Şimdi Ara

70bin TL ye çıktık ama kafamız iyice karıştı yardım lütfen(kafmızda birz olştu ilk sayfayı düzelttm) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
4
Favori
18.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: en!gma

Hocam hb düşünme sebebimiz tamamen eşim de kullanacak o yüzden aslında sedan olursa da otomatik olsa daha iyi olur diye düşünüyoruz ha egea ikisine de uymuyor o da işte çevredekilerin sıfır al kafan agrimasindan doğan bir araç

Edit: civic ler hoşuma gidiyor hocam ama işte düşük km bu fiyata bulma şansımız biraz az bulsakta 2010 falan bende o kadar eski olmasını istemiyorum

Alıntıları Göster
    70e temiz fb7 bulamazsınız. 65e filan temiz fd6 bulursunuz ama. 70 hem yeni olsun hem de km düşük olsun demek için yetersiz bir rakam. Anca i20 tarzı bir araba alınır o paraya ki ben olsam düşünmezdim sırf yeni olsun diye.

70e auris de bakabilirsiniz. 70e fb7 civic de var ama çoğu ağır hasar kayıtlı.

• en!gma kullanıcısına yanıt
    Türkiyede tutulan 1. Sınıf markalar belli
    Opel
    Peugeot
    Volkswagen
    Renault
    Ford
    Honda
    Toyota
    ...
    Fiat
    Hyundai
    Citröen
    Seat ,skoda.
    Herkesin ısındıgı, sevdiği empati kurdugu marka var bilinç altında.
    Aslında her marka modele açık olmak gerekir.
    Kafanda kurgularsın alcagın arabayı daha sonrasında araştırırsın kronik sorunları arızalarını işine gelirse alırsın, işine gelmezse 2. Alternatife bakarsın yine sorun cıktı 3. Alternatif
    Yine sorun
    3 alternatif içinde hangisi seni daha az yorcaksa onu tercih etmelisin.
    Subab erimesinden bahsediyoruz, önemsiz sayılabilecek arıza, dogru zamanda degiştirilmeli, şuanki günümüzün parasıyla 2000 tl masrafı var.
    Saydıgın arabalardan memnun kalırsın,

Arabaya acilet yoksa öncelikle ne alcagına karar verin.
    Olabildiğince en aza indirin ve gözünün tuttugu arabaları favoriye ekleyip bekleyin.
    Piyasa zaten kötü , arabalar satılmıyor.
    Cogu insan dara düşmeden satmaya kalkmış durumda , dara düşünce pıtır pıtır düşürecekler fiyatı.

Birisi 70 bin yazıp pazarlıkla 68 almak marifet degil.
    Saydıgın arabaların yüzüne bakan yoktu, şimdi adam olup çıktılar.
    2 yıl önce 2015 astra edition1.6 manuel mavi 4 bin kmde 54 bin yazmıştı. Diger arabalar 50 bin 48 bin arasındaydı
    54 bine 50 verdim yanaşmadı orta yolla 52 bine baglarım diye olmadı.

Piyasa kötü, bu durumu lehine çevir beklemede kalk. Favoriye ekle gözünün tuttuklarını.
    Biz arkadasa bu fiyat aralıgında bakıyorız. A3 internet piyasasına göre iyi arabaydı ve internet piyasasına görede orta halliydi yanlış hatırlamıyotsam 76-75 bin fiyatı vardı iyi diyorduk, pazarlıkla 73 e gelir. Arkadas oralıklı olmadı.
    Favoriye eklemiştim 1 ay öncesindeki olay. Adam yavaş yavas düştü 71 binde kaldı.
    Biz 73 bine tavken adam 71 bine düşmüş.

