Şimdi Ara

720p videolarda kasma (çözüm bulunmadı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
8.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internetten Vk.com dan 720p video izlerken aşırı bir kasma oluyor böyle donup beklemiyor ama kasarak veriyor görüntüyü akıcı değil bunun çözümü için adobeyi gğncelledim adobe ve firefox a izin verdim güvenlik duvarlarınadn ama yok banamısın demiyor ayrıca böyle kasınca sestede kasma oluyor haliyle yardım edersenişz sevinirim çözümler nedir?

• Başka sitelerde oluyormu ? Youtube vs.

720p de kasma genelde işlemcinin yetersizliğinden olur.
  • khanjui'nin dediği gibi işlemci kaynaklıdır, ekran kartı da bir mukavele. Aynı dertten ben de müzdaripim
  • ekran kartı zayıftır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ageofpiratessanakrep

Arkadaşlar internetten Vk.com dan 720p video izlerken aşırı bir kasma oluyor böyle donup beklemiyor ama kasarak veriyor görüntüyü akıcı değil bunun çözümü için adobeyi gğncelledim adobe ve firefox a izin verdim güvenlik duvarlarınadn ama yok banamısın demiyor ayrıca böyle kasınca sestede kasma oluyor haliyle yardım edersenişz sevinirim çözümler nedir?

Bahsettiğin semptomplar internet sorunundan ziyada arkadaşın bahsettiği gibi ya ekran kartının donanım hızlandırmasının olmaması veya bu sebepten CPU'ya aşırı yük binmesi sonucu akışkan görüntü alamaman demek oluyor. Eğer video yüklendiyse ve yükleme çubuğu dolduysa bunun sistem kaynaklarının yetersizliği ile ilgili bir problem olması oldukça muhtemel. İşlemci ve RAM kullanımına bak derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Arkadaşlar internetten Vk.com dan 720p video izlerken aşırı bir kasma oluyor böyle donup beklemiyor ama kasarak veriyor görüntüyü akıcı değil bunun çözümü için adobeyi gğncelledim adobe ve firefox a izin verdim güvenlik duvarlarınadn ama yok banamısın demiyor ayrıca böyle kasınca sestede kasma oluyor haliyle yardım edersenişz sevinirim çözümler nedir?

Bahsettiğin semptomplar internet sorunundan ziyada arkadaşın bahsettiği gibi ya ekran kartının donanım hızlandırmasının olmaması veya bu sebepten CPU'ya aşırı yük binmesi sonucu akışkan görüntü alamaman demek oluyor. Eğer video yüklendiyse ve yükleme çubuğu dolduysa bunun sistem kaynaklarının yetersizliği ile ilgili bir problem olması oldukça muhtemel. İşlemci ve RAM kullanımına bak derim.

Kesinlikle hocam İşlemciden ve RAM yüzünden kaynaklanıyordur ya da Tarayıcını değiştir tekrar dene Google Chrome da bende yaşıyordum Mozillaya geçince düzeldi o sorunu 6 GB RAM ve 1GB Ekran Kartım Olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAN LUE -- 29 Ağustos 2012; 23:47:56 >

• Ekran Kartını Değiştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ekran kartımda işlemcimde kaliteli
    kullanım şöyle

720p videolarda kasma (çözüm bulunmadı)

ekran kartı 1 gb Nvidia Geforce GT540M
    işlemci intel i5 2430M 2.4 Ghz 4GB
    yani direct X 11 uyumlu bir bilgisayarım var crysis warhead oynarken kasmıyor GTA 4 de laptoptan ötürü kasma var ama nalatmak istediğim grafik açısından güçlü bir makine ama bunun nedenini çözemedim youtube dan felan olmuyor sadece Vk.com. ama bazen kafası atınca youtube den 240 p videolaır aksıyor işte o zaman 2012 nin teknolojisine sövüyorum :)

