Şimdi Ara

7.9 milyon dolar kızılay bağışının ensar’a verilmesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
49.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
590 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MasterLoki kullanıcısına yanıt
    İşte sorun tam burda Ahaber dışında birşey izlemeyince böyle oluyor oysa ki başka kanallara sitelere baksaydin çarşaf çarşaf bilgi belge dekont ihsaiye fatura fiş makbuz kanıt delil para pul ilişki aklama paklama yalama yikama varda var aslında bu arada gözlerin de sorun yok değil mi

• ECDAD_OSMANLI kullanıcısına yanıt
    Kayak takımı mi aldım hazırım hadi kaymayaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Kızılayı itibarsızlaştırma gayretleri bunlar,
    Depremde üzerine düşen görevi yeterinden fazla yaptı yapıyor,
    Geçmiş yılda başka konularda başka yerlere yardım yapmışda olabilir, her yıl deprem yok
    Bizim Kızılayımız yanlış yapmaz, verilen para boşa gitmez, sahada görüyoruz işte.
    Aynen yeni bilgiler geldi Corona virüsü gibi yol izlemisler

başkentgaz kızılay'a, kızılay ensar'a, ensar türgev'e, türgev türken vakfına...
    sonra hepsi bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihstorm -- 31 Ocak 2020; 8:25:41 >
  • Kızılay başkanının açıklaması traji komikti. Lafa bakın;

"Bu olayda vergiden kaçırma yok vergiden kaçınma vardır"

Kızılayın vergi kaçırmak isteyenlerin vergi vermemesini legal hale gelmesini sağlayan aracı kurum görevi varda biz mi bilmiyoruz ? Bu olayda devletin kasasına girmesi gereken yaklaşık 1,5 milyon dolar yok oldu.
    Bir kılıf ancak bu kadar güzel bir sözle hazırlanır.

Bu sözü tüm üçkağıtçıların çerçeveletip duvara asması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 31 Ocak 2020; 8:37:2 >
  • Bu olayda savcıların bu belge ve Kızılay Başkanının açıklaması ile harekete geçip. Devlete ödenmesi gereken vergiyi tahsil edip bu olaya karışanlar hakkında da idari ve adli işlem yapması gerekir.

Çünkü bu olayda Kızılay kanunen kendine tanınan vergi muafiyeti hakkını başkalarına çıkar sağlayacak şekilde kullanmış ve devleti zarara uğratmıştır.

Bir örnek vereyim;

Bir SGK lı yada emekli öldüğü zaman maaşının bir kısmı erkek çocuklara 18 yaşına kadar kızlara ise yaş sınırı olmaksızın bekar olduğu sürece ödenir. Kanun böyle bir hak vermiş.
    Bazı evli kadınlar ne yapıyor kocasından boşanıyor babasından maaş alıyor, kocasıyla da yaşamaya devam ediyor ve bir çoğu çoğu çoluk çocuk, torun tosun sahibi. Kanunun kendilerine sağladığı hakkı haksız kullanarak devleti zarara uğratıp haksız kazanç sağlıyorlar.
    Devlet de bunu engellemek için tespit edebildiklerinin maaşını kesip ceza veriyor. E bunda da kanuni olmayan bir olay yok ki vatandaş kanunu kendi çıkarları için kullanıyor.

Kızılay olayının örnekteki olaydan hiç bir farkı yok. Devlet ya bu vatandaşların maaşını kesip ceza uygulamayacak yada Kızılay olayında bu olaya çanak tutanlara gerekeni yapacak.

Bu tip konularda devletin zaaf göstermemesi ve kendini koruması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 31 Ocak 2020; 9:8:25 >

• Bu sadece görünen kısmı peki ya görünmeyen kısım ? Bu adam başkan olduktan sonra bağışlar % 2000 (iki bin) artmış. Ama ne hikmetse ortada para yok. Bu adamı görevden uzaklaştırmayi bırakın daha çok sahip çıkıp yuceltirler. Yazık...
    Dün okuduğum haberde Acun 73 milyon TL topladı afada göndermiş. Afad toplamda 71.9 milyon toplandığı açıkladı. Ne oluyorsa arada uçmuş paralar.

