Merhaba arkadaşlar, Modemim ZTE Zxhn H168a-Türk Telekom 75 Mbps HiperNet kullanıyorum, ancak hızımda çok fazla dalgalanma var. Hız testlerinde bazen 5-6 Mbps'ye kadar hızım düşüyor, bazen 65 Mbps'ye kadar çıkıyor (daha yukarısını kablolu bağlantı da dahil hiç görmedim). İşin daha ilginç tarafı, taahhüdüm 30 gün sonra bitecek ve 100 Mbps paket öneriyorlar. Bugün çağrı merkezini arayıp hız sorunumu anlattım, anlık olarak 100 Mbps'ye çıkarttılar ama 75 Mbps kullanırken hız testi sonucum en az 30 çıkıyordu, 100 Mbps verince birden 8-9'a kadar düştü. 75'e geri düşürdüklerinde ise tekrar 55 Mbps civarında hız gördüm. Bu neden olur acaba? Anlık bir hata mıdır yoksa 100 Mbps'yi tekrar denememi önerir misiniz? Hat değerlerim de aşağıdaki gibi, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. |
75 Mbps internet 5-6'ya kadar düşüyor
-
-
Bende aynı modemi kullandım; hız düşmesi kablo ucu jak ve adaptör kaynaklı olduğunu fark ettim. Değiştirince düzeldi.
Siz de deneyin belki faydası olur.
-
Jak dediğiniz internet kablosu mu hocam? Adaptörü değiştirebilirim ama o durumda splitter kullanmam gerekir internet kablosunu uzatmak için, bu bağlantı hızını düşürür mü?
-
Kablonun ucunda ki aparat.
-
11dk'lık uptime süresince çok sayıda crc/fec hataları mevcut. Bina kutusundan dairenize kadar olan kabloyu kontrol etmenizi öneririm. Ek, korozyon, kalitesiz kablo, rj11.
-
Bina kutumuz bodrum katta, ben ise 12. katta oturuyorum. 40 Metreye yakın bir kablo çektirmiştik hocam :( Eğer bundan oluyorsa çok kötü
-
Çektirdiğiniz kablonun cinsi nedir? Normal telefon kablosu ise hepten kötü. 40mt kablonun dsl için etkisi de hatrı sayılır miktarda olacaktır. Bu sorunu tespit etmenin tek yöntemi kısa bir kablo ile bina kutusundan direk çıkış alıp orada modeminizi çalıştırmak ve test yapmak.
-
Normal telefon kablosu hocam. 100 mbps'ye hızımı çektiklerinde 7-8 mbps hız almamın sebebi ne olabilir sizce?
-
Ben size şöyle bir tecrübemi anlatayım. Yeni daireme ilk vdsl geldiğinde sorgulamalarda 50mbps görünüyordu. Abone oldum internet bağlantısını yaptım ve modemde oturan hız 44 mbps çıktı. Hemen bina kutusundan daireme kadar çekili olan telefon kablosunun yerine reçber marka dış ortam kablosu ile değişim sağladım ve 80 mbps kapasite hızına ulaştım. Ayrıca benim kutuya kadar olan mesafemde sizden kısa hemen alt kat. Sizin hat kalitenizi normal telefon kablosu kesinlikle etkiliyor ki çoğunun içinde bakır bile yok. Diğer bir sorun uzun metrajlı kablonuz 40 metre boyunca çeşitli data/elektrik kablolarının yanından mutlaka geçiyordur. Bunların hepsi korumasız bir kabloda sinyal gürültüsü yapıyor ve hem veri kapasitesi düşüyor hem bağlantı sorunlarına yol açıyor. Size önereceğim tek şey bina kutusundan dairenize kadar gerçekten kaliteli shielded diye tabir edilen cat6 kablosu ile yekpare hat getirmeniz. Bu işi başka türlü çözemezsiniz. Bu şartlarda bile hız kapasiteniz çok güzel görünüyor.
