum bu sene korkuyorum acikcasi biraz , fulle yakin yapmak istiyorum elimde ayt mat adina gecen seneden kalan yarim yamalak 3 sb var ek olarak acil ayt almali miyim? Gercekten fulle oynatir mi? Ve hocam benim eksigim tyt mat adina problem aslinda çap problem mi alsam apotemi problem mi tyt matta da fule oynamak istiyorum . hocam gerçekten 5 k istiyorum yardimci ol bana da birazdan deneme ve bu kitaplari sip edicem onerecegin baska denemeler falan olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loreayes -- 24 Ağustos 2019; 19:34:31 >
  • Loreayes kullanıcısına yanıt
    Tyt konusunda söylediğiniz çok mantıklı tyt de çok oyalanıp detaya inmek mantıksız. Denemelerde zaten eksiklerinizi göreceksiniz dolayısıyla çabuk bitirmeniz ve deneme analiziyle yanlış yaptığınız konulara dönmek çok mantıklı. Acil ayt sb ben çok beğeniyorum ve öneririm ufkunuzu açacak sorularla dolu. Denemelerini de öneririm. 345 ayt mat denemelerini de öneririm. Problemde apotemi vakit kaybı gibi çünkü ösym o kadar zorlamıyor benim bu yıl problemlerden 1 yanlışım var o da dikkat hatası. Çap problemler çözdüm onu da pratiklik kazanmak ve hız kaybetmemek için çözüyordum ayrıca 345 ve acilin tyt sb dan da problemleri çözmüştüm yani hız kazanmam yeterliydi. Endemik tyt mat denemelerini öneririm ben bayılarak çözdüm. Pes etmeden çalışın acil geoyu da mutlaka tavsiye ederim geometriden tek kaynak olarak bu kitabı alın geçin.

Her gün matematiğe vakit ayırırsanız gerisi şansa kalıyor hocam ben sınav anı mağduruyum. Stresinizi iyi yönetmeniz gerekiyor, kolay gelsin

Öncelikle vaktiniz için çok teşekkür ederim
    Bende 2018 in acil geosu var baya çözdüm geçen sene ama azını kendim cozmusumdur çoğunu Kenan kara hoca cozunce anlamıştım sizce silip tekrar çözmem mantıklı olur mu yenisini alıp masraf yapmaktansa? Ve geçen sene 12 li mat endemik tyt de çözdüm bir daha almak gerekir mi ki soruları bana kalırsa daha çok YGS tarziydi ve 1 saatden az sürede bitiremiyordum. Bir de hocam bende ayt biyo olarak 2016 lys palme var buna ek ayt biyo ne almam lazm? Kimya ayt de öyle ne önerirsiniz. Ayt fizik adına ise Nihat bilgin var yanına yayın denizi tek ayt almam mantıklı mı bazı kişiler önermişti. Teşekkürler yine yoracam seni

• Loreayes kullanıcısına yanıt
    Evet silip çözebilirsiniz eğer çözümler belli olmuyorsa silince. Bence silerek vakit kaybetmek yerine durumunuz varsa yenisini alın ya da pdf çözün. Endemik denemesini ben çok beğenmiştim açıkçası hatta terazi sorusunun neredeyse aynısı endemikte vardı ama tekrar almayın başka yayınlar kullanın 345 gibi. Ayt biyo için palme, bilgi sarmalı ve limit kullandım ama palmenin yanında fen bilimlerini öneririm bana hocam onu önermişti. Onu almak istemezseniz bilgi sarmalı ve limit de güzel ve çözümlü. Kimya ayt için aydın yayınları. Yayın denizi fizik de güzel diye duydum ama mf kazanımı daha çok duydum açıkçası. Ben mf kazanım öneririm duyduklarımdan yola çıkarak. Ama iki kitabı da çözmediğimi belirtiyorum isterseniz forumda anket açın bu iki kitap için, çözenlerden fikir alırsınız

Hocam şunları aldım ayt fen kaynağı almadım çünkü elimde 3-4 kaynak var bı kaçı sağlam olmasa da zaten ayt kimya da bu sene fullemessem kendimi asacağım artık 2 senedir gelen sorulara bakar misin: :( fizik için zaten nb ve karaagacim var bio için ise palme LYS ve limit var olmadı ayt bitince alip bitane biyo bitiririm :) ama şuan konuları halletmek daha mantıklı

6k tavsiye konusu - soru cevap

Ha bir de 345 in fen tyt denemesini bulamadım yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loreayes -- 24 Ağustos 2019; 22:18:45 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.