Şimdi Ara

Demirdöküm 12 BTU A sınıfı Klima Isıtma Problemi - Şikayetçiyim !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
32.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu yaz ortasi takribi 10-12 m2 odada kullanılmak üzere 12000 BTU A sınıfı tipi denilen Demirdöküm klimalardan aldım.
    Gerçi yazın çok fazla kullanmam icin zamanim olmadi ama kullandıgım 4-5 zamanda da sogutmasindan çok memnun kaldım.

Cihazi havalar serinleyince üç aydan sonra artik isitma icin de kullanmak istedim. Yazın soğutmada gayet verimli olan cihaz ısıtmada çalışmadı. Cihazı başlattım , başlarda arıza sinyali tarzı işaret yanıp yanıp söndü, sonra çalıştı 5-10 dakika ısı verdikten sonra durdu, tekrar sinyal vermeye başladı. Birkaç kere açıp kapadım hep aynı. Değişik derecelerde denedim olmadi, auto denedim olmadi, heat mod denedim olmadi Kullanım kılavuzuna baktım. 20 - 25 arasi dereceleri deneyin diyor o da olmadi.

Bugun bizimkiler servis çağırdı. Servisle telefonda konuştum , 28 derecede denedigini, bana aletin gayet düzgün çalıştıgını, üflemesinin iyi oldugunu soyledi. Dedim 5-10 dakika bekleyin bakalım sinyal verip duracak mı. Adam 15 dkdir deniyorum problem yok dedi. Ben de ama 2-3 akşam denedim hep aynı hatayi verdi diyince, voltajdan olabilir, akşam insanlar voltaja yuklenince klima duruyor olabilir vs dedi. Ne yapacagim dedim, elektrikçi gelip voltaja falan bakmalı dedi.

Şimdi eve gidince tekrar deneyecegim, sizin de bu konuda yorumlarinizi duymak isterim..,

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 26 Aralık 2008; 10:32:53 >

• Servis gelmiş bakmış kısa yoldan bütün klima servislerinin dedigini demiş yani kabahatı size bulmuş,eger tabi sorun voltajlarda ise,eger voltajlarda ise 800 ytl cik vererek regülatör alacaksınız bir dahada sorun olmayacak eger voltajlar 120-150 volta düşmezse,eger voltaj degilse sorun belli ucuz klima ve demirdöküm işbirligi,o klimadan genelde hayır gelmez işin dogrusu bu ne kadar alınsakda,kızsakda o klimaların yapacagı budur,zten düzgün çalışsada kışın verimli ısıtmaz o klimalar.
  • Siz cihazın ısıtmayı kestiği andan sonra dış ünitenin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.Eyerki dış ünite fanı çalışıyor,kompresörden ses gelmiyorsa büyük ihtimalle Kompresör termik açıyordur.Ama dış ünite tamamen durduysa 30 dreceye alın ve odanın kapısını hatta camını açık tutun bakalım devreye girecekmi.30 derecede eğer devreye girerse klima odaya bu havada fazla geliyor ve baypas aypıyordur.Birde sorunun devamında neler oluyor daha ayrıntılı yazarsanız dahada yardımcı oluruz.Birde daha bu günlerde düşük voltaj sorunu pek olmaması lazım,tabi sürekli düşük voltaj olan bir bölge değilse.
  • işin ilginç tarafı biz akşam denedigimizde çalışmadı adam gunduz gelince problemsiz çalışmış bir de boşuna servis getirdik moduna soktular. akşam gidince tekrar deneycegim. sonuclari buradan paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

işin ilginç tarafı biz akşam denedigimizde çalışmadı adam gunduz gelince problemsiz çalışmış bir de boşuna servis getirdik moduna soktular. akşam gidince tekrar deneycegim. sonuclari buradan paylaşırım.