Artık gerisini sen düşün. Birden heycana kapılıp araba almak.
    Zor zamandan geciyorsun, herkes geciyor.
    Sakin, mantık çercevesinde düşün. Araştır, bekle, son noktayı koy. Opelin yedek parcası pahalı, serviste standart bakım 1250 civarı, volkswagen 800 sanırım, ford 950 ve polen filitre dahil degil :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 600 km şehirlerarası binilecekse D segmente geçin bence

Edit ;

İlanla alakam yoktur. Tertemiz binilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byshakram -- 11 Mart 2019; 10:26:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flagbearer

Elinizde ne kadar para varsa o fiyata yada ondan fazla araba bakmayın sakın.
    40.000 liranız varsa 30.000 lık araba bakın gidip kredi çekipte 70.000 tl lik araba almayın sakın.
    Arabayı aldım bitti öyle bir dünya yok.
    Bunun vergisi var , Kaskosu var , sigortası var , servis bakımı var. Bunlar 5000-6000 tl tutuyor nereden baksan.
    Allah vermesin gider birde kaza filan yaparsınız. Bunları da düşünüp öyle araba almak lazım.
    Hocam bunları düşünerek limit belirliyorum ben yani ikinci el olursa 65bin civarı hatta en güzeli 60bin ideal gibi duruyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: ipekyolu37

Fiat alınmaz git kardeşim 2.el japon al
    Hangisini önerirsiniz hocam japondan

• quote:

Hocam sıfır aldı desinler diye alacak olsam hiç durmam gider alırım ama öyle bir niyetim yok benim zaten tartışma konusu da ikinci el ve konfor mu yoksa egea alıp çok risk almamak mi sıfır tercihimiz tamamen ağrısız başım durumundan kaynaklı

Alıntıları Göster
    O zaman ikinci el ve konfor dostum egeayi sil aklindan..

• Citroen c4 hb - dizel otomatik. Aynı ikilemde ben de kalmıştım ama çok rahat edersiniz.
  • quote:

Hocam urbanlar bu fiyata yok maalesef sıfırı ve ben alınca LPG taktiracagim o yüzden boşunu alabilirim ya da bulabilirsek biraz daha uygun bir üst model 2018 sıfır alabiliriz belki
    Hocam aynısını çok düşündüm ama 1.4 motorun yağ yakma problemi yüzünden vazgeçtim. Şikâyetvar.com da yüzlerce şikayet oluşturulmuş bu konu için. Servis garantili lpg takılıyor ancak yağ eksiltme durumunda arkasında duran olmuyor diyor kullanıcılar. Bahse konu yağ eksiltmelerse 1000 kmde yarım litre kadar. Yani kabul edilebilir bir şey de değil. Sıfır araç alıp bu dertlerle uğraşamam diyip 1.3 urban bakmaya başladım.

• Ayda 600 km hiç bir şey değil, 40-50 bin liralık ikinci el benzinli bir araba alıp kullanın bence. LPG'yle falan uğraşmaya gerek yok.Fazla kredi çekip borca girmek de riskli bu devirde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Türkiye de en çok tutulan ve satan markalar 1-Reno , 2-VW 3-Fiat
    Bakımlari reno 400-500 TL, Fiat 300-400 TL civarında.

Ben araba almamaya karar verdim. Onun yerine dişlerime tel taktırdım
  • Vay be.. 70 bin liraya insanın içine sinen araç yok piyasada..
  • 60-70k arasına daha mantıklısı olduğunu pek sanmıyorum:
  • Ayda 600km = senede 7200km. Hadi olsun 10000km. LPGye bulaşmaya değmez. Benzinli bir araç alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 11 Mart 2019; 13:59:32 >
  • quote:

C4 ler bana biraz küçük gibi geliyor hocam dış görünüş olarak içini bilmiyorum ama

Alıntıları Göster
    İçi geniş bakmanız lazım.
    www.sahibinden.com
    Citroën C4 Fiyat Listesi - sahibinden.com
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-memurdan-c4-587170130/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 11 Mart 2019; 14:2:21 >

• quote:

Bu akşam bir düzenleme yapayım hocam aslında sedansa otomatik hb de Manuel olabilir diye düşünüyorum ama acaba çok mu iyimserim eşim kullanır diyorum ama emrinde değilim çok büyük bir yerde değiliz onun da verdiği bir rahatlık var ama kesinlikle B segment bir araba düşünmüyorum ben corsa 2016 model bir arabaya bindim 60bin TL ye almis bizim kuzen yok yani 60 bin edecek hiç bir yani yok arabanın ben öyle düşünüyorum tabi

Edit : 100bin mümkün değil hocam
    Astra j kasa yakitlari nasıl ki hocam bilginiz var mı

