Şimdi Ara

700 tl emekli maaşı ile bir aile geçinirmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: black jack

O parayla gecinilir diyenlere sadece gülüyorum

O parayı alıyorsa adam emekli olmadan önce işcidir ve tek kişi çalısıyor demektir . Ve o halde ev alması İMKANSIZ. Mecbur kirada oturacak oda en az 400 tl bakın yarısından fazlası gitti bile ... Elektrik su çart curt yol parası cocukların masrafı diğer yarısıda gitti .. E bu millet ne yiyecek kendı sıctıgını damıtıp mı yiyecek ...
    Normalde insan emekli olunca rahatlar ama bizde Malesef emekli olunca baska bir işte çalısmak zorunda kalıyor ...

yukarıda ev kendilerinin yazmış.
  • arkadasım emekli maaşı aile geçinsin diye değil birey geçinsin diye.700 lira da uygun bı para...
    şimdi zamanında çalışmamışsa eşi(veya çalışan eş istemediyse kendisi) tabi sıkıntı çekecek.hayat müşterek bunu zamanında düşünecektı 20 yıl karısı evde otururken rahat rahat aksam önüne hazır yemek gelirken iyiydi?
    çocuğa gelince ailenin durumu kötüyse zaten burs alır, yurt beles 200 lira burs. bu da kötü olsa da geçinmeye yetiyo.
    boşa acitasyona gerek yok. 700 lira suan asgari ücretten yüksek bi para. çalışmayan adama çalışandan çok veriyorlar daha ne olsun. keşke asgarı ucret 3000 olsun emekli maası da 2000 olsun ama su durumda ülke şartlarında zam yapılması gereken kesim bence emekliler değil
  • geçinmek dediğiniz sadece yiyip içip oturmaksa bile geçinilmez..şimdi ayrı ayrı faturaları giderleri hesaplamıycam ama ortalama 250tl faturalara gitse(yaz-kış ısınma+elektrik+telefon+su),400 tl mutfak masraflarına gitse zaten para bitti..bide evde öğrenci var diyorsunuz ki böylece hiç olmaz..aileden birinin sigara içmesi durumunu hesaba katmıyorum.giysi alamaz,dışarı çıkamaz..günde 2 tane gazete alsa 30 lira ediyor zaten;alıp evinde gazete bile okuyamaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas

quote:

O parayı alıyorsa adam emekli olmadan önce işcidir ve tek kişi çalısıyor demektir . Ve o halde ev alması İMKANSIZ. Mecbur kirada oturacak oda en az 400 tl bakın yarısından fazlası gitti bile ... Elektrik su çart curt yol parası cocukların masrafı diğer yarısıda gitti .. E bu millet ne yiyecek kendı sıctıgını damıtıp mı yiyecek ...
    Normalde insan emekli olunca rahatlar ama bizde Malesef emekli olunca baska bir işte çalısmak zorunda kalıyor ...

Bende diyorum eve tek emekli maaşı giriyor diyor demekki eskidende evde tek kişi çalısıyordu ve aldıgı emekli maaşı işçi emeklisi parası . Bu adam emekli olmadan öncede 750 tl den pek fazla almıyordu o durumda ev alması imkansıza yakın ..

• içki sigara yok ise

ev kendilerinin ise, halden anlayan insanlar ise 700 TL ile geçinilir.

çevremde bir ton örnek var. para yetmiyo diyorlar. nerdeyse bütün aile fertleri fosur fosur sigara içiyorlar. belli şeylerden kısacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34 SRY 86

quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

3 kişi 700 tl? Ben her gün okulda 5 lira harcarsam şanslı sayıyorum kendimi. hadi 5 olsun ayda 20 gün okula gidiyorum 20x5 100 gitti bile. Elektrik+su+ısınma masrafı 250 tutsa, gıda masrafı 250 tutsa, internet telefon falan derken bitti. Tabi hiç eşya almaman lazım. Evden dışarı adımını da atmıcan. Gıda da eksik olacak ayrıca. Ondan sonra turistler niye bizden daha uzun...

günlük okulda 5 lira

bu ülkede askeri ücretle çalışanın, özel sektörde çalışanın hali belliyken !
    Emekli maaşı normal (olması gereken düzey demiyorum)
    Senelerce çalışmış, ikramiyesiyle v.s. bir ev alamadıysa da o onun sorunu.
    Millet 550 liraya ev geçindiriyor eşek gibi çalışıp.
    1.000 lira alan aile para arttırıyor içkisi, sigarası lüks düşkünlüğü yok...

