Hocam bazı görüntüler çok ağır, paylaşma istersen bunları. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (778. sayfa)
-
-
Keşke yaşanmasa da bende paylaşmasam. Ama işte Ben paylaşmayınca olmuyor değil maalesef oluyor. Ve dünya olarak insanlığımızı yitirmiş durumdayız. Bunlar paylaşılmasa zaten umursamazlığımız devam edecek ediyor. Haa bazı insan görünümlü mahlukatlar için paylaşsak da paylaşmasak da fark etmiyor zaten onlar insanlıktan uzak yaratık gibi yaşamaya devam ediyor.
-
Trump'In seçilmesi her ne kadar Filistin için olumsuz olsa da, Trump'In ABD'yi Ortadoğu'dan çekme ve savaş karşıtı tutumu belki İsrail'in barışa yanaşmasına neden olabilir.
Tabiki bunun züğürt tesellisi oldugunu, çok kötü bir durumda zoraki bir olumlu sonuç çıkarma çabası oldugunu unutmamak gerek. Sonuçta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olması kararını da, geçmişte Suriye'den alınmış Golan tepelerinin İsrail toprağı olması kararını da tanıyan kişi Trump'dı.
Sadece buda değil Trump'In uluslarası durumu tartışmalı veya tanınmamış toprak işgallerini tanımak gibi bir huyu var. Batı Sahra ve Sudan'da da benzer davranışlarda bulunmuştu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Kasım 2024; 16:57:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazzelilere yıllarca işkence yapılışların kamera kayıtları....
Israel Defense ForcesyoutubeThe same civilians that Hamas outspokenly claimed to be fighting for, are the same civilians being tortured in this video. Hamas is not only Israel’s enemy—they’re Gaza’s enemy also. ____________ We are the IDF. Our purpose is to preserve the State of Israel, to protect its independence, and to stop its enemies from disrupting everyday life for Israel's citizens and residents. For more IDF: Web: http://www.idf.il/en Twitter: http://twitter.com/idf Facebook: http://www.facebook.com/idfonline Instagram: http://www.instagram.com/idf Tiktok: https://vm.tiktok.com/ZS9XAo81/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/israeldefenseforces Telegram: https://t.me/idfofficial Flickr: https://www.flickr.com/photos/idfonline/ Don’t forget to Like & Subscribe: https://youtube.com//IsraelDefenseForceshttps://www.youtube.com/watch?v=86CdiLSUALI&feature=youtu.beKim yapıyor tahmin ötesi kesinlik ....
-
Trump bu sefere hiçbir Amerikan başkanın yapamayacağı veya yapmayacağı potansiyellere sahiptir. Amerika Trump gibi birine muhtaçtı seçildi... Sıra dışı ezber bozan duruşuna devam edecektir.
İsrail pragmatiktir. İsrail terörün bitmesi ve kökten bitmesi için savunduklarını Trump ve Yönetimi de kabul edecektir. Woke Kültürüne karşı zaten ...
-
@şakacı Ben bakmıyorum mesela umurumda değil Filistinde o olmuş bu olmuş zerre ilgilendirmiyor tüm dünyanın baktığı gibi ne halleri varsa görsünler onlarda sütten çıkmış ak kaşık değil sivillere saldırmayacaklardı
Paylaşilan fotolarin çoğunu nette tarattim. ilk foto haricinde hiçbiri yok. ilk fotoyu da güvenilir olmayan bir kaynak israil fosfor bombasi kullaniyor iddiasiyla 9 ay önce paylaşmiş. Hamasa yakin kaynaklar genelde Suriye savaşinda ölen çocuklarin fotolarini paylaşiyorlardi.Community notelari sayesinde gerçek hemen ortaya çikiyordu.
x (formerly twitter)Eyal Yakoby (@EYakoby) on Xhttps://x.com/eyakoby/status/1849893061259907091?s=46Paylaşilan habere dikkat. Ayni anda ayni haberi paylamiş Hamasa yakin 2 kaynak, haber yalan. Kannin böyle bir haberi hiç olmamiş. Ayni merkezden yönetildikleri de açik. Savaşin basindan beri çocuklar ölüyor diye Suriye savaşinda ölen çocuklairn fotolarini paylaşanlardan birisi yukaridaki Ahmed.