Alıntıları Göster
    2012-2015 astra j 1.4 turbo 140bg, 6 ileri tam otomatik : 9.1 litre
    2012-2015 astra j 1.6 - 115bg, 6 ileri tam otomatik : 10.1 litre
    2015-2018 corsa E 1.4 90bg, 6 ileri tam otomatik : 7.8 litre

üçü de çok nokta enjeksiyonlu, yani en ucuz sıralı sistem LPG olur,
    ama 60 bin km sonra subablar çelik ile değiştirilmeli 1500 liraya.
    ne kadar nazik (4000 devir altında) kullanılırsa süre-km uzar.
    .
    2013-2015 toyota Auris 1.6 - 132bg, cvt otomatik : 7.4 litre
    2012-2017 toyota yaris 1.33 - 99bg, cvt otomatik : 6.2 litre
    lpg uyumlu

• quote:

Orijinalden alıntı: emrz

Kardeşim faiz yemek haram kılınmıştır. Burada adam birseyler satin almak icin bankadan borç aliyor bankada faiz koyuyor. Adamin hicbir suçu yok.
    Diyanet işleri başkanı (1960-1961)
    Ömer NASUHİ BİLMEN
    RUM Suresi 39. Ayeti Kerime Mealleri ve Tefsiri ;

(İnsanların mallarında çoğalsın diye faiz kabilinden verdikleri şey) yani:
    Karşılığı olmaksızın artması istenilen bir mal istense, öyle bir muamele,
    kesinlikle haram olmayıp mekruh bir halde de bulunsa ahirete ait faide sağlayamaz.
    Meselâ: Bir ihsan adiyle verilip de ondan fazlası gözetilen bir mal, o ihsan
    (Allah indinde gelişip artmaz) o mal ahirete âit sevaba, bir mükâfata sebep olmaz.
    Nitekim bir âyeti kerime de
    "karşılığında fazla bekleyerek iyilikte bulunma (el-Müddessir 74/6) buyurulmuştur.
    Yani: Bir kimseye bir iyilikte bulunup da ondan fazlasını dileme.
    (Ve Allah'ın rızasını dilediğiniz halde verdiğiniz zekât ise) böyle değildir.
    Onun ahiretteki faideleri pek çoktur.
    (İşte) Mallarını, servetlerini (kat kat arttıranlar, ancak onlardır)
    çünki bu vesile ile onların malları artar ve berekete kavuşur, ahirette de birçok sevaplara lâyık bulunurlar.
    Artık cimrilikte bulunmamalıdır.
    Cenab-ı Hak'ka tevekkül etmelidir, ondan lütf ve ihsan niyazında bulunmalıdır.

