“sadece karşılarında yiğit görmemiş korkaklar ordusudur israil.” aynen öyle altına imzamı atarım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (733. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Osmanlı adaleti, hoşgörüyü ve insanlığı getirirken fethettiği ülkelerdeki halk bunu nasıl anladı acaba? Bildiri mi dağıttılar fetih öncesi. Şu tarih kitaplarını at gözlüğüyle okumayı bırakın. Biraz araştırın kendiniz. Tamam Türküz ama hangi millet ülkesinin fethedilmesini ister. Adalet-Hoşgörü ve İnsanlık fethedilerek getirelemez.
-
Sen fethederek dünyaya adaleti hoşgörüyü getiremeyiz dersin, karşındaki amerikan beslemesi ben feth ede ede adaleti getireceğim der. Ne yapacaksın oturup izleyecek misin. Sevgi pıtırcığı mı olacaksın bu şeytanlara karşı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum senin bunlardan bahsetmek beni rahatsiz etmiyor çünkü sende benim gibi sıradan bir adamsin , istediğin kadar saçmalayabilirsin.
Beni asil rahatsız eden bu ülkeyi yöneten kadronun bu söylemlerin nereye gideceği konusunda en az senin kadar bilgiziz ve yetersiz kişilikler olması.
Turk devlet aklı hiçbir dönemde bu kadar sığ bir duruma düşmemişti.
Abd sizin gibileri güderek Fetonun kölesi yaptı, Israil'in bölgedeki en büyük düşmanı Suriye'yi sizin elinizle çökertti.
Üzüldüğüm nokta sen sokaktaki sıradan bir adamsın, sen bunlara kanabilirsin fakat bu ülkenin başındaki Türk tarihinin gördüğü en yetersiz ve entelektüel açıdan geri kadrosunda sazan gibi bunlara atkamasi .
Turk devletinin bütün gizli belgelerinin 100 yıllık planlarının kozmik jda haftalarca boşaltılır yurtdusina kaciripmasinjn sizin döneminizde olmasina hiç şaşırmıyorum çünkü Turk devletinde ayaklar baş oldu malesef. O kadar düşük seviye vurokrqrlar , akademisyenler , ekonomistler var ki tarihimizde bu kadar entelektüel açıdan gerilediğini başka bir dönem var mı bilmiyorum .
Her taraf betonarme binalarla doldu fakat içindekiler tam tersine binalar yükseldikçe alçaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Eylül 2024; 21:20:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kıbrıs Barış harekatı döneminde Ecdvit'in verdiği röportajları dinlersen Türk devlet aklının ve diplomasisinin son 20 yılda ne kadar yozlastigini gorurdun.
İşin trajikomik yanlarından biride 40 yıl önce iktidarından muhalefetine herkes çatır çatır yabancı dil konuşabilirsin bugün Erdoganindan , Kulicdar ve bahçelerine kimse yabancı dil konuşamıyor. Gitgide entelektüel seviyemiz düşüyor.
Buda beni korkutan birsey .
Roma imparatorluğu yokolusa giderken yüzlerce yıllık sanat ve kültürden gerilemeye apaçık takip edilebiliyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Eylül 2024; 21:17:4 >
Merak ediyorum İslamcıların tapindigi tarikatların daha kaç tanesi Abd. İsrail ve daha bilmem hangi ülkelerin paravan operasyonları.
Adamlar Fethullah tarikatı yolu ile neredeyse Turkiyeyi cokertiyirlardi.
Hizbullah ve Iran'in her yerine suzmislar bunlar tamamen dini yapilanmalar .
Turkiyede tarikatların devlet içine sızması belki bize şimdiden dönülmez seviyede hasarlar verdi hiçbirimizin haberi bile yok .
Ülkede adalet bakanının bir tarikat şeysinin dizinin dibinde oturduğu fotolar var . Ulan o kadar sevdiğiniz Ismanli'yi biraz olsun tanısanız Osmanlı'da oadisahin ulemayi tamamen kendi kontrolünde tuttuğunu, elinin qltindqki bir memur seviyesinde bulundurduğu bilirdiniz.