Savaşin basinda israilin Kassama gücü yetmiyor, çocuk ve kadin öldürüyor onlara gücü yetiyor diyorlardi. Bugün geldiğimiz noktada 30 bin kişilik Kassamin 20 binden fazlasi öldürülmüş, binlercesi tutuklanmiş, tüm liderleri öldürülmüş. Hamasin politik kanadinin da neredeyse tüm liderleri öldürülmüş ama israilin Kassama gücü yetmiyor! Yersen! Sonunda tanka ne olduğu belli olmayan Merkawa tanklari patlatmanin görüntülerini yayinliyorlar. En son Jabaliada önce sivil halki tahliye ettiler, 900 Hamasliyi tutukladilar, bir o kadarini da öldürdüler. 50 bin çocuğu birak, Hamas bile 16.700 civari çocuk öldürüldüğünü iddia ediyor. O da zaten hayal mahsulü. 7 Ekime katilan 2 bin civari sivil, PİJ üyelerini de eklersek hadi diyelim min. 25 bin yapalim. 16 bin civari sivil halk kaybi var. Bu 16 binin ne kadari yaşli, orta yaşli, kadin veya çocuk belli değil. Öldürülen Kassamli sayisini sivillere dağitip 16.700 çocuk öldürüldüğünü iddia etmekleri gerçeklikten uzak. İsim isim açiklasalar ölen çocuklari, o da yok. Yanliş anlasilmasin 1 tane bile çocuk ölmesin yahudi çocukta ölmesin arap çocukta ölmesin lakin Hamas kazanamayacaği bir savaş başlatarak Gazzeyi bitirdi. israile Gazzeye girip Hamasi bitirme firsati verdiler. Tüm tünelleri yok etmeden Hamasi tamamen bitirmeden de israil durmaz. Şimdi Biden yerine onlari full destekleyecek Trump gelmişken Hamas ve Hizbullah tarih oldu diyebiliriz bence. Hamaneyi öldürüp iranda rejimi de değiştirecekler diye düşünüyorum.
Ya bu Mc Donalds ne yapiyor da israili destekliyor onu anlamiyorum. Almanya full destekliyor Mercedes ve Audiyi protesto eden yok mesela. Ya da Elon Musk gerçekten israili destekliyor. İsraile gittikten sonra Netanyahunun has adami oldu. Netanyahu Trumpu bile destekletti Muska. VANCE ne diyor Avrupada Xe düzenleme olursa NATOdan desteğimizi çekeriz.
Bu arada israile giden gemileri limanlarina girmesini engelleyen aşiri solcu İspanya, Fas gemileri kendi limanlarina kabul etmiş zaten. Unutmadan söyleyim, idf Hamaslilara ait binlerce dakikalik Hamasin Filistinlilere işkence ettiği görüntüleri ele geçirmiş. Bugün burada bir yorum gördüm birisi Hamasi övüyordu ve topraklarini savunduğunu söylüyordu. 13 aydir tünellerde saklanarak çok güzel Gazze topraklarini savundular. Ortada Gazze kalmadi.
-
herkes israil den çekinirken biz dedik ki, "bunlar sadece havadan uçakla bomba atar."
bunların karaya ayak basacak milleti ordusu cesareti yok. sadece paraları var. tarihin şahitliği ile en korkak halktırlar.
ve yine belalarını arıyorlar mutlaka bulacaklardır.
o zaman ağlayacaklar mağdur zavallı yahudi maskesini takacaklar.
gerçekten dünya yüzündeki en tehlikeli halk bunlar.
-
Metin Cihan:
Enerji Bakanlığı, İsrail'e petrol sevkiyatına dair telaşla bir açıklama yaptı. Her zamanki gibi tartışmayı daha da büyütecek ve iyice güven zedeleyecek.
İtiraf ve çarpıtmalar da var. Tek tek anlatayım.
İlk cümle bir itiraf aslında. Bakanlık neden "Türkiye'den İsrail'e" değil de "Ceyhan'dan İsrail'e" yazdı biliyor musunuz? Çünkü Ceyhan dışında İsrail'e petrol ve yakıt sevkiyatı yapılan başka limanlarımız var. Sanırım, onların gündeme gelmesini istemediler.
Örneğin, İsrail'in 1 numaralı petrol tedarikçisi SOCAR'ın Aliağa Limanında kendi terminali olduğunu biliyor musunuz?
Peki ya İsrail'e Kocaeli'den jet yakıtı sevkiyatı yapıldığını?
Petrol sevkiyatında alım-satımlara karışmıyoruz deyip geçmişler ama varil başına 80 cent komisyon aldığımızı söylememişler.
Bakanlık açıklamasına göre, bir itiraf daha var. Gazze'de katliamlar sürerken, ticaretin kesildiği Mayıs ayına kadar, Ceyhan Haydar Aliyev limanından İsrail'e petrol sevkiyatı yapıldığını ilk kez resmi olarak açıklamış oldular.
Sonra, İsrail'in petrol tedarikçisi şirketler güya sırf bize saygıdan dolayı petrol sevkiyatı yapmamaya başlıyorlar. Ticaret yasağı onları kapsamıyormuş, isteseler yaparlarmış, ama yapmamışlar. Buna inanmamızı bekliyorlar.
