Şimdi Ara

74' Corvette C3 Stingray restorasyonu GÜNCEL (20.03.2011) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
18.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  74' Corvette C3 Stingray restorasyonu GÜNCEL (20.03.2011)

bayragı bir temizleyin size hiç ama hiç yakıştıramadım kaş yapıcam derken göz çıkarmayın nedir o bayragın hali öyle...ayrıca bir yere bayrak asıyorsanız onun temizliginden sorumlusunuzdur ve pis bir şekilde duruyorsa suç işlediğinizi unutmayınız.
  • aracın kendisi kurşun gibi zaten renk desen şeytani bir kırmızı resmen " Ateş Seni İstiyor" durumu söz konusu . Allah ağız tadıyla kazasız belasız binmek nasip eder inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

bayragı bir temizleyin size hiç ama hiç yakıştıramadım kaş yapıcam derken göz çıkarmayın nedir o bayragın hali öyle...ayrıca bir yere bayrak asıyorsanız onun temizliginden sorumlusunuzdur ve pis bir şekilde duruyorsa suç işlediğinizi unutmayınız.

Bilmem farkında mısınız ama orada her gün zımpara yapılıyor boya atılıyor kaynak yapılıyor macun çekiliyor. Merak etmeyin bayrak her hafta zaten temizleniyor fakat o bayrak nereye koyulursa koyulsun bir şekilde toz oluyor. Varsa bir tavsiyeniz buyrun dinliyorum, yoksa ortalığı germeye çalışmayalım.
  • hocam toplam maliyetleri yazar mısın en sonda
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykunsezer

quote:

Bilmem farkında mısınız ama orada her gün zımpara yapılıyor boya atılıyor kaynak yapılıyor macun çekiliyor. Merak etmeyin bayrak her hafta zaten temizleniyor fakat o bayrak nereye koyulursa koyulsun bir şekilde toz oluyor. Varsa bir tavsiyeniz buyrun dinliyorum, yoksa ortalığı germeye çalışmayalım.

tabiki hemen tavsiyemi söyliyim asmayın abicim eğer o bayragın orda temizliğini yapamıyorsanız ve söylediğiniz gibi kirli bir ortamsa asmayın türk bayragı olmayan milyonlarca dükkan var türkiyede asmanız şart değil..

ayrıca şunu bilinizki bayragı asıyorsanız kesinlikle onun bakımı size ait ve temizlememek bir suç.. ortamı germiyorum hangi platformda olursa olsun isterse uzayda olalım böyle bir şey gördüğüm zaman uyarmaya devam edicem..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykunsezer

quote:

tabiki hemen tavsiyemi söyliyim asmayın abicim eğer o bayragın orda temizliğini yapamıyorsanız ve söylediğiniz gibi kirli bir ortamsa asmayın türk bayragı olmayan milyonlarca dükkan var türkiyede asmanız şart değil..

ayrıca şunu bilinizki bayragı asıyorsanız kesinlikle onun bakımı size ait ve temizlememek bir suç.. ortamı germiyorum hangi platformda olursa olsun isterse uzayda olalım böyle bir şey gördüğüm zaman uyarmaya devam edicem..

İlginize ve duyarlılığınıza teşekkürler. Ama konu daha fazla dağılmasın lütfen...

Bu arada araç sahibi gerçekten iyi bir iş yapıyor, önce Mercury şimdi de Stingray. Ancak ben de maliyeti merak edenlerdenim. Çünkü internette böyle temiz olanları yaklaşık 60bin civarında gidiyor.

• Güncel resimleri de ekliyorum şu anda.

Maliyet konusu herkes için soru işareti sanırsam. Durum şu ki zaten araçları kendi yerimizde topluyoruz. Bu sebepten dolayı işçilik için belirli bir fiyat vermem çok zor. Yanlız şu kadarını söyleyebilirim ki duyduğum kadarıyla parçalar hariç ortalama 30.000 dolar gibi bir fiyat isteniyor genelde dışarıda.

Parça maliyeti olarak da ön ve arka yürüyen aksam için 3000 dolar gibi bir fiyat çıktı. Ayrıca geri kalan taban halısıydı izolasyonuydu ufak tefek iç parçaları vs için de ortalama 1400 dolar civarı bir fiyat çıktı. Parçaları bulabildiğimiz kadar Türkiye içinden bulduk, geri kalanları için malum Amerika'dan sipariş verdik..
  • ellerineza sağlık mutlaka bir dergiyede çıkartın aracı
  • Bir efsaneye yeniden hayat vermişsiniz, keşke bu tip araçlar işinin ehli insanların eline geçse böyle. Aslında tasarımının ve güzelliği resimlerden tam olarak anlaşılamıyor canlı olarak görmek lazım, insan o zaman daha iyi anlıyor günümüz otomobillerinin tasarım olarak ne kadar zayıf olduğunu..
    Araç sahibine tavsiyem, modifiye yapmayın (frenler hariç), aracı yükseltecek jant - lastik kombinasyonundan kaçının, aracınızdan sıkılıp satmaya kalkarsanız ilk bizi haberdar edin
  • Aykun hocam;

Senin bu restorasyonları gördükçe kendi '91 integramla uğraşasım gelmiyor inan.

