Şimdi Ara

70bin TL ye çıktık ama kafamız iyice karıştı yardım lütfen(kafmızda birz olştu ilk sayfayı düzelttm) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
4
Favori
18.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slim Charles

70e temiz fb7 bulamazsınız. 65e filan temiz fd6 bulursunuz ama. 70 hem yeni olsun hem de km düşük olsun demek için yetersiz bir rakam. Anca i20 tarzı bir araba alınır o paraya ki ben olsam düşünmezdim sırf yeni olsun diye.

70e auris de bakabilirsiniz. 70e fb7 civic de var ama çoğu ağır hasar kayıtlı.

Alıntıları Göster
    aynen hocam paranın değeri yok gerçekten o yüzden de bilmiyorum aurislerde de 1.33 lerden mi bahsediyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Türkiyede tutulan 1. Sınıf markalar belli
    Opel
    Peugeot
    Volkswagen
    Renault
    Ford
    Honda
    Toyota
    ...
    Fiat
    Hyundai
    Citröen
    Seat ,skoda.
    Herkesin ısındıgı, sevdiği empati kurdugu marka var bilinç altında.
    Aslında her marka modele açık olmak gerekir.
    Kafanda kurgularsın alcagın arabayı daha sonrasında araştırırsın kronik sorunları arızalarını işine gelirse alırsın, işine gelmezse 2. Alternatife bakarsın yine sorun cıktı 3. Alternatif
    Yine sorun
    3 alternatif içinde hangisi seni daha az yorcaksa onu tercih etmelisin.
    Subab erimesinden bahsediyoruz, önemsiz sayılabilecek arıza, dogru zamanda degiştirilmeli, şuanki günümüzün parasıyla 2000 tl masrafı var.
    Saydıgın arabalardan memnun kalırsın,

Arabaya acilet yoksa öncelikle ne alcagına karar verin.
    Olabildiğince en aza indirin ve gözünün tuttugu arabaları favoriye ekleyip bekleyin.
    Piyasa zaten kötü , arabalar satılmıyor.
    Cogu insan dara düşmeden satmaya kalkmış durumda , dara düşünce pıtır pıtır düşürecekler fiyatı.

Birisi 70 bin yazıp pazarlıkla 68 almak marifet degil.
    Saydıgın arabaların yüzüne bakan yoktu, şimdi adam olup çıktılar.
    2 yıl önce 2015 astra edition1.6 manuel mavi 4 bin kmde 54 bin yazmıştı. Diger arabalar 50 bin 48 bin arasındaydı
    54 bine 50 verdim yanaşmadı orta yolla 52 bine baglarım diye olmadı.

Piyasa kötü, bu durumu lehine çevir beklemede kalk. Favoriye ekle gözünün tuttuklarını.
    Biz arkadasa bu fiyat aralıgında bakıyorız. A3 internet piyasasına göre iyi arabaydı ve internet piyasasına görede orta halliydi yanlış hatırlamıyotsam 76-75 bin fiyatı vardı iyi diyorduk, pazarlıkla 73 e gelir. Arkadas oralıklı olmadı.
    Favoriye eklemiştim 1 ay öncesindeki olay. Adam yavaş yavas düştü 71 binde kaldı.
    Biz 73 bine tavken adam 71 bine düşmüş.

Artık gerisini sen düşün. Birden heycana kapılıp araba almak.
    Zor zamandan geciyorsun, herkes geciyor.
    Sakin, mantık çercevesinde düşün. Araştır, bekle, son noktayı koy. Opelin yedek parcası pahalı, serviste standart bakım 1250 civarı, volkswagen 800 sanırım, ford 950 ve polen filitre dahil degil :)
    hocam tamamen haklısınız şuan benim kafam o kadar karışık ki önce egea olur olmaz onun kararını vereceğim sonra da 2. el alacaksam gerçekten her şeyiyle beni üzmeyecek arabalara bakıp uygun denk geldiğinde de alacağım.
    Özellikle de mtv si olsun yakıtı olsun bakımları olsun bunları önemsiyorum yani sonuçta araba yılda bir sürü bakımı olan bir şey bunları da es geçmemek lazım o yüzden aslında egea dan ve yeni modellerden de uzaklaşıyorum 750 lira 6 aylık mtv çok gerçekten 2013 civarları ideal gibi duruyor.
    Çok fazla bir aciliyetimiz yok bizim şimdilik idare edebiliyoruz şimdi siz böyle deyince aslında araba fiyatları seçimden sonra düşer mi artar mı bilemedim sıfırlarda bir artış olabilir ama bu ikinci eli nasıl etkiler faizler artarsa piyasa iyice durgunlaşıp fiyatları daha aşağı mı çeker millet kestirmesi zor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: byshakram