Bu arada deprem unutuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyLaR046 -- 31 Ocak 2020; 9:31:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: holiganx61

ben sadece akp seçmeni 3 maymuna oynar sanardım

muhalefette öyleymiş

ben doğruları söylüyorum

ortalık da kriz varken tatile gitmiceksin kardeşim

izmir ankra eskişehir antalya belediye başkanları hep makamında ankara 3 gün boyunca belediyeyi 7 24 açık tuttular

ya bunlar salak mı

eko başkan böyle giderse en büyük başarısı ibb başkanı olmak olur

şunuda söylim bi dahaki seçim imamoğlu cumhurbaşkanlı aday çıksa zor da hadi diyelim çıkardılar

karşısına karadenizli birini çıkarırsalar süleyman soylu nun ismi dolanıyor

net diyorum sittin sene alamaz

bi başarısı yok ha hakkını yemeyelim vakıf ve kurumlara giden paraları kesti o kadar

Alıntıları Göster
    Öncelikle tatile gitmesi bencede doğru değildi. Ama sonuçta eminim onun olduğu otelde bir çok siyasi aynı anda tatil yapıyordur.

Hadi diyelimki gitti, ne var bunda? Bu kadar abartılacak ne var anlamadım. Malum şahıs her yere her zaman gitsin, Eko yapınca vayyy efendim nasıl yapar... Bu da biraz haksızlık olmuyormu tarafsız kardeşim?

• Bahsedilen vakıflar öğrenci yurdu yardımı olarak verilmiş verene değil alana bakalım ne yapmış yardımları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu ülkede hiçbir hayır kurumuna güvenim yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akparti öncesi hiç bir yere yardım yapamayan depremde dahi çadır açamayan kızılay vardı,
    şimdi depremde en önce çadır açan fazlasıyla yardım yapan, ayrıca çevre her türlü muhtaca yardım yapan kızılay var,
    Müdürün maaşı 5 bin dolar çok sayılmaz, holding ceosu, maaş vermeyelimde adam çalsınmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 31 Ocak 2020; 10:3:49 >
  • Ak partisi tüm kurumlara güveni sarstı.
    Sürekli dolandırılıyor ve soyuluyor gibi hissediyorum.
    Ülke yine iyi dayanıyor.
  • Avukatlık ücretimi isterim Kızılay, savunuyoruz burda, objektif bakıyoruz neyse o

• Nasil para aklarimi devlet cok guzel orneklendirmis vatandasina

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya binlerce işci alımı yapacak 2000 euro dan başlayan maaşları verecek, Kızılay holding Müdürün maaşı 5 bin dolar çok sayılmaz, holding ceosu, maaş vermeyelimde adam çalsınmı ?

• Yapılan yardımla açıklanan yardım tutarı arasındaki rakam farkı, havalenin, paranın hesaba yansımamış olmasıdır, malum bankalar bir süre sonra yansıtıyor.

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Aslanım Almanya'da euro ile alış veris Türkiye de ise TL ile dolarla değil farkı anladın çaktin var mı beyin yoksa firarda mi

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Paranın yardımin trafiği değişmiş şu şekilde imiş meğer
    Habertürkwww.haberturk.com
    Vakıf, Kızılay üzerinden yapılan bağışın hukuki olduğunu kaydetti
    https://www.haberturk.com/son-dakika-ensar-vakfi-kizilay-bagisiyla-ilgili-aciklama-yapti-2568428

Okudugunu anlamayan gruh dan olduğundan kısaca anliyacagin şekilde açıklayım

başkentgaz kızılay'a, kızılay ensar'a, ensar türgev'e, türgev türken vakfına...
    sonra hepsi size

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Almanya binlerce işci alımı yapacak 2000 euro dan başlayan maaşları verecek, Kızılay holding Müdürün maaşı 5 bin dolar çok sayılmaz, holding ceosu, maaş vermeyelimde adam çalsınmı ?
    Almanyada denk bir müdür 5 7 bin€ alırken fark 2.5 3.5 kat arası...

Ülkemizde de alabilir 3.5 kat maaş normal yani..

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.