Şimdi Ara

700 tl emekli maaşı ile bir aile geçinirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bir arkadaşla tartıştı baya baya, bu arkadaş diyorki bir eve 700 tl girerse ve evde kira değilse allah bereketinide verir geçinir,
    arkadaşlar alah için söyşey,in bu paraya geçinilirmi, bunu söyleyen arkadaşım daha önce başkası iktidarda iken bu para civarı paraya geçinilmez diyip küfürler ediyordu ama kendi istedigi ve yandaşı avantasınıda aldıgı birileri iktidara geldigi için birden fırdöndü bu arkadaş,
    bakın evde 3 kişi var eve emekli maaşı 700 tl giriyor ve karı koca birde üniversite okuyan bir çocuk bu para yetermi, hiçmi yeter diyenler markete gidip et, süt, peynir fiyatlarını görmüyorlar, eti ayda bir defa 150-200 ancak alıyoruz, pantalonları ise bit pazarında sene iki defa tamire veriyoruz ama yetmiyor.

• hiçbir zaman yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

hiçbir zaman yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek..
    eve maaş girince Allah nasıl bereketini veriyormuş anlamadım ?

Yani o 700 lira + Allah'ın bereketiyle = 5 milyar mı oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXiLoPeZ

hiçbir zaman yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek..
    3 kişi 700 tl? Ben her gün okulda 5 lira harcarsam şanslı sayıyorum kendimi. hadi 5 olsun ayda 20 gün okula gidiyorum 20x5 100 gitti bile. Elektrik+su+ısınma masrafı 250 tutsa, gıda masrafı 250 tutsa, internet telefon falan derken bitti. Tabi hiç eşya almaman lazım. Evden dışarı adımını da atmıcan. Gıda da eksik olacak ayrıca. Ondan sonra turistler niye bizden daha uzun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 8 Mayıs 2010; 0:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

vallahi arkadaşım bunu söyleyen işyerimin yakınında kendi işi olan patron biri, bana diyorki benim annem 700 tl alıyor namazını kılıyor allahda ona bereketini veriyor sen namaz kılmıyorsan o evde bet bereket olmaz, allahda o eve meleklerini sokmaz ve size o para yetmez diyor,
    bende anlamadım, namazla dinle baglantıyı ama adam bunu diyorda başka bir şey demiyor, gerçi başka zamanda başka şeyler diyordu ama işte sanırım bazı gruplardan avantasını alıyor duruma göre konuşuyor, 2 senedir aynı ayakkabıyı giymeye çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

3 kişi 700 tl? Ben her gün okulda 5 lira harcarsam şanslı sayıyorum kendimi. hadi 5 olsun ayda 20 gün okula gidiyorum 20x5 100 gitti bile. Elektrik+su+ısınma masrafı 250 tutsa, gıda masrafı 250 tutsa, internet telefon falan derken bitti. Tabi hiç eşya almaman lazım. Evden dışarı adımını da atmıcan. Gıda da eksik olacak ayrıca. Ondan sonra turistler niye bizden daha uzun...

Alıntıları Göster
    Karı,koca evde kira değilse geçinirsin ama normal geçinirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesloni

quote:

Orijinalden alıntı: judith

vallahi arkadaşım bunu söyleyen işyerimin yakınında kendi işi olan patron biri, bana diyorki benim annem 700 tl alıyor namazını kılıyor allahda ona bereketini veriyor sen namaz kılmıyorsan o evde bet bereket olmaz, allahda o eve meleklerini sokmaz ve size o para yetmez diyor,
    bende anlamadım, namazla dinle baglantıyı ama adam bunu diyorda başka bir şey demiyor, gerçi başka zamanda başka şeyler diyordu ama işte sanırım bazı gruplardan avantasını alıyor duruma göre konuşuyor, 2 senedir aynı ayakkabıyı giymeye çalışıyorum

Şu bereket işini anlamıyorum yahu. Namaz kılınca 700 TL olan para arkadaşın dediği gibi 5.000 TL'mi oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

yukarda yazdım 3 kişi, karı koca, birde üniversitede okuyan sakat bir çocuk var,
    allah için 700 tl nasıl geçinilir, siz normal demişsiniz ama nasıl normal bana şu normali açarmısınız, sanki bilgisayar toplar gibi tek tek yazın anlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Alıntıları Göster
    1000 tl olsa bi derece en az 3 kişilik bi aileden söz ediyoruz.

türkiye şartlarında insanca yaşamak için ana babanın maaş alması şart. çocukluların en az 1000 er, çocuksuzlar 800 er alsada kendilerine yeterler.

3 çocuk
  • quote:

günlük okulda 5 lira

bu ülkede askeri ücretle çalışanın, özel sektörde çalışanın hali belliyken !
    Emekli maaşı normal (olması gereken düzey demiyorum)
    Senelerce çalışmış, ikramiyesiyle v.s. bir ev alamadıysa da o onun sorunu.
    Millet 550 liraya ev geçindiriyor eşek gibi çalışıp.
    1.000 lira alan aile para arttırıyor içkisi, sigarası lüks düşkünlüğü yok...