• aşırı ram kullanımı var, ,işlemler sekmesinden bellek ve cpu kullanım sıralamasına göre SS eklerseniz daha sağlıklı bilgi vermeye çalışırız.
  •  720p videolarda kasma (çözüm bulunmadı)

işte bu acil yardım ederseniz sevinirin :)
  • kardes arka plandaki uygulamalari kapat flash playeri guncellestir sorunun cozulur
  • En guncel klite codecleri yukle
  • 1. Firefox'ta, Araçlar> Seçenekler'e gidin...
    2. İçerik sekmesini için
    3. "Java"'Daki klik'i kaldırın, yani kapatın Java'yı.
    4. Firefox'u baştan başlatın ve bir video'da deneme yapın.
  • flash player güncelleninec biraz daha izlenebilir bir hal aldı ama istediğim akıcılıkta değil gerçekten bilgisayar çok ram kullanıyor bide ısınma sorunu var garanti belgesine baktımda malesef garantiden çıkmış. çok ısınıyor 80 e felan yaklaştığı oluyor güzel oyunlarda
    format gerekir mi ?
    orjinal win 7 formatını nerde ne akdar atarlar ?
    formatsız düzelemez mi ?

bide ben nvidia denetim masasından performans yerine kaliteyi seçtim bunun nedeni olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageofpiratessanakrep -- 9 Eylül 2012; 11:44:01 >
  • Arkadaşlar benzer sorun benim desktop PC de var.

YouTube da bile video izlerken en fazla 480p seçebiliyorum. 720p veya 1080p seçtiğimde anında görüntüde aşırı duraklamalar başlıyor.
    Ama seste hiç sorun yok. Ses akıcı bir şekilde devam ediyor. Görüntü duraklayarak ilerlediği için sesin gerisinden geliyor.
    Alttaki ilerleme çizgisi dolduğu halde görüntü duraklamalı ilerliyor.

Yaptığım denemeler ve karşılaştırmalar şöyle;

Kullandığım internet hattı üzerinden başka bir dizüstü PC ile aynı anda aynı videoyu açtım. Sadece benim PC de duraklama sorunu oldu.

Video üzerine sağ tıklayıp ayarlardan "Donanım hızlandırma etkinleştir" seçeneği işaretli ve işaretsiz iki türlüde denedim.

Video 480p 720p veya 1080p de yürütülürken ctrl+alt+del görev yöneticisindeki performans sekmesinden işlemciye baktığımda %99 %100 lerde çalışıyor.
    Fakat 480p de duraklama olmuyor. Sadece 720p ve 1080p de duraklıyor.

Donanım gücü derseniz,

İşlemci: Core2duo 2,13ghz ekran kartı: Geforce 7600gs 512mb Ram:2GB (Windows7 ultimate)
    tüm güncellemeler yapıldı. ekran kartı driverı, flash player, java, k-lite codek falan filan...

(işyerimde kullanılan PC ler Pentium4 2ghz ekran kartı:256mb Ram:2GB Ama buna rağmen 1080p videolar akıcı ve sorunsuz çalışıyor.)

Sorun hala çözülemedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labirent14 -- 22 Ekim 2013; 9:43:16 >

• quote:

Ekran kartı zayıftır yada işlemcide zorlandıgı içinde olabilir. Videoyu indiripte açmayı dene hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vk sunucusu agir calisiyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı ram ve işlemci üçlüsü sebep olabilir
  • bütün programları kapat yandex'i kuur pc yavassa en akıcı yandex oynatıyor şuan sırf flash videoları akıcı oynattığı için yandex kullanıyorum bence dene :)
  • Hort olacak ama bendede aynı sorun vardı, sorun flash playerda, windowstan flash playerı kaldırdım, firefox kurdum direk onunla izliyorum.(firefox flash isterse kurmayın, onsuzda izlenebiliyor) Flash google chrome da zaten mevcut.
    Yani asıl sorun flash playerın yetersizliği.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.