Şimdi Ara

700 tl emekli maaşı ile bir aile geçinirmi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: EhrimeN

quote:

Orijinalden alıntı: vesloni

quote:

Orijinalden alıntı: judith

eve maaş girince Allah nasıl bereketini veriyormuş anlamadım ?

Yani o 700 lira + Allah'ın bereketiyle = 5 milyar mı oluyormuş

vallahi arkadaşım bunu söyleyen işyerimin yakınında kendi işi olan patron biri, bana diyorki benim annem 700 tl alıyor namazını kılıyor allahda ona bereketini veriyor sen namaz kılmıyorsan o evde bet bereket olmaz, allahda o eve meleklerini sokmaz ve size o para yetmez diyor,
    bende anlamadım, namazla dinle baglantıyı ama adam bunu diyorda başka bir şey demiyor, gerçi başka zamanda başka şeyler diyordu ama işte sanırım bazı gruplardan avantasını alıyor duruma göre konuşuyor, 2 senedir aynı ayakkabıyı giymeye çalışıyorum

Şu bereket işini anlamıyorum yahu. Namaz kılınca 700 TL olan para arkadaşın dediği gibi 5.000 TL'mi oluyor?

Bereket kavramını saptırmayın.Bereket demek tasarruf, kanaat demektir. Kanaat etmeyene 5 milyarda yetmez 50 milyarda kanaa edene 1000 de yeter 700 de. Elbette 700 yetmez bu devirde, ancak kanaat eder tevekkül eder bu yüzden isyan etmez

• Allah'ın adını alıyorum artık o geçinir diyenlerle iddaya girerim ömrüm boyunca kulluk kölelik yapmaya hazırım 700 TL vericem emekli gibi davranıcaklar çocukları olcak 1 tane 20 km uzaklıkta bir üniversiteye gidip gelicek çocuk sabah 9 da çıkacak evden akşam 9 da gelicek eee emeklisin mutlaka ayda 1 defa sağlık ocağına gideceksin sağlık kontrolun olacak... HİÇ BİRŞEY YAPMA

EKMEK 60krş günde kişi başı 1 ekmek yesen 1.8tl ayda 54 tl eder
    ÇORBA İÇ bir çorbanın maliyeti ortalama 3 tl olsa 30 günde 90 tl eder
    KAHVALTI günlük 3 lira olsa ayda 90 tl eder
    Öğlen yemeği ve akşam yemeğini günde 12 tl olsa ayda 360 tl eder
    Çocuk hergün 5 tl yese ayda 150 tl eder

eee hesap yapın

744 tl

şimdi ne oldu karı koca hiç dışarı çıkmadı dimi her gün makarna çorba pilav yanına patates yapabilirse yapmak zorunda kaldı şimdi ŞU GEÇİNİR DİYEN KİŞİLERE SORUYORUM...

44 tl nerden gelicek elektrik su doğalgaz faturası nerede kaldı eğitim masrafları kıyafet masrafları nerde arkadaş geçinir diyenlere tek sözüm gelsin onlara öyle bir imkan vericem geçinsinler ömrüm boyunca köleleri olacağım ayda 1600 tl maaşım var onu vericem OPEL CORSA arabam var onu vericem ama geçinemezlerse bu kişilerden aynı şartları beklerim

KÖLEYİM YA YEMEM İÇMEM ÖLENE KADAR TAAKİ buda son cümlem olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: AncHorage!

1000lira civarında emekli maaşı giriyor bizim eve + 300 lira ek çalışıyor.
    ev kendimizin geçinip gidiyoruz.aldığı ikramiye bankada faizde bu sene içinde bir ev daha almayı planlıyoruz
    allaha çok şükür

hacı çarpılacan şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 8 Mayıs 2010; 13:02:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoRDoX

quote:

quote:

quote:

vallahi arkadaşım bunu söyleyen işyerimin yakınında kendi işi olan patron biri, bana diyorki benim annem 700 tl alıyor namazını kılıyor allahda ona bereketini veriyor sen namaz kılmıyorsan o evde bet bereket olmaz, allahda o eve meleklerini sokmaz ve size o para yetmez diyor,
    bende anlamadım, namazla dinle baglantıyı ama adam bunu diyorda başka bir şey demiyor, gerçi başka zamanda başka şeyler diyordu ama işte sanırım bazı gruplardan avantasını alıyor duruma göre konuşuyor, 2 senedir aynı ayakkabıyı giymeye çalışıyorum

Şu bereket işini anlamıyorum yahu. Namaz kılınca 700 TL olan para arkadaşın dediği gibi 5.000 TL'mi oluyor?