EE ne oldu sonuçları buradan paylaşacaktınız ya,
  • Sorun Elektronik Kartında olabilir diye düsünüyorum.Bir de Klimalar daha cok Sogutmada daha verimlidir
    Isıtmada verimi düsüktür
  • quote:

Orjinalden alıntı: song_31

Sorun Elektronik Kartında olabilir diye düsünüyorum.Bir de Klimalar daha cok Sogutmada daha verimlidir
    Isıtmada verimi düsüktür

Hocam senin ki de yanlış bir yorum olmuş kusura bakma. Klimaların ısıtma veriminin düşük olması hipotezi herhalde kliması ısıtmayan ya da sık defrost yapan cihazların sahiplerine ve satıcılarına ait sanırım.

Klimaların ısıtma verimi düşük değil bilakis yüksektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün gece malum epey bir soğuk hava vardi. Gece saat 01.30 klimayı 28 derece ile açtım, ilk yarım saat aralıksız guzel sıcak hava verdi, daha sonra durdu, rölantiye aldı. Daha sonra 10 dakika sıcak hava 2 dakika rölanti gibi devam etti. Tam saat tutmadım, çünkü film seyrediyorduk ama tahmini süreler bunlar.
  • quote:

Dün gece malum epey bir soğuk hava vardi. Gece saat 01.30 klimayı 28 derece ile açtım, ilk yarım saat aralıksız guzel sıcak hava verdi, daha sonra durdu, rölantiye aldı. Daha sonra 10 dakika sıcak hava 2 dakika rölanti gibi devam etti. Tam saat tutmadım, çünkü film seyrediyorduk ama tahmini süreler bunlar.

Yani güzel ısıttı diyorsunuz,aman güzel olsun sorun çıkarmasın,gerçi 28 dereceye almak mantıklı degil daha çabuk defrosa girer bu havalarda,klasik klimayı ilk açılışta 28 derece yapmak mantıklı degil aşagıdan başlayın ısıtmaya,28 derecede yapsanız 22 derecede yapsanız agız çıkış sıcaklıgı degişmez sadece süreyi uzatırsınızki bu çok soguk ve nemli günlerde klasik klimaların belasıdır.
  • Guzel ısttı diyemem, odanın yalıtımı kötü, çatı katı ve duvardan,pencereden sağlam rüzgar alıyor. Normal koşullarda buzhane olan odayi , ılıtıyor ama oyle hamam gibi yapmıyor. Belki sürekli çalışssa yapacak ama 5-10 dakika sıcak hava veriyor, daha sonra duruyor 1-2 dakika soguk üflüyor, sonra gene bir 5-10 dakika sıcak hava üflüyor sonra gene duruyor. falan filan.
  • Aynı koşullarda allahın dagında arkadaş kullanıyor çatı katı,izalasyon sıfır ama ısıtıyor sanırım sizin klimada sorun var servis çagırın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ser-hat

Aynı koşullarda allahın dagında arkadaş kullanıyor çatı katı,izalasyon sıfır ama ısıtıyor sanırım sizin klimada sorun var servis çagırın.

Arkadaşın klimasında belki arıza vardır ama sizin yoruma da insan şüpheyle bakıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: koko69

quote:

Orjinalden alıntı: ser-hat

Aynı koşullarda allahın dagında arkadaş kullanıyor çatı katı,izalasyon sıfır ama ısıtıyor sanırım sizin klimada sorun var servis çagırın.

Arkadaşın klimasında belki arıza vardır ama sizin yoruma da insan şüpheyle bakıyor

Bu forumda bir ile msn de görüşüyorum aynı sorun onun demirdökümündede var ve görüştük servislede görüştürdüm,izmir servisi bozuk diyor torbalı servisdi saglam diyor bundan sonra merkeze dönülüyor ve bozuk denilen servisin numarası istenip acaba fırçamı atılıyor,çinkü merkez aa o şekilde çalışma normal diyerek saçmalamıştır.

Ayrıca daha bu havalarda bu sorunu çıkarıyorsa dahada sogusa hiç verimli çalışmazki bende ona dayanar izmirin üst semtlerinde arkadaş C sınıfı demirdökümü menuniyetle kullanıyor şu sıralar havalar dahada soguyunca tabii oda az problem yaşıyor ama bu havada içeri soguk hava üfülüyor yada fan kesmiyor demek sorun var demektir.