Ayrıca, Ceyhan'dan çıkan petrol tankerinin varış limanını Mısır olarak kaydedip sonra İsrail'e gittiğini daha önce ispatlamıştım
Ve merak ediyorum.
Erdoğan niçin 1 kez bile Aliyev'in İsrail'e petrol desteğini eleştirmedi? Niçin bu konuyu hiç konuşmadı? Niçin konuşulmasını istemedi?
Bakanlık'ın da itiraf ettiği üzere Azerbaycan'ın İsrail'e sattığı petrol ve yakıt önce Türkiye'ye geliyor. Peki Türkiye'den İsrail'e nasıl gidiyor? Gitmiyor mu? Buharlaşıyor mu?
@metcihan
-
Onlar Gazzenin yanında olsa durum böyle olurmuydu sizce? Arka planda tam destek her şekilde devam ediyor. İtrail abd nin taşıma değirmeniyle ülkesini 1 ay götüremez.
-
İsrail ile İran arasında kara bağlantısı mı var ? Mesele aptal cesareti değildir. Hangi salak ülke yönetimi bu hakikatlerle karadan gider ki ?
İran'a anca deniz veya havadan ulaşılır.
Gönül isterki yakın muharebet ile o Dini Lider ve saz ekibini yakın muharebede cenk edilmesidir. Sıkar! İran'da o toto yoktur ... Pardon İslamik İran'da o toto yoktur ...
Dini Liderleri ne zaman sahada görüldü ? İsrail'de üstelik ?
Böyle şeyler sorulur, sordurtulur ...
Öyle başa böyle tarak ...
Teröristler için en tehlikeli İsrail'dir ... Terörist değilsen ve direk dolaylı desteklemiyorsan da müsterih ol ... Kaderin senin elinde. Kaderin yaptıkların ve yapacaklarındır.
Hakikat önünde diz çökemeyen yoktur.
Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış ...
Gerçi dünya biliyor.. Sonra niye esaslı tepkiler netice almıyor diye aklı sıra komplo teorileri türetilsin sığ sığ ...
Cahil cesareti ile kendi korkaklığını karıştıranlar var...
-
Türkiyeden israile bir sürü gemi gidiyor. Hayfa limanında türkiyeden gelen gemiler var. Merak eden marinetraffic sitesinden gemilere bakabilir. Mersin-hayfa hattı bayağı işlek. Bir de kocaelinden gemi geliyor.
-
bu ülkede yaşayıp israili savunacağına gidip savaşsana.
senin hesabına göre türk ordusu terör saldırısı olduğunda sivilleri bombalamalı mıydı? diyarbakırda hendek kazdıklarında türk ordusu gitti tek tek yok etti.
israil bunu yapmıyor çünkü yapacak milleti halkı yok. ve niyeti de başka. sadece parası olan korkak oğlu korkak millet olduklarını herkes biliyor.
gazzede çocuk öldüreceğine gidip sedece hamasla savaşsaydı kim ne derdi?
sende biliyorsun ki israil yok olacak. çünkü bir sivil halkla milletle savaşıyorlar. onların teröristle filan işi yok. gazzeden 2 milyon insanın kaçıp gitmesi için soykırım yaptılar.
bedeli tüm dünyada çok ağır olacak. sıkıysa israil pasaportu kullansana dünyada. niye beğenmediğin türk pasaportunu kullanıyorsun?
-
Gerçeklerden yana olmak için fiziksel birşeyler yapmak gerekmez. En azından sen nereye varacaksa varsın onlar anlamsızdır.
Sadece gerçeklerin yanında ol.
Doğrular görecelidir unutma ..
-
Gemiler yalan, hökümetimiz ihalarlar sihalarla savaşa hazır bekliyor. Bu yalanlarla İsrail'e karşı birleşmiş ve savaşa hazır hökümetimizi sindiremezsiniz. Biz starbuck-mcdonalds daki çalışan ve müşterilere gidip zorbalık yaparak filistini kurtaracağız.
-
Gazzedeki durum çok farkli hocam. 1-Hamasin sivil halki kalkan olarak kullanmasi var. Fatahin basin sözcüsü bile Hamasin sivil halkin ortasinda pozisyon aldiğini söyleyip Hamasi eleştirdi. 2-Dünyanin en büyük terör tüneli altyapisi var. Kabul ediyorum Hamas komutanlarina nokta atişi hava saldirisi düzenlerken onlarin ailelerine acimadilar ama Hamasin okullardaki komuta merkezlerine saldiri düzenlerken hassas bomba kullandilar ABDnin tehditleri yüzünden. Biden yönetimi 350 tir insani yardim ya da silah ambargosu demiş son olarak mesela. ABD yönetmi sürekli tehdit etti israili.