Devletin bir bakanının bir şeyhin dizlerinin dibinde olmasının ne kadar tehlikeli ve devletin ne kadar güvenlikten yoksun hale geldiğini h8cbirimiz göremiyoruz.
Çünkü Türkiye 3. Sınıf ortadogu ülkeleri gibi tvde kendi kendine propaganda yapan seffafliktan tamamen yzak bir yer haline geldi .ülkemizin ne hale geldiğinden çoğu kişinin haberi bile yok .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Eylül 2024; 21:31:15 >
-
Bu muhtemel islamcı elemanlar bir konuda haklılar, o da sadece güclülerin ayakta kalabilmesi.. Oradaki halkın bunu nasıl anlayıp anlamadıgı önemli degildi, önemli olan osmanlının ayakta kalabilmesiydi bu dogrultuda gücünün yettigi herkesi fethedip gitmistir ondan önceki roma da onun ecnebi versiyonuydu.. Günümüzde de esasen cok farklı degil sadece savas yerine ekonomik güc ve teknoloji tehdidi konusuyor.. Yine bir sekilde, ülkeler ülkelerin sömürgesi oluyor..
-
Doğru gördüğüm ne varsa onu düşür onu söylerim.
İsrail’in (yahudilerin) amerikan beslemesi olması ve yaptığı soykırımın dünya tarafından izlenmesinin sebeplerinin kökeninde din yatar. Hristiyanlar arasındaki Evanjelik inancı; yahudilerin eski topraklarına dönmesi, incilde belirtilen (hz. İsa’nın yeryüzüne geri dönmesi gibi) kehanetlerin yerine gelmesi için gerekli görülür ve bunu dinin bir gereği olarak desteklerler. Yahudi Amerikan bağı bundan kaynaklıdır. Göstere göstere bütün dünya katliam izliyor ve dini inançları gereği bunun olması gerektiğini düşünüyorlar. Yarın sıra bize gelince de izleyeceklerine emin olabilirsiniz.
Bir önceki yorumda bahsettiğim mesele de; karşındaki amerikan beslemesi israil’de boncuk tabanca yada oyuncak bomba kullanmıyor. Bildiğin kanlı canlı masum insanları öldürüp katliam yapıyor. Bu kadar akıllıyım diyen insanında büyük israil denilen projeden haberi olmadığını da zannetmiyorum. Hap bilgi olarak linkini paylaşıyorum.
bengü türk - milletin televizyonu
Büyük İsrail Projesi'ne dikkat: İsrail'in nihai ve son hedefi Türkiye olacak!https://www.benguturk.com/buyuk-israil-projesine-dikkat-israilin-nihai-ve-son-hedefi-turkiye-olacakKonuyu toparlarsak; evet geçmişte çok yanlışlar yapıldı maalesef. Fakat Türkiye’deki siyasi istikrarın meyvelerinden biridir askeri teknolojimizin hızla gelişiyor olması. Bu da arzulanan bir gelişme. Güçlü olmamız şart yoksa erzurum kadar yüzölçümü olan korkak abd beslemesi israil semirip sırayı bize de getirecek. Bunun kandırılmakla da alakası yok. Görünen köy kılavuz istemez.
-
Hamas Hizbullzh ve diger Islami olusumlarin yigitliklerini gorduk. Masumlari canli kalkan kullaniyorlar. Elbette dahasi da var ...
Haricten gazel okumak kime acaba ? Cahillere mi yoksa ?
-
Hala israile korkak diyenler var. Daha ne yapsın? Gazze'ye giremez dediler girdi. Hamas'ı yenemez dediler öldürülmedik adam kalmadı.
Hizbullah dediler liderinden tüm kadrosuna kadar herkes öldü.
Gazze'ye karadan bile girdi.
