Şimdi Ara

Demirdöküm 12 BTU A sınıfı Klima Isıtma Problemi - Şikayetçiyim !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
32.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tantuni00

kocausta*
    Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. tam olarak da anlattığınız problem, sarı ışık yanıp sönmesi felan.
    Kapatıp açınca ısıtma performansı yerinde. Artık öyle yaparım, servisle uğraşmayayım.

Ama son cümlenden de anladığım, hassas gaz ayarı derken: Gazını tekrar kontrol ettirip hassas ayarlatsam düzelir mi acaba?

O da olmazsa performansı düşene kadar kullanmaya devam, çünkü ısıtma -soğutma 24m2'lik bir odadada kullanıyorum ve çok iyi.

Dediğim gibi sizin yapacağınız birşey yok.
    Hatta servisler de "apışıyor".
    Hassas gaz ayarı yapılabilirse düzelebilir diyemem, ben çok uğraştığım halde anca sorunu "azaltabildim", kökten çözemedim.
    Çünkü bahsettiğim "iç ünite fanının sıcaklık yoklaması denemesi" düzensiz oluyor, yani kart/yazılım sorunu var.
    Dikkat ettiyseniz, sorunlu çalışma olduğu zaman, başlangıçta kompresör normal çalışıyor, 10-15 saniye içinde iç fan çok hızla üfürmeye başlıyor (bu da basıncı çok düşürdüğü için) kompresör hemen durup defrosta çalışmaya başlıyor.

Yapacağınız tek şey, bu şekilde aptal çalışmaya başladığında durdurup yeniden çalıştırmak.

Forumdaki DD servisi arkadaşın da dikkatini çektim, ilgilenir umarım.

Bunun dışında, normal çalıştığında çok güzel ısıtıyor ve az da ceryan çekiyor.

• anladım. peki aç kapa çok yapılırsa kartın arızalanma riski de doğru orantılı artar mı acaba? Bu konuda hiç bir gözlemin var mı?
  • quote:

anladım. peki aç kapa çok yapılırsa kartın arızalanma riski de doğru orantılı artar mı acaba? Bu konuda hiç bir gözlemin var mı?

Sözkonusu değil, zaten klima normal çalıştığında devamlı olarak sistemini açıp kapıyor.
  • bende iki senedir Demirdöküm A2 12000 Btu A sınıfı Klima var kış aylarında çileye dönüşen bir klima 10 dk sıcak 15 dk defroza gecip içeri ye soğuk veriyo r 5 kere servis geldi iyi ısıttığnı söylüyor herşeyiyle iyi diyolar klimalar kışın kullanılmazmış bu arada ozaman sıcak ayarı neden var ... ve işin garip yani bendeki demirdöküm ısıtmazken annemdeki demirdöküm DURO marka klima odayı cehenneme ceviriyor bende zaten ona aldandımda aldım demirdökümü ama duro markasına hayranım o verdiği sıcaklık ve soğuk hiç bir klimada yok buda işin entarasan tarafı ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceydam3

bende iki senedir Demirdöküm A2 12000 Btu A sınıfı Klima var kış aylarında çileye dönüşen bir klima 10 dk sıcak 15 dk defroza gecip içeri ye soğuk veriyo r 5 kere servis geldi iyi ısıttığnı söylüyor herşeyiyle iyi diyolar klimalar kışın kullanılmazmış bu arada ozaman sıcak ayarı neden var ... ve işin garip yani bendeki demirdöküm ısıtmazken annemdeki demirdöküm DURO marka klima odayı cehenneme ceviriyor bende zaten ona aldandımda aldım demirdökümü ama duro markasına hayranım o verdiği sıcaklık ve soğuk hiç bir klimada yok buda işin entarasan tarafı ....

Bu tarif ettiğiniz sanırım defrost değil de dur-kalk olayı.

İçeriyi ayarlanan dereceye getirdiğinde kompresör durur, ama iç ünite fanı (uzunca bir) süre flapı yukarı kaldırarak çalışmaya devam eder. (özellikle A-L serisinde bu süre çok uzun, bir süre sonra içerde "serinlik" hissi yaratıyor)
    Eğer bu boş üfleme anında içeriyi soğuk hissediyorsanız ayar derecesini biraz yükseltin.

DD, Duro, Coolline, Demrad, Blueline neredeyse cıvatasına kadar aynı aletlerdir, sadece marka ve logoları, panelde ışıkların yerleşim biçimi farklıdır.

Annenizdeki ve sizdeki değişik serilerden olabilir. A-L serisinde bahsettiğim "boş üfleme" fazı gereksiz derecede uzun.

*Sizdeki aletin kurulum veya yerleşiminde hata olabilir.

*Annenizdeki ve sizdekinin iç ısı sensörlerinin peteklere mesafesi farklı olabilir, bu yüzden aynı derece ayarlı olduğu halde orada sıcak-sizde ılık sonuç alınabilir. Ya sensörün yerini değiştirin, ya da ayar derecesini yükseltin.

