Şimdi Ara

700 tl emekli maaşı ile bir aile geçinirmi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz 4 kişiyiz 2200tl ancak yetiyor 700tl ile birde üniversite okuyan çocuk varsa harbi merak ettim nasıl geçinecekler
  • Kişisine göre değişir.
  • nasıl geçiniliyomuş bizede söylesinler oturduğumuz ev bizim 2500 milyar zor yetiyo
    ps : bizde 3 kişiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stormer -- 8 Mayıs 2010; 9:58:43 >
  • 700 tl ile geçiniriz diyenler iktidara toz kondurmayanlar halbuki açlıktan ölüyorlar
  • Rizede geçinilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AncHorage!

1000lira civarında emekli maaşı giriyor bizim eve + 300 lira ek çalışıyor.
    ev kendimizin geçinip gidiyoruz.aldığı ikramiye bankada faizde bu sene içinde bir ev daha almayı planlıyoruz
    allaha çok şükür

3 kişi 1300 yetiyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesloni

bugün bir arkadaşla tartıştı baya baya, bu arkadaş diyorki bir eve 700 tl girerse ve evde kira değilse allah bereketinide verir geçinir,
    arkadaşlar alah için söyşey,in bu paraya geçinilirmi, bunu söyleyen arkadaşım daha önce başkası iktidarda iken bu para civarı paraya geçinilmez diyip küfürler ediyordu ama kendi istedigi ve yandaşı avantasınıda aldıgı birileri iktidara geldigi için birden fırdöndü bu arkadaş,
    bakın evde 3 kişi var eve emekli maaşı 700 tl giriyor ve karı koca birde üniversite okuyan bir çocuk bu para yetermi, hiçmi yeter diyenler markete gidip et, süt, peynir fiyatlarını görmüyorlar, eti ayda bir defa 150-200 ancak alıyoruz, pantalonları ise bit pazarında sene iki defa tamire veriyoruz ama yetmiyor.

madem Allah'a havale etmiş işi ev kiraysa Allah'ın gücü yetmiyor mu .

• sadece yemek yeyip uyur ve hayatta kalırlar .
  • Yaş 25, evlisin, eşin çalışmıyor, kendin ise 1.5milyar maaş alıyorsun...
    her ay 250 lira kenara atıyorsun...

Yaş oldu 35, bankada 30milyarın var...
    faiziyle birlikte 35-40 milyar oldu diyelim...

yaş geldi geçiyor, artık eski enerjiniz damarlarınızdan yavaş yavaş çekiliyor...

elinizde 40 milyar var, acaba ne yapsam ne yapsam diye düşünüyorsunuz....

Eşiniz sürekli baskı yapıyor, ev alalım elimizdeki parayla... yetmediği yerde kredi çekeriz vs...

Hayati önem taşıyan 2 seçenek duruyor önünüzde....

1- Ev allırsınız, taksitlerinide emekli olana kadar anca bitirirsiniz...Emekli olduktan sonra 700'e veya 1000'e boyun eğersiniz...

2- Yaş 35, biriktirmiş olduğunuz para ile ticarete girişirsiniz...çok rahatlıkla bir işletme yeri açılabilir aylık size 2000'den fazla gelir getirecek olan...Diğer bir artısı ise, bunu yükseltmek sizin elinizde...Eksi yönü, cebiniz para görünce eşiniz veya siz yoldan sapıp amacınızı unutabilirsiniz ve kısa süre içerisinde batabilirsiniz....

Hayat böyle sanırım...

• kira derdin yoksa 700 yeter
  • bişey sorucam kime 700 lira emekli maaşı veriyorlar acaba ??? etrafımda 700lira emekli maaşı alan görmedim de.
  • Geçinilmez tabiiki
    2 sene önce evimize 2.5-3 milyar para girerken şmdi 1 milyar anca giriyor.Bunu diyen arkadaş çevredeki tepkileri görememiş heralde.
  • bereketi bilmezsiniz tabi..nerden biliceksiniz ? imanın lezzetini bilmeyen Allah'ını tanımayan bir nesil yetişti..Bırak bereketi herif besmeleyi bilmiyor.Atasına ceddine sövüyor.Bunun adına da çağdaşlık deyip gururla geziyor.sen 700 alsan ne olur 5000 alsan ne olur senin kursağın hiçbirzaman doymaz..
  • 700tl ye tek kişi anca geçinir
  • Ben anlamıyorum zaten hükümet yandaşlarının yeni modası bu bozuk plak gibi yok şükret yok o yeter sana bi küstahlıkdır gidiyo Allahla kul arasında ne yaşanıyo senin haddinemi benim şükretmediğimi nerden biliyosun, ama dışarı bakarsın adamın karısında suv tarzı araç gözünde güneş gözlüğü gezerde gezer sonrada böyle tipler şükret diyince benim tepem atıyo.Nüfusa gelincede başbakan hala 3 diyor evet 3 yapalımki artık 700 diye soranlar 200le nasıl geçiniriz diye sorsunlar gelecekte.
  • şimdi tansaşa gittim,
    sucuk, peynir, yumurta, çokokrem, pirinç, süt, çay, aldım ve 50 tl gitti, hadi bakalım 700 tl alan adam geçinsin, geçinir diyenler yalan söylüyorlar,
    bakın bu aldıklarım içinde yemeklik bir şey yok, kıyma yok, makarna yok, şeker yok, deterjan yok, (çamaşır bulaşık, temizlik dahil yok) giysi yok, ve bu para ile ot gibi yaşayacaksanız insanlık dışı yaşayacaksanız evet yeter,