Gerçek ordu falan diyorlarda Türkiye ne zaman gerçek bir orduyla savaştı? PKK,IŞİD falan hep örgüt. Uçağı yok ağır silahı yok askeri düzeni yok. Türkiye'nin savaşı kaldıracak ekonomisi bile yok.
" İsrail askeri araçlarının, kara saldırıları çerçevesinde, Lübnan sınırına hareket etmeye başladığı bildirildi.
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail ordusunun topçu atışlarıyla bombalamaya başladığı Lübnan'ın güneyinde el-Vezzani sınır bölgesinin karşısındaki Abel el-Kamh beldesi yönünde hareket eden askeri araç sesleri duyuldu.
Görgü tanıkları, çok sayıda askeri araç uğultusunu duyduklarına vurgu yaparak, İsrail topçularının da el-Vezzani sınır bölgesini topçu atışlarıyla vurduğunu kaydetti. "
birgun.net
İsrail ordusu, Lübnan'a kara operasyonu çerçevesinde harekete geçtihttps://www.birgun.net/haber/israil-ordusu-lubnan-a-kara-operasyonu-cercevesinde-harekete-gecti-563153" LÜBNAN ORDUSU SINIRA YAKIN BAZI BÖLGELERİ BOŞALTARAK GERİ ÇEKİLDİ
Lübnan ordusunun İsrail sınırına yakın noktalardaki pozisyonlarını bırakarak sınırdan birkaç kilometre geriye çekildiği bildirildi.
Bölgedeki görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Lübnan ordusuna ait birlikler sınır boylarındaki bazı noktaları boşaltarak geri çekildi.
Konuyla ilgili Lübnanlı makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN SINIRINDAKİ BAZI BÖLGELERİ "ASKERİ YASAK BÖLGE" İLAN ETTİ- İSRAİL'İN
İsrail ordusu, Lübnan sınırındaki üç yerleşim yerini "askeri yasak bölge" ilan ettiğini ve buralara girişin yasaklandığını bildirdi.
İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Lübnan sınır hattının sıfır noktasındaki Metula (Matalla), çevresindeki Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri "kapalı askeri bölge" ilan edildi. Bu bölgelere girişin yasaklandığı duyuruldu. "
-
İsrail,Lübnana girdiyse Türkiye'nin de en kısa sürede K.Suriye'ye girmesi gerekiyor.Geçen seneden beri hep söylerim.Eğer İsrail'e 'gerçekten' karşı bir politika izlenmek isteniyorsa K.Suriye'de ki YPG'ye karşı 2019'da yarım bıraktığımız askeri operasyonu tamamlamamız şart.Eğer biz biraz daha gecikirsek ve İsrail Lübnan işgalini başarırsa sıra 10 yıldır iç savaşla iyice zayıflamış olan Suriye'ye gelecektir.İsrail,Suriye'ye girerse biz bir daha K.Suriye'ye 'zor' gireriz.Bunun sonucunda hem milyonlarca Suriyeli Türkiye'de 'kalıcı' hale gelmiş olur hem de burnumuzun dibinde 'doğrudan' İsrail tarafından koruma altına alınacak bir PKK devleti kurulmuş olunur ve Suriye tamamen parçalanır.
-
Benimde aklımdan geçen aynı sizin dediğiniz gibiydi fakat Abd hala İsrail için rejimin ve bizim üstümüze salmak için ypg yi bekletiyor.Suriyeye gireceği zaman pis işlerini Ypgye yaptırıp rejimin üstüne salarak onları zayıf düşürerek İsrail askerlerine yol açmayı hedefliyor olmalı.İsrail Ypg teması olduğu an geri dönülemez bir yola girmiş oluruz.Kuzey Suriyedeki 30 kmlik hattı sağlamamız gerekli fakat işin görünen boyutundan çok daha büyük boyutu var.Abd ile çok fazla sorunumuz var.Şu an bu operasyon geri dönülemez ekonomik sıkıntılara yol açabilir.Her halükarda bizi zor günler bekliyor.Lübnandan alı konulan sivillerin nereye geleceği konusunda Einstein olmaya gerek yok.Cepheyi genişletmemiz lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 1 Ekim 2024; 0:22:43 > -
Türkiye o kadar diplomasi açısından feci adımnlar attı ki. Türkiye eskiden İsrail üzerinde ciddi yumuşak güç sahibi bir ülkeydi.
