Şimdi Ara

Note 4 bataryayi cikarip takinca sarja takmadan acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung note 4 (N910C) kullanıcısıyım

Telefonun garantisi devam etmekte (15.03.2017 de bitiyor) aşağıda belirttigim sorunlardan dolayı servise gönderdim servis cihaza yetkisiz müdahale edilmiş yazılım yüklenmiş root atilmis vb diyerek garanti dışı olduğunu ve telefonun ana kartının değişmesi gerektiğini belirterek 1.100TL para talep etti.

Öncesinde root attim ancak daha sonra orjinal rom yükleyerek root kaldirmistim

Tabi geri istedim telefonu sorunlarım ;
    1-Telefonun şarjı 3 -4 saatte bitiyor çok fazla ısınıyor (Yedek 3 tane batarya var 1 tanesi orjinal 1 tanesi deji birtanesi de Star NOT diye bir marka )
    2-telefonu kapatinca açılabiliyor ancak bataryayi çıkartıp takınca telefon açılmıyor açılması işin sarja takıyorum saj oluyor ekranı gelince açma tuşuna basarak açılıyor

Belki yazilimsaldir diyerek tekrar orjinal rom yükledim güncelleme almakta telefon ama sıkıntım devam ediyor .

İkinci sorun can sıkıcı telefon şarji biterde kapanırsa yedek bataryayi takinca telefonu acmak icin illa sarja takmak lazim.

Size sorum bu sorunun çözümü için illa anakartın değişmesimi lazım böyle bir durumla karsilasaniniz oldumu burda bikaç telefoncuya gösterdim bizi aşar şarj bilmemnesi bozulmustur ondan bataryayi cikarip takınca sarja takmadan acilmiyor dur dedi.

En azindan uygun fiyata açılma sorununu çözsem bilginiz güvenilir özel servis tavsiye edermisiniz ?

Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim iyi günler .

• knox sayacı 1 olduğu için almamıştır cihazı çünkü rootlamışsın teli onun için anakart değişmesi gerekiyor demiştir

senin sorunun için anakart değiştirilmesine gerek yok bence başka şubelere vermeyi dene belki sayaca bakmazlar
  • Aynı sorun bendede yaşanmakta bir çözüm bulabildiniz mi ? yaptırabildiniz mi ?
  • Merhaba,
    Ben de şu an aynı sorunu yaşıyorum. Cihazım Note4.
    Birkaç gün önce telefon bir anda ısındı ve şarjı bitti.
    Şu an şarj ederken çok fazla ısınıyor, el değmiyor.
    Kullanırken de ısınma yapıyor ama çok fazla değil. Şarjı da 100 olsa bile hemen düşüyor.
    Isınmaya başladığı yer, SIM kart ve hafıza kartının olduğu bölüm.
    Pilini başka pil ile değiştirdim aynı sorun tekrarladı.
    Ayrıca şu an pilini çıkarıp takınca telefon açılmıyor.
    İllaki şarj kablosunu takıp çıkarmak gerekiyor.
    Şarj kablosunu takıp, şarj resmi görülünce çıkarınca telefon açılıyor.
    Samsungun kendi servisine götürdüm, elektronikten anlamayan birini koymuşlar.
    Telefonu ölçerken, pil girişine elindeki ölçü aletinin yanlış kutuplarını bağladı.
    Yanındaki arkadaşı ikaz etti: "Ne yapıyorsun, pilin üzerinde kutupları yazıyor diye"
    Sonra da bunun anakartı yanmış, bu telefon açılmaz dediler, böyle olunca sen cihazı ver kardeşim dedim. Ama telefon açılıyor ve çalışıyor.
    Garantisi yok cihazın, 3 ay önce bitti. 1200 TL tutar dediler.

Sorundan servis bile anlamadı.
    Çözüme ulaşamıyorum.

