Şimdi Ara

7.9 milyon dolar kızılay bağışının ensar’a verilmesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
49.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
590 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devletin en büyük yardım kuruluşunun başındaki adamın, Vergi Kaçırma değil, Vergiden Kaçınma.... diyecek kadar yüzsüzleştiği bir memleket yoldan çıkmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

Bağış yapmıyorum, kafam rahat. Zaten ciddi yüksek vergiler ödüyorum bir vatandaş olarak, inanın umrumda değil.
    Yapıyorsunuz. Öyle veya böyle kdv,ötv,mtv vs... vergi veriyorsunuz.Bu vergiler"usulüne uygun " şekilde bir şekilde sansar veya okçu vakıflarına aktarılıyor.
    Hani köprüden yoldan geçmiyorum banane diyenlerin bal gibi geçiş teminatını ödedikleri gibi.
  • Haysiyet fakiri,"Vergi kacirmadik sadece vergiden Kaçindik" diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haram zıkkım olsun,
    kaçıNdığınız her kuruş yetim hakkı yedi ceddinize bela olsun,
    sülaleniz gün yüzü görmesin inşallaaaaah!!!

(vallahi de billahi de en hafif şekilde kustum nefretimi, içimden geçenleri aynen yansıtsam internetten bile banlanırım yeminle)
  • İmamoğlu proje adamı. Yaptığı samimi felan değil itici onu geçelim.

Böyle bir yolu açmayacaksın. Chp az dürüst ise bu yasayı bağış yapılınca vergiden düşmeyi iptali için eylem yapar Aym ye başvurur ama yapmaz.

Neden akp ensar bunlar add çevre gubidik derneklere yani kendi yandaşlarına para aktaramaz işine gelmez.

İşin özü siz çok yediniz birazda biz yiyelim siyaseti bu. Yoksa ne imamoğlu ne tayyip sıradan vatandaş umrunda bile değil.

Buradaki aktrolleri oktrolleri ciddiye almayınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu başlığı hep beraber gündem yapalım

bu nasıl bir şeydir

nasıl vergi kaçırır

nasıl vergi kaçırmak için kızılay kullandırtılır.
  • Çok vahim bi konu

• Türkiye'deki zenginlerin tamamı vergiden KAÇINMAK için bağış yapar ve bağışların tamamına yakını da bundan dolayıdır. 1 milyon kazanıp hiç bağış yapmasan 100 lira vergi verirsin, ama 10 lira bağış yaparsan 40 lira vergi verirsin, geri kalan 50 cebinde kalır. Zengin her durumda kazanır, bağış yaparken bile kazanır. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Hem paranın çoğu cebinde kalır, hem de fakir çoğunluğun zenginlere karşı oluşan kızgınlığının gazı alınmış olur.
    Ama burada asıl sorun şu; zenginleri bağış yapmaya mecbur etmek için vergi muafiyeti getiren kanun varken, kanunu değil de uygulamayı eleştirmenin tek nedeni vardır. Her siyasi ya zengindir ya da zenginler vasıtasıyla siyaset yapar. Siyasetçinin amacı belli de, siyasetçi olmayan ve zengin de olmayan halk bu konuda niye taraflara bölünüp kavga eder?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 30 Ocak 2020; 23:44:4 >
  • Tuzu bile kokutular, pislik rant bulaştırmadıkları hiçbir yer kalmadı. Dünya tarihinde bu kadar ahlaksız bir güruh gelmemiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: holiganx61

bak bi hatayı başka hatayla kapatamayız

imamoğlu benim memleket lim doğu karadeniz hep ona oy attı

millete tatile gitmeyin derken şimdi kendisinin tatile gitmesi nedir gözünüzü seveyim

gelelim kızlaya ya dam akıllı muhalefet yokki ülke delik deşik antin kuntin işler

çık meclise ver önergeni kabul olmazsa çık halkın karşsına alın oy verdikleriniz deyin

bu iş tatille tiyatroya gitmekle olmaz

bak ciddi derecede bir çok kitle imamoğluna oy attına pişman
    Hahah aynen kanka inandik sana
  • Yıl 2017... Yani 15 Temmuz falan yaşanmış bitmiş ama hala birileri onlarla aynı zihniyeti taze taze yaşatıyor.

• Ne kıskanç insanlarsınız, vergiden kaçınamadığınız için çekemiyorsunuz. Adamlar vergiden kaçınmışlar ne var bunda?
  • vergiden kaçınma her zaman olmuştur, olacaktır, ayrıca suç değildir. Buradaki olay baştan sona rezalet...

Vergiden kaçınmanın ne olduğunu merak edenler okuyabilir,
    http://www.alomaliye.com/2017/06/05/vergi-kacirma-vergiden-kacinma/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonForum -- 31 Ocak 2020; 0:46:55 >
  • hakan_harputlu H kullanıcısına yanıt
    Kar bulursa kaysın. Senegalde yerlilerin tamtam danslarını izliyordur herhalde ülkesinde deprem olmuşken. Yoksa imamoğlu gibi yıllık izindeyken mi gitmiş batı afrikadaki o muazzam ülkelere.
  • az önce açıklama geldi para şu yolu izlemiş

başkent gaz - - - > Kızılay - - - >Ensar vakfı - - - >Türgev>> Amerika Birleşik devletlerinde yurt inşaatı

• yardımları gidin kendiniz kendi elinizle veriniz veya hiç yardım yapmayınız.
    ben hiç bir vakfa ve hiç bir iktidara güvenmiyorum.
    ayrıca devlet gerekli yardımı yapmalı böyle kampanyalara gerek kalmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosis

Ne kıskanç insanlarsınız, vergiden kaçınamadığınız için çekemiyorsunuz. Adamlar vergiden kaçınmışlar ne var bunda?
    Kacak elektrik turu de vergiden kacinma turu olmuyor mu?

Vergi kacirmak, vergiden kacinmak bana cok yakin anlam geliyor. Vergiden kacinma yolu bulup o yolu uygulamak vergi kacirmak demek degil mi? Ikincisi kizilayin yardiminda vergi sorunu varsa bunun duzenlemesini devlet yapar, kizilay talep eder.

Yazik valla. Muhabbetlere bak. En iyisi elden yardim etmek.

• Al birini vur ötekine. Konuda savunucu taraf felan değilim bu bi anlaşılsın lakin bu şekilde algı yapılmasına da karşıyım. Torunlar (başkent gaz) Kızılay'a bu bağışı ensara versin diye aktarmış. Sebebi de ensara direkt vermesi durumunda vergiden düşemiyor olması. Bur da Kızılay'ı sadece bir kurumun devletten vergi kaçırması için yardımda bulunarak usulsüzlük yapmakla yargılayabilirsiniz. Bizim bağışlarımız nereye gidiyor vs gibi durumlar yaratmayın şurda. Algı yaparak sadece milleti kutuplaştırmaktan başka bir şey yapılmıyor. Keşke bunun yerine daha açıklayıcı davranarak düşündürücü bir yaklaşımda bulunsanız.
    Selamet ile...
  • yaptığım 10 tl bağış haram zıkkım olsun

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.