• bendede bu klimadan var sıcağa ve 30 derecede ayarlı ama soğuk üflüyor bu klima, ısıtmıyor, sorun ne olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

bendede bu klimadan var sıcağa ve 30 derecede ayarlı ama soğuk üflüyor bu klima, ısıtmıyor, sorun ne olabilir

Dış ünite donmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

bendede bu klimadan var sıcağa ve 30 derecede ayarlı ama soğuk üflüyor bu klima, ısıtmıyor, sorun ne olabilir

yok hocam izmirdeyim öyle bir durum yokta, acayip bir durum, ilk 1-2 saat serin üflüyor sonra anca sıcak üfkemeye başlıyor,direk neden sıcak üflemiyor
  • quote:

quote:

quote:

yok hocam izmirdeyim öyle bir durum yokta, acayip bir durum, ilk 1-2 saat serin üflüyor sonra anca sıcak üfkemeye başlıyor,direk neden sıcak üflemiyor

Gene de dış üniteyi bir kontrol edin, bazıları defrost etmeyi beceremiyor.

Hangi tip makina?
  • Selam,
    Arkadaşlar bende Babama 1 adet A 410 SERİSİ Demirdöküm 18000 btu klima aldım 25 m2 odada kullanıyor 26-27 derecede gayet güzel ısıtıyor ancak günde 16 kw elektrik yakıyor bu normalmidir birde 4 dakika çalışıyor sonra 3 dakika bekliyor tekrar çalışıyor defroza girmedi hiç bu bekleme süresi olan 3 dk daha uzatmak yani 6 dakika gibi mümünmüdür.
    Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansms

Selam,
    Arkadaşlar bende Babama 1 adet A 410 SERİSİ Demirdöküm 18000 btu klima aldım 25 m2 odada kullanıyor 26-27 derecede gayet güzel ısıtıyor ancak günde 16 kw elektrik yakıyor bu normalmidir birde 4 dakika çalışıyor sonra 3 dakika bekliyor tekrar çalışıyor defroza girmedi hiç bu bekleme süresi olan 3 dk daha uzatmak yani 6 dakika gibi mümünmüdür.

*Tüketim normal görünüyor.
    26 yerine 24C yaparsanız tüketim 10 kW'a kadar düşebilir, çok farkeder yani.
    Zemini çıplak bırakmayın, klima zemine vurduğu için oradan ısı kaybı çok olur.

*İntervali (dur-kalk süresini) uzatmak için iç ünitedeki sensörün yerini değiştirebilir, hatta klimanın dışına da alabilirsiniz, tabii kibarca-zedelemeden.

• quote:

Selam,

16kw elektriği 24 saat çalışmaylamı yakıyor bencede iyi 18 lik bir makine için.

aslında 18000 btu 25m2 için biraz büyük ondananda sık sık otomatik yapıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Selam,

16kw elektriği 24 saat çalışmaylamı yakıyor bencede iyi 18 lik bir makine için.

aslında 18000 btu 25m2 için biraz büyük ondananda sık sık otomatik yapıyor olabilir.

Aynen hocam, alet odaya büyük olduğu için hemen ısıtıp duruyor.
    Ama önerdiğim sensör yeri değiştirme işi süreyi uzatır, uygun şekilde ayarlarsa.

Tüketim miktarı istenen dereceye göre normal zaten.

• Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu arada klima günde 14 saat civarı çalışıyor
  • yukarda b,arkadaş demiş klimaların asıl amacı soğutmadır, ısıtması lütuftur diye, gülesim geldi :)
    bizim klima demek kışın lütfediyormuş:)))
  • quote:

quote:

kocausta*
    Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. tam olarak da anlattığınız problem, sarı ışık yanıp sönmesi felan.
    Kapatıp açınca ısıtma performansı yerinde. Artık öyle yaparım, servisle uğraşmayayım.

Ama son cümlenden de anladığım, hassas gaz ayarı derken: Gazını tekrar kontrol ettirip hassas ayarlatsam düzelir mi acaba?

O da olmazsa performansı düşene kadar kullanmaya devam, çünkü ısıtma -soğutma 24m2'lik bir odadada kullanıyorum ve çok iyi.

Hassas gaz ayarı yapılabilirse düzelebilir diyemem, ben çok uğraştığım halde anca sorunu "azaltabildim", kökten çözemedim.
    Çünkü bahsettiğim "iç ünite fanının sıcaklık yoklaması denemesi" düzensiz oluyor, yani kart/yazılım sorunu var.
    Dikkat ettiyseniz, sorunlu çalışma olduğu zaman, başlangıçta kompresör normal çalışıyor, 10-15 saniye içinde iç fan çok hızla üfürmeye başlıyor (bu da basıncı çok düşürdüğü için) kompresör hemen durup defrosta çalışmaya başlıyor.

Yapacağınız tek şey, bu şekilde aptal çalışmaya başladığında durdurup yeniden çalıştırmak.

Aynı sorun benim demirdökümde devam ediyor. Makina biraz calışıyor sonra aptallaşıyor. ne yapsam ne etsem garantide bitti, servis çağıramadık bir türlü. Sanırım servis gelsede bir şey yapmadan gidecek anladığım kadarıyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

quote:

quote:

kocausta*

Aynı sorun benim demirdökümde devam ediyor. Makina biraz calışıyor sonra aptallaşıyor. ne yapsam ne etsem garantide bitti, servis çağıramadık bir türlü. Sanırım servis gelsede bir şey yapmadan gidecek anladığım kadarıyla...

Klimayı söküp başka odaya kurdum, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve o arızayı hiç yapmadı.
    Bu arada tahminen 4-5 yüz defa start yapmış olmalı.

Yeni yerine monte ederken iç üniteyi fazlaca yumruklamış olmamın etkisi olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.