Şimdi Ara

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde kart kullanma zorunlu oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hep Bana Rabbena Derler...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eflasyon nedeniyle bu 7bin lira cok yakında ekmek parasına kadar düşecek. böylece artık alışverişlerde nakit kaldırılmış olacak. tüm paranız kontrol altında olacak. taksiye ve hatta otobüse bile binmeniz takip edilecek. istendiği zaman HES uygulaması gibi uygulamalar ile istenilen kişiye bloke konulabilecek. bu konunun devamı karbon ayakizi ve vatandaşlık puanı sömürü ve köleleştirme sistemine kadar gider. birkaç seneye ipin ucu kacarsa bizi kötü günler bekliyor gibi.. yeni merkezi küresel sistemin kurulması ve ona itaat edilmesi konusunda tam destek veren ülkelerdeniz sonuçta... lakin bu sistemi yani ülkeleri bir avuç kişi yönetecek.. akıllı şehir adıyla güzelleştirmeye çalışılan herkesin takip edildiği kısıtlı ve kapalı yaşan alanları içinde "iyi insanlar" olursanız şirinleri görebilirsiniz.

gerçi aynı bu şekilde uyumaya devam edersek sorun yok.. güvercin misali yem ve suyu önümüze koyduktan sonra sesimiz hiçbirşeye çıkmıyor.

ek olarak sunları da belirteyim. DSÖ ye pandemi ilan etme ve pandemide karar alma yetkisi verildi. yani sahte bir pandemi ilan ettim demesi üzerine HES uygulaması devreye sokulacak ve kimin nereye gidebielceği kimin ne satın alacag kararını birileri verebilecek. DSÖ ile yapılan bu anlaşma ile bu uygulama ve üzerine karbonayak izi ve vatandaslış puanlama sistemleri de getirilirse çin den beter bir duruma düşebilriz. tehlikeli bir sürece giriliyor gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 18 Ekim 2024; 13:21:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Geçen sene Birleşik Devletler ziyaretime NY’ dan başladım;

Manhattan Hyatt Otel’ e 3 gecelik konaklama bedeli 1.500 USD’ ı sorunsuz nakit ödedim.

Ardından LA’ e uçtum.

Santa Monica Hilton’ a 6 gecelik konaklama bedeli olan 2.080 USD’ ı nakit ödemek isteyince “Nakit kabul etmiyoruz, kart şart” dedi.

Ancak üzerimde taşıdığım 3 kredi kartının kalan limitleri de bu tutarı karşılamıyordu.

Ben de 2 gecelik ücreti karttın kalan limitinden ödedim.

2’ inci günün sonunda kredi kartı limitim yükselince de kalan 4 gece için ödeme yabtım.

Ancak TR’ ye dönünce hesap özetinde farkedebildim:

Limitini dibine kadar kullandığım karttan nasıl becerdilerse 1 gece konaklama ücretini fazladan tahsil etmişlerdi.

Booking’ e durumu ilettim ama sonuç alamadım…

Bankanız ile iletisime geçin booking ile değil, konakladiginiz gun sayisi vs. Ödeme itirazında bulunun. Bu arada 😂 yani gözüm yok tabi ama Japonya'da o fiyatlara 5 yildizlida 15 gün konaklanir en az

• Herşey bütçe için yapılıyor ama dürüst olanlar için vergi oranları da düşmüyor ... Trafik cezaları da artıyor peki bu para kime gidiyor? yine alakasız kişilere veya bankamatik mmeurlarıba. Biri kırmızı ışıkta geçip benim gecmemi engelleyip trafik kaza ihtimalini artırıyorsa bu cezalar trafiğe uyan kişilere verilmeli aynı şekilde 7 bin liraya uymayanlara kesilecek ceza 7 bin kuralına uyanlara verilmeli hatta kayıt dışı azalacaksa genel vergi oranı %20den %15lere, KDV daha aza inmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ekim 2024; 16:2:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk devleti, Türk devletinin bastığı parayı yasaklıyor. Böyle bir çılgınlık olabilir mi? Kara para aklayanları, hastaneleri dolandıranları, bebekleri öldürenleri, uyuşturucu kaçakçılarını durduramayan ve holdingleşmiş çetelerin yüzmilyonlarca dolarlık vergi borçlarını affedenler, gelmiş senin bir takım elbise veya 5-6 kişi birlikte gittiğin akşam yemeğini ısmarlama özgürlüğünü nakit parayı yasaklamak suretiyle elinden alıyor.