Aslinda Hamas savaşta kamuflaj giyse ve sivil halktan uzakta pozisyon alsa sivil ölümleri çok daha az olurdu. Hamaslilarn sivil giyinmesi ve Gazze sağlik bakanliğinin ölen Hamaslilari açiklamamasi Hamasin uluslarasi kamuoyunu baski altina almak için bir taktiği.
Aksine Gazzede millet yok. Yillardir Hamas işkenceyle öldürmeyle kendi karşi olanlari hep susturmuş. Hamasi eleştirseler bile Hamas en iyi ihtimalle kemiklerini kirdiriyor. Halk Hamasa ses çikaramiyor. Savaş döneminde Gazze halki bir lider çikarip Hamasa karşi isyan bile başlatamadi. Hamas tamamen yok olma noktasindayken bile ses çikaramiyorlar.
israilin yok olmasi cihadcilarin ve şeriatcilarin en büyük hayali zaten de israil çok güçlü bir devlet. Hizbullah, Hamas ya da irandaki molla rejimi yok olmaya daha yakin gözüküyor, özellikle Trump gelmişken. CİAyi bile israilin emrine verecek gibime geliyor.
Saniyorum Amsterdamdaki saldiriyi kastediyorsunuz. İRGC üstlendi zaten. Organize ve önceden planlanmiş saldiri zaten, Mossad Hollandali yetkilileri uyarmiş ama bir şey yapamamişlar. Ben Amsterdamda yaşiyorum, aralarindan bir tanesini taniyorum, arkadaşim değil, Bir futbol takiminda oynuyor ama yaramaz insanin teki. Onu içeri almamişlar diyorlardi, ben saldirmadim, çekim yapiyordum demiş ama çok korkuyormuş.Yahudilerden kaçiyor dövecekler diye. Ben arkadaşlarina söyledim, cesaret hapi mi içmiş saf, israil adami oyar diye. Ajax yahudi takimidir, Ajax taraftarlari da yahudileri severler. Taraftarlarin orada linçleme yapsalar Ajax taraftarlari linçi gösterirdi onlara. Kendilerini İRGC ajani olarak fişletti hepsi. Burada bir kez Cumaya gitmiştim. Talibanin adamlari doluydu, bir daha da gitmedim. İran örgütlüyor zaten hepsini.
Neye göre israilin halki yok milleti yok diyorsunuz bilmiyorum ama Golandaki Durziler bile biz israilin halkiyiz diyorlar. Sanirim çok küçük bir azinlik olan Haredileri kastediyorsunuz ama onlar israilin kuruluşuna bile karşi. Her şeye karşilar. Askerlik için haredilere bildiri gidiyormuş, çoğu kaçiyormuş 100 civari bildiriyi kabul etmiş. 7 Ekimden sonra yahudiler büyük dayanişma gösterdiler bence. Arabi yahudisi durzisi millet olduklarini gösterdiler.
2 milyon insani Gazzeden kaçirmak isteseler, çok kolay. Suyu, elektiriği, gazi bedava vermezler. Gazzenin yeniden inşaasi israilin lojistik desteği olmadan olmaz. 2 milyon insan israile muhtaç zaten.Gazzede Bati Şeriada Filistinlilerin eğemenlik hakki yok. israil UNRWAyi terör örgütü listesine aldi. Gazze ve Bati Şeriada da geçerli bu mesela.
-
arapları savunmak gibi bir derdim yok. aksine elime geçseler onları öyle bir adam ederdim ki. sizin israil oradan kaçıp giderdi.
buradaki konu insanlık. oradaki millet arap değil de çinli, afrikalı, rus veya latin halkı olsa yine karşı çıkılırdı.
hamas halkın arasına girmiş olsa da sen devlet isen sivil yerleşim bombalayamazsın. bin tane onbin tane askerin de ölse doğrusunu yapacaksın. tünelse tünele girecek askerin. kendisiyle savaşanı öldürecek sivilleri değil.
tam da bunu söylüyoruz. orada gerçek bir devlet ve millet olsa böyle sivilleri dümdüz bombalamaz. ama ayağı toprağa basmaya korkan bir israil var. bunu bütün dünya gördü. yaptıkları savaşa asla inanmayan paralı askerler bunlar.
ayrıca karşı taraf terörist derken adamların vatanını işgal eden israil değil mi? adamlara yapılmadık zulüm kalmamış.
her ne olursa olsun israil güçlü değil ve yenilmiştir. bakın buraya not düşün, bu yaptığı soykırım çok ağır dönecek kendisine.
-
israil olmasa gazze açlıktan ölür neyin soykırımı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X