Bu durum hem Türkiye'nin doğu akdeniz'deki çıkarlarını koruyor hem ABD üzerinde nufuz sağlıyor hemde Pkk gibi örgütlere desteği kısıtlıyordu.
Daha önemlisi Türkiye'nin tutumu İsrail'in kuşatılmışlık ve yokolma paranoyasını hafifleterek İsrail içindeki daha ılıman , seküler ve insancıl partilerin güçlenmesini dolayısıyla RFilistin için barışçıl çözümü güçlü kılıyordu. Erdoğan rejiminin aynı Game of Thrones dizisindeki kral olan gerizekalı çocuk gibi ülkenin neredeyse 80 yıllık devlet politikasını önünü ardını ne olacağını zerre kadar düşlünmeden atması. İsrail'de Netanyahu ve aşırı dincilerin güçlenmesine , Doğu akdeniz'de İsrail'in yunanistan ve Rum kesimine yanaşmasına , Pkk'nın İsrail gibi bir dost kazanmasına ve hjerşeyden önemlisi Türkiye'nin ABD üzerindeki yumuşak gücünün buharlaşmasına neden oldu.
Başımıza tamamen kendi yetersizliğimiz ve Türk devlet aklının tahrip olması sonucu bugünkü rezil duruma geldik. Şimdiyse geçmiş politikalarımız bu felaketin bu kaDAR ŞİDDETLİ OLMASINA KATKIDA BULUNMASINA KARŞIN BU HÜKÜMETİN HERHANGİ BİR ÇÖZÜM ÜRETECEĞİNİ SANMAKLA geçiyor.
Esad rejimi Türkiye'ye kesinlikle güvenmediğini ve Türkiye ile bir anlaşma olacaksa bunun için Rusya gibi bir ülkenin garantör olmasını şart koşuyor çünkü Erdoğan o kadar çok çark etti ki tüm dünyada güvenilmez ve iş yapılmaması gereken bir ülke olarak görülüyoruz.
Birlik olunması gerektiğini savunanların oy verdiği yönetim 20 yıldır bölgenin parçalanması için Abd ile berabver çalışlıp Suriye felaketine neden olan yönetim. Türkiye'ye çok ağır zararlar vermiş içte Fetö ve Çözüm süreci dışta İsrail ve Suriye politikaları tamamen iflas eden bir yönetim.
Ancak ne yazık ki biz Kılıçdaroğlu adı verilen bir kripto yüzünden aslında 1 yıl önce çoktan düşmüş olması gerekern son kullanım tarihi çoktan geçmiş ve hiçbir kredisi olmayan kişilerce yönetiliyoruz.
Tek isteğim bir felakete daha neden olmadan barışçıl bir ibçimde Türkiye'deki yönetimin değişmesi ve artık bazı makamlara eli yüzü düzgün bürokratların yerleşmeasi çünkü Türkiye artık gerçekten bir muz Cumhuriyetine benbziyor. Böyle devam edemeyiz.
