Şimdi Ara

7200 rpm 2,5'' harddisk ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar direk sorunuma geçeyim geçenlerde sinirlenip laptobun harddis olan tarafına tokat attım mavi ekran hatası ve ardından harddisk okumama sorunu çıktı harddiski çıkarım harici disk kutusuna taktım ordada okumayınca harddiskin bozuk olduğunu anladım (kendi orjinali 5200rpm 320gb) vatandaki indirimi görüp 750 gb 7200 rpm 750 gb harddisk aldım format atıp direk açtım bilgisayarı fakat fan hep çalışır durumda kalıyo harddiskten dolayı şarzıda fazla yiğiyo en az 45 dk fark etti sebebi ne olabilir 7200 rpm + 45 dkkalık şarz yermi ?

• yardım edecek birisi yokmu ???
  • fan hızın otomatik en yüksekte olabilir bios dan ayarlıyıcaksın
  • laptopların biosuda ayrıntılı olmuyor ki ayar yapasın.. Sorun yazılımsal gibi görünüyor. Ayrıca sorunun bundan kaynaklı demiyorum ama Diski 7200 rpm almışsın hem daha çok ısınır hem daha çok ses yapar hem daha çok elektrik kullanır. 5400 rpm alsaydın keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd alman daha mantıklıydı harici disklen yada cdroom u hdd koyardın 5400 rp liği.
  • öncelikle yazılımsal olduğunu düşünmüyorum önceden böle bişe yoktu harddiskin kullanma kılavuzundada 5400 rpm harddiske göre 0,004w daha fazla tükettiği yazıyo bu değer şarzda gözle görülür bi etki yapmaz ssd ömründen dolayı ssd almadım 7200 5400e göre daha hızlı oldğu için aldım ama hiç bi farkı yok :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.