Şimdi Ara

75-80 Bin TL.'si Olupta Dizel Otm.Araç Arayan Geniş Kitlenin Okumasını Tavsiye Ederim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
11.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Orijinalden alıntı: logicman

quote:

Orijinalden alıntı: Mustang2007

crdi motor dct şanzuman da az yakıyor denmez aslında, 6.5-8 arası gezer. i30 hayatta o kadar etmez, şişirilmiş fiyat

Haklısınız, Çok dolu araç ama, o para verilince başka araçlar alınır ikinci elde.

Yani söylemek istediğiniz ; sıfır cerato, elentra almaktansa ikinci el golf passat alınır mı ?.. Eğer öyleyse zincirleri kırmanın zamanı geldi geçiyor. Böyle düşünüldüğü için clio parasına latitudeler , fiesta parasına mondeolar, corolla fiyatına avensis, civic fiyatına accordlar satılıyor. Ama bizimkiler yinede gidip clio fiesta biniyor. Bence perspektifi biraz genişletip değişik marka ve modellere kendilerini bizlere ıspatlamalarına fırsat tanıyalım ... Belkide daha uyguna daha iyisine sahip olma şansımız vardır ...

Sıfır km C sınıfı mı yoksa donanımlı ikinci el D sınıfı mı çelişkisine geçtiğimiz aylarda bizim kuzen de düştü...
    Aylarca araç aradık C sınıfı dizel - otm kombinasyonunda...

Gitmediğimiz gezmediğimiz marka bayii kalmadı... Bazısının fiyatı uygun ama donanımı zayıf, diğerine gidiyorsun donanım güzel ama fiyat kallavi... Bir diğerinin fiyatı da güzel donanımı da güzel ama yakıt tüketimi veya performansı muadillerinden kötü...
    Hani hem karnım doysun hem pastam dursun formatında bir araç bulamadı aylarca dolaştı durdu...

En sonunda "koltuğuna fossurulmamış araç" sendromu dediğimiz Sıfır Km araç kriterini biraz esnetme kararı aldı ve kurumsal ikinci eli olan firmaların ikinci el portföylerini aramaya başladık.

Bir kaç firmadan güzel araçlarda bulduk , daha sonra baktık ki C sınıfı sıfır km dizel otomatik kombinasyonunda araç fiyatına D sınıfı dizel - otomatik araçlar da var...

En sonunda İntercity 2. el de bir adet 2015 Volvo S60 1.6 D Advance paket araç bulduk daha 38 bin Km de.... Gidip baktık ekspertize soktuk vs vs sonuçta araç hoşumuza gitti ve kuzene aldık. C sınıfı için düşündüğü araçlara ödeyeceği paraya D sınıfı araç aldı bu seçimi ile...

Araç İntercity nin filo kiralama aracı ve yabancı bir şirketin üst düzey yöneticisine uzun dönem filo kiralama olarak verilmiş. Aracın arka koltuklarında belki oturan bile olmamıştır öyle temiz bir araç. Bagaj deseniz bagaj zeminindeki halılar dah ezilmemiş bile ...

Sonuçta sıfır olacak sendromunu aştığımız zaman bir üst sınıfta güzel araçlar bulabilmek mümkün... Tabi ki sıfır km olacak diyenler olabilir onlara da saygı duymak lazım... Ancak araç fiyatları aldı başını gitti. B sınıfı biraz dolu araçlar 70-80 Bin TL fiyatlara C sınıfı araçlar 100 Bİn TL lere ulaştı...