-
Hocam tt den çıkın cart curt firmasına geçin inanın bazıları daha çok ilgili ve bilgili. Ben denete denete en ideal hızı sabitletmiştim. Tabi şimdi başka firmaya taşıdım bakalım ne olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aslında taahhütüm 1 ay sonra bitiyor, binamda da superonline altyapısı var. Ancak internette birçok kişi superonline in iptv leri engellediğini yazmış. Sizin konuyla ilgili bilginiz var mı?quote:
Orijinalden alıntı: circassianman
Hocam tt den çıkın cart curt firmasına geçin inanın bazıları daha çok ilgili ve bilgili. Ben denete denete en ideal hızı sabitletmiştim. Tabi şimdi başka firmaya taşıdım bakalım ne olacak.
Ben interneti online oyun ve iptv için çok kullanıyorum, bunlar engellenirse daha büyük eziyet olacak bana. O yüzden değiştirmeye de cesaret edemiyorum. Yoksa çok yüksek fiyat çekiyorlar paket yenileme için :( Yeni abonelik bile alsam daha ucuza gelecek düşünün…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir tanıdığım Sol kullanıyor herhangi bir problem yaşamadı fiber var ise vdsl durmanız sıkıntılı hocam kablosu ayrı bir dert hızı ayrı bir dert
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 25 Eylül 2024; 0:51:49 > -
Hocam tanıdığınız iptv ve oyun için kullanıyor mu interneti acaba? Buralarda sorun yaşamayacağımı bilsem yarın ilk iş başvurumu yapardım. Turk telekom ortalama 580 tl ye 75 mbps hipernet verirken sol 420 tl ye 100 mbps fiber veriyor. Çok daha avantajlıquote:
Orijinalden alıntı: imateBir tanıdığım Sol kullanıyor herhangi bir problem yaşamadı fiber var ise vdsl durmanız sıkıntılı hocam kablosu ayrı bir dert hızı ayrı bir dert
Tanıdığım iptv kullanmıyor ancak online oyun konusunda sorun yaşadığını görmedim tabi yaşadığınız yere görede değişebilir ping durumu
-
Superonline bazen btk dan bile fazla engelleme yapıyor bu konuda şikayetler oluyordu son dönemde ne durumda bilgim yok ama.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bölgeden bölgeye değişiyor tabi bilemem ancak ben arkadaşımdan duyduğum kadarıyla sorun yaşamadı ben 1.5 sene kullandım sonrasında fazla gerek kalmadığı için hattı kapattırdım
-
Iptv ve oyunla superonline kullanan bir arkadaş buraya yazabilirse çok yardımcı olacak, sırf denemek için 1 aylık paketlerini alayım dedim ama onun da kurulum ücreti + aktivasyonu vs ile 2000 tl yi buluyor.
2000₺ de nedir ya, hoşgeldin tokadı mı? harbi nedir bu ikibin liralık olay.
hızda dalgalanma varsa iss taraflı bir sorun var demektir. 88'den 75 alıyor görünüyorsun. sıkıntı çıkmaması lazım diye düşünüyorum ama hatalar var görünüyor. bir ara bende olduydu. kabinde bir kaç gün çalışma yaptılar. sonra baktım hız dalgalanıyor. restart sonrası her seferinde farklı hızda bağlanıyor modem. arıza kaydı açmıştım. güzelim hattı bozdunuz diye. sonra daha iyi gale getirdiler :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 25 Eylül 2024; 2:48:25 > -
Merhaba arkadaşın kullandığı modemi ben de kullanıyorum. 50Mbps kullanıyorum 3 4 saat için de hızda dalgalanma oluyor. 1 mbps kadar düşüyor hız. modem kaynaklı olabilir mi acaba? deneyebileceğim modem de yok emin olsam değiştiricem. modem ortasında ısınma oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnternetimde kopma sorunu olunca Türk Telekom'dan geldiler, binanın girişindeki kutudaki bağlantıları değiştirdiler ve sorunum çözüldü arkadaşlar. Hat değerleri de aşağıdaki gibi oldu, bu değerlerle 100 mbps paket almamda sakınca olur mu sizce?
Benzer içerikler
- 444 0 375 sürekli arıyor
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- tarife değişikliği ne zaman yapılmalı
- fatura üst sınırı nedir
- dsl bağlantısı yok
- cep magnet nedir
- turkcell abone sayısı
- en hızlı internet
- türk telekom e-sim ücretli mi
- ağda kayıtlı değil ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X