Rüya arabaları bulup en iyi şekilde topluyorsun. Hiçbir ayrıntıyı atlamıyor, hiçbir noktayı geçiştirmiyorsun.

Ustaların da son derece profesyoneller. Özellikle boyacının işçiliğini çok beğendim. Boyaya sivri kenarlardan başlaması, astardaki titizliği ve özeni çok güzel.

Keşke senin imkanların bende de olsa.

Takipteyim.

Kolaylıklar dilerim.

Bayrak için öneri; çerçevelenip muhafaza edilebilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bayrak için 2 kere çerçevelettik 2sinde de kırıldı malesef sonuçta bi yazane büro tarzı biyer değil.

Teşekkür ederim yorumların için, elimizden geldiği kadar her ince ayrıntısına giriyoruz için. Rüyalarımda olan araçları ulaştık sayılır 1'i hariç. Onu da bulursam daha birşey istemem zaten Yakında birkaç bomba haberle gelebilirim hiç belli olmaz, yeni topic'ler açılabilir

Kaporta ve boya işini Kadir ustam yapıyor. Gerçekten her konuda hem işçiliğine hem bilgi ve tecrübesine çok güvendiğim bi abimdir.

Onun dışında motor mekanik elektrik ve elektronik konusunda Erhan ustam var. Açıkçası onun da üzerine tanımam gerçekten işçiliği vs 1 numara..

Integra demişken daha 4-5 ay önce bir abime 91' integra topladık. Resimleri buraya eklemiyim facebook linkinden bakabilirsin. O da kazasız çok orjinal bi araç. Aldığımızda daha orjinal boyası üzerinde duruyordu. Ayrıca motorda hiç yapılmamış orjinal halinde.. Aracı dışarıdan boyadık. Motor içi, bagaj içi, taban ve kapı içleri boyanmadı hala orjinal boyası ve sticker'ları duruyor.
    91' Honda Integra:http://www.facebook.com/album.php?aid=197518&id=604044839

Yeni resimleri ekliyorum. Bunun dışında Cougar'ın parçaları da nihayet gümrüğe vardı. En geç önümüzdeki pazartesi parçalar elimizde olur. Bu sırada hafta sonuna kadar Corvette'i bitirmeyi düşünüyoruz. Baya iyi zamanlamayla Corvette bitiyo ve tam gaz Cougar'a başlamayı düşünüyoruz inşallah..

@I will be back
    quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadar orjinaline sadık kalmaya çalışıyoruz zaten. Bu kadar uğraşın sonunda güzel birşeylerin ortaya çıkmasını görmenin keyfi zaten çok ayrı. Modifiye konusuna gelince zaten kesinlikle öyle bi düşüncemiz yok. Sonuçta gerek bu gerek Cougar gerek diğerleri klasik araçlar olduğu için orjinaline ne kadar yakınsa benim gözümde o kadar değerli oluyor. Bu yüzden topladığımız ve toplayacağımız her aracı orjinaline sadık kalarak topluyoruz. Fren konusuna gelince, fren balataları yeni değişti, diskler tornalandı. Frenlerin havası alınıp yarın test edilecek. Bir problem olacağını sanmıyorum o konuda da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykunsezer -- 2 Aralık 2010; 2:27:19 >

• Gerçekten güzel şeyler başarmışsınız.. Çok hoşuma gitti :)
  • @GMC Garage
    Tesekkur ederim saolun.

Bu gun on camin da gelmesiyle tamamen toparlamayi dusunuyoruz araci. Kismet olursa havalar da bu sekilde devam ederse hafta sonu bineriz insallah..
  • emek var baya ustunde elinize saglik
  • ayrıntılara bayaa önem veriyorsunuz gerçekten güzel oluyor emeğinize değiyor bence
  • ee devamı nerde ?
  • Müthiş oluyor hocam elinize saglık.
    Takipteyim
  • Bir cok insanın hayallerini gerçekleştiriyorsunuz , bizde nasipleniyoruz sayenizde , kolay gelsin müthiş olmuş devam da ediyor
  • Tekrar tesekkur ederim.

Son olarak catlak olan on cami 1tanesi yedek olmak uzere 2tane getirttik. Cami yerine yapistirip cam citalarini taktik. Karburator ayari yapildi ve on ve arka takimin yaglama islemi gerceklesti.

Koltuk derilerinde ufak tefek tamirler yapildi, temizlendi ve krom parcalari parlatildi. Koltuklar da yerine takildi. Bunu disinda far ayarlari yapildi. Tavan kapaklari toplandi.

Resimleri aksama eklerim. Ayrica Cougar'in parcalarini da bu gun bir problem olmazsa gumrukten cekmeyi dusunuyoruz. Corvette dukkandan cikar cikmaz Cougar ile ugrasmaya devam edicez..
  • Elinize sağlık gerçekten, sadece bu rengiyle dışardan bile mükemmel duruyorki sizin dış görünüşle yetinmeyip tamamen herşeyiyle yenilemeniz takdire şayan bir durum. Malum yurdumun meraklıları dışı iyi görünsün derdinde sadece. Son halinin fotolarını merak bekliyoruz. Bu arada neye niyet neye kısmet, cougarla başladınız onun parçaları gelecek derken stingray çıktı aradan. Başarılar, saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.