Şimdi Ara

Demirdöküm 12 BTU A sınıfı Klima Isıtma Problemi - Şikayetçiyim !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
32.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semihekim

yerli klima ile japon klima arasinda soyle bi tecrubem oldu;

japon klimanin -2 derecede verdigi performansi yerli klima +6 derecede veremiyordu. yer: istanbul.

japonun verdiğini söylemişsin hocam, buna karşlık aldığı ne baksak.
    japon 12 lik klimanın aldığı 1800tl civarı para, sözü geçen demirdöküm 600 tl civarı ( arçelik ve bekoyu eledim forumdaki dostlarımızın tavsiyesi üzerine.)
    neredeyse 3 tane 12lik d.döküm = 1 japon 12lik fiyatta.
    iyiliğine güzelliğne tamamda bu parayıda gerçekten hak ediyormu o klimalar onuda bilmiyorum ( klimalardan anlamam)
    bütçem yeterli olsa, hesap kitaplarla uğraşmasam düşünmem japonu alabilirdim. diğer, arada kalan modeller ise 1000tl civarı. bazı dostlar forumda şu marka klimanın mercedes i veya buna yakın övgüler yazıyorlar haklılarda, ama bana lazım olan son model mercedes değil elimde bi 2005 megan olsun ( acaba araba almakta tercih daha mı basit ne ).
    a sınıfı diyor, soğutuyormuş onda tereddütüm yok, fakat izmir gibi bir yerde ( 0 derecenin altına pek düşmemesini göz önüne alarak) bu klima yeterince ısıtırmı. oda da başka bir ısıtma araçı kullanmama ihtiyaç olur mu, aklımdaki tek soru bu.

• demirdöküm vestel arçelik gibi markalar ve bunların bünyelerinde çıkan diğer markalar enerji tüketimi yüksek performansı düşük cihazlardır şunu unutmayın en dandik klima da soğutma yapar fakat ısıtmayı her klima yapamaz demirdöküm klima almıştı formdan birisi

yazın çok güzel soğuttu bende ona güvenerek ısıtması da güzel olur dedim diyerek isabetli bir seçim yaptığımı zannettim ama kış kendini hafiften hissettirince klima tamamen fiyasko çıktı bende servisi çağırdım servis bana bunlar bahar kliması anca bu kadar ısıtır diyerek dalga geçer gibi cevap verdi siz siz olun yerli klimalardan uzak durun

diyerek başından geçen kötü tecrübeyi anlarmıştı klimanın mercedesi daikindir ama formda çokça bulunan ve ısıtma performansından memnun olunan fujitsu-general klimalarda vardır makul fiyata

ayrıca yerlilerin a sınıfı dediklerine siz bakmayın önemli olan bunların uluslararası güvenilir bir platformda onaylanmış olmasıdır

• Bana da servis bu bahar kliması demişti Gerçi baharda ne pişersin ne üşürsün. baharda klimayı ne yapayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se2len

mitsubishi elektrik -25 derece ısıtma yaparım diyor o ne peki sizce

quote:

japon klimanin -2 derecede verdigi performansi yerli klima +6 derecede veremiyordu. yer: istanbul.

sonuc olarak soguk iklimli bolgelerde yerli klimaya cok guvenmeyin. havanin en soguk oldugu gunlerde ufo ya muhtac kalirsiniz.

cok soguk iklimi bolgelerde de hicbir klimaya guvenmeyin.

not: japon klima mitsubishi elektrik 9000 btu inverter.
    yerli klima arcelik 9000 btu okonomik seri.

