Arkadaşlar 100 mbps paket kullanıyorum eğer 75 mbps pakete geçersem hızım ne olacak 75'e mi düşürülecek yoksa hat değerlerimdeki gibi 79 vermeye devam mı edecekler? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 24 Ocak 2023; 20:17:2 > |
75 mbps VDSL kullanan abonelere Türk Telekom ne kadar hız veriyor?
-
-
76.800 tanımlanır
-
Snr 8.1 düşük olduğu için 79 a kilitlenmiş. İdeal tarifen 75, ekstra fazladan ödeme. 75 likte 60-75 arası hız rahat alırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Derdimi Türk Telekom'a anlatamıyorum 4 gündür arıza kaydı açık her seferinde çözdük diyorlar
100 mbps paket kullanırken 75 mbps pakete geçtim ama kilit kalkmadı sağlıklı bağlantı alamıyorum
kilidi kaldırmıyor bir türlü anlamıyorlar galiba
-
Kilidi kaldırmanın sana faydası olmaz. 75 lik paket 75 e kadar sizin hattınıza 79 tanımlanmış fazlası var. Sizin hızınızda düşüklük veya bağlantıda mı sorun var( kopma gibi). Hızını arttırman için snr artmalı onun içinde santrale uzaklığın azalmalı. Benim 79 ken snr 13 üstü senin 8.1.
-
Geforce NOW servisinde paket kaybı yaşıyorum ve hız testlerinde 70 falan görüyorum kabloyla
ayrıca tivibu ev kullanıyorum türk telekomun iptv servisi orada da donmalar takılmalar yaşıyorum
saha dolabım broadcomm modem ise vmg3312-b10b chipseti BCM63168D0
olmadı son çare modem değiştireceğim daha kaliteli yine broadcom chipsetli bir modem olacak alacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 25 Ocak 2023; 0:55:33 > -
75mbps pakete geçtiyseniz twitter uzerinden ttdestek hesabını etiketleyerek sorununuzu anlatan twit atın onlar size geri dönüş sağlayacak.Geri dönüş sağlayana saha kilidinin kaldırımasını hızınızın 75mbps’ye sabitlenmesini isteyin.Ancak hattınız 75 zor kaldırır(sağlıklı bağlantı olmayabilir) gibime geliyor.Tavsiyem;50 mbps’lik pakete düşmeniz eğer düşürebilirseniz ve ona göre hızınızı sabitlemenizi istemenizdir.
Benim size tavsiyem. Bina içi kabloyu cat6 ile değiştirin. Ek varsa yakla değiştirin. Bir miktar snr ye etkisi olabilir. İptv ve online oyunlardaki sorun kronik bütün iss lerde görülüyor. iptv, android box ve uydu alıcıda bağlantıyı kablolu yapın. Modemin kötü değil esasen bende kullandım. 5ghz desteği olmadığı için asus ac55u aldım.Yeni modem alacaksanız asus ac55u veya keenetic hero alabilirsiniz. Snr ve hız ayarını kendiniz yapabilirsiniz. Bir de interneti paylaştırın, önceliğiniz hangi cihaz ise ona en yüksek değeri verin. Bunları denediniz sonuç alamazsınız, arayıp hızı 68 veya 65 e sabitlettirin.
Hat değerlerinizde bir sorun görünmüyor. Tarifenizi 75 mbps e düşürdüğünüzde maksimum o kadar tanımlanır. 79 mbps vermeye devam ediyorlarsa tarifenizi güncellememiş olabilirler.
Sizin sorununuz bufferbloat sorunu ile alakalı olabilir. Normal ayarlarla bufferbloat testi yapın waveform sitesinden veya speedtestten. Yük altındaki ping değerleri yüksekse modemdeki QoS ayarını etkinleştirip etkin cihazları öncellikli hale getirmeniz gerekiyor. QoS, Tivibu-IPTV ve normal internet için ayrı ayrı ayarlanması gerekiyor.