Küreselci çetenin ve onların taşeronlarının artık yavaş yavaş Türk devletini de ele geçirmekte olduğu endişesini taşıyorum. Aşı, nakit yasağı diye başladılar, yakında eti de yasaklayıp hepimizi yapay et ve sentetik gıdalara ikna etmeye çalışırlarsa şaşırmayacağım.

• Yasakladım demekle olmuyor ki, nasıl denetleyeceksin.

• bi kaç senedir nakit para görmüşlüğüm yok. bu uygulama beni es geçiyor diyebilirim :D

• Lomax. kullanıcısına yanıt

geçen yazdım 750 tl nin acısını çıkarırlar diye ahanda buyrun bugün meydana çıktı acısı...

• şimdide bankalarda ödeme sırası oluşacak arkadaş birşeyi doğru yapsalar artık işleri güçleri gariban vatandaşla uğraşmak

• 7 bin TL üzeri alışveriş için yetmez her şeyde nakit parayı silmek her şeyi bankalar üstünden sistem üstünden geçirmek lazım aslında.

piyasada aşırı nakit para dönüyor ve bunların çoğu elden alınıp veriliyor sisteme sokulmuyor.

Geçenlerde tapu dairesinde işim vardı yaa herkesin elinde koca koca çantalar 1 milyon 2 milyon paralar elden veriliyor şaka gibi. Yok vergi çok çıkmasın yok sisteme girmesin yok rahiş bedeli az göstersin diye insanlar resmen milyon TL para taşıyorlar.

Tüm alım satım alışveriş işleri banka üstündene dönmeli.

• Devlet, nakit parayla ödeme yapma gibi bir özgürlüğü elinizden alıyor. Bu uygulama, iyi bir şey değil özünde. Bunun öncesinde fatura kesmeyen de vergi vermiyordu, ee şimdi fatura kesmeyen yine vermeyecek vergisini.

Belki biz gençler biliyoruz kart-banka işlerini ama yaşlılar zorlanıyor bu konuda, kaç yaşındaki adamı bankayla uğraştıracaklar şimdi. Bu 7 bin TL'lik değeri bilerek düşük tutmuşlar, en basit telefon o fiyattan satılıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 18 Ekim 2024; 21:29:43 >
  • Alahala, yoh yav

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde kart kullanma zorunlu oldu

Önce Mehmet Şimşek eşinin kuaförüne ceza yazsın, kart kabul etmiyormus ya
    Boş lakırtı. Sende bunu yapacak kapasite nerde

• Vergi kaçağını aramaları güzel aslında ama yanlış olan biraz da tepedeki vergisi silinen dev firmalarda aramamaları bu kaçağı.

Yoksa esnafın ve diğer hizmet sektörünün vergi vermeden işe devam etmesi maaşlı çalışanlara çok büyük haksızlık.

• druen kullanıcısına yanıt

2028'e kadar yaparlar mı bilmiyorum, ama 2028'den sonra yine bir tur bu hükümet seçilirse Çin gibi sosyal kredi sistemi ve AI takip geleceği kesin gibi.

Tüm hareket alanını ve özgürlüğü daraltana kadar devam edecekler. Gerek ekonomik refah, gerekse sosyal şartlar olsun hayat kalitesi bugünden iyiye gitmez hiçbir zaman.

• Yıl olmuş 2024, halen nakit para. Bence tüm alışverişler kart ile yapılmalı.

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Aynen sırf bunun için 29 yasinda kredi kartiyla tanıştım. Deste deste parayla gezer olduk. 2 saat para saymakla ugrasilmiyor karti basıyorum geçiyorum. Ödemelerim düzenli kontrol altında zaten.

• Bu sistem bir vergi kazancı sağlamaz ki. Zaten herkes kartla ödeme yapıyor.

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde kart kullanma zorunlu oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Why Shy -- 19 Ekim 2024; 15:20:13 >

• Yuh. Adam gidecek şıp diye yapcağı alışveriş için para yatırmaya etrafta banka arayacak öyle mi?

Ya bakan yürü git ya

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Troyda aynı b... un laciverti. Oda mastercard neyse o.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.