istanbulda 3 yildir kullaniyorum klimayi ve -2 den daha soguk olmadi. -25 de calisirmi bilmiyorum, keza benim kullandigim modelde -15 diyor. farkli modellerin farkli ozellikleri olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: red_wine

quote:

japonun verdiğini söylemişsin hocam, buna karşlık aldığı ne baksak.
    japon 12 lik klimanın aldığı 1800tl civarı para, sözü geçen demirdöküm 600 tl civarı ( arçelik ve bekoyu eledim forumdaki dostlarımızın tavsiyesi üzerine.)
    neredeyse 3 tane 12lik d.döküm = 1 japon 12lik fiyatta.
    iyiliğine güzelliğne tamamda bu parayıda gerçekten hak ediyormu o klimalar onuda bilmiyorum ( klimalardan anlamam)
    bütçem yeterli olsa, hesap kitaplarla uğraşmasam düşünmem japonu alabilirdim. diğer, arada kalan modeller ise 1000tl civarı. bazı dostlar forumda şu marka klimanın mercedes i veya buna yakın övgüler yazıyorlar haklılarda, ama bana lazım olan son model mercedes değil elimde bi 2005 megan olsun ( acaba araba almakta tercih daha mı basit ne ).
    a sınıfı diyor, soğutuyormuş onda tereddütüm yok, fakat izmir gibi bir yerde ( 0 derecenin altına pek düşmemesini göz önüne alarak) bu klima yeterince ısıtırmı. oda da başka bir ısıtma araçı kullanmama ihtiyaç olur mu, aklımdaki tek soru bu.

oncelikle ;

japon klimalarin pahali oldugunun farkindayim. ekonomik kosullarin da farkindayim. sizi birseye ikna etmeye de calismiyorum. bu cihazlari satan hicbiryerle de baglantim yok. ben sadece tecrubemi aktardim inanip inanmamak size kalmis.

izmir in iklimini bilmiyorum ama hatay(antakya) da kaldim 2 yil. ordaki iklime benzer olacagini tahmin ediyorum. hatayda isitma icin kullanilarn yerli klimalar normal kapasiteden biraz daha buyuk secilmislerdi. 9000 btu yetecek yere 12000 hatta 16000 takilan yerler gordum. 600 liraya alacaginiz demirdokum 9000 btu bulundugunuz yere yetmeyebilir. bi tane ufo tarzi infrared isiticiyla destek yapmaniz gerekebilir. buyuk kapasiteli klima aldiginizda da bu sefer japon klima fiyatina yaklasmis olacak ve de elektirk faturasini ekleyince tablo daha da karamsar olacak.

saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: unpop

Valla ben de anlamadım, yazın kurt olan alet kışın kuzuya döndü. Yazın gerçekten memnun kalmıştım aletten, odayı 2 dakkada buzhane yapıyordu ama kışın gelince foyası çıktı meydana.

klimaların asıl amacı serinlemek içindir.
    sıcaklık fonksiyonu sadece bir lutuftur ve lutufta kusur aranmaz.
    klima serin havayı vaad eder. sıcak havayı değil...
  • Adı büyük ama az maliyete çok kar edeceğiz diye yarım asırlık markayı kendileri bitirmeye çalışıyorlar.Böyle müşteri hzimetleri olur mu?Böyle satış sonrası hizmet anlayışı olur mu?En basit anlamda arkadaşa pazarlama hilesi olarak A sınısı enerji tüketimine ulaşmışlar ama;100watt ampul iyi bir ışık veirir tüketimide yüksektir,40 watt az tüketir ama aydınlık bir ortamda sağlamaz.Bende 1.5 senedir Demirdöküm blue line 12 hp kullanıyorum.Ürün üzerinde sağ köşede bir çıkartma kağıt hariç hiç bir yerde marka yazmıyor.Malezya yapımı ve aynı kasa bire bir ama farklı markalar da bu klima ülkemizde satılmış.Verdiğim para haram zıkkım olsun ama bereket 1800wat ufom var.yakıyor ama hakkını da veriyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: buraksaınsen

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Sayın unpop bu işene ne derler?Kendin ettin kendin buldun....Bu forumda bir seneden fazla klima araştırdın millete gına geldi.Kimsenin tavsiye etmediği DEMİRDÖKÜM klima aldın.Eeeeeeeee ucuz ettin suyu kara oluyor.Boşuna müşteri hizmetleri,tüketici hakları falan uğraşma demirdöküm klimaların kullanma klavuzlarını okursan ısıtma modu ek fonksiyon olarak geçer.Yani yasal olarak demirdöküm size ısıtma garantisi vermez.