Bu sorunla karşılaşıp, her ne olursa çözüme ulaşan varsa, paylaşırsa duacı olurum.
    Selamlar, Saygılar.@07HASAN89 @mertildiz

• 30nix 3 kullanıcısına yanıt
    Ben telefoncuya götürdüm telefon akım çekmekte dediler. Şebeke entegresinden kaynaklanmaktaymış benim telefon. Parçayı Türkiyede bulamadılar Çinden sipariş ettiler.
  • mertildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam akım sorunu demişsin sebeke entegtesi değişim demişsin daha detaylı bilgi verir misin lütfen? Nerde hangi telefoncuya ne kadara yaptırdın sorun devam ediyor mu? Varsa o telefoncunun telefonunu verir misin? Tam olarak aynı sorunları yaşıyorum da yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybar -- 3 Ocak 2018; 16:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba çözüm buldunuz mu bulduysanız yardım ederseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam çözüm buldunuz mu?

• 30nix 3 kullanıcısına yanıt
    Son durum ne oldu? Çare bulabildiniz mi? Bende de aynı sorunlar var ve çözüm arıyorum da paylaşırsanız sevinirim

• aynı sorun benim note 4 te de var bu sorunu çözen varmi

• ybar Y kullanıcısına yanıt
    Telefoncu öyle demişti de o da telefonu yapamadı ben de parça niyetine satmıştım telefonu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hort,

2 gün önce efsane yağmur yağmıştı. bende dışardaydım o sırada.

aynı sorun bende de var şuan, çok ısınıyor, 45 derece civarında. şarjı çok hızlı bitiyor. yazılımsal olmadığına adım gibi eminim.

çözüm bulanlar nasıl buldular?
  • Varmı bu konu hakkında bir gelişme.Bende bugün başladı bu sorun.Telefonumu şarz kablosuna takmadan çalıştıramıyorum.Daha önceside şarzım 3-4 saatte bitiyordu.2 yedek batarya ile geziyorum.
    5 dakikada %2 düşüyor ve ısınıyor..
  • MERHABALAR

AYNI SORUNLARI BEN DE YAŞADIM.
    28.12.2018 DE TELEFONU TELESERVİS'E GÖNDERDİM.
    SONUÇ ALINCA BİLGİ VERİRİM.
  • zafertfb Z kullanıcısına yanıt
    MERHABALAR ARKADAŞLAR

ARALIK AYIN DA TELEFONUMU SAMSUNG TELE SERVİSE GÖNDERMİŞTİM. 1470,00 TL MASRAF ÇIKARTTILAR. ANA KARTIN DEĞİŞMESİ GEREKİYORMUŞ. TABİ Kİ DE ÇOK SİNİRLENDİM. TELEFONUN 12 AY GARANTİLİ YENİSİ HEPSİ BURADA DA 1400 TL. BEN DE YAPTIRMADIM. BU ARADA SAMSUNG GÜNEY KORE'DE BİR KAÇ ADRESE MAİL ATMAYA ÇALIŞTIM AMA HİÇBİR MAİL ADRESİ DOĞRU ÇIKMADI.

HATAY'DA BİR KAÇ TELEFONCUYA DAHA GÖTÜRDÜM. EN SONUN DA BİR TAMİRCİ ŞARJ ENTEGRESİ ARIZASI OLDUĞUNU VE DEĞİŞTİRİNCE DÜZELECEĞİNİ SÖYLEDİ. DÜN ŞARJ ENTEGRESİNİ DEĞİŞTİRDİ. BATARYAYI ÇIKARTIP TAKTIM ŞARJA TAKMADAN TELEFON AÇILDI VE ŞARJI DA DÜN AKŞAM TAKIP FAZLA KURCALAMAMA RAĞMEN BUGÜN 11:00 A KADAR GİTTİ. ŞİMDİLİK MEMNUNUM. EKSİ YÖN DE BİR SORUN YAŞARSAM BURAYA YAZARIM.

