Şimdi Ara

7 yil sonra Turkiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
5
Favori
7.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GEL KEKE GEL
  • quote:

Orijinalden alıntı: kumarbaz

Teğet geç kardeşim.!!.1!1!.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelme diyenlerin cogu gunun yarisini pc basinda gecirenler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BringMeToLifeX

gelme diyenlerin cogu gunun yarisini pc basinda gecirenler.

Hayır ayda 900 tl asgari ücretle geçim savaşı verenler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: BringMeToLifeX

gelme diyenlerin cogu gunun yarisini pc basinda gecirenler.

Hayır ayda 900 tl asgari ücretle geçim savaşı verenler...

:) adam seni alıntılayıp cevap yazarsa ondan yüzsüzü yok bence
  • Gel kendin gör.

• @ziel34

Öyle bir şey yazmışsınız ki görende Abd de herkesin altında Rolls Royce filan var zanneder.

CSI : Miami izleyen tabii ki abd yi lüksten insanların boğulduğu, parayı nereye harcayacağını bilemeyenlerle dolup taştığını zanneder.

Abd'nin nüfusunun 40 milyonu abd hükümetin dağıttığı yemek fişleriyle karnını doyurur.

Ha şu var !

Orada ki asgari ücret ile araba ve yakıt almak Türkiye'ye göre bayağı ucuzdur.

Bir keresinde üşenmeden hesaplamıştım.Abd de asgari ücret ile abd kıtasını baştan başa geçecek kadar yakıt alabiliyordunuz..

Türkiye de ise 1500 - 2000 km. gidecek kadar yakıt alırsınız.

Bir de bazı vatandaşlarımız şöyle bir yanlışa düşüyor.

Abd de asgari cüret 3000 Usd mesela , Türk parasıyla 6100 Tl filan , yahu kardeşim Türkiye'de dövizle o maaşı alıyorsan evet harika, ama Abd de yaşıyorsun ,
    abd nin de ortalama yaşam maliyeti ile o para Türkiye 'de asgari ücret ile gecekondu mahallesinde yaşamaya çalışmaya benzer.

Bir fark vardır araba ve akaryakıt ucuzdur Türkiye'de gezmediğin kadar rahat gezer durursun Abd de ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 23 Mayıs 2014; 1:39:58 >

• Bu arada yurtdışında neresi diye soran olursa sizlere açıkça Kuzey Avrupa ülkelerini öneririm.

Almanya, Norveç , İsveç listenin üst sıralarında olsun.

Bu ülkelerde insana oldukça değer verilir ve işsizlik yardımı, ev yardımı, çocuk yardımı gibi yardımlar yapılır.

Bakın ! Abd demiyorum eğer çok nitelikli biri değilseniz ! Çünkü Abd de Türkiye'nin ortadirek eğitimine denk olan sürüsüne bereket insan var, dışardan gelen birisine fazladan ihtiyaçları yok.

Ama nüfusları azalan Kuzey Avrupa ülkelerinin var ! ve Abd gibi vahşi kapitalizmle de yönetilmiyorlar !

O yüzden Almanya , Norveç, İsveç , yurtdışına çıkayım diyenlere öneririm.

Biraz vücut yapın, karizmatik olun saç stilinizi geliştirin ve internetten isveçli, norveçli kız tavlamaya çalışın.

• Burdakilere uyup sakin gelme. Suanda yaşadığın memleket neresi?

firsatini bulsam ilk ben kacicam sana tavsiyem GELME

Tabiki siyasi olaylardan dolayı böyle diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

@ziel34

Öyle bir şey yazmışsınız ki görende Abd de herkesin altında Rolls Royce filan var zanneder.

CSI : Miami izleyen tabii ki abd yi lüksten insanların boğulduğu, parayı nereye harcayacağını bilemeyenlerle dolup taştığını zanneder.

Abd'nin nüfusunun 40 milyonu abd hükümetin dağıttığı yemek fişleriyle karnını doyurur.

Ha şu var !

Orada ki asgari ücret ile araba ve yakıt almak Türkiye'ye göre bayağı ucuzdur.

Bir keresinde üşenmeden hesaplamıştım.Abd de asgari ücret ile abd kıtasını baştan başa geçecek kadar yakıt alabiliyordunuz..

Türkiye de ise 1500 - 2000 km. gidecek kadar yakıt alırsınız.

Bir de bazı vatandaşlarımız şöyle bir yanlışa düşüyor.

Abd de asgari cüret 3000 Usd mesela , Türk parasıyla 6100 Tl filan , yahu kardeşim Türkiye'de dövizle o maaşı alıyorsan evet harika, ama Abd de yaşıyorsun ,
    abd nin de ortalama yaşam maliyeti ile o para Türkiye 'de asgari ücret ile gecekondu mahallesinde yaşamaya çalışmaya benzer.

