Şimdi Ara

7.000btu klima ve 9m2 oda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sadece yazın soğutma amaçlı kullanılmak üzere 9m2 odaya bir klima alacağım. Isıtma özelliği hiçbirşekilde kullanılmayacak.
    Düşük btu değeri tercih etmemin sebebi daha az enerji sarfiyatı olması. Uygun fiyatlı 350-400 tl'lik klimalardan alacağım.
    Merak ettiğim konu ise bu klimalar 9m2'lik bir odayı soğutmak için yeterli midir ? Teşekkürler.

• Merhaba ben aldım 10m^2 odam var onun için süper hemde 349 TL ye taksitle gelip kurdular motoru 5 iç ünitesi 3 yıl garantiliymiş kuran servis öyle dedi. http://www.arcelikbayisi.com/index.php?do=catalog/product&pid=404 birde almadan burayı aradım servis gelip ilk başta tespit yaptı istersen sende yaptır ücretsiz geliyorlar hemde aklına takılmaz ;-)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Merhaba arkadaşlar sadece yazın soğutma amaçlı kullanılmak üzere 9m2 odaya bir klima alacağım. Isıtma özelliği hiçbirşekilde kullanılmayacak.
    Düşük btu değeri tercih etmemin sebebi daha az enerji sarfiyatı olması. Uygun fiyatlı 350-400 tl'lik klimalardan alacağım.
    Merak ettiğim konu ise bu klimalar 9m2'lik bir odayı soğutmak için yeterli midir ? Teşekkürler.

Yeter yeter merak etmeyin.
  • http://www.koctas.com.tr/U/Beko-LG-BKE-5465-D-Klima-/7000-BTU/50662?R=126

arkadaşlar bu klima nasıldır A sınıfıymış 349 arçeliğimi almak lazım yoksa bunumu. şimdi benim odam 15 mt kare civarı ama öyle aman aman bir performans beklemiyorum çok sıcaklarda biraz serinletsin yeter veya btu sorununu düşük derecede ve uzun süreli çalıştırarak aşabilirmiyiz. sizce 7000 btu 15 mt lik bir odayı buz gibi yapmasada serinletirmi.?
  • valla kardeş çok para vermeye gerek yok bence bilmiyorum iyice sıcaklar bastırınca ne olurda ben 2 saatte bir 10dkka çalıştırıyorum349 TL liği :-) buz gibi yapıyor sonra 2 saat yetiyor oda 10 m2 seninkinede yeter bence 349 tl ben epeydir birşey almıyorumda koçtaştan teslim edip kuruyormu acaba birkere size ait demişlerdi değişmiştir belki tabi ? gerçi arçelikle beko aynıdır heralde onlardada vardır kurulum montaj elektrikten çok farkedermi bilmiyorum bana çok gelmedi bu ay..
  • zaten servis elemanı gelip klimanın monte edileceği yeri görerek bt ayarlaması yapıyorlar ,hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maseratti

Merhaba ben aldım 10m^2 odam var onun için süper hemde 349 TL ye taksitle gelip kurdular motoru 5 iç ünitesi 3 yıl garantiliymiş kuran servis öyle dedi. http://www.arcelikbayisi.com/index.php?do=catalog/product&pid=404 birde almadan burayı aradım servis gelip ilk başta tespit yaptı istersen sende yaptır ücretsiz geliyorlar hemde aklına takılmaz ;-)