d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 27 Nisan 2017; 13:50:31 >

• La hemen ağlamışınız yok o iyi bu kötü bu onu ezer. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Ankara Opal bayisinde Kia Ceed Concept Plus aracı test ettim.
    Önce Aklımda kalan Artılarından bahsedeyim.
    Aracın performansı gayet iyi, hızlanması hiç üzmedi, vites geçişleri de hiç hissedilmiyor desem yalan olmaz.
    Arka koltuk mesafesi 308 den geniş ama astra dan dar.
    Bagajı astradan geniş, 308 den dar.
    Motor sesi çok azdı özellikle klimayı kapatıp dinledim gayet sessizdi.
    Bagaj zeminin altı malzemelik gibi (308 de de var ama ceed işi abartmış)
    5 yıl garanti veriyorlarmış.
    Cam tavan açılıyor.
    100 km ye kadar rüzgar sesi yoktu üstünü güzergah nedeniyle deneyemedim.
    Ben sıfırlamadım ama yol bilgisayarında son 280 km nin yakıt ortalaması 7.2 lt ort hız 33 km. idi. Nasıl kullanıldı bilmem ama test aracı için iyi geldi bana.
    Dış görünümü gayet güzel.
    102-103 bin lira dediler ama zorlarsanız 100 bin liraya 2017 modelini verirler gibi geldi ki bu muadillere göre iyi bir fiyat.
    Start-Stop gayet başarılı çalışıyor.
    Eksileri (bana göre):
    Not: Bu eksiklerin bazıları en dolusunda olabilir ben incelediğim modeli değerlendiriyorum.

Ortadaki ekran (müzik sistemi), kırmızı renkli göstergesi var ve 10 yıl geride kalmış.
    Anahtarsız çalıştırma yoktu.
    Dip gaz yapınca 2 sn düşünüyor sonra tepki veriyor ama vites düşünce iyi hızlanıyor.
    Yol sesini biraz fazla alıyor.
    Seneye yeni kasası gelecekmiş.
    Geri görüş kamera yok(aynada var sanıyordum)
    El freni çek matik.
    Ortadaki kolçak ileri geri gitmiyor.
    Koltuklar çok rahat değildi. (Astra ve 308 e göre)
    Orta taraf vitesin olduğu yer biraz aşağıda kalıyor.
    Direksiyonda abartmıyorum 30-40 tane düğme var gözüm korktu. Kullanışlı da olsa bana göre değil.
    Orta konsol biraz kalitesiz duruyor.
    Vites topuzu biraz şekilsiz.
    Farlar halojen

Sonuca gelirsek ben aracı beğendim. İkinci elde en dolusu alınırsa tam bir F/P aracı. En dolu olanı özellik olarak ta yukarıda yazdığım eksiklerinden bazılarına sahip sanırım.

Birde bayide yaşadığım olayı anlatayım kısaca,

Benimle ilgilenen hanımefendi (bayan bir satış danışmanından beklenmeyecek kadar bilgiliydi bu arada) tam bir kia fanatiği çıktı. 20 dk.lık sohbetimiz sırasında karşılaştırma yaptığım ne kadar araç varsa hepsine 1 kilo çamur sıvadı. 7 yıldır kia da çalıştığını müşteri memnuniyeti daha yüksek marka olmadığını ve c segmentinde ceed den iyi araç olmadığını anlattı bana. Ben de biliyorum zaten nette çok övüyorlar demiş bulundum demez olaydım, ben sana demedimmi diye aldı sazı eline 10 dk. odunladı beni. Bayiden çıkarken pejo 308 almak üzereyim bu aracıda bir göreyim belkş fikrim değişir gibi bir şeyler söyledim. Tepki şöyle:
    Neee pejomu, size inanamıyoruum kia ile nasıl kıyaslarsınız. Kia pejodan çok üstündür. Ben yıllardır sektördeyim iyi bilirim falan dedi. Artık dayanamadım ya abartmayın artık dedim. Hala Kia Kia diyordu. iyi günler dedim çıktım. Ama kendisini takdir ediyorum. Çalışan dediğin böyle olmalı. İnanmış insanın performansı başka.

