Şimdi Ara

720p vs 1080prip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce görüntü kalitesi olarak hangisi iyidir?

1080p nin riplenmiş hali mi yoksa 720p nin riplenmemiş hali mi? Ben farkı tam göremediğim için size soruyorum

Ayrıca 1080p rip ortalama 1,5 gb oluyor, 720p ise 4 - 5 gb

Yorumlarınıza göre film indiririken tercihimi o yönde yapacağım

• iki ripde 4-5 gb ise 1080p tercih edilebilir ancak 1.5 gb'a kadar riplenmiş bir 1080pni bitratei çok düşük olacağından 4-5 gblık bir 720pden bence çok daha kötü bir görüntü verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !antidote!

iki ripde 4-5 gb ise 1080p tercih edilebilir ancak 1.5 gb'a kadar riplenmiş bir 1080pni bitratei çok düşük olacağından 4-5 gblık bir 720pden bence çok daha kötü bir görüntü verir.

Hocam sağlam kafayla bir daha mesaj yazarsan sevinirim.
  • 720p bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 3 Eylül 2013; 0:58:03 >
  • 4-5 gb lık 720p çok daha kalitelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 720p daha iyidir.
    1080p YIFY büyük ihtimal.Ama bir film için 4-5 gb giderse AKK biter.
  • 720p alır bencede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p vs 1440p
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yıfy'den memnunum ben her ne kadar akk'm 250 gb olmasına rağmen...

Birde seed konusu önemli. Miptorrentsde 10 seed varsa yıfyde 40-50 seed var.yinede yıfyden en yüksek 3,5 mb/s indirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

iki ripde 4-5 gb ise 1080p tercih edilebilir ancak 1.5 gb'a kadar riplenmiş bir 1080pni bitratei çok düşük olacağından 4-5 gblık bir 720pden bence çok daha kötü bir görüntü verir.

Arkadaş güzel özetlemiş. Artı olarak 1080p ile 720p'nin arasında ki farkı en az bir 82 ekran televizyonda anlayabilirsin. Fakat sen 1 gblık 1080p ripi indirirsen doğal olarak 5 gblık 720p daha iyi gelir. Ortalama olarak 720p ripler 4-8 gb arası 1080p'ler 11-20 gb arasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 3 Eylül 2013; 3:23:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

quote:

Arkadaş güzel özetlemiş. Artı olarak 1080p ile 720p'nin arasında ki farkı en az bir 82 ekran televizyonda anlayabilirsin. Fakat sen 1 gblık 1080p ripi indirirsen doğal olarak 5 gblık 720p daha iyi gelir. Ortalama olarak 720p ripler 4-8 gb arası 1080p'ler 11-20 gb arasıdır.

720p ripler 1gb nin dahi altında oluyor.. Yanlış bilgi vermeyelim

Ayrıca şı 720p ile 1080p arasındaki farkı şu kadar inç ten aşağısında anlayamazsın zırvası da yalan. Senin dediğin riplenmemiş 30-40 gb boyutundaki filmler için. Ama konuyu tekrar okursan riplenmiş filmden bahsediyorum

• Senin bahsettiğin 1 gblık ripler bbrip diye geçer. Ben BluRay riplerden bahsettim.

• quote:

Senin bahsettiğin 1 gblık ripler bbrip diye geçer. Ben BluRay riplerden bahsettim.

The Dark Knight (2008) 720p BrRip x264 - YIFY
    Posted by YIFY verified in Movies > Highres Movies 950.25 MB

The Dark Knight (2008) 1080p 5.1 BrRip x264 - Judas
    Posted by dhjudasx verified in Movies > Highres Movies 2.7 GB

Ben sitelerin yalancısıyım arkadaşım yıllarıdr böyle biliyorum, sen yanlış biliyor olmayasın sakın?
  • quote:

Senin bahsettiğin 1 gblık ripler bbrip diye geçer. Ben BluRay riplerden bahsettim.

Benim bildiğim yify sitesinin filmleri brrip, yani BluRay ripler. O yüzden bir filmin BluRay'ı çıkınca, o film yify sitesine de ekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 3 Eylül 2013; 13:58:34 >
  • quote:

quote:

The Dark Knight (2008) 720p BrRip x264 - YIFY
    Posted by YIFY verified in Movies > Highres Movies 950.25 MB

The Dark Knight (2008) 1080p 5.1 BrRip x264 - Judas
    Posted by dhjudasx verified in Movies > Highres Movies 2.7 GB

Ben sitelerin yalancısıyım arkadaşım yıllarıdr böyle biliyorum, sen yanlış biliyor olmayasın sakın?

Tamam işte olması gereken bu. 1080p'lik rip'in boyutu daha fazla. Dikkat edersen ikisinde de BrRip yazıyor. Bir de BluRay yazanlara bakalım:

The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR 7.91 GB

The.Dark.Knight.2008.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA 15.87 GB

• BluRay ripi ile onun da ripi arasında fark olmaz mı? Hem de çok büyük olur. 720p tercih edilmelidir. Zaten BRRip'lerin boyutu da düşük olacağından bitrate oranları da düşük olacaktır. Böylece 720p kalitesine asla ulaşamazlar. Hele ki iyi bir rip grubundan elde edilecek sonucun tadından yenmez.
  • Monitorün 22 inç ve altıysa çok rahatsız edecek düzeyde bozulma olmaz.

Daha büyük panellerde 4-15GB'lıklar.
    42 inç ve üzeriyse Remux yada Disk indirilirse tam kalitede izlenebilir.

Ben şahsen artık bu Bluray-RE olan yani Diskten çıkan M2TS formatlı dosyayı 10-15 GB'a indiren yeniden çevrilmişleri tercih etmiyorum. Dokunulmamış dosyalar daha iyi.
    Direkt disk çekiyorum hem bütün diller ve ekstralarda içinde oluyor.
    TV aldığımda sorunsuz izleyecem dokunulmamış görüntülü dosyada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Monitorün 22 inç ve altıysa çok rahatsız edecek düzeyde bozulma olmaz.

Ben şahsen artık bu Bluray-RE olan yani Diskten çıkan M2TS formatlı dosyayı 10-15 GB'a indiren yeniden çevrilmişleri tercih etmiyorum. Dokunulmamış dosyalar daha iyi.

bende 42 inch tv var, ben de 38 gb lık the dark knigt indirdim, blueray (dokunulmamış)
    ancak 12 gb lık 1080p den bir farkını göremedim tv de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Monitorün 22 inç ve altıysa çok rahatsız edecek düzeyde bozulma olmaz.

bende 42 inch tv var, ben de 38 gb lık the dark knigt indirdim, blueray (dokunulmamış)
    ancak 12 gb lık 1080p den bir farkını göremedim tv de.

Hareketli sahnelerde özellikle fark ediyor.
    Daha pürüzsüz oluyor.

Hem ReEncode işleminden geçenlerde renklerde oynama yapan gruplar var onun yanında kafalrına göre sharpen efekti veriyorlar.
    Tabi grup çok iyi rip yapıyorsa o belli olmuyor ama ben işimi sağlama alıyorum direkt disk iyidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.