arkadaşlar bu arçelik bayisi güvenlimi internet alışverişinden azı yanmış biri olarak bu tip şeyleri internet ortamında ödeme taraftarı deiğilim aslında ne dersiniz alışveriş yapan varmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arçelik ülke içinde yaygın bir servis ağına sahip, ürün yelpazeside oldukça geniş,benbir sıkıntı yaşamadım.bilhassa yaz aylarında klima ile ilgili servis eleman sayısını arttırıyorlar
  • Merhaba Ben alışveriş yaptım bence cok guvenli bir magza klimadan sonra anneler gününde anneme mikrodalga fırında aldım yani 2 kere alışveriş yapmış oldum 2 sindede problem yaşamadım yan komşumda alıcak ay başında burdan bir klima. Baya ilgileniyorlar hatta istersen telefon aç görüş bende internetten alışveriş yapmaya çok korkuyordum onun için önce adamları aradım arçelik bayisiyiz dediler inanmadım korktum :( bende arçeliğin merkezini aradım sordum kardeşler ticaret day. tük. diye bir şirketin ben istanbulda değilim ondan gidemedim sen istanbuldaysan yerlerinede gidebilirsin osmanbey nişantaşı 1.leventte ki bayiler onlarınımış :-) bendeki korkuya bak adamların herşeyini araştırp bulmuşum onu farkettim isterlerse yollamasınlar basarım istanbulu ehehehe neyse ben tavsiye ediyorum alırsan arayıp takip ediyorlar sende görüceksin inşallah bir sorun yaşamazsın :)
  • Walla bende bu fiyata 10 m2 odam için klima arıyordum.Performansından memnun musun? Birde ses yapıyor mu?(rahatsız edecek şekilde) Bencede fiyat olarak çok mantıklı yazın serinletsin yeter..

quote:

Merhaba Ben alışveriş yaptım bence cok guvenli bir magza klimadan sonra anneler gününde anneme mikrodalga fırında aldım yani 2 kere alışveriş yapmış oldum 2 sindede problem yaşamadım yan komşumda alıcak ay başında burdan bir klima. Baya ilgileniyorlar hatta istersen telefon aç görüş bende internetten alışveriş yapmaya çok korkuyordum onun için önce adamları aradım arçelik bayisiyiz dediler inanmadım korktum :( bende arçeliğin merkezini aradım sordum kardeşler ticaret day. tük. diye bir şirketin ben istanbulda değilim ondan gidemedim sen istanbuldaysan yerlerinede gidebilirsin osmanbey nişantaşı 1.leventte ki bayiler onlarınımış :-) bendeki korkuya bak adamların herşeyini araştırp bulmuşum onu farkettim isterlerse yollamasınlar basarım istanbulu ehehehe neyse ben tavsiye ediyorum alırsan arayıp takip ediyorlar sende görüceksin inşallah bir sorun yaşamazsın :)

• Merhaba ewet soğutuyor hatta açıyorum :-) buz gibi oluyor kapatıyorum ses filan yok motor dışarda ondanda ses gelmiyo içerki o soğuk üfleyen kısımdanda açılıp kapanırken üfleme sesi geliyor bir dahada yok çok rahat valla
  • Elektrik tüketimi hangisinde daha az olur? 300-350 liralık olan ekonomik modelde mi, yoksa 400tl'ye satılan standart modelde mi ? (her ikisinin de 7.000 btu modeli dikkate alındığında)
    Eğer 400tl'lik standart 7000 btu daha az elektrik tüketiyorsa bir yazda aradaki 50tl farkı çıkarır diye düşünüyorum. Isınmada kombi kullandığımız için klimayı kışın hiç kullanmayacağım.
    Sadece soğutma yapılacak, olabildiğince az güç tüketimi ile soğutsun yeter, buz gibi olmasına da gerek yok.
  • Dün bu ürünü internetten aldım 349 TL idi 4 taksit.Yarın gelip kuracaklar.Bugun liste fiyatı 384 olmuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: tifosi41

quote:

Merhaba ben aldım 10m^2 odam var onun için süper hemde 349 TL ye taksitle gelip kurdular motoru 5 iç ünitesi 3 yıl garantiliymiş kuran servis öyle dedi. http://www.arcelikbayisi.com/index.php?do=catalog/product&pid=404 birde almadan burayı aradım servis gelip ilk başta tespit yaptı istersen sende yaptır ücretsiz geliyorlar hemde aklına takılmaz ;-)

arkadaşlar bu arçelik bayisi güvenlimi internet alışverişinden azı yanmış biri olarak bu tip şeyleri internet ortamında ödeme taraftarı deiğilim aslında ne dersiniz alışveriş yapan varmı?