• genelde karşılaştığımız sorunlardan birisi de tüm yerli klimalar için geçerli dış ünitenin 5-10 çalışıp sıcakken içeri soğuk hava yada ılık ısı olarak vermesi iç ünite üzerinde bulunan sempentinin yanındaki bakır boru bağlantıların sağındaki ısı algılayıcı termostatıdır bozulmuştur arıza yapınca sizin dediğiniz gibi bir sorun çıkartıyorlar özellikle kış aylarında.
    bu parçanın arızası yazın belli olmuo diğer yandan gaz kaçırmış olabilir eksik se yada kaçak varsa sorunu tespit etmek gerekir. üstte verdiğim örneği kendiniz de görebilirsiniz dış üniteyi izleyerek içeri soğuk hava verdiği anda dış ünitenin arka sempantinleri beyaz buz şeklini alır buda dediğim termostat parça arızasıdır elektronik karta bağlı bir parça fiyatı normalde 15-20 ytl gibi bi rakamdır servisten gelen ekip tespit edilmelidir.
  • Bugun servisi tekrar çağıracagım, geçen sefer geldiler 10 dakika sıcak üfleyince birşeyi yok dediler gittiler. Bugun de aynısı olursa merkeze şikayet edecegim. Alıp aldıgıma pişman oldum bu aleti. 5 dakika sıcak hava , 2 dakika serin 2-3 dakika hareketsiz sonra gene 5 dakika sıcak hava, 2 dakika serin hava ........ bu şekilde devam edip duruyor.
    12 btu klima 10 m2 odayi ısıtamiyor. Inanın 15 ytl ye aldıgım ufak bir sinbo fanlı ısıtıcı var, bundan fazla ısıtıyor. Şikayetçiyim bu üründen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 26 Aralık 2008; 10:34:23 >
  • quote:

Bugun servisi tekrar çağıracagım, geçen sefer geldiler 10 dakika sıcak üfleyince birşeyi yok dediler gittiler. Bugun de aynısı olursa merkeze şikayet edecegim. Alıp aldıgıma pişman oldum bu aleti. 5 dakika sıcak hava , 2 dakika serin 2-3 dakika hareketsiz sonra gene 5 dakika sıcak hava, 2 dakika serin hava ........ bu şekilde devam edip duruyor.
    12 btu klima 10 m2 odayi ısıtamiyor. Inanın 15 ytl ye aldıgım ufak bir sinbo fanlı ısıtıcı var, bundan fazla ısıtıyor. Şikayetçiyim bu üründen..

Dostum nedir çektiğin bu sıkıntı böyle ? Resmen çin işkencesi gibi çalışıyor senin klima.... Bu modelden bir ara fiyatı ucuz diye ben de az kullanılan bir odaya düşünmüştüm . Ama o zaman da bu sıkıntılarını benimle paylaştığın için vazgeçmiştim. Zaten ısıtma amaçlı alacaktım ki tam fiyasko mu olurdu acaba ? DD merkez ile temasa geç en kısa zamanda. Bulunduğun bölgede aklı başında bir servis varsa onu yönledirsinler sana. Yoksa bu gel gitler içinde sinirlerin yıpranır sadece.

• Valla ben de anlamadım, yazın kurt olan alet kışın kuzuya döndü. Yazın gerçekten memnun kalmıştım aletten, odayı 2 dakkada buzhane yapıyordu ama kışın gelince foyası çıktı meydana.
  • Şimdi evdekiler aramış servisi, bu cihazın yapacagı budur, bu bahar klimasıdır falan demiş, iyice sinirlendim.
  • quote:

Şimdi evdekiler aramış servisi, bu cihazın yapacagı budur, bu bahar klimasıdır falan demiş, iyice sinirlendim.

Güler misin ağlar mısın bu cevaba .....
  • 0800 lü musteri hizmetlerini aradık, dedik boyle boyle. Onlar da satın aldıgınız yere gidin size boyle oldugnu satarken soyleselerdi falan demiş.
    Ben şimdi bu ürünü parçalayıp meydanda ibret olsun diye yakayım mı yoksa yazın serinlemek icin mi kullanayım ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.