nasılda harcadın koskaca Demirdökümü şu yukarıdaki yazınla, hiç mi elin titremedi , hiç mi vicdanın sızlamadı, hiç mi yüzün kızarmadı bunları yazarken?
    her malda kusur oranı olabilir ve vardır ama bu hepsininde kusurlu oldugu anlamına gelmez. senin çok sevdiğin o japon klimalarındanda memnun olmayan elbet vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Primobolo

klimaların asıl amacı serinlemek içindir.
    sıcaklık fonksiyonu sadece bir lutuftur ve lutufta kusur aranmaz.
    klima serin havayı vaad eder. sıcak havayı değil...

bunu başka yerde söylemeyin size gülerler

şunu belirteyim her klima soğutma yapar en dandik vantilatör parasına alacağınız klima bile yapar ama ısıtmaya gelince orada klimanın kalitesi konuşur boşuna mı yazıyorlar o zaman klimalara -15 derecede nominal kapasitesni verir diye ama şu bir gerçek 7dereceden sonra klimanın verimi düşer ama ısıtmamazlık yapmaz

• Ben konuyu hortlatayım. Bende arkadaşın aldığı klimadan almıştım. tabii buradaki yorumları okumadan aldım. 2010 yazında. bu sene ikinci kışı kullanmaya başladık ama gelin görünki ısıtma neredeyse sıfır. kesinlikle aldığıma pişmanım. 750 tl almıştım sanırım 500 alan olsa hemen satıcam. Kesinlikle uzak durun derim ben.. Yarın servis çağırıcam. Servis çağırmayı hep erteleye erteleye bu hallere geldik. alrıken 1500 mitsubishi klima alın 9000 modellerden inanın parasını iki senede geri çıkarırsınız. salonumda mitsubishi var. acayip bir şey yaw. hergün 10 saat çalıştırıyoruz, 1120 tl elektrik parasını daha geçmedim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Ben konuyu hortlatayım. Bende arkadaşın aldığı klimadan almıştım. tabii buradaki yorumları okumadan aldım. 2010 yazında. bu sene ikinci kışı kullanmaya başladık ama gelin görünki ısıtma neredeyse sıfır. kesinlikle aldığıma pişmanım. 750 tl almıştım sanırım 500 alan olsa hemen satıcam. Kesinlikle uzak durun derim ben.. Yarın servis çağırıcam. Servis çağırmayı hep erteleye erteleye bu hallere geldik. alrıken 1500 mitsubishi klima alın 9000 modellerden inanın parasını iki senede geri çıkarırsınız. salonumda mitsubishi var. acayip bir şey yaw. hergün 10 saat çalıştırıyoruz, 1120 tl elektrik parasını daha geçmedim....

hocam 1120 tl mi 120 tl mi kafam karıştı kusura bakma.

Saygılar
  • DD 12hp pacificline klima kullanıyorum. 27 derece altındaki değerleri ayarladığımda (26 - 25 ...) 27 derece ayarlanmış gibi 29 derecede termostat yapıyor. yani normalde set kaç ise 2 altı 2 üstü çalışması gerek, mesela 27 set ettiğimde 25 de çalışıyor 29 da dış ünite duruyor 2 dk soğuk hava üfleyip 27 de iç ünite duruyor. 25 e inip tekrar çalışması 2dk sürüyor. yukarıda bahsettiğim gibi 27 derece altında ayarlanan değerlerde düzgün çalışmıyor. Oda içerisindeki nem oranı yüksek olduğunda (55-60) iç ortam sıcaklığı 23-24 derecelere düşse bile klima üzerindeki gösterge 27-28 de takılı kalıyor klima uzun süre çalışmıyor akabinde kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Kurulduğu dönemlerde uzun süre çalışmama problemi vardı 1-2 kez servis geldi iç ünite sensörünün yerini değiştirdiler fanı en yüksek kademede çalıştırmamı problemin olmadığını söylediler. Ogünden bugüne problem giderek büyüdü ve klima sadece 27 derece ayarlandığında düzgün çalışır hale geldi. 27 derecede bile bazen takılıp kalıyor. Garanti süresi bittiği için serviside arayamıyorum. Anakart arızası varsa ne işlem yapılacağını bilsem açar yaparım.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: realraven

quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Ben konuyu hortlatayım. Bende arkadaşın aldığı klimadan almıştım. tabii buradaki yorumları okumadan aldım. 2010 yazında. bu sene ikinci kışı kullanmaya başladık ama gelin görünki ısıtma neredeyse sıfır. kesinlikle aldığıma pişmanım. 750 tl almıştım sanırım 500 alan olsa hemen satıcam. Kesinlikle uzak durun derim ben.. Yarın servis çağırıcam. Servis çağırmayı hep erteleye erteleye bu hallere geldik. alrıken 1500 mitsubishi klima alın 9000 modellerden inanın parasını iki senede geri çıkarırsınız. salonumda mitsubishi var. acayip bir şey yaw. hergün 10 saat çalıştırıyoruz, 1120 tl elektrik parasını daha geçmedim....

hocam 1120 tl mi 120 tl mi kafam karıştı kusura bakma.

Saygılar

Pardon yanlış yazmışım tabiki 120 tl ... Eğer para var ise mitsubishi alın kendinizi zorlayın. Ben ikinci klimada ucuza kaçtım. doğru düzgün kullanmıyorum bile...

• Selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı.

12000 demirdöküm kullanıyorum. Isıtması-soğutması harika, hiç bir sorunum yok.

Ancak geçenlerde taşınma nedeni ile söktürüp başka bir yere taktırdım. 1 gün sonra hiç çalışmadı. Gazı bitmiş deyip gaz bastılar. Şu an yine performansı yerinde çalışıyor. Ancak sorum şu:

30da sürekli çalışınca hiç bir sorun yok. 25 veya 26 yapınca içerisi ısınınca duruyor ve bir daha başlamıyor, başlayacağı zaman iç ünite içerisinden gaz akma sesi geliyor dakikalarca devam ediyor ama üfleme başlamıyor, aynı zamanda ışıkları yanıp yanıp sönüyor.

Ne olabilir acaba? Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmış olan var mı?

Bu marka klima yetkili servisi bulunduğum yerde yok. Servis çağıramıyorum.

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: tantuni00

Selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı.

12000 demirdöküm kullanıyorum. Isıtması-soğutması harika, hiç bir sorunum yok.

Ancak geçenlerde taşınma nedeni ile söktürüp başka bir yere taktırdım. 1 gün sonra hiç çalışmadı. Gazı bitmiş deyip gaz bastılar. Şu an yine performansı yerinde çalışıyor. Ancak sorum şu:

30da sürekli çalışınca hiç bir sorun yok. 25 veya 26 yapınca içerisi ısınınca duruyor ve bir daha başlamıyor, başlayacağı zaman iç ünite içerisinden gaz akma sesi geliyor dakikalarca devam ediyor ama üfleme başlamıyor, aynı zamanda ışıkları yanıp yanıp sönüyor.

Ne olabilir acaba? Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmış olan var mı?

Bu marka klima yetkili servisi bulunduğum yerde yok. Servis çağıramıyorum.

Teşekkürler,

A-L serisi Demirdökümlerin meşhur arızası.
    Bazen anlattığınız gibi durduktan sonra tekrar çalıştığında, basınç dengelemesini yapamadığından defrosta döner (iç ünitedeki gaz akış sesi bunu gösterir), ve uzunca bir süre sarı ışık yanarak defrosta çalışır. Nedeni kısaca yazılım ve ekipmanın uyuşmazlığı, başka bir deyişle "osurukla boya boyanma çabasının bir sonucu"dur.

