Bildirim
70'lerin ikonu; Peugeot 504 (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Birden çocukluğum geldi gözlerimin önüne. O zamanlar bindiğim en konforlu, en güzel araçtı babamın aldığı 504. Muhteşemdi gerçekten.
Elinize emeğinize sağlık. Benim de anılarımı canlandırdınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İnşallah araç tamamlanır istediğin gibi olur keyifle kullanırsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun. Lise yıllarımızda (1978-1985) serseri Alpay’da vardı Peugeot 504. Babasının arabasıydı; 1975 model. Geri viteste giderken makas atabilen tanıdığım tek sürücüdür Alpay. Hatta geri vitesi ileri viteslerdeki yetkinliğinden ileriydi. İşin ilginci, debriyaja basmadan vitesi 2’den 3’e atardı. Nasıl yaptığını sorunca; “oolum motor devrinden hissedecen, hangi aralıkta 3’e atacağını bilecen” derdi. Bu debriyajsız 2.’den 3. vitese geçişte şanzımandan garç-gurç ses de gelmezdi; gayet sorunsuz gibiydi sanki. Tabii aynı olayı benim pederin arabasında denemeye cesaret edemedim. Bu arada pederin arabası 1976 model, V-6 motorlu, Fransızcası
“salon sal-a-manjeğğh” bir Peuegot 604 idi. 504’ün büyük ağabeyi.
Lise baya uzun sürmüş herhalde..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
1 sene yabancı dil hazırlığı vardı. Zorunlu.
Lise derken; orta+lise. Hazırlığa 1978’de girdik; derken orta 1-2-3, müteakiben lise 1-2-3. Derken, akşam oldu erken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 30 Aralık 2018; 21:18:10 >
quote:
Orijinalden alıntı: sk67a
1 sene yabancı dil hazırlığı vardı. Zorunlu.
Lise derken; orta+lise. Hazırlığa 1978’de girdik; derken orta 1-2-3, müteakiben lise 1-2-3. Derken, akşam oldu erken.
O zaman sorun yok...
Ben de yaklaşık o zamanlarda lisedeydim, ‘86da bitirdim.
2002de Kahramanmaraş’a çalışmaya başladım. Dağ taş eski model pejo kaynıyordu, ağırlıklı 504 model. Bu araçların çoğu 2009 da çıkan hurda teşviği sayesinde ortadan kalktı ama hala hemen her gün görürüm neredeyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 30 Aralık 2018; 21:20:13 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam, bir Caprice Classic forum başlığı açın; orada paylaşım yapalım. Arkadaşımda 1978 model Caprice Classic vardı; ne arabaydı vesselam.
quote:
Orijinalden alıntı: sk67a
Hocam, bir Caprice Classic forum başlığı açın; orada paylaşım yapalım. Arkadaşımda 1978 model Caprice Classic vardı; ne arabaydı vesselam.
Ben de biraz bütçeyi ayarladığımda alacağım inşallah. Bir ara para ayarlamıştım Temizlerine çok uçuk para istediler vazgeçtim parayı araziye yatırdım. Hala arıyorum bakalım. Diğer alternatif ‘65-67 arası impala ama v8 otomatik olmak şartıyla. Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz o nedenle günü değerlendirmek lazım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
konuyu hortlatma vakti gelmişte geçiyor bile
aracın son hali nedir acaba ? -
Konu okundu. Son güncellemeler bekleniyor. 🤩
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
iplikçi nedim de bu arabadan kullanırdı
-
Ne severim şu 504 ü,bence son klasiklerden.60 lı yılların tasarımını andırıyor,yalnız şu arabaya bile lpg takmışlar içim acıdı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X