1 saat kadar öncede dün kaparo verdiğim 308'i satın aldım. Ne yalan söyleyeyim bu 18 jant işini sevmedim (araçta sport paket var). Benim eski active e göre biraz konforsuz ama iyi yol tutuyormuş. Benim performansla işim yok ama ne yapayım bütçeye en uygun en düşük km.li temiz araç buydu. Birde dışarıdan çok hoş duruyor jantlar. Araca 86.000 tl ödedim. Allah affetsin. Şimdi Sonaxta temizleniyor. Kısmetse 2-3 yıl binmeyi planlıyorum. Herkesin dilediği aracı alması temennisiyle. İyi Sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 27 Nisan 2017; 16:35:22 >

• aslında herşey elindeki c4'ü satmanla başlamış.. satmamalıydın.. elindeki yetiyorsa yetinmeliydin, tabiiki insan oğluyuz ve gözün karnı yok, doymuyor bir türlü..

senin o Astra'da "masaj vs efsane" dediğin özellikler benim 2012 aracımda var, yeni şeyler değil onlar, olsa da o arabada 110.000 TL etmez..

Allah yardımcın olsun, seni bence bu saatten sonra D segmenti keser..
  • Beni kırmayıp test sürüşü yaptığınız için teşekkürler. Eksik olarak gördüğünüz hemen hemen hepsi premium yani bir üst donanımda var. Test ettiğiniz araç benimki ile aynı ben bunu alırken premium ile arasından 10 bin tl vardı hem sıkışmaya gerek yok diye hemde daha fazla elektroniğe ihtiyaç duynadığım için concept plusta kaşdım. Premiumda, abahrarsız giriş çalıştırma, otomatik park pilotu, elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuklar , ıtıtmalı direksiyon, elektronik el freni , hareketli kolçak,geri görüş kamerası, ön park sensörleri, dokunmatik ekran gibi ve aklıma gelmeyen eksik gördüğünüz birçok donanım mevcut. Gerçii concept plusta oldukça dolu, sensörler, cc , park sensörü , iç aydınlatmaları, start stop vs bence orta paket için yeterli donanımlar. Koltukla ilgili elektrikli bel desteği vardı aslında beldemi boşluk oldu, bel bölümünü doldurabiliyorsunuz ama belkide malzemesini beğenmediniz bilemiyorum. Torpido da yumuşak malzeme kullanılan alan oldukça fazla ve 2013 model concept var kaynımda hala trim sesi yok.

Bu arada aracınız hayırlı olsun , gülegüle eskitmek nasip olsun kardeşim ...

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Araç gayet güzel ben de beğendim. Dolusu 2. El alınır güzelce binilir. Teşekkürler iyi dilekler için. Size de kazasız belasız sürüşler.

• Aracınız hayırlı olsun.

Keşke malum siteden azıcık i30'a da baksaydınız. Temiz bir elite paket bulabilirdiniz. 7g DCT 136bg fazlasıyla iyi...

Yinede kazasız belasız güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArduYusmus

Aracınız hayırlı olsun.

Keşke malum siteden azıcık i30'a da baksaydınız. Temiz bir elite paket bulabilirdiniz. 7g DCT 136bg fazlasıyla iyi...

Yinede kazasız belasız güle güle kullanın.

Kasa değiştiği için bakmadım i30 lara. Kısmet buymuş. Teşekkürler.
  • hocam aldığınız aracın tam km ve özelliklerini yazarmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz1010

hocam aldığınız aracın tam km ve özelliklerini yazarmısınız?

neden bu kadar detay istediniz anlamadım ama yazaayım.

allure, performance ve comfort pack
    11 bin km.
  • hocam şimdi değil ama kasım aralık gibi bende aynı aracı düşünüyorum o yüzden sordum. şu an 2016 model vw tiguan var. biraz ekonomiyi zorlayıp sıfır aldım. kasım aralık gibi satmayı ve krediyi kapatmayı düşünüyorum. pejo 308 lerin fiyatları çok enteresan. aynı araca biri 95 biri 85 istiyor. o yüzden yani...
  • quote:

hocam şimdi değil ama kasım aralık gibi bende aynı aracı düşünüyorum o yüzden sordum. şu an 2016 model vw tiguan var. biraz ekonomiyi zorlayıp sıfır aldım. kasım aralık gibi satmayı ve krediyi kapatmayı düşünüyorum. pejo 308 lerin fiyatları çok enteresan. aynı araca biri 95 biri 85 istiyor. o yüzden yani...