-
Anlamıyorum "saha kilidi kaldırtmak" neden bu kadar zor dünyanın en saçma şeyi
kilidi koyarken sormadılar kaldırtırken bir ton hır gür 5 gündür uğraşıyorum
o zaman 24 MBPS pakete geçseydim o 79 mbps kilit yine kalacaktı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 25 Ocak 2023; 18:21:49 > -
Benim altyapı 73 sorgulamada. Netspeed e geçtiğimde benimde 79 du(100 vdsl tarife). Aradım sağolsunlar hemen yükseltiler. Modemden hızı 96 a çıkardım ama snr 9 a düştü. Daha önceki firmada aynı durum vardı. Geçiş yapıcağım dedikten sonra düzeldi. Telekom kaynaklı mı firma kaynaklı mı bilmiyorum. Altyapı sorgulama da uzaklık ve hız kaç çıkıyor . Sizin mesafe uzak ve snr düşük olduğu için 80 ve üstü almanız sorunlu olacağından firma riske girmez. Kilit kalksa bile 90 ve üstü hıza çıktığında bağlantım kopuyor diye şikayet oluşacak. Snr 9 olmasına rağmen cat6 kablo, ekte yak ve asus modem bunu tolere ediyor. Sizin için çözüm daha yakın dolaba nakil. Kendinize dert etmeyin, 1 aydır internetim yok, 10 gündür internet yok diyenler var. Elinizdekini en az kayıpla sorunsuz şekilde kullanıp keyfinize bakın.
Hocam sizin probleminiz nedir anlamadım ancak sizde kilit olup olmadığını bu değerler ile anlayamazsınız çünkü hattınız 8db snr oranı ile 79mbps'den daha yüksek bir hıza çıkamaz. Modeminiz destekliyorsa daha düşük bir snr oranı ile bağlantı yapmaya zorlayarak deneme yapabilirsiniz ancak bazı saha dolapları 5db altında bağlantıya izin vermiyor bilginiz olsun bu da sahada kilit olduğu anlamına gelmez. Seçtiğiniz snr ile bağlantı kurduğunuzda verilen hız(Line Rate), ulaşılabilir hız(Attainable net data rate)dan büyük bir fark ile düşükse ya saha dolabında kilit vardır ya da sizin hız profilinizi 100mbps yerine daha düşük seçmişler demektir. Başlıktaki sorunun cevabı ise zaten sorunun içinde 75mbps pakette verilecek hız 75*1024=76800kbps olacaktır.
-
75 VDSL TT modem arayüzünden 79 küsür gözüküyor download hızları 92 yi buluyor.
Hocam arıza kaydı kaçtım sistem size 79 vermiş başka hıza sabitlememize izin vermiyor falan diye saçmaladılar
twitter destek ekibine yazacağım bakalım ne olacak
-
Bi dene sonuç alamazsan vakit kaybetme 75 lik tarifeye geç. Boşuna fazla ödeme yapma. Arkadaş yazmış 76 civarı gelir modeme.
-
turktelekomun bu huyu iyi superonline da paket yükseltirsen eski paketine geri geçemiyorsun....
-
Hocam zaten 75 mbps pakete geçtim ona rağmen hızım 79 gözüküyor sistem bunu vermiş size 76 veremiyoruz falan dedilier
-
Tamam o zaman sorun yok. Tarifenize uygun hız değerleriniz. Bağlantıyla ilgili sorun varsa kablonu ve ek yerlerini kontrol et . İmkanın varsa hız ve snr ayarı yapabildiğin asus ac55u veya keenetic hero alabilirsin. Hızını kendin düşürüp artırarak kopma olmayan en uygun değere sabitlersin. Telekom kullanan arkadaş asus ac55u aldığını kopma sorununda ve hızda iyileşme olduğunu forumda belirtmiş .
O zaman yapabileceğim tek şey modem almak demek ki...
peki hızımı 68'e falan sabitletsem daha stabil olmaz mı?
nvidia geforce now servisinde paket kaybı yaşıyorum
ping iyi hızım da testlerde hep 73-74 çıkıyor kablolu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 27 Ocak 2023; 21:42:0 >
Benzer içerikler
- fiziksel wan bağlantısı bulunamadı
- türk telekom altyapı başvurusu
- no wan ip warning ne demek
- turkcell taahhüt bitimine kaç gün kala numara taşınır
- 50 mbps internet hızı nasıl
- modem kurulumu
- internet hızlandırıcı
- en iyi internet
- türk telekom e-sim nasıl alınır
- statik ip öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X