Şimdi Ara

6s sim yuvasindan sivi aldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba iphone 6s cihazim sabah uyandigimda sim yuvasindan sivi almis sim yok hatasi veriyordu sim tepsisi actigimda hafif sivi vardi 1-2 gun pirince bastil cihazi bugun actim baktim yine sim yok uyarisi veriyor garantisi bitik oldugu bir tamirciye goturdum qualcomu degisecek vs deyip 350 tl para istedi pek guvenmeyip baska tamirciye goturdum cihazi acip sim yuvasinin icindeki oksitleri sivi aldigini gostererek oksit temizliyici sivisi ve dis fircasiyla sim yuvasini temizleyip hatti takti sebeke geldi fazla kurcalamayalim cihaz komple susabilir bu sekil idare et dedi ama sebek arasira gidiyo sim tepsisini igneyle cikarip tekrar takiyorum sebeke geliyor sonra tekrar gidiyor ne yapmami onerirsiniz sorun nedir sizce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sim yuvasının yanında kartı taktığında pim var onu temizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulsrv -- 15 Eylül 2019; 11:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada kim bilir bu şekilde ne kadar cihaz vardır. Neden 2. El cihaz alınmaz sorusu cevap olmuş resmen.

• Benim bu konuya yazığım yorum niye silindi?@Jeolog.
  • @Vega
    Yorumun şikayet edilmiş olabilir.

• Dostum ne yazdin tekrar yazabilirmisin forumda iyice bozuldu yine bi hapise atmadiklari kaldi

• Sıvı temasına karşı ne yapılmasını anlatan bir link bırakmıştım buraya.Ancak şimdi bulamadım.@kronikyorgun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    psp'nin ekrani kirilmis
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • (Forumda zaten bir arkadaş açıklamış üstelik gayet ayrıntılı Arkadaştan alıntıdır)
    Sıvı teması cihazın kısmı yada komple bir sıvıya maruz kalması sonucu kısa devre ve cihazın kapanması ile meydana gelen arıza türüdür.

Bu sıvının özelliğine ve içerisindeki katkı maddelerine göre müdahale şekli de değişmektedir ama temelde ilk müdahale dediğimiz kısmın yapılması konusunda herkesin kendi imkanları ile cihazın kullanım ömrünü uzatmak adına yapabileceği şeyleri anlatmak istedim.

İlk olarak cihaz su ile temas ettiği anda enerjiden kesilmelidir. İphone İpad gibi kasa içi dahili bataryalı cihazlar da bataryayı çıkarmak hemen mümkün olmuyor ama bataryası çıkarılacak cihazlarda ilk müdahale bataryayı çıkarmaktır.

Sıvı teması cihazın üzerine dökülen bir durumda oluşmuşsa batarya çıkarılır ve mümkün olduğu kadar cihaza zarar vermeden sallayarak içerisindeki sıvıyı cihazdan uzaklaştırmak olacaktır. Genellikle bu tür durumlarda cihazımız çok hasar görmeyecektir. Tatlı yada tuzlu sıvı teması yok ise cihazı pirinç dolu bir kavanozun içine bataryası çıkarılarak koyup 1 gün süre ile içerisindeki sıvının buharlaşmasını ve nem kalıntısından arındırmak gerekir. Bu süre zarfında cihaz hiç bir şekilde açılmamalı ve enerjiye bağlanmamalıdır. Katkı maddesi olmayan yani sadece su ile temas durumunda bu yöntem cihazınızı bir süre daha kullanma imkanı sağlayacaktır.

Cihazın suya düşmesi yani komple sıvıya maruz kalması durumunda da bu yöntem işe yarabilir ama su tamamen cihazı kaplamış ve her yerine su girmişse LCD ve Tuş takımı arızası kaçınılmazdır. Bu durumda yine pirinç içerisinde 1 gün bekleme sonrasında cihaz enerjiye bağlanıp kontrol edilir. Bu aşamalardan sonra açılmazsa teknik müdahale aşamasına geçilir.

Cihazın tuzlu sıvı ile teması durumunda; Batarya çıkarılmalı enerji kesilmelidir. Kısmı temas ise mümkün olduğu kadar sıvıyı cihazdan çıkarıp kullanılan butonlar temizlenmelidir. Tam temas yani tüm cihazı kaplayacak kadar sıvıya maruz kalmışsa cihazın bataryası çıkarılıp katkısız suya koyulması gerekmektedir. Bu işlem tuzlu su kalıntısının ve yaratacağı erozyonu engellemek için yapılır. Sudan çıkarılan cihaz 1 gün pirinç içerisinde bataryasız ve enerjisiz bekletilir. Enerji ve benzeri girişler (kart soketi sim soketi şarj yuvası kulaklık girişi) kulak temizleme çöpleri ile temizlenir. Daha sonrasında yeni batarya ve enerji kablosu ile test edilir. Bu aşamalardan sonra açılmazsa teknik müdahale aşamasına geçilir.

