Şimdi Ara

7/24 açık kalacak indirme işleri için bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi 7/24 açık kalacak indirme işlemleri için bir pc ye ihtiyacım var. Şimdiye kadar kendi masaüstümle indiriyordum çoğu şeyi fakat gece açık bırakınca fan sesi rahatsız ediyor performans bilgisayarı olduğu için. Bu tip kullanım için acaba bir netbook veya mini-pc türü bilgisayarlar uygun olur mu ? Bilgisayarın hiç ses çıkarmaması lazım hatta bana açık olduğunu bile unutturması lazım. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

• Bütçe nedir.
  • Bu tür işler için netbook'umu kullanıyorum, 1 hafta aralıksız indirmeye bıraktığım bile oldu hiç sorun çıkarmadı. Mini-PC de düşünülebilir ama zaten masaüstü varsa, onun için ayrı ekran kur ya da mevcut ekrana ikinci bağlantı yap derken biraz sıkıntı yaratır. Netbook'da uygun F tuşuyla ekranı da kapatıp, uzaktan erişim programıyla masaüstü ve işyerimdeki bilgisayar gibi yerlerden kontrol edebiliyordum, çok daha kolay oluyor.
  • şu her işini görür sabit disk olarak ssd kullanır bu sayede ses duymazsın.
    http://www.webdenal.com/samsung-smsng-np900x3a01tr13-3-i5-2537-4-128-w7p_357290.html?ref=akakce&v=1.41.3 (geçen hafta show tv tepnotrend programında tanıtımı vardı,10 üzerinden 9 alır, tavsiye ederim)

veya biraz daha uzuc olsun dersen şu:http://www.webdenal.com/toshiba-satl-r840-12d-i5-2410m-4g-128g-ssd-14-mavi_358897.html?ref=akakce&v=1.22.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 10 Ekim 2011; 10:01:07 >

• Arkadaşlar aynı konuyu açacaktım fazlalık yapmasın diye konuyu tekrar yukarı çıkarıyorum. Bende evimde hdmi girişiyle tvye bağlayabilecegim ve sadece İDM ile indirme işini yapıp harici harddisk veya içinde dahili hafızası olan mini pc modeli arıyorum . Yada vatan veya türevlerinden toplamada olabilir. ÖZellikkler anlaşılacağı gibi 3 yıl öncenin bile olabilir hdmi girişi olduğu sürece. Ekran kartının hiçbir önemi yok ondan izleme yapmayacağım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Edit: Açık kalacağı için harcadığı enerjninde tabi minumumda olması önemli. Tabiki siz 500 e şu pc ama enerji az olursa 750 olur derseniz 500 ü tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banko -- 19 Eylül 2014; 8:07:42 >
  • Chromebook felan iş görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdm programı kesin çalışıyor mu . O sistem pc hakkında birşey duymadım hangi şirket üretiyor . Laptop olarak duymuştumda . Ftp den indireceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NeutrogeN kullanıcısına yanıt
    Walla o şöle olur çok pahalıya kaçmak istemiosan 2.elden amd athlon x2 250 falan bul çalışabildiği en düşük voltajı bul onda çalıştır (undervolting voltaj düşürme)100 tllik işlemci soğutucu al fanını çalıştırma ( fanını çalıştırsanda 200-300 rpmyi geçmez ses yapmaz) wd blue hdd al (wd caviar blue değil wd blue)sessizlik için iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 19 Eylül 2014; 8:12:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Akşama doğru sistemi araştırıp buraya yazacağım üzerinde değişiklik yapmak isterseniz söylersiniz. İkinci elle uğraşacağımı sanmıyorum kasa vs de lazım olacak tahminimce. Ben zaten büyük kasa sistem bulmuştum ama enerji tüketimi olarak hiçbir bilgim olmadığı için danışmak istedim ve voltaj düşürme konusunda da en ufak bir fikrim yok. Bu konuda neler yapılabilir zahmetli bir şey midir?
  • Zamanında bu konuyu açtıktan sonra bütçe sıkıntısından dolayı kenara itmiştim fakat daha sonra yeni masaüstü alınca eskisini bu işlem için uygun hale getirerek kullanmaya başladım. Düşük rpm li sessiz işlemci fanı, kasa fanı iptal ederek eski kasayı indirme işine ayırdım. Fakat daha sessiz çözümler arama ihtiyacı duymuyor da değilim. Konuyu ihtiyacı için canlandıran ve bana nostalji yaşatan arkadaşa teşekkürler :)
  • Kesin intel dizmelisin uzun süre açık kalacaksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeutrogeN

Zamanında bu konuyu açtıktan sonra bütçe sıkıntısından dolayı kenara itmiştim fakat daha sonra yeni masaüstü alınca eskisini bu işlem için uygun hale getirerek kullanmaya başladım. Düşük rpm li sessiz işlemci fanı, kasa fanı iptal ederek eski kasayı indirme işine ayırdım. Fakat daha sessiz çözümler arama ihtiyacı duymuyor da değilim. Konuyu ihtiyacı için canlandıran ve bana nostalji yaşatan arkadaşa teşekkürler :)

En sağlıklısı yeni nesil atom işlemcili hem tablet hem netbook olabilen fansız sistemler.

Ve bu işe en uygun netbook-tablette asus transformers. atom z3775 4 core işlemci var 2 gb ram mevcut 32 gb ssd ile başlıyor modeller artı 500 gb diskli modelleride var tabi harici disk bağlayabilirsiniz, hem performansı fena değil hem fan olmadığından sessiz, pil ömrüde 5-6 saate kadar yetiyor, fiyat biraz yüksek tabi.

• bu is icin aylardir emektar acer 3680 laptopumu kullaniyorum(win 7 kasiyor, xubuntu linux yukledim, pasalar gibi, bur anadolu asani adeta). Mutluyum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.