Şimdi Ara

75-80 Bin TL.'si Olupta Dizel Otm.Araç Arayan Geniş Kitlenin Okumasını Tavsiye Ederim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
11.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim tek dikkatimi çeken icon megane çok dolu demişsiniz.

eğer o dolu ise astra uzay üssü olur :)

ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun. (bir ara 308 classic edition çıktıydı, ona da bakın, donanım sizi üzmez.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

benim tek dikkatimi çeken icon megane çok dolu demişsiniz.

ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun. (bir ara 308 classic edition çıktıydı, ona da bakın, donanım sizi üzmez.)

Astra ile ilgilide aynı şeyleri yazdım ama Astra da ilave pakette vardı megane standard icon idi. astra ile aynı fiyat yapınca megane daha dolu oluyor diye hatırlıyorum yanlış olabilir ama.
    Not: Hatta yeniden baktım astrayı övmeyi abartmışım. Tekrar okuyun isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logicman -- 25 Nisan 2017; 22:21:36 >
  • Benim fikrim, 1.5 tdci focusu da deneyip öyle karar vermeniz,zira kullanılan powershift benzinlidekinden farklı.3 ay kadar (7000km ist ş.içi trafiği) kullandım,çok sevdim.Ancak arka taraf 308 kadar dar ve ford opsiyon konusunda çok cimri.Hem rakiplerine göre kısıtlı opsiyon var hem de pahalı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba alacak zamanda değilim .

Ama faydalı konu , keyifli yazı...
  • sırası ile aşağıdaki araçları kullandım
    2000 model e 200 kompresor avangarde
    2005 model vw caddy
    2006 model c 180 kompresor elegance
    2006 model honda crv
    2007 honda civic elegance cvt (halen kullanıyorum)
    2009 honda civic 1.8 i shift
    2010 honda crv executive
    2012 chevrolet captiva lt
    2013 1.4 passat cc
    2015 peugeot 308 active eat6
    2016 t3 volvo s60 premium

şu anki aracım 2013 fiat freemont ve 2007 honda civic duruyor
    arka diz mesafesinin darlığı sebebi ile 308 i sattım
    tek kullandığım fransız aracı olmasına rağmen bence c segmentinde fiyat /performans aracı
    son derece sorunsuzdu ,motor şanzıman uyumuda çok güzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: logicman

quote:

Astra ile ilgilide aynı şeyleri yazdım ama Astra da ilave pakette vardı megane standard icon idi. astra ile aynı fiyat yapınca megane daha dolu oluyor diye hatırlıyorum yanlış olabilir ama.

yanlışınız yok, icon meganda şerit takip, otomatik fren , kör nokta, kendi kendine park vb bir çok donanım yok, ilave olmayanlar bile var.

astra exellance de bunların hepsi standart, hatta yazmadıklarım var. donanımları iyi inceleyin.

• Arka diz mesafesinin darlığı doğru. Benim baktığım araçlardan Astra 3-4 parmak daha fazla diz mesafesi sunuyordu. Ama megane ile çok fark yoktu.Megan ın arkada havandırma fala artısı da vardı. Arkadaşımın leonu ile kıyaslarsam leon da çok az daha geniş diyebilirim. 308 de bagaja çok yüklenmişler. Arka taraf biraz dar. ben 1.79 boyundayım. Şoför koltuğunu kendime göre ayarlayınca arkada dizim ön koltuğa değmiyordu. Ama bu diğerlerinden dar olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • quote:

quote:

quote:

yanlışınız yok, icon meganda şerit takip, otomatik fren , kör nokta, kendi kendine park vb bir çok donanım yok, ilave olmayanlar bile var.

astra exellance de bunların hepsi standart, hatta yazmadıklarım var. donanımları iyi inceleyin.

Evet ikiside standart olunca astra daha dolu. Ama 8000 lira daha pahalı. O 8000 liraya paketleri alınca megane daha dolu oluyor. Bunu vurgulamak istedim. Aklıma gelen artıları şunlardı sanırım: adaptif cruise control, masaj, 5 farklı sürüş modu vs. İkiside dolu olsa ben astra alırdım performans yüzünden o ayrı mevzu.

• son dönemde forumda okuduğum en içten ve güzel mesaj olmuş. teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz1010

son dönemde forumda okuduğum en içten ve güzel mesaj olmuş. teşekkürler..

Ben teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overhead

Benim fikrim, 1.5 tdci focusu da deneyip öyle karar vermeniz,zira kullanılan powershift benzinlidekinden farklı.3 ay kadar (7000km ist ş.içi trafiği) kullandım,çok sevdim.Ancak arka taraf 308 kadar dar ve ford opsiyon konusunda çok cimri.Hem rakiplerine göre kısıtlı opsiyon var hem de pahalı..