Cihazın şekerli sıvı ile teması durumda; Batarya çıkarılmalı enerji kesilmelidir. Kısmı temas ise mümkün olduğu kadar sıvıyı cihazdan çıkarıp kullanılan butonlar kolonya ve ben benzeri yoğun alkollü iletkenliği az temizleyici ile temizlenmelidir. Tam temas yani cihazın tamamını kaplayacak şekilde ve içerisine girecek kadar çok şekerli sıvıya maruz kalmışsa tuzlu suda olduğu gibi cihazı katkısız suya koymak gerekmektedir. Tuzlu suya göre daha fazla kalması ve şekerli katkının cihazdan tamamen çıkarılması gerekmektedir. Sudan çıkarılan cihaz 1 gün pirinç içerisinde bataryasız ve enerjisiz bekletilir. Enerji ve benzeri girişler (kart soketi sim soketi şarj yuvası kulaklık girişi) kulak temizleme çöpleri ile temizlenir. Daha sonrasında yeni batarya ve enerji kablosu ile test edilir. Bu aşamalardan sonra açılmazsa teknik müdahale aşamasına geçilir.

Teknik Müdahale Aşaması;

Cihazınız şekerli tuzlu tatlı su ile kısmı yada tam temasından sonra yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen açılmıyor ısınıyor kendiliğinden kapanıyorsa kısa devre devam ediyor yada sıvı teması esnasında cihazın işlevselliğini koruyan emtiyasına zarar gelmiş olduğunu anlıyoruz. Bu müdahale teknik bilginiz yeterli değilse kaçınmanız gereken bir şeydir.

Kullanılacak Malzemeler;

Diş Fırçası / Yağlı boya fırçası da olur.
    Sentetik Tiner - Sakın selülozik kullanmayın.
    MD40 yada WD40 sıvı arındırıcı sprey
    Kağıt Havlu
    Cihazın kartlarını ve donanımlarının sığacağı bir kap.

Öncelik olarak cihazımızı daha önce açmamış ise Youtube da cihazımızın modelini yazıp nasıl açıldığına bakabilirsiniz. Videoların çoğunluğu ingilizce olduğu için "How to open case (Telefonununuz modeli) " yazdığınızda cihazınızın nasıl sökmeniz gerektiğini ve hangi tür tornavida kullanmanız gerektiğini anlatan videoları bulacaksınız.

Cihazınızı sökerken mümkün mertebe fotoğrafını çekin geri toplama aşamasında çok faydalı olacaktır.
    Soketleri sökerken ve takarken çok dikkatli aceleci olmayın. Soketi çıkarmak için sertçe asılmayın takmak için sert bastırmayın.
    Cihazınızı tamamen söktüğünüz de anakartınızı varsa WD40 - MD40 ile güzelce temizleyin. Sprey püskürtmeli olduğu için bir çok yere nüfuz edecektir. Diş fırçası ile temas edebildiğiniz noktaları fırçalayın. Bir kabın içerisine kartın üzerini kaplayacak kadar spreyi sıkın. Kart temizleme sıvısının içerisinde 5-10 dk kalmalı.

MD40 yok ise Sentetik tiner i cihazı yatıra bileceğiniz bir kaba kartın üzerini kaplayacak kadar boşaltıp boya fırçası yada diş fırçası ile temas edilecek kısımları temizleyin ve kartı tinerin içerisine yatırın. Tinerin içerisinde en fazla 5 dk bekletilmeli. Aşındırıcı özelliği olduğu için fazla bekletilmesi tavsiye edilmez.

Bu sırada Tiner yada MD40 ile cihazın soketlerini şarj yuvasını kulaklık girişi gibi bölgelerini temizleyin. Kağıt havlu ile bastırmadan diğer donanımları temizleyin.

Kartı temizleme kabından çıkarıp yine fırça ile üzerindeki pislik temizlenir. Kağıt havlu ile güzelce sarılıp üzerindeki sıvıdan arındırılır. Kuruması için kağıt havlu üzerinde 1-2 gün bekletin. Denemedim ama pirinç bu tür yağlı temizleme sıvılarında işe yarıyor mu ama yinede iletken olan maddenin emilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

Cihazınız açılmazsa kısa devre esnasında oluşan devre yanması meydana gelmiştir demektir. Devrelerin kontrol edilmesi ölçülmesi sökülüp değiştirilmesi gibi durumlarda sıcak hava ve bir çok teknik donanım gerekeceği için bu kısmı teknik servislere bırakıyoruz.

Şimdilik aklıma gelen ilk müdahale aşamalarını yazdım. Eklemek istediğiniz bir şey olursa lütfen konu altında bildirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avci123 -- 20 Eylül 2019; 22:59:36 >

• İPhone 6 telefonum aldığım gün cebimde yamulmuştu tamda simkart yuvasının oradan işin ilginci şebeke yok demiyordu aranıyor filanda demiyordu Türkcell yazıyordu misal ama arayana kapalı diyordu ben mesaj atınca yollamıyordu uçak modu aç kapa düzeliyordu ama günde bin kere tekrar etmeye başlayınca garantiye zorluya gittim.

İşin değişik yanı telefonun yamulması kullanıcı hatası dendi ama yukarıda ortada saatin tam ortasında beyaz bi nokta piksel parlaması vardı hiç fark bile etmemiştim o parlamayı onlar fark edip gösterip bire bir değişim yapmışlardı. Garanti yokmuş olsaydı dene şansını derdim.. eğer telefon değiştirmeyi düşünmüyor isen tek tavsiyem güzel bi servise git tamirciye işini hakkıyla yapan birine teslim et emin ol yaparlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.