700 liraya çok veya yeterli demiyorum...
    Ama genel itibariyle baktığınız zaman emekli olan için verilmesi uygun bir ücret.

günlük 5 lira sürünme parası normal şartlarda ama onuda göremiyorlar,

ayrıca bu ülkede yaşamadıgınız belli ikramiye demişsiniz ne ikramiyesi adamlar maaşı adam gibi vermiyorlar ikramiye ne ya, siz sendikalı devlet işçileri ile özel sektör işçilerini birbirine karıştırdınız sanırım,
    bu ülkede adam sana 1000 verse bile, (veren çok az) sigortanı asgari ücretden yatırıyor,girdi çıktı yapıyor,
    içki, sigara içen yok, 700 tl maaşın neresine içilecek bunlar,
    ve 700 tl belki tek başına birine yetebilir,

• Biz yıllarca o paradan daha düşüğü ile geçindik ayağını yorganına göre uzatırsan her türlü geçinirsin. Tabi bizim millet olarak şükretmek nedir bilmediğimiz için geçinmek için 3-4 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu zannediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scopus -- 8 Mayıs 2010; 1:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34 SRY 86

quote:

Orijinalden alıntı: AncHorage!

1000lira civarında emekli maaşı giriyor bizim eve + 300 lira ek çalışıyor.
    ev kendimizin geçinip gidiyoruz.aldığı ikramiye bankada faizde bu sene içinde bir ev daha almayı planlıyoruz
    allaha çok şükür

• quote:

quote:

quote:

Bende diyorum eve tek emekli maaşı giriyor diyor demekki eskidende evde tek kişi çalısıyordu ve aldıgı emekli maaşı işçi emeklisi parası . Bu adam emekli olmadan öncede 750 tl den pek fazla almıyordu o durumda ev alması imkansıza yakın ..

damadın ailesi çocukken geleceğini düşünerek çocuğa ev yapmış olamazmı?

• quote:

içki sigara yok ise

çevremde bir ton örnek var. para yetmiyo diyorlar. nerdeyse bütün aile fertleri fosur fosur sigara içiyorlar. belli şeylerden kısacaksın.

O dediğin örnektekiler mutlumu bakam geçinmek zorunda oldukları ve ellerinden birşeyler gelmedikleri için geçiniyorlar ...
    Herkez sigaraya takmıs anlamıyorum zaten genç yaşta baslıyor yanı baba parası yerken baslıyor insan sigaraya sonrada bırakamıyor ...
    Ondan kıs bundan kıs bu millet ne yapacak ...
    Suraya yazmak için kullandıgınız internetin parası bile 30 tl ..
    Hep niye biz kısıyoruz .. Devletimize osururken bile vergimizi çatır çatırrr veriyoruz birazda onlar sıksın kemerleri işçisine emeklisine baksın İNSAN gibi yaşasın bu insalarda ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

quote:

quote:

damadın ailesi çocukken geleceğini düşünerek çocuğa ev yapmış olamazmı?

Demekki bu adamın tuzu kuru o ev yapan ilerdede az da olsa yardımını yapar geçinir aile sorun olmaz ...

• quote:

quote:

içki sigara yok ise

O dediğin örnektekiler mutlumu bakam geçinmek zorunda oldukları ve ellerinden birşeyler gelmedikleri için geçiniyorlar ...
    Herkez sigaraya takmıs anlamıyorum zaten genç yaşta baslıyor yanı baba parası yerken baslıyor insan sigaraya sonrada bırakamıyor ...
    Hep niye biz kısıyoruz .. Devletimize osururken bile vergimizi çatır çatırrr veriyoruz birazda onlar sıksın kemerleri işçisine emeklisine baksın İNSAN gibi yaşasın bu insalarda ..

Soru açık 700 TL ile Türkiye'de geçinilir mi ? Ev Size ait Karı-Koca ve 1 üniversite öğrencisi oğlunuz var. Çocukta aynı şehirde okuyor.

yok adamın geçmişte aldığı ikramiye ile ne yaptığı falan değil ? 700 tl ile yaşamak için başka ne yapacaksın ki kısacaksın :)

yaptığın yemekleri çok yapıp 2-3 gün o yemeği yer yanına takviye yaparsan sorun olmaz. Misal akşam makarna yapılacak biraz çok yapılır yarın öğlen yemeğinde yenir gibi.