Sebebinin izahı çok uzun, servis falan da çağırmayın, anlamazlar; bana 4 ayrı servis geldi, abuksabuk yerlere bakıp akıllarınca uğraştılar, tabii bu arada alet normal çalışmaya döndüğünde "oldu" deyip gittiler:)

Pratik çözüm şu:

Bu durum meydana geldiğinde klimayı kapatıp 15-20 saniye sonra tekrar çalıştırın, yani bir nevi reset gibi düşünün.
    Bunu yaptığınızda normal çalışmaya girer.

Edit:
    Ayrıntısına girersek, basit/ucuz malzemeler kullanarak verimli bir klima tasarlanmaya çalışılmış (gerçekten de normal çalıştığında çektiği akım/verdiği ısı dengesi çok iyi); ancak kullanılan komponentin kalitesi kullanılan yazılıma uygun değil.
    Bazen çalışma başlangıcında basınç ilk 10 saniye içinde yeterli düzeye ulaşamıyor, ve alet "defrost" emri veriyor.
    Kompresör çalıştığında iç fanın ilk "yoklama" çalışmasında basınç 15 bar altında yakalanırsa alet defrosta dönüyor; bunu geçmişse devam ediyor, ve arada diğer denemeler yapılıp 39C çıkış sıcaklığı bulunduğunda flap ta aşağı dönüp normal çalışmaya geçiyor.
    Kendi klimamda yaptığım ölçümlerde bunu tesbit ettim.
    Kanaatimce kompresör kalitesi, 4lü valfin yapısı bunda etken.
    Uzman bir klimacı arkadaş burayı okursa kendisiyle konuyu daha ayrıntılı görüşüp daha kesin çözüm için uğraşabiliriz.
    Çok hassas gaz miktarı ayarlanması gerekiyor gördüğüm kadarıyla.

Görüldüğü üzere, (eğer kaliteli komponent kullanılsaymış) çok verimli/konforlu bir klima yaratılabilecekmiş; ama olmamış.
    Klimanın en iyi yönü, hiçbir zaman insanların üzerine soğuk hava vermemesi; birçok pahalı markada olmayan bu işi becermişler.
    Ağız çıkışı 39C altında olduğu sürece flap yukarda oluyor.

Konuyu açmış olan arkadaşın sorununun ne olduğu anlaşılmış, sensör peteklere fazla yakın olduğu için çok çabuk dinlenmeye geçiyormuş, sensör yeri değiştirildğinde de sorun kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 31 Ocak 2012; 1:40:28 >

• pöff be hocam zor mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

pöff be hocam zor mesele

Tabii sana hemen "kolayca şikayet edilip car car edilecek" işler lazım

Ama arkadaşa pratik yolu da tarif ettim, kafa yormasına gerek yok.

Kafa yoracak kişi varsa demirdökümü adam edebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

pöff be hocam zor mesele

hiç carcar edilcek iş değil hani hadi sen anlıyosun hocam anlamayan adam ne örücek yandı Vallahi serviste bilmediğine göre herkez sizi nası bulsun

• quote:

quote:

quote:

pöff be hocam zor mesele

hiç carcar edilcek iş değil hani hadi sen anlıyosun hocam anlamayan adam ne örücek yandı Vallahi serviste bilmediğine göre herkez sizi nası bulsun

350 liraya klima aldığında bunları da göze alıcan bi zahmet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

pöff be hocam zor mesele

350 liraya klima aldığında bunları da göze alıcan bi zahmet.

şimdi o rakama vermezler sen şanslısın ve işi biliyorsun hocam. şuan pahalıya sattıklarınıda birkez birol resmetmişti vanalara kadar plastik tapa koymuşlar el insaf herkez senin gibi usta olmadımı yandı Vallahi

• kocausta*
    Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. tam olarak da anlattığınız problem, sarı ışık yanıp sönmesi felan.
    Kapatıp açınca ısıtma performansı yerinde. Artık öyle yaparım, servisle uğraşmayayım.

Ama son cümlenden de anladığım, hassas gaz ayarı derken: Gazını tekrar kontrol ettirip hassas ayarlatsam düzelir mi acaba?

O da olmazsa performansı düşene kadar kullanmaya devam, çünkü ısıtma -soğutma 24m2'lik bir odadada kullanıyorum ve çok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.