Şimdi Ara

7 ay sigortasız çalıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi gunler 21 ay çalıştıgım ısyerınde 14 ay sıgortalı 7 ay sigortasız çalıştım bu konu hakkında sgkya bildiride bulunmayı dusunuyorum bu konu nasıl ısler bu parayı alabılırmıyım ve bildiride bulunduktan sonra eger olumsuz sonuçlanırsa iş mahkemesıne dava açıcam işimi garantıye almak ıcın de kendım bı tutanak tutturup çalışanlara ımzalatmayı dusunuyorum bu tutanak işey yarar mı

• krmebs K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Hala çalışmakta olduğunuz için yazılı bir belge ile, yani dilekçe ile "İş Teftiş Başkanlığı" na başvuru yapmanız gerekmekte.

Daha sonra bu makamdan görevlendirilecek kişi uygun denetlemeleri yapıp, bir rapor hazırlayacak.

Bu rapor neticesinde haklı bulunursanız Ödenmeyen ücret, prim ve ikramiyelerinizi geri almak hakkınız doğacak.

Tüm bu süreci bir avukat önderliğinde yürütmeniz daha sağlıklı olsa da, şu aşamada tek başına da yürütebilirsiniz.

Saygılarımla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığım bir hukuk bürosu var gidin yardım alın bence.Benimde başıma geldi hizmet tespit davası açtık firma sahibinin ödü patladı.
    http://www.proaktifhukuk.com/
  • yalnız hocam işe başladıgım ilk 7 ay yapıladı sıortam ve suan ısten cıktım sonrasında da ıgorta gırısım yapılmıstı zaten
    Düzenleme: Anladığım kadarıyla ilk 7 ay sigortasız çalıştınız sonra sigortanız yapıldı ve bu konuyu açtığınıza göre kıdem ve ihbar tazminatı da alamadınız, sözleşme feshi gerçekleşti ve hakkınızı arıyorsunuz. Bu şekilde düşünüp cevap veriyorum. Yanlış düşündü isem düzeltin lütfen.

4857 Sayılı Kanun'a göre akdin feshi, isten çıkarılma, fazla mesai alacakları, kıdem ve ihbar tazminatı alacakları çalıştığınız yerde ki iş yerinin bağlı olduğu Çalışma ve İş Kurumu müdürluklerine dilekçe ile başvuru usulü yapılır.Bahsettiğim kurma müracaat ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birinci justinianus -- 28 Mart 2016; 17:44:12 >
  • evet dogru yalnız tazmınat alma peşınde degılım sadece sıgortasız çalıştıgım gunlerın parasını almöak ıstıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmebs -- 28 Mart 2016; 17:49:20 >
    Yukarı da ne yapmanız gerektiğinden bahsettim. Dilekçe ye şikayetinizi yazıp ilgili kuruma elden veya PTT ile teslim etmeniz yeterli olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekstilde 2 ay çalışmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.