.
    BAKARA SURESI - 275. AYET TEFSİRİ:
    'Kur'anı Kerimin Türkçe Meali Alisi ve Tefsiri'
    .
    Bu âyeti kerime,
    müslümanları ribadan, faizden men etmek için nazil olmuş,
    bunun ne korkunç felâketlere sebep olacağını en açık bir şekilde göstermiştir.
    Şöyle ki: Ey müslümanlar!.
    (O kimseler ki ribâ yerler) yani ribâ denilen muameleyi yapar,
    faiz alır, ondan istifade etmek isterler (onlar) mezarlarından (kalkamazlar.)
    Mahşere aklî dengelerini muhafaza etmiş bir şekilde varamazlar.
    (Ancak şeytanın çarpmış) cinlerin hücumuna uğramış (olduğu delirmiş) cinnet haline düşmüş (bir şahıs gibi kalkarlar.)
    Böyle bir felâkete uğrarlar. (Bu ise)
    böyle bir kötü âkibet ise (onların) bey'i (alış veriş muamelesi tıpkı ribâ) faiz gibidir, (demeleri sebebiyledir.)
    Böyle bir iddia nasıl doğru olabilir?.
    (Halbuki, Allah Teâlâ alım satımı) şartları içerisinde (helâl) kılmıştır.
    (Ribayı ise) ribanın en mühim kısmı olan faizi ise (haram kılmıştır.)
    Artık bunlar nasıl birbirinin aynı olabilir?.
    (İmdi her kim ki, kendisine Rabbinden bir öğüt gelir) yâni ribanın,
    faizin haram kılındığına dair bir dinî emir, bir ilâhî hüküm,
    bir dinî öğüt bildirilmiş ve açıklanmış olur (da ribaya) faiz almaya (nihayet verirse evvelce)
    bu ilâhî yasaktan önce (aldığı) faiz (kendisinedir.)
    Bunu iade etmesi icap etmez. (Ve onun hükmü Hak Tealâ'ya aittir.)
    Bu ilâhî emre uyarak o faizin alınmasına nihayet verirse Allah'ın affına ve lütfuna mazhar olur,
    onun vazifesi Allah Teâlâ'nın emir ve yasağına uymaktır.
    (Ve her kim) bu ilâhî emre muhalefet ederek (tekrar ribaya döner) faiz alır(sa) onun akıbeti pek korkunçtur.
    Böyle ribayı helâl görenler yok mu (işte onlar cehennem ehlidirler.)
    Böyle haramı helâl sayanlar,
    sabit bir hakikati inkâra cür'et gösterenler yok mu (onlar orada) o azab ateşi içinde (ebedî) olarak (kalacaklardır,) Aman Yarabbi. Ne büyük felâket!.
    .
    § Ribanın mahiyeti:
    Ribâ lügatte ziyadelenmek, fazlalanmak demektir. Faiz denilen muamelenin ismi olmuştur.
    Maamafih ribâ tabiri şeriat lisanında faizden daha umumidir, şöyle ki,
    alış verişte akdi yapanlardan birine verilmesi şart olup karşılıktan hâli bulunan fazla miktarıdır.
    On miskal altını on bir miskal altın karşılığında satmak gibi.
    ...
    .
    § İstikraz meselesine gelince:
    Bu da borç alıp vermek muamelesidir ki:
    Yalnız altın ve gümüş gibi misliyatta, buğday arpa gibi ölçülen maddelerde
    yumurta, ceviz gibi taneleri arasında kıymetlerini değiştirecek derecede farklılık bulunmayan
    sayılabilen şeylerde cereyan eder.
    Hayvanlarda ve mensucat gibi kıymetli mallarda yani çarşı ve pazarda misli bulunmayan yahut bulunsa da fiyat bakımından farklı olan mallarda cereyan etmez.
    Öyle borç alınıp verilmesi caiz olan şeyler:
    Bir fazlalığa tâbi olmaksızın, bilâhan yalnız aynı miktar alınmak üzere borç verilir ve alınır.
    Buna "karzı hasen" denir.
    Bir sene müddetle on lira borç verilip sonra yine on lira alınmak gibi, fakat fazla bir şey şart edilmiş olursa meselâ: On lira yerine bilahara on bir lira verilmek şart koşulmuş olursa bu bir faiz meselesi olur ki,
    bu da ribâ hükmündedir. Bunun haramlığı hakkında da ittifak vardır.
    Bunun zararlarına kıyasla düşünülen faideleri hiç hükmündedir.

Yakıt olarak corolla ile %99 aynı yakacaktır. Tabi bir i10 kadar az yakmaz fakat fabrika verisi 4.8 diye hatırlıyorum

• kardeşim arabadan anlamam demişsin. arabadan anlamıyorsun madem usta bilmezsin yedek parça motor yağı almayı tamir ettirmeyi servis yeri sanayi sitesi bilmezsin. araç parçalarından düzeninden anlamazsın. nasıl yapacaksın acaba 2012 opel astra j ile nasıl yapacaksın acaba 2013 ford focus ile. sen arabadan anlamadığın için olabildiğince yüksek model düşük kilometreli araç alacaksın. garantisi filan olacak garanti kapsamında yetkili servise gideceksin. araba bozulursa nasıl yaptırcam derdin olmayacak çünkü garantişsi var. ha normal bakımları 300-400e halledersin ama servisler 800-1200 arası fiyatlara bakım yapıyorlar o da bu işin garantili araba farkıdır. ona yapacak bir şey yok.

• Bütçe 70 ise bir kuruş üstü arabalara hiç bakma çünkü az da az daha diye bir bakmışsın bütçeni aşmışsın.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.