Şimdi Ara

73TL'lik yakıt ile 350 km şehir içi ile zamlara meydan okuyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furkana.

Fiyat olarak belki i10 daha pahalı bile olabilir hocam mk3 - mk4 mondeolar seleflerine göre ucuz.
    fyat olarak düşünmedim.2.0 mondeo nere 1.0 i 10 nere.mondeonun bagajına sığar motor olarak dahi uçurum var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmitli Ayten'e bak sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

Hadi konu açan arkadaş gibi 1.0 1.2 motorlu hafif araçlarla benzinde 4 litrelere lpgde 6-7 litrelere eyvallah mümkünde, abicim 2.0 turbo dizel motora 1.8 benzinli araca bu değerleri yaktırdığını iddia edenler var. Sıkın anasını satıyım bedava nasılsa
    Onlar bayır aşağı gidip şehir içi diyor. Allah'tan fabrika verisi var da ona göre iyi kötü bir yorum yapabiliyoruz yoksa herkesin "şehir içi" farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kullanımında amaç en az yakıtla en fazla yolu katetmektir bu da verimlilik demek. Örnek alınacak tüketim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi kasmak isteyenler hibrit araçta tercih edebilir tüp bile takıyorlar.

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Kardeş otomatik mi

• 1.6 dci aracı daha ne yaptıysam şehir içi 7 litreden aşağı yaktıramadım forumda dizelle 5 litre yakıyor herkes şehir içi bir anlamadım gitti
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Alisiyorsun hocam. Ben de 3.0v6 dan 1.5 e gecince kotu hissettim ama alistim. Arkadasin onceligi ekonomiymis, memnun etmistir.

Lpg neden taktirmiyorsunuz? Candan muhendislik bunu begenmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 15 Haziran 2018; 15:11:21 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    ben 1.6-1.4-1.2 diye geçiş yaptım.araba kullanasım yok belki satarım birdaha almam belli olmaz.

• Yalana gerek yok. İstanbul trafiginde de sehir disinda da 1.6 95 hp ford courier ile 7.8 lt yakiyorum. Ekonomi dusunuyorsan toplu tasima kullanacaksin.

Sozum orta- alt gelirliye degil ama adam 60-70 bine araba aliyor yakiti dusundugu icin 30 derece sicakta 4 cam acik dolasiyor.

• yasara Y kullanıcısına yanıt
    Otomatik

• İlk mesajımdaki değerler kasmadan yakaladığım değerler, her ışıktan 0-100 yapar gibi kalkarım. İlk depom olduğu için az yaktırayım diye ekstra bir özen göstermedim. Arabaya alışınca bir depo'da hypermiling yapıp sonucunu paylaşacağım.

bugün ankara-kızılcahamam-ankara- beypazarı-ankara yaptım. 110-130 arası hızlarda klima açık ortalamam 6.5 daha depo bitmedi. Bu araba şehir dışı için değil. şehir içinde hiç dikkat etmeden 6.2lt gösterirken, şehir dışında 6.5lt. Yolları bilen bilir sağlam rampalar mevcut. Bazılarında 3. vitesde kadar düştüm. 3 yıldır ilk defa rampalarda gaza sonuna kadar bastığım halde yavaşlayan bir araba gördüm.

Bu arada mondeom mk3 otomatikti, şehir içi 7.5-8lt arasında değişiyordu. Uzun yolda 110-120 ile gidersem 5.5 lt civarında dolaşıyordu. 160+ hızlarda bile şehir dışında 6.5lt nin üzerine çıkmazdı.

Mondeo'yu zevk için sürerken şuan i10'u A noktasından B noktasına gitmek için sürüyorum. Sürüş zevki sıfır. 1.2 87 bg lik motorun manuel versiyonu olsa zevkli bir otomobil olabilirmiş ama bu motorla zor.
    Henüz i10 ile şehir dışı yapmaya hazır değilim. Bazen araba psikolojimi bozdu. Her rampanın sonunda araba beni değil, ben arabayı çekiyormuşum gibi hissettim. 2 ay önce 180 ile çıktığım rampayı 90 la çıkmak zoruma gitti. Hoşuma giden şeylerden birisi boyutuna ve ağırlığına ve hissiz direksiyonuna rağmen yola çok güzel yapışıyor.

1.0 motor için konuşursak, 900 kg'ye kadar olan arabaları yürütür fakat, i10 bu motora biraz ağır kaçıyor. Yakıt olarak günlük kullanımımda yol bilgisayarında yakaladığım 6.2lt'den aşağıya indiremem büyük ihtimalle. 1.0 motor için yakıt biraz fazla ama dip gaz gitsen bile 8'i zor geçer bu araba.

Bu arada bayır aşağı ortalamayı sıfırlayıp arabaya az yaktırdığını sananlar için 2.0tdci ile sizin ölçüm şartlarınızda yol bilgisayarında 4lt yaktırabiliyordum. Hem öyle 20-30 km değil. 280 km ankara-konya yolunu 4lt ortalamayla 73km/h ortalama hızla tamamlamıştım. Genelde 90km/h sabit hızda gitmiştim.

Amacım kriz kapıdayken alabileceğim modeli en yüksek, fiyatı, kilometresi, yakıtı ve bakım masrafları en düşük arabayı almaktı. Bu amaca çok iyi hizmet edecek gibi duruyor. 2.0 ecoboost selective bakınırken tüm paramı 4 tekere yatırmanın birden saçma gelmesi beni bu ufaklığa itti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 15 Haziran 2018; 18:14:1 >

• sizin yaptığınız ucuz iyimserlik..
    dün 1.5 dizel aracımla Anadolu otoyolunda dur kalk klima açık yer yer 10-12 litreleri gösteriyordu.

trafik akarken orta şerit 100 km hız, 4 litre ve altı oda ayrı bir konu.

sizinkide öyle olmuş bana göre o değerler şehir içi değil..
  • O değilde 350 km elektrikli arabada 5tl ye yapılıyor.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    hocam ankara da öyle ahım şahım trafik olmuyor. en azından benim kullandığım güzergahta en düşük 28 km/h ortalamam oldu ve şuana kadar kullandığım tüm araçlarda ankara içinde fabrika şehir içi verisinin altında tuttum aracı. dikkat çekmek istediğim nokta kilometre başına yakıt tüketimimi 45 50 kuruştan 21 kuruşa düşürmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

lpg ucuz olmasa haliniz duman yav 6.9 ne demek 1.0 motor bide.

Şehir içi 6.9 lt lpgye mi çok diyorsunuz? 5 lt mi yakmalı yani..

2018 1.6 tdi golf aracımla dün karabük-gerze-karabük yaptım, git gel 600km 100-120 kmh ile 5.4 lt mazot yaktık. Açıkçası bir dizele göre kol gibi diyebilirim bu yakıt için.

Ama arkadaşın yazdığı ş.içi 6.9 lt lpg miss gibi bir rakam, daha azı fantezi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüpten bi bidon da bize ayır hocam malum devir ekonomi devri. LPG CANDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 16 Haziran 2018; 0:0:21 >
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Ortalama hızınız kaç? birde araba renault mu? bende 1.5 dcı fluence var EDC yol bilgisayarı 5.8 ama pompa değeri 5.2 çıkıyor detaylı yakıt verisi tutuyorum hız ortalamam 38 km.

73TL'lik yakıt ile 350 km şehir içi ile zamlara meydan okuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

2.0 dizel mondeodan 1.0 i10a düşmekte çok ağır bi düşüş olmuş.

tüp taktırmayan bi ben kaldım şu forumda
    Ben de varım ufuk dayı.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Gel ufuk abi beraber patlayalım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.