Not: Suriye'de gayri meşru Pkk yapılanmasının inşa edilmesi Türkiye'deki çözüm süreci ile ilintilidir. Pkk Surişye'de kök salarken Erdoğan'ın çözüm süreci saçmalığı nedeniyle Türkiye Suriye'deki yapılanmaya müdahaLE etmemiştir ta ki çok geç olana kadar. Akılsız iç politika bugün uğraştığımız belanın tohumlarını attı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ekim 2024; 0:45:9 >
-
Lubnan'in Guneyi Israil'in kuzeyini terk etmis vatandaslarin geri donmesi icin guvenli alan olusturulmasi niyetiyle ve Hizbullah unsurlarinin esasli temizligi icin Lubnan Guneyinde yogunlasmis yerlesmisligini kokten temizlenmesi icin Lubnan Ordusu ile Israil anlastigi ifadeleri var. Lubnan, Israil'in esas niyeti Hizbullah oldugu kesinlikle Lubnanli masumlar olmadigi netlesmiski geri cekilme ne ufak bir karsilik dahi yapilmadan gerceklestirilmistir.
Lubnan Askerleri elbette zayifladi her acidan ama kendilerince de isteseler Israil e beyhude bile olsa karsilik verebilirlerdi vermemeleri Lubnan Askeri Kanadi komutanlari da artik Hizbullah in zarar verdigi temizlenmesi icin Israil'e izin verildigini anlasilmaktadir.
Israil, Birlesmis Milletler Guvenlik Konseyinin 1071 sayili hukuki karar cercevesinde mesruca harekete baslatmistir. Suan ivdelikle bolge bombalanmaktadir elbette Hizbullah in oldugu yerler. Amerika bildirilmis ve Bolge Insanlari da oncesinde uzak durulmasi istenmistir. Gerci o bolge agirlikli olarak Hizbullahcilarla yogun. Terk edilmesi gerektigine inananlar elbette Hizbullahcilar degildir sivillerdir bu karari Israil in Luban'a gecenlerdeki hava saldirisi sonrasi Guney Lubnandaki masum siviller uygulamistir. Guney baya hareketliydi son saldirilardan sonra daha da hareketlenmistir.
-
PKK gibi herhangi bir teror olusumun devleti kabul edilemez. Izin vermeyiz! Amerika kendi cikarlari icin bu tur enstrumanlari kullanmaktadir. Teroristler terorist olarak kalacaklardir ...
Turkiye'de elini yuzunu bulastirdigi karsi teror olusumlari var ozellikle Suriye nin Kuzey'inde ve bunlari egitmek bir nizama sokmak verimsiz ve zor. Sikistiklarinda kendi kafalarina gore hareket ediyorlar yani Turkiye siyasetine ihanet ediyorlar ...
Gercekler bunlardir ...
Turkiye Suriye de kendi enstrumanlarini olusturamiyor ve kalici surdurulebilir de degil ... Bolgedeki yasal yasayan siviller ve digerleri terorun hertulusunden bikmislardir.
Terorun oldugu yerde en basta ekonomi sekteye ugrar firsatlar degerlendirilmez. Terorun kendi etkileri bashetmeye gerek yoktur ...
Amerika ile sacma sapan siyasi kararlar yuzunden. Biraz da Amerika nin Siyasal Islam Projesi cuvallamasi sacmalasi surdurulemez olusu ile alakali . Tam fark edebilmek icin objektiflik icin Musluman olmamak gerekiyor.
-
- İsrail resmi olarak Lübnan'a kara harekatını başlattığını duyurdu...
İsrail kara harekatına "Kuzey okları harekatı" ismini verdi ve güney Lübnan'a girdiğini açıkladı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 1 Ekim 2024; 2:3:3 > -
Ne kadar sacma bir yaklasim. Oyle olsa da kaynak veriyorum ( TRT senin icin yoksa :) inanmiyorum ... . ) . Bir soz vardir : Kisi kendinden bilir isi .... :) Vay anasini sayin seyirciler bu arkadas TRT ye de laf etmis oldu ... Elbette dolayli ...
Yalansa karsi belgelerle gelinir. Senin icin sahislar degil olgular onemli olmali. Ama sen cocuksu bir sekilde beni secmissin. Enteresan .
Aramizda Hamas in teror orgutu oldugunu unutanlara ve bu unutmanin da mantiksal bir celiskiler silsilesinden de dem vurmaktan niye gocunasin ki ?
Gercekler acidir ...