600 km şehirlerarası binilecekse D segmente geçin bence

Edit ;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-darbesiz-hasarsiz-110-bin-kmde-670056363/detay

İlanla alakam yoktur. Tertemiz binilir.
    hocam teşekkür ederim lakin 600 km ayda bu en az 2500-3000 km olacak yazın daha da artacak yani yakıtı her konuda beni üzmemesi gerekiyor. bu araç falan çok gelir bana

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Citroen c4 hb - dizel otomatik. Aynı ikilemde ben de kalmıştım ama çok rahat edersiniz.
    kça modelleri hocam ve iç hacim olarak nasıl araç yol tutuşu vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Hocam aynısını çok düşündüm ama 1.4 motorun yağ yakma problemi yüzünden vazgeçtim. Şikâyetvar.com da yüzlerce şikayet oluşturulmuş bu konu için. Servis garantili lpg takılıyor ancak yağ eksiltme durumunda arkasında duran olmuyor diyor kullanıcılar. Bahse konu yağ eksiltmelerse 1000 kmde yarım litre kadar. Yani kabul edilebilir bir şey de değil. Sıfır araç alıp bu dertlerle uğraşamam diyip 1.3 urban bakmaya başladım.

Alıntıları Göster
    yani siz gene egea ya bakıyorsunuz hocam aldınız mı araç yoksa hala bakıyor musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFB8954A9

Ayda 600 km hiç bir şey değil, 40-50 bin liralık ikinci el benzinli bir araba alıp kullanın bence. LPG'yle falan uğraşmaya gerek yok.Fazla kredi çekip borca girmek de riskli bu devirde.
    ayda değil haftada hocam ayda aşağı yukarı 3000 km görürüm diye düşünüyorum bu da azımsanacak bir rakam değil maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: SahiNeT

Ben araba almamaya karar verdim. Onun yerine dişlerime tel taktırdım
    sanırım bende bu gidişle zor alacağım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Vay be.. 70 bin liraya insanın içine sinen araç yok piyasada..
    aynen bu durumdayız hocam diyemiyorum ki şunu alayım keyfime bakayım bildiğiniz sıkıntı yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

60-70k arasına daha mantıklısı olduğunu pek sanmıyorum:
    https://www.sahibinden.com/ford-mondeo/dizel,benzin-lpg?a4_max=100000&sorting=price_asc&price_min=60000&price_max=70000
    d segment için çok mu erken diye düşünüyorum aslında ama bilmiyorum yani konforu çok iyidir eminim bu aracın ama işte bize fazla gelir gibi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

Ayda 600km = senede 7200km. Hadi olsun 10000km. LPGye bulaşmaya değmez. Benzinli bir araç alın.
    ayda değil haftada hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

İçi geniş bakmanız lazım.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-temiz-citroen-c4-kazasiz-601279534/detayhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-memurdan-c4-587170130/detay

Alıntıları Göster
    bunlar son kasanın bir altı değil mi hocam bir inceleyeyim

• aslantürk60 kullanıcısına yanıt
    Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. (Ali İmran - 104)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en!gma kullanıcısına yanıt
    O zaman ilk ben söyleyeyim aynısına ben pg ile biniyorum :) lpg ile kullanacağım dediğiniz için önerdim asıl.
    Standart bir kullanıcı için gayet yeterli bir otomobil merak etmeyin yeni yenidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 3 sport tourerlere baktınız mı? 62ye aldım ben dizel 1.5 dci otomatik. Çok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

