Şimdi Ara

7-zip mi?Winrar mı? FARK NE?!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

7-zip mi? WinRAR mı? Fark Ne?

Dosya sıkıştırma yazılımları, dosyalarını sıkıştırarak boyutlarını küçültüp daha kolay paylaşmanı ve depolamanı sağlar. 7-zip ve WinRAR, bu alandaki en popüler iki seçenektir.

7-zip Nedir?

7-zip, ücretsiz ve açık kaynaklı bir dosya sıkıştırma yazılımıdır. 7z, ZIP ve GZIP gibi çok çeşitli sıkıştırma formatlarını destekler. Yüksek sıkıştırma oranları ve güçlü şifreleme özellikleriyle bilinir.

WinRAR Nedir?

WinRAR, ticari bir dosya sıkıştırma yazılımıdır. RAR ve ZIP gibi yaygın formatları destekler. Gelişmiş özellikler sunar, örneğin arşivleri bölme, onarma ve kendini çıkarma.

7-zip ile WinRAR Arasındaki Farklar

• Lisans: 7-zip ücretsiz ve açık kaynaklıyken, WinRAR ticari bir yazılımdır.
    • Sıkıştırma Oranları: 7-zip, genellikle WinRAR'dan daha yüksek sıkıştırma oranlarına sahiptir.
    • Format Desteği: 7-zip, WinRAR'dan daha fazla sıkıştırma formatını destekler.
    • Özellikler: WinRAR, 7-zip'te bulunmayan gelişmiş özellikler sunar.

Hangisini Seçmeliyim?

İhtiyaçlarına bağlı olarak 7-zip veya WinRAR'ı seçebilirsin:

• Ücretsiz ve yüksek sıkıştırma oranlarına ihtiyaç duyuyorsan, 7-zip iyi bir seçimdir.
    • Gelişmiş özellikler ve ticari destek istiyorsan, WinRAR daha uygundur.

Sonuç olarak, 7-zip ve WinRAR, her biri kendi avantaj ve dezavantajlarına sahip iki güçlü dosya sıkıştırma yazılımıdır. İhtiyaçlarını dikkate alarak en uygun seçimi yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rar Microsoftun

Zip te birinindir sanırım....

aralarında pek bir fark oldugunu zannetmıyorum...

Ikısıde genelde yalandan sıkıştırıyor... Daha iyi lerinin yapılmasını beklemekten başka çaremız yok...
  • 1- Winrar ücretli, 7-zip açık kaynak kodlu.
    2- 7-zip, RAR dosyası yapamıyor
    3- 7zip oldukça fazla dosya formatını destekliyor.
    4- 7-zip'in kendi sıkıştırma formatı 7z gerçekten çok iyi bir sıkıştırma sağlıyor.
    5- Ben eskiden 7-zip kullanmama rağmen fark etmedim ancak 7zip'in çok fazla ram yediği söyleniyor. Şu anda WinRAR kullanıyorum.

daha fazla bilgiye aşağıdaki sitelerden ulaşabilirsin.

http://stuff.techwhack.com/archives/2003/12/14/winzip-vs-winrar-vs-open-source/
    http://gomeler.com/2006/07/08/file-compression-review/

ekleme:

@Cassatura
    RAR'ın Microsoft'un olduğunu bilmiyordum. Eğer RAR microsoft'un ise neden işletim sistemlerinde standart olarak ZIP formatına verdiği sıkıştırma ve açma desteğini RAR'a da vermiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 29 Haziran 2007; 16:16:54 >

• ewet 7zip skıştrma yaparken baya kasıo makinei, winrarın zipi desktelemesiyle we winzipinde winrarı desteklemesiyle pek fazla bi farkları kalmadı artı, birda winrar micorosftunmu gerçekten
  • Microsoftun diye biliyorum...
    Bu tezimi de destekleyen örnek windowsu ilk kurduğunuzda winrar otomatik olarak yüklü...Ama ilk versiyonu.
    İnternetten indirdiğimiz WinRar gibi değil.Adı da üstünde zaten WİNDOWS Resource Adapters aRchive (winrar)

Hani sarı dosya yanı da femuarlı bir simge varya :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cassatura

Microsoftun diye biliyorum...
    Bu tezimi de destekleyen örnek windowsu ilk kurduğunuzda winrar otomatik olarak yüklü...Ama ilk versiyonu.
    İnternetten indirdiğimiz WinRar gibi değil.Adı da üstünde zaten WİNDOWS Resource Adapters aRchive (winrar)

Hani sarı dosya yanı da femuarlı bir simge varya :)

evet ama o sadece zip dosyalarını sıkıştırıyor ve açıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 29 Haziran 2007; 16:48:07 >
  • Winrar 'ın da ücretli olan kısmı neresi bir türlü anlayamadım.

Sadece kurduktan 40 gün sonra Rar uzantılı dosyaya çift tıkladığınızdaaçılan pencerede uyarı veriyor o kadar.
    Zaten uzmanlar çift tıklayıp içinden tek dosya çıkartmazlar.

Bazen çıkartmadan önce içinde ne var diye bakmak gerekebilir, o durumda da lisans satın alın uyarısını kapat deyip geçiyoruz, oluyor bitiyor.

Düzenleme : Yanlış bilgiyi sildim, doğrusunu yazdım.

Ekleme : Ayrıca Winrar temalarıyla çok şık görünüyor.

7-zip mi?Winrar mı? FARK NE?!!

Tema ile birlikte bilgisayarınızda bulunan rar uzantılı dosyaların görünümüde güzellik kazanıyor. Hoş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 29 Haziran 2007; 18:39:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.