• quote:

quote:

quote:

içki sigara yok ise

Soru açık 700 TL ile Türkiye'de geçinilir mi ? Ev Size ait Karı-Koca ve 1 üniversite öğrencisi oğlunuz var. Çocukta aynı şehirde okuyor.

yok adamın geçmişte aldığı ikramiye ile ne yaptığı falan değil ? 700 tl ile yaşamak için başka ne yapacaksın ki kısacaksın :)

yaptığın yemekleri çok yapıp 2-3 gün o yemeği yer yanına takviye yaparsan sorun olmaz. Misal akşam makarna yapılacak biraz çok yapılır yarın öğlen yemeğinde yenir gibi.

Evet soru kayet acık ÇOÇUK AYNI ŞEHİRDE OKUYOR yazıyor demi.
    Siz yaşamayı sırf yemek ve su olarakmı algılıyorsunuz ...

• ben sadece gecinir diyenlere o parayı alıp 3 kişi bir aileyi eve kira vermeden gecindir bakalım diyorum hodri meydan 700/30=23 tl yapar günlük o paraya giyinicem ısınacan elektirk su telefon parası verecen yiyicen pazara gidecen gerekirse hastalıkta kullanmak üzere ilac vs alıcan yol parası verecen cocugun ihtiyacları ufaksa bezi bilmem nesi büyükse yol parası okul harclıgı okul servisi bilmem nesi yoksa giyimi giyeceği ayakkabısı ee evlisin karında var bunun hiç mi özel ihtiyacı yok hiç olmasa ayda bir regl oluyo bilmem nesi pedi şu su busu nereye YETİYO ARKADASIM O PARA KALEM KALEM EN İYİ İHTİMAL DESEN GENE GECİNEMEZSİN ÖLENE KADAR HİÇ GİYİNMEDEN HİÇ BİR ÖZEL HARCAMAN OLMADAN HAYAT SANA SÜREKLİ GÜLEREK HİÇ BİR SIKINTI DERT KEDER VERMEDEN YAŞAMAN LAZIM Kİ İMKANSIZ DİYORUM dediğim gibi 3 kişilik bir ailenin 700 lira ile ev kirası vermeden bile gecinmesi ölmekten hallicedir söliyim
  • ot gibi yaşarsan geçinirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: scopus

Biz yıllarca o paradan daha düşüğü ile geçindik ayağını yorganına göre uzatırsan her türlü geçinirsin. Tabi bizim millet olarak şükretmek nedir bilmediğimiz için geçinmek için 3-4 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu zannediyoruz.

ne şükretmek bilmiyomuymuş bizim millet zaten herşeye şükretmek yüzünden oluyor bunlar biraz gözünüzü açında 500 lirayla ot gibi yaşamaktan kurtulun
  • bazısına 7bin lira versen yine geçinemez. O yüzden geçinilemez diye bir şey denemez. Rahat geçinen de olur, 700 lira alıpta cebinde nokya enbilmemne ile gezip aga yetmiyo diyende olur.
  • yunanistanda emekli maaşının kaç EURO olduğunu bilen varmı :):) söylesem şaşarsınız neyse sölim bari tam 3500 euro yani 7 bin liraya denk geliyor
  • Dostum bizim nüfusumuz yunanistan nüfüsunun 7 katı eğer bizim nüfus 80 milyona kadar çıkmasaydı nüfus 11 milyon olsaydı devlet bizede 7milyar emekli maaşı verirdi merak etme sen , sadece para karşılaştırırsınız be
    yunanistan nüfüsu kaç kişiki nüfus ne kadar az olursa milli gelir o kadar artar aç bi okuyun be ne kadar cahilsiniz @gideroslu_37 sna diyorum aç oku bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_GodFather. -- 8 Mayıs 2010; 9:29:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azula77

Dostum bizim nüfusumuz yunanistan nüfüsunun 7 katı eğer bizim nüfus 80 milyona kadar çıkmasaydı nüfus 11 milyon olsaydı devlet bizede 7milyar emekli maaşı verirdi merak etme sen , sadece para karşılaştırırsınız be
    yunanistan nüfüsu kaç kişiki nüfus ne kadar az olursa milli gelir o kadar artar aç bi okuyun be ne kadar cahilsiniz @gideroslu_37 sna diyorum aç oku bi

dostum sen neyin savaşını veriyorsun anlamıyorum ben onu bilgilendirme amacıyla söyledim türkiyede öyle bişeyin olması zaten imkansız tayyip amca biraz harcamalarını kısıcakki emekli maaşı yükselecek oda imkansız olduğu için bişey demiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.