Evet bir denge yok haklısınız. Ben 20 bin km ve altı arıyordum. Toplam 13-14 araç çıkıyor. Onllardan da kazalı ve düz allure ları çıkınca 6-7 tane kaldı. Bana göre Fiyat donanım durumu en iyi olanı aldım. 10 gün önce daha iyiler vardı ama onları kaçırdım. Umarım sizde dilediğiniz aracı alırsınız.
  • logicman kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam inşallah. bende allure + cam tavan + tekno gri düşünüyorum.
  • quote:

teşekkürler hocam inşallah. bende allure + cam tavan + tekno gri düşünüyorum.

Hayırlısı olsun. Den gelirse 1000-2000 fazlanın hesabını yapmayıp premium paket almanızı tavsiye ederim. çok güzel bir seçenek. kolay gelsin.
  • quote:

Active paket bir 308'e talip oldum kısmet oldu 72.000 tl ye satın aldım. İşte hikaye burada başlıyor:

Arabanın gidişi,konforu özellikle şanzumanı beni mest etti. Lakin G.G. kamera cam tavan vb. olan araçta far/yağmur sens., Elkt el freni gibi eski arabamda farkına varmadığım ama olmayınca eksikliğini çok hissetiğim özelliklerin olmadığının acı bir şekilde farkın vardım. Satıp dolu bir araç alayım dedim. Aracıma 77 bin liraya müşteri buldum.

Ya ben anlamıyorum bir mal bir araba kullanıldıkça eskir değer kaybeder bizim ülkemizde tam tersi değer kazanıyor

taşı toprağı altından mı ki sürte sürte 5.000 tl değer kazanmış bu araba.Yanlış anlamayın lafım size değil genele

ama sonra kimse ağlamasın araba fiyatları uçtu şöyle oldu böyle oldu diye.Bu malum site yüzünden hiçbir arabanın

değeri gerçeği yansıtmıyor ve insanlarda hastalıklı bir "onun aracı bu kadarsa benimki ondan fazlasını hakediyor" gibi

hastalıklı bir düşünce gelişti.Devletin artık birşeyler yapması lazım bütün fiyatlar balon olmuş uçuyor inş

bir tarafımızda patlamaz.

• Gladyator] kullanıcısına yanıt
    Araba değer kazanmadı aslında. Bizim paranın alım gücü düştü. Son iki 3 ayda araç fiyatları 0 araç fiyatları artınca 2. Ele yansıdı doğal olarak. Maalesef bizim gibi ekonomisi pamuk ipliğine bağlı ülkelerde yaşamanın bedeli bu. Ben güzelliklerini görerek bunları unutmaya çalışıyorum. 😃 İyi günler.

• Konu gayet güzel olmuş daha yeni gördüm. Ülkemizdeki insanların Fransız araçlarına olan ön yargısı.. 2014 yılında 308 2017 yılında 3008 yılın otomobili seçildi ancak bizim ülkemizde nee Pejoo mu?!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddiyseniz 7 bin km de 2016 model satılık bir Pejo 308 Allure var arkadaşımda. Cam tavan falan da mevcut. Sıfır ayarında. Manuel. Düşünürseniz sizi iletişime geçirebilirim. Ankara'da araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 28 Nisan 2017; 14:9:36 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş 80.000 - 85.000 tl aralığında otomatik, dizel, donanımlı ve km'si düşük bir araç aradığını belirtmiş. Bu özelliklere uyan yeni,temiz highline golf varsa söyleyin biz de alalım. Astra-megane bütçemi aşıyor diyor arkadaş, fiyat aralığı olmasa bmw 1, mersedes a, audi a3, volvo v40 gibi alternatifleri de önerirdik ama bütçe meselesi işte.
  • Yeni aracınız hayırlı olsun. 18 jant dışında her türlü memnun kalırsınız ki zaten 308i iyi bilen birisiniz :) Kazasız sürüşler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.