2012-2015 astra j 1.4 turbo 140bg, 6 ileri tam otomatik : 9.1 litre
    2012-2015 astra j 1.6 - 115bg, 6 ileri tam otomatik : 10.1 litre
    2015-2018 corsa E 1.4 90bg, 6 ileri tam otomatik : 7.8 litre

üçü de çok nokta enjeksiyonlu, yani en ucuz sıralı sistem LPG olur,
    ama 60 bin km sonra subablar çelik ile değiştirilmeli 1500 liraya.
    ne kadar nazik (4000 devir altında) kullanılırsa süre-km uzar.
    .
    2013-2015 toyota Auris 1.6 - 132bg, cvt otomatik : 7.4 litre
    2012-2017 toyota yaris 1.33 - 99bg, cvt otomatik : 6.2 litre
    lpg uyumlu

Alıntıları Göster
    bu astranınki falan benzinde şehir içi yakıt değil mi ? astra nın ve auris lerin otomatiklerinde sıkıntı yok mu focustaki gibi bir problem bunlara da bakayım biraz favorilere eklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Yakıt olarak corolla ile %99 aynı yakacaktır. Tabi bir i10 kadar az yakmaz fakat fabrika verisi 4.8 diye hatırlıyorum
    sanırım d segmentler çok kaçacak gibi bize hocam ama gene de aklımın bir köşesinde c5 ve 508 bulunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

kardeşim arabadan anlamam demişsin. arabadan anlamıyorsun madem usta bilmezsin yedek parça motor yağı almayı tamir ettirmeyi servis yeri sanayi sitesi bilmezsin. araç parçalarından düzeninden anlamazsın. nasıl yapacaksın acaba 2012 opel astra j ile nasıl yapacaksın acaba 2013 ford focus ile. sen arabadan anlamadığın için olabildiğince yüksek model düşük kilometreli araç alacaksın. garantisi filan olacak garanti kapsamında yetkili servise gideceksin. araba bozulursa nasıl yaptırcam derdin olmayacak çünkü garantişsi var. ha normal bakımları 300-400e halledersin ama servisler 800-1200 arası fiyatlara bakım yapıyorlar o da bu işin garantili araba farkıdır. ona yapacak bir şey yok.
    hocam işte egea ya yönelme sebebimiz de bu fakat egea da da aynı problemleri yaşayabiliriz diye düşünüyorum artık.
    ayrıca evet ben anlamam ama araştırabildiğim kadar araştırırım öğrenirim illa ki kimse her şeyi bilir şekilde doğmuyor bu hayatta.
    Son olarak da sanayi yolunu bilmem mevzusu da tabii ki mübalağa o kadar da değil tanıdığımız kişiler de var sanayi de dert değil ama ben uğraşmak istemem o yüzden dediğiniz gibi bir tık daha üst model ya da birinci elden kullanılmış az km li araçlara bakmamızda mantıklı geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: minkowski33

Bütçe 70 ise bir kuruş üstü arabalara hiç bakma çünkü az da az daha diye bir bakmışsın bütçeni aşmışsın.
    hocam sıfır alırız diye 70 e çıktık yoksa 2. elde 60-65 zaten masraflarla 70 i bulacak bu o yüzden ikinci elde 60-65 arası bizim için ideal olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: en!gma

aynen hocam paranın değeri yok gerçekten o yüzden de bilmiyorum aurislerde de 1.33 lerden mi bahsediyorsunuz

Alıntıları Göster
    1.6lardan bahsediyorum. 70bin verdikten sonra temiz bir auris bulursunuz. 1.33ler o paraya degmez, hem de otomatigi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

O zaman ilk ben söyleyeyim aynısına ben pg ile biniyorum :) lpg ile kullanacağım dediğiniz için önerdim asıl.
    Standart bir kullanıcı için gayet yeterli bir otomobil merak etmeyin yeni yenidir.
    sizin araba kaç model hocam ve aşağı yukarı lpg de kaç lt yakıyor bilgi verebilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.