Eksik bakis acisi sig islami bakis acisi ile Turkiye nin hayrina degil zararina hizmet ettirir . Olay budur .
Sana Turkiye'de bahsedilmeyen bir detaydan bahsedeyim cok aci : Bilerek bekledim uygun bir tepkide bu hakikati kullanmak icin :
Filistindeki Araplara yapilan yardimlari icin kendisini adayan bir Basi ortulu yani klasik bir Musluman Arap Kadin HAMAS tarafindan oldurumustur! IDF yani Israil tarafindan kazara filan da degil!
Kadin direnmis yardim paralarini vermem Filistindeki masumlarin RIZKIDIR diye ve caniyla bedelini odememistir!
Hamas canli kalkan kullanmasi zaten biliniyordu ve cok az dile getirilen masum Araplari da para icin katletmesine Turk Basini nedense BAHSETMEZ ! ( Elbette tek tuk bahsedenler umarim vardir ! ) Gorebildigim kadariyla YOKLAR! 3 gundur haberi var takip ettigim bir Youtuber in konuyu ele almisti.
Gaze li Yardim Direktoru Hamas tarafindan oldurulmesi haberi! 3 gundur Turk Basininda gormedim ozellikle HAVUZ MEDYASINDA ! ...
Islam Hejazy
J-TV: Jewish Ideas. Global Relevance.youtube
Join me in scaling J-TV - https://forms.gle/rUCFMMp9UcYJCh3G8https://www.youtube.com/watch?v=96RXD4bmKuI&feature=youtu.beArap basini bile haber yapiyor :
Peki sorarlar gerceklerin eksik kisimlarini da Turkiye de BASIN veya onu yasatmaya calisan bireylerce NEDEN BAHSEDILMIYOR veya varsalar da neden AZINLIKTALAR! ?
Ben veya baskalari bu tur seyleri burada da paylasiyorsa verilmesi gereken reaksiyon bu olmamalidir!
Tesaduf mu nedir belki bundan sonra HABER yapilir!
Onemli olan Islamci kesim kendileri haber yapmalaridir ama yoklar !!!!...
HEAL Palestine
2 Cocuk annesi bu isini profesyonelce yapan gonulden bir yardimsever anneyi Hamas katletmistir ! Hamas paraya vs herseye goz dikmistir!
Bu KIZI HARCAYAN HAMAS icin ne dediniz ? Haberiniz olmadi dersiniz! Zaten sorun haberiniz olmayisinda ! Olsa da ne yapacaksiniz? Hamas dost mermisi yemistir filan mi diye mi savunacaksiniz yoksa ?
CAKMA Islamcilik ZARARLIDIR ....
TATLISU Muslumanciligi zararlidir! TATLISU Islamiyeti ! ...
Iste boyle AKILDURMASI olaylarda tesaduf mu sessiz kalinmasi ozellikle kendilerini cok hasas olanlar ...
Burada defalarca yazildi. Gidin Hamas'i bolgede gozlemleyin bu kadar Hamas yanlisisiniz diye ... Gidin Filistinlilerin Hamas tan korktuklarini anlayin. Burada videolarla Hamas tan korkan yasi kadinlar carsafli Hamas icin sovuyor kufur ediyor ! Bunun gibi seyleri ben de burada defalarca paylastim...
Hakikatleri ifade edenlerden rahatsiz olanlar bence kesin HAMAS destekcisidir ! ... Gerisi akibetleri de bellidir !...
Evet! Haricten gazel okuyanlar. Vicdansizlar! Sirf Musluman olmak gozlerinizi perdeletmis!
-
1 YIL Sonra bu mesaj şöyle olacak :
- İsrail resmi olarak Suriye'ye kara harekatını başlattığını duyurdu...
Burada İsrai'in eline sağlık diyen şapşallar olacak mı , keşke bu ahmaklara içerde bir operasyon yapıp ardından yarım kalan Suriye ve Irak operasyonuna devam etsek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X