Şimdi Ara

1 aydan uzun süredir ders çalışmıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bıkkınlık geldi artık. Üçüncü defa giriyorum sınava ve kusmak üzereyim. Başlarda her şey güzel başladı, temelim de olduğu için gayet hızlı ilerliyordum ve yalan olmasın keyifli de geliyordu. Fakat 1 ay önce başlayan o bıkkınlık hissi hala geçmedi. Ara vereyim, yeniden çalışma isteğim geldiğinde yada hayallerimi gözümün önünde canlandırıp bunun için savaşma gücünü hissettiğimde yeniden başlarım dedim fakat hala hiçbir şey yok yerinde. Klasik bir depresyon belirtisi olarak görmüyorum yaşadıklarımı, bi doygunluktan bahsediyorum. Hani bir şey hakkında devasa hayaller kurarsınız, her gününüz yıllarınız bunu farklı senaryolar altında düşünerek geçer ve bi yerden sonra onun gerçekleşmesine bile ihtiyaç duymazsınız çünkü hayalinizde o kadar çok yaşamışsınızdır ki doymuşsunuzdur. Hatta gerçekleşme ihtimalini yakaladığınız anda kendinizde heves bulamazsınız, önünüzde duruyordur tek yapmanız gereken, gerçekten de tek yapmanız gereken eğilip almak kadar basit bir işlemdir ama içinizden gelmez. Tam olarak böyle bir şey işte.

Bu süreç boyunca hiç ders çalışmak için zorlamadım kendimi. Çünkü zorlarsam her şeyin daha da kötü olabileceğini biliyordum. Sadece bi süre ara vermek ve yenilenmek istedim. Ne yazık ki elde hala hiçbir şey yok. Hani "bi başlasam devamı gelcek" dersiniz, yaşadığım durum bundan da öte bi yerde. Aslında 2016'da psikoloji olsun neresi olursa olsun mantığında yazdım bir yeri fakat geçen bir senenin ardından hala tutkuyla İstanbul Psikoloji'yi istediğimi fark ettim ve yeniden hazırlanmaya karar verdim. Zorlu bi süreç olacağını biliyordum, hatta başlamadan önce üzerimde hissedebileceğim bütün etkileri gözden geçirdim, hepsi de gerçekleşti. Fakat bunların üstesinden nasıl geleceğime dair düşünceleri ihmal ettim ve şu an o etkilerin içinde kayboluyorum.

• Tembellik değil bu. Biraz daha açıklayıcı olmak adına bi örnek vereyim. Diyelim sınava girdim ve İstanbul Psikoloji'yi kazandım. Heyecanla o okula gideceğimi düşünmüyorum. Çünkü 3 sene boyunca o okulda olduğuma dair hayallerle bildiğin oturdum o sıralara, bildiğin yaşadım. Bi sene daha hayal kursam mezun olcam ordan. Hissettiğim şey tembellik değil, doygunluk.
  • Bizde bikkinlik yasiyoruz kardesim ama mezuna kaldım son senem o masaya en az 4 saat oturmam lazım vicdanomin rahat etmesi icin sıkılsamda biksamda gebersemde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o istek hiç gelmez bizler genel olarak yatmaya tembelliğe meyilliyiz o yüzden zorlaman gerekiyor bir sene daha harcamak istemiyorsan eğer, ayrıca sanırım günlük olarak çok fazla çalıştın ve o bıkkınlık hissi geldi ağırdan alıp ders saatini belli bir yerden sonra arttırmaya başlarsın ama her gün çalış bıkkın olduğun anlarda deneme çöz ve analizini yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StayHungryStayFoolish kullanıcısına yanıt
    Tembellik değil bu. Biraz daha açıklayıcı olmak adına bi örnek vereyim. Diyelim sınava girdim ve İstanbul Psikoloji'yi kazandım. Heyecanla o okula gideceğimi düşünmüyorum. Çünkü 3 sene boyunca o okulda olduğuma dair hayallerle bildiğin oturdum o sıralara, bildiğin yaşadım. Bi sene daha hayal kursam mezun olcam ordan. Hissettiğim şey tembellik değil, doygunluk.
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Bu senede ordan mezun olduğunu aylık güzel bir miktar maaşla işine başladığını hayatının güzel olduğunu ve sevdiğin mesleği yaptığın için her gün mutlu olarak uyandığını hayal et o zaman dostum
  • Güzel fikir
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    ayaküstü istanbul psikolojiden seni mezun edip meslek sahibi yaptık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D4F8D9AAC -- 30 Kasım 2017; 15:11:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun süre çalışamıyorum.
    10 ay önce açıldı
    Tam 1 senedir işsizim.
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emekli olmak istemiyorum konuşmayı burda bitirelim
  • Gerçek merçek hikaye

O gün geldiğinde çalışmadığın her an için aklına küfür edeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: StayHungryStayFoolish

Hocam o istek hiç gelmez bizler genel olarak yatmaya tembelliğe meyilliyiz o yüzden zorlaman gerekiyor bir sene daha harcamak istemiyorsan eğer, ayrıca sanırım günlük olarak çok fazla çalıştın ve o bıkkınlık hissi geldi ağırdan alıp ders saatini belli bir yerden sonra arttırmaya başlarsın ama her gün çalış bıkkın olduğun anlarda deneme çöz ve analizini yap

Hocam merhabalar ben de bıkkınlık geldiğinde deneme yapıyorum ama genelde akşamları sıkılıyorum. Akşamları yaptığım denemeler de gndüz yaptıklarıma oranla çok düşük oluyor moralim çok bozuluyor kendime inancımı kaybediyorum, geçen sene sırf bu yüzden ygsden 1 ay önce çalışmayı bırakmıştım.

• Tek yapman gereken çalışmak ama çalışmayarak kendine eziyet ediyorsun bence.O hedef tatmin etmiyorsa artık daha büyük hedefler kur.
  • ben her çalışma tempom düştüğünde o gün mola verip bir sonraki günün planlarını yapıyorum sende öyle yap
  • coreytoddgray kullanıcısına yanıt
    Benim de konu çalışırken böyle oluyordu geçen sene ama mesela sabah deneme çözüp iyice analiz yapıp akşam konusuna bakmak faydalı olur net artışı görünce kendine gelirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StayHungryStayFoolish -- 1 Aralık 2017; 14:32:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StayHungryStayFoolish

Benim de konu çalışırken böyle oluyordu geçen sene ama mesela sabah deneme çözüp iyice analiz yapıp akşam konusuna bakmak faydalı olur net artışı görünce kendine gelirsin

Teşekkür ederim deneyeceğim.

• Ben üniversite kazanmak için değil matematik ve fiziği sevdiğimi için ders çalışırdım ve şu an ünideyim ne mat var ne fizik hazırlandığım zamanı çok özlüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.