Bereket kavramını saptırmayın.Bereket demek tasarruf, kanaat demektir. Kanaat etmeyene 5 milyarda yetmez 50 milyarda kanaa edene 1000 de yeter 700 de. Elbette 700 yetmez bu devirde, ancak kanaat eder tevekkül eder bu yüzden isyan etmez

Bilmiyordum pardon . Allah bereketini de verir . Yani az paramız var ama açlıktan ölsekte Allah bize açlığa dayanmamıza yetecek gücü verir ya da bir tasarruf planı verir demek oluyor senin dediğine göre
    http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=bereket&ayn=tam
    bereket Ar. bereket
    a. 1. Bolluk, gürlük, ongunluk, feyiz, feyezan:

§ sürüsüne bereket!
    pek çok, pek bol: Onda hısım akraba sürüsüne bereket!
    Deyim

§ kesenize bereket
    maddi katkısı görülen bir kimseye “çok kazan, kazancın bol olsun” anlamında kullanılan bir iyi dilek sözü.
    Deyim

§ beti bereketi kalmamak (kaçmak)
    azalmak, kıtlaşmak, çabuk tükenmek: Paranın beti bereketi kalmadı.

bereketin eş anlamlılarıhttp://tdk.org.tr/esveyakin/Default.aspx artağanlık / bolluk / feyezan / feyiz / gürlük / kut / ongunluk / yağmur
    Deyim
    bunlar tdk danhttp://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=bereket&hng=tam

http://www.osmanlicasozluk.net/osmanlica/8830-sozluk-BEREKET-anlam.html

• quote:

quote:

inşallah oda 3 kişilik ailesi olur 700 tl maaş alırda geçinilebiliyormuymuş görür

• quote:

Orijinalden alıntı: felaj

quote:

quote:

inşallah oda 3 kişilik ailesi olur 700 tl maaş alırda geçinilebiliyormuymuş görür

valla aslında bunu söyleyenlerin en büyük cezası bu duruma düşmektir ama her ne hikmetse hiç biri bu duruma düşmez sonrada konuşurda konuşurlar.

• 700 tl emekli maaşı en düşük seviye sayılır bu adam evi alamaz o parayla asgari ücretli kim ev alabiliyorki söylesin tek çalışanla

Bide şu 700 tl ile geçinmeye gelince ben üni. öğrencisiyim ayda en kötü 200 harcıyorum (yurt hariç) sen hesap et 4 kişilik aileyi Yalancı Düzenbazlar siz düşünün
  • ev hanımı kadın ,emekli baba 2 de küçük çocuk düşünelim
    çocuklar okula gidiyor lise,hafta sonları da dershane
    hergün bir çocuga 5 tl verirsen ayda 300 tl
    geriye kalır 400 tl
    elektrik,su,dogalgaz,otobüs,telefon,internet toplam 200 lira desen geriye kalıyor 200 lira
    bu aile hergün eve 4 ekmek alsa 100 lira da burdan geriye kaldı 100 lira
    1 aylık pazar alışverişi falan toplam 100 tl olcak hadi kolay gelsin

• quote:

quote:

quote:

Yok mesela bir ekmek alıyorlar. Tüm ay onu yiyorlar yine de bitmiyor.

• çocuğun gelip baba

bana ps2 al deyince ne diyeceksin?
    bana ps3 al dediğinde ne diyeceksin?
    bana xbox360 al dediğinde ne diyeceksin?
    bana son model pc al dediğinde ne diyeceksin?
    bana iphone al dediğinde ne diyeceksin
    baba lüks bir sitede oturalım dediğinde ne diyeceksin?
    baba artık full hd lcd al dediğinde ne diyeceksin?
    baba artık bir son model arabamız olsun dediğinde ne diyeceksin?
    baba bana 200tl lik ayakkabı al dediğinde ne diyeceksin
    bana bana gran turismo 5 al dediğinde ne diyeceksin?

param yok mu? diyeceksin
  • imkansız gibi birşey. annem emekli 700 tl alıyor. sadece elektrik su doğalgaz vb faturalar 300 tl tutuyor. kardeşimin yemek+yol parası 200 tl. e pazarlığı da annem görüyor. haftada 50 tl pazara gidiyor. maaş bitti. 700 tl ile nasıl geçinirsin? herşeyden kısıntı yapacaksın, çocuğunu aç bırakacaksın, okulda birşey yemeyecek, okula yürüyerek göndereceksin. ne kadar güzel geçiniiyor değil mi.