700 liraya çok veya yeterli demiyorum...
    Ama genel itibariyle baktığınız zaman emekli olan için verilmesi uygun bir ücret.

• quote:

Orijinalden alıntı: birahalasoguk

1000 tl olsa bi derece en az 3 kişilik bi aileden söz ediyoruz.

türkiye şartlarında insanca yaşamak için ana babanın maaş alması şart. çocukluların en az 1000 er, çocuksuzlar 800 er alsada kendilerine yeterler.

3 çocuk

Alıntıları Göster
    Normal şartlarda geçinemez bence fakat insanlar bir şekilde geçiniyor, çoğunun da kira da oturduklarını düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: hell_quard

Normal şartlarda geçinemez bence fakat insanlar bir şekilde geçiniyor, çoğunun da kira da oturduklarını düşünüyorum..

Alıntıları Göster
    Geçinemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Geçinemez.

Alıntıları Göster
    emekli haliyle 700 tl maaş alan çalışırken 1400 1500 tl maaş alıyordur tahminimce. Eğer aklını kullanmış ve 1 tane ev almışsa geçim derdi olmaz zaten emekli adamın yanında eşi vardır çocukları evde kalmadıysa evlenmişlerdir
  • quote:

Geçinemez.

Alıntıları Göster
    Ete ayda 150-200 veriyorsa tabi geçinemez. Yetirmek istersen 700 ile yaşanır. Ama kendini diğer insanlarla kıyaslarsan ve bende onlar gibi olacam diye düşünürsen yetmez tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34 SRY 86

quote:

günlük okulda 5 lira

Ama genel itibariyle baktığınız zaman emekli olan için verilmesi uygun bir ücret.

Günlük okulda 5 lira çok mu? Zaten giderken minibüsle gidiyorum 1 lira oraya gidiyor, gelirken yürüyerek geliyorum. 4 lira tabldot yemek alıyorum veya 2,5 - 3 liraya döner falan alıyorum döner gibi birşey alırsam yanında içecek falan da almak gerekiyor.

• quote:

Geçinemez.

Alıntıları Göster
    1000lira civarında emekli maaşı giriyor bizim eve + 300 lira ek çalışıyor.
    ev kendimizin geçinip gidiyoruz.aldığı ikramiye bankada faizde bu sene içinde bir ev daha almayı planlıyoruz
    allaha çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: 34 SRY 86

quote:

günlük okulda 5 lira

Alıntıları Göster
    valla dostum yetmesine yetirirsin ama yemekten icmekten cok kısman lazım....mesala biz kucukken alırdık 5 liraya pazardan peynir...bide cay...2 ogunumuz peynir ekmek cayla gecerdi..bi ogunde artık sulu yemek makarna turu seyler....tek babam calısırdı...ama bi luks bi sey aldıgmızı hatırlamam..salam bile luks sayılırdı bizim icin...ama cok sukur simdi herseyimiz var.....

bu arada 4 kardesiz....

• quote:

Geçinemez.

Alıntıları Göster
    O parayla gecinilir diyenlere sadece gülüyorum

O parayı alıyorsa adam emekli olmadan önce işcidir ve tek kişi çalısıyor demektir . Ve o halde ev alması İMKANSIZ. Mecbur kirada oturacak oda en az 400 tl bakın yarısından fazlası gitti bile ... Elektrik su çart curt yol parası cocukların masrafı diğer yarısıda gitti .. E bu millet ne yiyecek kendı sıctıgını damıtıp mı yiyecek ...
    Normalde insan emekli olunca rahatlar ama bizde Malesef emekli olunca baska bir işte çalısmak zorunda kalıyor ...

• quote:

Orijinalden alıntı: AncHorage!

1000lira civarında emekli maaşı giriyor bizim eve + 300 lira ek çalışıyor.
    ev kendimizin geçinip gidiyoruz.aldığı ikramiye bankada faizde bu sene içinde bir ev daha almayı planlıyoruz
    allaha çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: black jack

O parayla gecinilir diyenlere sadece gülüyorum

O parayı alıyorsa adam emekli olmadan önce işcidir ve tek kişi çalısıyor demektir . Ve o halde ev alması İMKANSIZ. Mecbur kirada oturacak oda en az 400 tl bakın yarısından fazlası gitti bile ... Elektrik su çart curt yol parası cocukların masrafı diğer yarısıda gitti .. E bu millet ne yiyecek kendı sıctıgını damıtıp mı yiyecek ...
    Normalde insan emekli olunca rahatlar ama bizde Malesef emekli olunca baska bir işte çalısmak zorunda kalıyor ...

Alıntıları Göster
    o parayala verenler gecinsin

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.