|
7 bin TL ve üzeri alışverişlerde kart kullanma zorunlu oldu
-
-
Altın gömün gençler altın
Bana finansal huzur ortamı sağlayamayacak kadar rezilleri oynayan sözde "devlet", nereden haraç keseceğini bilemiyor.
Sen bana finansal huzur sağla ben de sana karşılığını seve seve vereyim
Ama sen istiyorsun ki hep bana hep bana, sana yoookk diyorsun
O yüzden herkes bulduğu her altını gömsün
Bu işin sonunun nereye gideceği ayan beyan ortada
Bir de Eft vsden hala haraç kesiliyor bu çağda, bu alışverişlerden daha neler kesecekler bakalım
-
Nakit yüksek meblağ ile zaten almıyorum.Kredi kartı oda internet üzerinden alışveriş kimi zaman market alışverişi genellikle nakit bazen kredi kartı.
-
Nakit kullanan mı kaldı 10 liralık suyu bile kartla çekiyor insanlar 7000 lira üstü cebimde nakit taşımam zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zaten vardı. nakit çeviren ve kampanya/puan yapanlar için faydalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başlık yanıltıcı, içerikte düzeltilmiş.
Bir diğer konu da eğer 7 bin TL üzerini elden verirseniz bunu 5 gün içinde bildirirseniz ceza uygulanmıyor.
-
Eğer böyle bir düzenleme yapacaksan ve nakit kullanımına ceza getireceksen önce ödeme için kullanılacak yöntemler için bankalar tarafından alınan fahiş komisyonları, yıllık kart aidatlarını toptan yasaklamalısın.
Yine gündüzden düşünülüp akşamında yürürlüğe konmuş bir düzenleme.
-
7k?'yi nakit zaten zor veririz.
-
30bin TL’lik ödeme yapılacaktı İstanbul’daki bir PTT şubesine biz kart kabul etmiyoruz sadece nakit ödeme alıyoruz dediler. İstanbul’un göbeğinde 2024 yılında PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) kart kabul etmedi. Gittik bankaya 45dk sırada bekledik, nakit çektik bir tomar parayı gittik PTT’ye verdik. Kart zorunluluğu var deyip durun kimsenin umurunda değil.
Bu yüzden Master ve Visa kullanmayalım, Troy kullanalım.
-
Şu uygulamaya makul düşünen bir vatandaş itiraz etmez.
Tek dellenecek, sinir harbi geçirecek okudukça çildiracak kesim esnaf kesimi olur.
Bir de EFT demiş. Şu an esnaf EFT diyince çin caprmisa dönüyor korkma
Ben Troy kullanıyorum ve kesinlikle yem değil.
-
Geçen sene Birleşik Devletler ziyaretime NY’ dan başladım;
Manhattan Hyatt Otel’ e 3 gecelik konaklama bedeli 1.500 USD’ ı sorunsuz nakit ödedim.
Ardından LA’ e uçtum.
Santa Monica Hilton’ a 6 gecelik konaklama bedeli olan 2.080 USD’ ı nakit ödemek isteyince “Nakit kabul etmiyoruz, kart şart” dedi.
Ancak üzerimde taşıdığım 3 kredi kartının kalan limitleri de bu tutarı karşılamıyordu.
Ben de 2 gecelik ücreti karttın kalan limitinden ödedim.
2’ inci günün sonunda kredi kartı limitim yükselince de kalan 4 gece için ödeme yabtım.
Ancak TR’ ye dönünce hesap özetinde farkedebildim:
Limitini dibine kadar kullandığım karttan nasıl becerdilerse 1 gece konaklama ücretini fazladan tahsil etmişlerdi.
Booking’ e durumu ilettim ama sonuç alamadım…
Herkes kart kullanıyordu zaten, bir şey değişmemiş
-
Değerli editör arkadaşlar her seferinde ben yazıyorum ama dikkat etmiyorsunuz bu zorunluluk yeni değil
-
Türkiye’ye dönünce fark etmeniz çok normal. Sebebi paranın sebilliği.
"O kadar parayla dışarıda mı gezilir" gibi tespit kasanlar, umarım "banknotların emek değil giderek kağıt parçasına dönüştüğünü" biliyordur.
"Kayıt dışını önlüyor" gibi destekleyenler umarım "Kayıt altına alınanlar silinmesin" gibi eleştiride de bulunuyordur.
Diğer türlü çok talihsiz kalıyor.
Altın gömün gençler altın
Bana finansal huzur ortamı sağlayamayacak kadar rezilleri oynayan sözde "devlet", nereden haraç keseceğini bilemiyor. Sen bana finansal huzur sağla ben de sana karşılığını seve seve vereyim Ama sen istiyorsun ki hep bana hep bana, sana yoookk diyorsun O yüzden herkes bulduğu her altını gömsün Bu işin sonunun nereye gideceği ayan beyan ortada Bir de Eft vsden hala haraç kesiliyor bu çağda, bu alışverişlerden daha neler kesecekler bakalım |
Eğer böyle bir düzenleme yapacaksan ve nakit kullanımına ceza getireceksen önce ödeme için kullanılacak yöntemler için bankalar tarafından alınan fahiş komisyonları, yıllık kart aidatlarını toptan yasaklamalısın. Yine gündüzden düşünülüp akşamında yürürlüğe konmuş bir düzenleme. |
30bin TL’lik ödeme yapılacaktı İstanbul’daki bir PTT şubesine biz kart kabul etmiyoruz sadece nakit ödeme alıyoruz dediler. İstanbul’un göbeğinde 2024 yılında PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) kart kabul etmedi. Gittik bankaya 45dk sırada bekledik, nakit çektik bir tomar parayı gittik PTT’ye verdik. Kart zorunluluğu var deyip durun kimsenin umurunda değil.
|
Türk devleti, Türk devletinin bastığı parayı yasaklıyor. Böyle bir çılgınlık olabilir mi? Kara para aklayanları, hastaneleri dolandıranları, bebekleri öldürenleri, uyuşturucu kaçakçılarını durduramayan ve holdingleşmiş çetelerin yüzmilyonlarca dolarlık vergi borçlarını affedenler, gelmiş senin bir takım elbise veya 5-6 kişi birlikte gittiğin akşam yemeğini ısmarlama özgürlüğünü nakit parayı yasaklamak suretiyle elinden alıyor.
Küreselci çetenin ve onların taşeronlarının artık yavaş yavaş Türk devletini de ele geçirmekte olduğu endişesini taşıyorum. Aşı, nakit yasağı diye başladılar, yakında eti de yasaklayıp hepimizi yapay et ve sentetik gıdalara ikna etmeye çalışırlarsa şaşırmayacağım. |
Bu yüzden Master ve Visa kullanmayalım, Troy kullanalım.
|
Benzer içerikler
- vodafone mobil imza
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- whatsapp çevrimiçi kapatma
- final cut pro fiyat
- konumsal ses nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X