bunları hepmi alıyorsun diyenlerde olablir arkadaş otur hesapla 700 tl yetmez,
    okuyan bir çocuk var adsl, su, elektrikl, tüp, telefon parası yok be, nereden baksan bunlara sadece 100-150 gider otur hesapla.
  • ya ben bunu anlamıyorum valla haberlerde herkes işsizim diye bağırıyor istanbul işsiz doldu diyorlar peki okadar kişi nasıl hala yaşıyor neden ölmediler veya başka bişey olmadı istanbuldaki çingene mahalleleri bile araba kanyıoyr e hani işsizdiniz nasıl oluyor bu durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clanthee -- 8 Mayıs 2010; 12:31:04 >
  • @Azula77

quote:

Orijinalden alıntı: Azula77

Dostum bizim nüfusumuz yunanistan nüfüsunun 7 katı eğer bizim nüfus 80 milyona kadar çıkmasaydı nüfus 11 milyon olsaydı devlet bizede 7milyar emekli maaşı verirdi merak etme sen , sadece para karşılaştırırsınız be
    yunanistan nüfüsu kaç kişiki nüfus ne kadar az olursa milli gelir o kadar artar aç bi okuyun be ne kadar cahilsiniz @gideroslu_37 sna diyorum aç oku bi

sende ne kadar odun kafalı olduğunu ispatlamış oldun arkadaşım tamam adamların nufusu az bizimki fazla ama dünyanın hiçbir ülkesinde alınmayan vergiler bu ülkede alınıyor 80 milyon kelle varsa 80milyon vergi veriyor yani ülkede 1 kişi ile 1milyon kişi arasındaki fark yoktur... Nekadar fazla insan okadar fazla vergi demek ne kadar ters mantıkla çalışan at gözlüklü insanlar var bu memlekette sizin gibi düşünürlerle aynı havayı solumaktan nefret eder oldum artık... Birde utanmadan bu konuyu açan adamı tersliyorsun

Sen cebinde hiç 5 tl para ile sabah evden 9 da çıkıp akşam 9 da 40 km uzağa gidip geldinmi yolamı vericksin 12 saat açlığınımı yatıştracaksın yoksa o yolda eskiyen ayakkabılarını yenilemek için paramı biriktiriceksin ...

offf ne kadr sinirlendim arkadaş bu adamın yazısına ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polkerem -- 8 Mayıs 2010; 12:37:48 >

• Geçinir diyen çocuktur,cahildir,gözü boyanmıştır,mantıklı düşünemiyordur,kafası çalışmıyordur.Böyle geçinilir diyenlerle tartışabilirim (tartıştım da zaten),lafımı da sakınmam.

Bu tip üstün zekalı insanları alıp hipermarkete gideceksin.Biraz temizlik malzemesi,sebze-meyve,azıcık et vs. gibi en temel ihtiyaçlardan alacaksın.Sonra kasaya gelince bir bakmışsın ki 100 lira falan tutmuş.Aldıkların kısa süre gidecek,pazar alışverişi var,elektrik var,su var,telefon var,doğalgaz var...700 liranın yetmesi mümkün değil.Kira varsa imkansız zaten.Çocuk varsa o da zor.

Büyük şehirde 4 kişilik bir ailenin geçinmesi için gereken miktar (dikkatinizi çekiyorum ev kira değil) bence 2000-2500 liradır.

Bereket falan da boş muhabbet.Bu yobazlar beni öldürecek gülmekten.Bir de Allah ev kurana yardım eder,çocuk rızkıyla gelir gibi çok cahilce laflar var.Allah'ın bereketi o 700 lirayı 2500 lira mı yapacakmış.Yoksa pazardaki fiyatları mı indirecekmiş?

• Geçen hafta sonu kahvaltılık için alışveriş yaptım 50 lira gitti. Aldıklarım 2 hafta gider. Sonra tekrar 50 lira daha harcarım.
    Kahvaltı için sadece 100 lira gidiyor.
    Yemeklik için alışverişi var, su, elektrik, doğalgaz, adsl, telefon... var oğlu var.
    Yok ben her öğün makarna yerim, bazı zamanlar soğan ekmek yerim, kışın battaniyeyi üzerime sararım soğukta otururum, haftada 1 defa banyo yaparım filan diyorsan evet geçinilir.
    Bunun adına ne kadar yaşamak denir bilemem.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.