• hım ya bizim komşuda alıcaktı 384 olmuş gerçekten ya gerçi yine ucuz normalde 460 TL arçeliklerde :-( ama yinede 349 daha iyiydi tabi. Belki kdv indirimi muhabbeti bitmiştir. Neyse bakalım ben sölimde bizimkilerde elini çabuk tutsun kalmaz birde :-( Aldığına sevindim ocelik002 hayırlı olsun güle güle kullan seninlede ilgilenmişlerdir umarım benimle ilgilendikleri gibi
  • Walla 2 gün önce sipariş vermiştim bugun takmaya geldiler.Gayet başarılı..Tavsiye ederim. Bu arada stokları azalmış dediklerine göre..Çok talep varmış

quote:

hım ya bizim komşuda alıcaktı 384 olmuş gerçekten ya gerçi yine ucuz normalde 460 TL arçeliklerde :-( ama yinede 349 daha iyiydi tabi. Belki kdv indirimi muhabbeti bitmiştir. Neyse bakalım ben sölimde bizimkilerde elini çabuk tutsun kalmaz birde :-( Aldığına sevindim ocelik002 hayırlı olsun güle güle kullan seninlede ilgilenmişlerdir umarım benimle ilgilendikleri gibi
  • arkadaşlar bende almayı düşünüyorum.
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirbsh -- 26 Mayıs 2009; 21:22:22 >
  • Enerji tüketimi hakkında bilgi verebilecek var mı ? Ekonomik ve Standart seri 7000btu modeller arasındaki enerji tüketimi farkı nedir, bu konuda bilgi istiyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Enerji tüketimi hakkında bilgi verebilecek var mı ? Ekonomik ve Standart seri 7000btu modeller arasındaki enerji tüketimi farkı nedir, bu konuda bilgi istiyorum. Teşekkürler.

Merhaba ya benim bildiğim kadarıyla aralarında çok birşey farketmiyor.. Ben aldım kullanıyorum 1 aydır felan geçen ay fatura 25 TL farketti ama tabi sürekli çalışmadı klima :-) Ozaman bir hevesle aldık arçelik 70010 u aldım 348 di şimdi yeni modeli çıkmış 70110 diye 384 TL Bunun soğutması B ısıtması C sınıfı geçen gün bizim komşuya da aldık sonunda o 70110 aldı 384 TL ye inceledik Hem ısıtma hem soğutması A sınıfı olan bir model daha var 70020 diye oda 552 TL baya fark var arasında bizim için karımız ne olurdu bilmiyorum ama biz ucuzundan aldık :-( Belkde türkler olarak :-) ucuzuna kaçtığımızdan sonuçta zararlı çıkan biz oluyoruz ama :-( şuan ayırabiliceğimiz bukadarlık... En azından gidip marketten garantisiz servissiz birşey alıcağımıza bunu aldık :-). canım sıkıldı şimdi bak :-) acaba öbürnden mi alsaydık :-(

İncelemek istersen aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin detaylı bilgi bulursan benimlede paylaşırsan sevinirim,

Arçelik 70020 A sınıfı 7000 BTU klima 552 TL
    Arçelik 70110 B sınıfı 7000 BTU klima 348 TL

• Merhaba arçelikten vazgeçtim bekodan aldım, 384 tl'ye verdikleri model LG-BEKO 5465D. Arçeliğin Standart serisi 7000btu modeli ile aynı. Bu hafta içerisinde gelecek.
    Güç olarak A sınıfı olarak geçiyor.(ne derece doğrudur bilmiyorum ama b sınıfı performansı bile verse yeterli )
    7000btu'luk bir klima sanırım 9000 veya 12000 lik kadar harcamaz sanırım elektrik ? Günde odayı hafif serinletecek kadar çalıştıracağım(20-25° C) buzhane kadar serin olmasını istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Merhaba arçelikten vazgeçtim bekodan aldım, 384 tl'ye verdikleri model LG-BEKO 5465D. Arçeliğin Standart serisi 7000btu modeli ile aynı. Bu hafta içerisinde gelecek.
    Güç olarak A sınıfı olarak geçiyor.(ne derece doğrudur bilmiyorum ama b sınıfı performansı bile verse yeterli )
    7000btu'luk bir klima sanırım 9000 veya 12000 lik kadar harcamaz sanırım elektrik ? Günde odayı hafif serinletecek kadar çalıştıracağım(20-25° C) buzhane kadar serin olmasını istemiyorum.

Sessiz çalışıyormu bari rahatsız etmiyor ya sesi aldınız birde kullanıp yazsaydınız keşke.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.