Bir fark vardır araba ve akaryakıt ucuzdur Türkiye'de gezmediğin kadar rahat gezer durursun Abd de ancak.

SEN NASIL BİR ADAMSIN ??
    HER KONUYA GİRİP HİÇ BIR ŞEY YAPMAYIN MANASINA GELEN UZUN YAZILAR YAZIYOSUN
    PİSİKOLOJİK SORUNLARIN VAR HERHALD

ABD DE ASGARİ ÜCRET 3000$ Mı ???????

NEDEN BİLMEDİĞİN HER KONUDA UZUN UZUN YAZIP MİLLETİN AKLINI BULANDIRIYORSUN?

NE ÇEŞİT BİR TROLSÜN?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Paran varsa kaliteli yasarsın. Burada saygı cogu zaman kaliteye goredir.

• türkiye gelişmemis ulkeler icin guzel ama turkiyeden gelişmis bir ulkeden gelirsen berbat her yonuyle ozlemin varsa yap bi tatil doğru abd ye
  • Millet kaçmaya çalışıyo sen gelmeye bencede GELME
  • 15 yasinda gitmissin zaten gelmissin 23 yasina ne memleket ozlemi cekiyosun ki? 15 yasina kadar zaten sikinti cekmemissindir daha cocuk oldugun yaslar ne gecim sikintisi ne okul sikintisi ne gelecek kaygisi. Amerikadasin iste televizyonda Turkiyeyi goruyorsundur sokakta polis tarafindan vurulanlar,madenlerde ihmal sonucu ölen masum insanlar,900 tl asgari ücretle ev giderlerini dahi karsilayamayanlar,üniversite bitirip hatta dereceyle bitirip is bulamayanlar. Insanlik diyorsan o da kalmadi Turkiyede artik insanlar bana dokunmayan bin yasasin diyorlar 10 senedir ayni apartmanda oturupda komsusunu tanimiyorlar artik. Turk insaniyla yapabilecegin en guzel sey muhabbet etmek ama o da bos yani. Ayni fikirden degilsen dislar seni savundugun fikri kötüler,asla kabul ettiremezsin biseyi inatcidirlar. Keske ayni inadi biseyler basarabilmek adina yapabilseydi toplumumuz o zaman duzelirdi belki. Turkiyede ahlak,din diye yanip tutusanlarin buyuk cogunlugu aslinda kendi ahlaksiz kendi yalandan müslüman. Birak bosver gelme. Tabiki ABD de hersey cennet gibi degil ordada sikintilar var. Ama sen artik oraya alismissin duzenin var sorunlarinla bas edersin cozersin bi sekilde ac kalmazsin. Turkiyeye gelipte kendine yazik etme bence.

Özet: GELME!

• quote:

Bu arada yurtdışında neresi diye soran olursa sizlere açıkça Kuzey Avrupa ülkelerini öneririm.

Bu ülkelerde insana oldukça değer verilir ve işsizlik yardımı, ev yardımı, çocuk yardımı gibi yardımlar yapılır.

Bakın ! Abd demiyorum eğer çok nitelikli biri değilseniz ! Çünkü Abd de Türkiye'nin ortadirek eğitimine denk olan sürüsüne bereket insan var, dışardan gelen birisine fazladan ihtiyaçları yok.

Ama nüfusları azalan Kuzey Avrupa ülkelerinin var ! ve Abd gibi vahşi kapitalizmle de yönetilmiyorlar !

Biraz vücut yapın, karizmatik olun saç stilinizi geliştirin ve internetten isveçli, norveçli kız tavlamaya çalışın.

Amerikayı tam bilmiyorum ama türkiyeye göre mutlaka iyidir yaşam standartı zaten almanya gibi ülkelerin yaşam standartını biliyorum amerikaya göre çok daha iyi olduğunu almanyada yaşıyorum brn zaten.

• Geldin mi?

• quote:

Bu arada yurtdışında neresi diye soran olursa sizlere açıkça Kuzey Avrupa ülkelerini öneririm.

hocam en iyisi kanada'da yaşamak

• Aklın varsa gelme

• ABD 'de en düşük ücret.

Ben trol değilim ve sizin muhatabınız da değilim.

Abd de asgari ücret yıllık 15.000 Usd - 12 Aya bölün aylık 1250 Usd ...

Kimse bir şey yapmasın diye de telkinde filan bulunmuyorum kardeşim, bak insanlar Kuzey Avrupa ülkelerini önermişim şiddetle.

@mırat01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 23 Mayıs 2014; 14:01:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.