milletvekillerinin 6 milyar maaşı beğenmeyip"kredi kartlarım dolu, geçinemiyorum, hırsızlık mı yapayım?" dedikleri bir ülkede 700 tl maaşla geçinmeyi savunmak komik, gerçekten çok komik.
  • Yunanistan'da emekli maaşın 3500 Eur. olduğu belirtilmiş son derece yanlış normal işçi emeklisi 800-900 arası eşinden emekli maaşı kalan 600-750 eur çalışmaktaki öğretmen (müdür) 1500-2000 eur civarı ortalama çalışan işçi ise 1000-1200 eur arası fakat oradaki telefon sabit ücretin aylık 28 eur gibi olduğunu düşünürseniz geçinmek hiç bir yerde o kadar kolay değil bu kriz başlamadan önceki durum birde ... ( Belki arkadaşımız milletvekil emekli maaşını diyorsa bilemem)
  • ortada bir agaç var herkes testeresını elıne almıs kesıyor nedense testere hep kendı taraflarına kesıyor. hiç kimse demıyor birazda obur tarafa keselım

oncelikle kendını bılmeden dinle ilgili zerre kadar bilgisi olmayan ınsanların bereketten namazdan terbıyesızce bahsetmesını kınıyorum
    bızım toplumumuz yuzyıllar boyunca ıslamın golgesı kuralları ve ahlakı ıle ayakta durmus bır toplumdur ve herzaman tevekkul sabır ıle ıstedıklerıne kavusmustur.

ayrıca bırsey degerlendırılırken sadece tekbır pencereden bakmamayı ogrenmek gerekıyor
    eger her birey kendı uzerıne dusen gorevı yerıne getırse 700 lıra olarak alınan bır emeklı maası gunumuz kosullarında evde kendınınse cok yeterlı olacaktır ama bu demek degıl maasın 700 lıra oarak kalması ıyıdır elbette kosulları ıyılestırmenın faydası vardır
    gelelim 700 lira alan bır aılenın gecımıne sımdı bu aılenın 1 okuyabn ogrencısı var pekı bu ogrencı bu ogrencı okul dısındakı zamanını kafede barda eglenmek yerıne yapabılecegı bır ıs ıle ugrassa ve harclıgını cıkarsa olmazmı haftasonları calıssa olmazmı veya evınde ınternetı olmasa bılgısayarı olmasa cokmu buyuk bır kayıba ugramıs olur. sabırsız olup aldıgına kanaat etmıyen dogruluktan ve durustlukten haberı olmayan ınsanlara acımayan sevgı ıle yaklasmayan bırkımse zaten bır yerlere varamaz
    benım babamı ornek gostereyım mesela babam 1991de beledıyeye işçi olarak gırdı ben ozaman ilk okul 1 e gıdıyordum abım 2 sınıfa kardesımde 2 yasında ıdı babam asgarı ucret alıyordu ozamanlar da asgarı ucret sımdıkı ıle kıyaslanmıyacak kadar azdı ve ben abım yazın sımıt satar aılemıze destek olurduk okulda gerekırse bırsey yemezdık veya annemın bıze yaptıgı ekmek arasını yerdık babam bu sekılde 10 sene calıstı ve gecıcı olarak calıstıkları ıcın yazın beledıyede kısın bekcılık pazarcılık ınsaat ıslerı gıbı bırcok ek ısteyapıyordu
    ve sonunda 2001 senesınde kadro alarak beledıyede cıkarılmadan maasları yuksek bırsekılde ısıne devam etmeye basladı ve bızde okul donemlerınde heryaz calısmaya devam ettık okul bıttı hala calısıyoruz destegımız hep devam ettı ve suan 2 evımız var arabamız var ve suanda bende evlıyım 750 lıra maas alıyorum esım hamıle o emeklı ıle aramızda pek bı fark yok okuyan cocuk dısında ayda ortalama 500-600 lıra masrafım var hıc bıryere borcum olmadıgı zaman 100-150 lıra demekkı para bırıktırebılırım pekı benım aılem bunu yapabılıyorsa bunlar rastlantıdan ıbaret degılse nedır .. herkes elınden gelen gayretı gosterıp calısmaktan utanmasa fedakarlık yaparsa gerektıgınde az uyuyup cok calısırsa ee ımanlı bır ınsan ıse allahtan korkup ınsanlara yardımcı olan duurust bır kısı ıse sabrının tevekkulunun karsılıgını gorup dunyadada ahırettede ektıklerını bıcecektır.........
    herkese saygılarımı sunuyorum

• Geçilinir diyen inşallah o kadar maaş alır 700 tl ile neyine geçiniyorsun ev kira olmasa bile geçinemessinki herkesin evi kendininmi? Onca emekli ancak zemin katta ev bulsalar en az 300 tl öderler geri kalan yiyecek içeçek fatura derken elinde kalmaz dışarı çıkamaz çocuğu varsa afedersinizde nah okutur. YIL 2015 : En düşük emekli maaşı 10 yıl çalış it gibi 720 TL Millet vekili maaşı 2 yıl çalış 15milyar maaşla(son haberlere göre çalışmasına gerek yokmuş vekil olunca emekli aylığı alabiliyormuş :dddd ) 5.000 TL.

Umarım intibak çıkarda en azından birazcık emeklilerinde yüzü güler.
  • öğrenciyim 1.5ayda o kadar harcıyorum nasıl yettiriyolar anlamış değilim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.