HERKESE İYİ GÜNLER...
  • zafertfb Z kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzun son durumu nedir sıkıntısı tekrar ettimi ayrıca ne kadara degiştirdiler entegreyi?
  • Başka birisinin başına gelirse diye kendi uyguladığım prosedürü yazayım belki size de yardımı dokunur.

Öncelikle bir tanıdığımın note 4'ü problem çıkarmış, telefonun şarjı kendi kendine çok hızlı bitiyor hatta telefon tamamen kapalıyken dahi pili bitiyor. Telefon şarj edilirken çok yavaş şarj oluyor ve aşırı derecede ısınıyor neredeyse el değmeyecek şekilde. Ayrıca telefonun pilini çıkartıp taktığımızda şarj kablosunu takmadan telefon açılmıyor ayrıca android 6.0.1 yüklü iken telefonun ana ekranında durup dururken her hangi bir uygulama açık değilken tam ekran reklamlar çıkıyordu.Telefonu samsung yetkili servise götürmüşler orada anakartın değişmesi gerekiyor denmiş ve 1000TL üzeri bir rakam söylenmiş bir nevi telefonun sorununu incelemeyip kısa yoldan para kazanma olayı.

Sırasıyla önce virüs malware taraması yaptım birşey bulamadılar sonra telefona factory reset wipe cache adımlarını uyguladım bir şey değişmedi, sonra telefonu rootlayıp custom kernel yükledim yine değişen bir şey olmadı. Ardından TWRP ile XDA da bulduğum lineageos 7.1.2 romunu tamamen formatlayarak usb flash bellek aracılığıyla yükledim ve yine pili çok çabuk boşalmaya devam etti. Ardından en son çıkan note 4 Türkiye romunu indirip odin vasıtasıyla lineageos sürümünün üzerine yükledim ve telefonun aktifleştirme işlemlerini yapmadan kapatıp kapalı halde şarja taktım pil tamamen dolduktan sonra telefonu açıp aktifleştirme adımlarını uyguladım. Ve ta taa şu anda telefon ısınmıyor pilini çıkartıp taktığımda şarja takmadan açılıyor pili gayet normal gidiyor ve normal şarj oluyor.

Bu konuda çok bilgili değilim belki biraz şans ve sabırla düzeldi telefon ama muhtemelen telefonun tamamen kapanmasını engelleyen virüs tarzı birşey vardı ve bu aşırı şekilde pilden enerji yiyordu benim uyguladığım adımlarla muhtemelen o virüsten kurtardım telefonu.

• zeratull Z kullanıcısına yanıt
    MERHABALAR

ŞU ANA KADAR BİR SIKINTI YAŞAMADIM. DAHA ÖNCE 5-6 SAATTE BİR VE SABAHA KADAR TELEFONU ŞARJ DA BEKLETİYORDUM. ŞİMDİ YOĞUN KULLANIRSAM GÜNDE İKİ DEFA ŞARJA TAKIYORUM. ENTEGREYİ DE 150 TL YE DEĞİŞTİRTTİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafertfb

MERHABALAR

ŞU ANA KADAR BİR SIKINTI YAŞAMADIM. DAHA ÖNCE 5-6 SAATTE BİR VE SABAHA KADAR TELEFONU ŞARJ DA BEKLETİYORDUM. ŞİMDİ YOĞUN KULLANIRSAM GÜNDE İKİ DEFA ŞARJA TAKIYORUM. ENTEGREYİ DE 150 TL YE DEĞİŞTİRTTİM.
    Ben antakyada yaşıyorum ve bende de aynı sorun başladı. Hangi tamirci telefonu tamir etti acaba. Bende telefonu tamir ettirmek istiyorum.
  • forefore F kullanıcısına yanıt
    MERHABALAR

GAZİPAŞA İŞHANINDA FATİN EZER TEKNİK SERVİS.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.