Focus genel olarak çok gergin bir araç, sanırım yol tutuş için öyle yapıyorlar. Bir kasisten falan geçince enseme şamar yemiş gibi olduğum zamanlar oluyor. Ama sağlam araç. HB olanın arkasını bilmiyorum ama bagajı kağıtta yazdığı gibiyse biraz dar gibi. Evde bir focus var zaten ikincisi komik olur. Teşekkürler tecrübe paylaşımı için.
  • 308, bu sınıfta kıymeti bilinmeyen en iyi araçlardan biri, süspansiyon konforu, yalıtımı, tasarımı ve kalitesi gerçekten iyi fakat performans konusunda 308'in 136'lık Astra'dan iyi olduğuna katılmıyorum. 0-100 değeri aldatır. 308'in sadece Arkası biraz dar ve klima ayarı dokunmatik bunlar harici bence kayda değer bir eksisi yok.

Tüketim olarak gerçekçi kullanımda dizel otm. astra 1 lt civarı fazla yakar, EAT6 308'ler manuellerden bir miktar daha fazla tüketiyor.

308'den sonra Kore Grubunu bence hiç düşünmeyin bile, elantra diyen biri olmuş yüz yılın en büyük hatası olur 308'den sonra Elantra Malzeme Kalitesi olarak b segmenti fiesta ve polodan bile daha vasat bir iç mekanı var. CRDi motorun da 120lik HDi üniteden daha performanslı olduğunu söylemek zor. Bu motorlu araçların gövdesi bir hayli ağır çünkü.

Astra'ların da fiyatı çok yüksek, Megane dizel otomatik 110 beygir olmasına rağmen 100 beygirmiş gibi gidiyor, performans olarak bu aralıktaki en zayıf dizel motor ne yazık ki dCi ünite.

O yüzden eğer istediğiniz gibi bir Allure 308 bulursanız, kaçırmayın.

• quote:

Kesinlikle hiçbir markaya önyargım yoktur. Öyle olsa fransızlara da bakış açısı ortada milletimizin. Demek istediğim C segment herhangi bir araca 115 bin vereceksem. 1 yaşında premium olanına vermeyi tercih ederim. Bu paraya dolu dolu bir 1.16d yada a180 alınabilir.

Bol şans arkadaşım , inşallah ceed e de bir test sürüşü yapıp izlenimlerini paylaşırsın. Aklını çelebileceğini düşünüyorum ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Ben astrayı hepi topu 25 km kullandım. Aslında uzun dönem kullanan objektif yorumları dinlemek lazım. Aracın gücüne gelince, zaten 16 bg ve 20nm fark var. Daha iyi olmalı. Fakat bende 308 den daha iyi hissi uyandırmadı. Aksine daha cansuız buldum. Ama neticede 1.6 motor işin son derece tatminkar bir araç. Kullanıcılarıda çok memnun performansından zaten. Yakıt konusuna gelince bende sizin gibi düşünüyorum. 1-1.5 lt fark çıkması normal olabilir. Ama fazlası uzun dönemde gereksiz masraf gibi geliyor. Test sırasında belki motorun yeni ısınmış olmasından falan olabilir diyorum. Ama 25 km de az değil. Zaten ş.içi bundan uzak gideceğim çok yer yok benim. Yorumlarınız için teşekkürler. Kolay gelsin.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Teşeklür ederim. İlk fırsatta ceed'le test sürüşü yapacağım.

• 2. el otomatik dizel bir s60 alırsın o fiyatlara.
    Yaş ve km olarak onlar kadar olmayabilir ama en azından arabaya bindiğini hissedersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Sedan araba benim işimi görmüyor. Bagajı kullanışsız. Teşekkürler tavsiye için.

• Astra almalıydınız. 136 lık eski kasa sedan var bende ortalamam 6.5 litre. Astra k daha hafif olduğuna göre daha az tüketecektir

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    Henüz birşey almadım. Astranın dolusu ztn bütçemi aşıyor. 95 bin liradan aşağı sunroof olan yok. Ben çok alıştım sunroof işine. Olmasada olur ama olsa daha iyi olur. Satarken çok müşterisi oluyor. 😆Dynamic almak istemiyorum ki onuda 85 e bulmak hayal. Arıyorum hala ama astra önceliğim değil artık. Astrada 308 den daha çok birşey bulamıyorum. Hemde bütçem kurtarmıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.