Şimdi Ara

750w ile 1200w arası kaliteli psu tavsiyesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzamdaki sisteme yeni psu alacağım bu işin üstatlarından tavsiye bekliyorum..aldığım zaman yakın zamanlarda bir daha psu değiştirmeyi düşünmüyorum..imzamdaki psu yu sattım 1.5 senedir kullanıyorum bi problemini görmedim fakat işlemcime o.c ile problem yapmazken ekran kartına voltaj verince sistem kapanıyordu..Bu yüzden sattım.12 volt hattı 11.70 lere kadar düşüyordu..full ayarda birçok oyunu kastırdım problem yapmadı ama ekran kartını oc yapınca kapatıyo sistemi..bende 12 volt hattından verdiği amper değeri yetmediği kanaatine vardım..kısacası güçlü bir psu arıyorum ilerde kafamı arıtmayacak...ilerde ekran kartını çiftlemeyi düşünüyorum kasamda 7 tane ledli 2 tane ledsiz fan bulunmakata ayrıca 4 tane samsung 500gb hdd ile raid 0 yapmayı düşünüyorum..aklımda birkaç psu var ama karar veremedim..

http://www.netsiparis.com/detay/14233470002/COUGAR-CM-700W-POWER-SUPPLY

http://www.netsiparis.com/detay/14233470003/COUGAR-HEC-K12TE-1200-WATT-POWER-SUPPLY

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-plus-750w-80-plus-silver-moduler-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-plus-850w-80-plus-silver-moduler-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-750-80-plus-gold-750w-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-850-80-plus-gold-850w-moduler-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-plus-1000w-80plus-silver-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-1000w-rock-solid-80-plus-moduler-guc-kaynagi.html

700 750w seviyesi yeterli ise vede seasonic-x 750 nin türkiyede geçerli değilse 5yıl garantisi cougar cm 700w düşünüyorum fiyat olarak..yetmez ise cougar 1200w ve silverstone 1000w aklımdan geçiyor ama fiyat olarak high power 1000w da çok iyi.. aynı fiyata diğerleri 750w güç sunuyorlar bundan dolayı kafam çok karıştı...eminim benim gibi yeni psu alacaklarda aynı düşünceler içerisindedir..bütçe olarak hepsini alma kapasitem var ama fiyatı uygun olanı alırsam kalan para ile hdd lerin siparişini vericem..anlıyacağınız yapacağınız yorumlar benim için çok değerli..yorum yapan yardımcı olan veya olamayan arkadaşlardan ALLAH razı olsun... şimdiden çok teşekkür ediyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Aralarında F/P oranı daha yüksek olan Silverstone Strider Plus 750W 80+ Plus Silver Modüler Güç Kaynağı önerebilirim. Eğer ilerde de başım ağrımasın dersen de SilverStone Strider Plus 1000W 80+ Plus Silver Güç Kaynağı alabilirsin. Seasonic X-750/850 oldukça kaliteli ürünlerdir; fakat 850W modelin yerine aynı fiyat seviyesine sahip Silverstone 1000W almak daha mantıklı olur. Yüksek vat seviyesine sahip PSU'larda nedense 12V değerini tek kanaldan veren PSU'ları önermeyi uygun görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Aralarında F/P oranı daha yüksek olan Silverstone Strider Plus 750W 80+ Plus Silver Modüler Güç Kaynağı önerebilirim. Eğer ilerde de başım ağrımasın dersen de SilverStone Strider Plus 1000W 80+ Plus Silver Güç Kaynağı alabilirsin. Seasonic X-750/850 oldukça kaliteli ürünlerdir; fakat 850W modelin yerine aynı fiyat seviyesine sahip Silverstone 1000W almak daha mantıklı olur. Yüksek vat seviyesine sahip PSU'larda nedense 12V değerini tek kanaldan veren PSU'ları önermeyi uygun görüyorum.

önerin için teşekkürler değerlendireceğim..aslında bende mantıkolarak yüksek watt daha iyi diye düşünüyorum..peki bu high power 1000w rock solid hakkında bilgisi olan varmı fiyatı gayet uygun..birde cougarın 1200w nı düşünüyorum..kullancı yorumu her zaman daha iyidir...

• 5 Yıl garanti istiyorsanhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC1000 psuda düşünebilirsin. Gold sertifikalı güzel bir ürün forumdan alanlar var
  • Thermaltake TGP serisi, Cooler Master Silent Pro serisi, Corsair, Silverstone ve Seasonic yeni seri ürünleri dışında hiç bir markada yüksek watt/eski seri psu önermem çünkü 12v dağılımı çok kanallı olduğundan dengesiz olurlar ve verdiğiniz paraya değmez. Söylediğiniz High Power'da bu dengesiz eski seri power supplylere dahildir. Şu durumda Serhat nickli arkadaşımızın önerdiği f/p yeni seri power supplylerden tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Thermaltake TGP serisi, Cooler Master Silent Pro serisi, Corsair, Silverstone ve Seasonic yeni seri ürünleri dışında hiç bir markada yüksek watt/eski seri psu önermem çünkü 12v dağılımı çok kanallı olduğundan dengesiz olurlar ve verdiğiniz paraya değmez. Söylediğiniz High Power'da bu dengesiz eski seri power supplylere dahildir. Şu durumda Serhat nickli arkadaşımızın önerdiği f/p yeni seri power supplylerden tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

12v dağılımı çok kanallı PSU kullanıp sorun yaşayan bir tek kişi gösterebilir misin? 12V çoklu kanal dağılımlı bir PSU kullanarak bana öyle bir konfigürasyon oluştur ki sorun çıksın. PSU kanal akımlarını, kullandığın donanımları, çektikleri güç değerlerini vs. hesapla ve sorun çıkacağını ispat et hadi bakalım. Yapamayacaksan boş boş konuşma.

Gigabyte overclock turnuvasında çoklu rail dağılımına sahip Enermax lar kullanıldı. Bırak sıradan ev kullanıcısı gibi overclock yapmayı adamlar ancak hayalinde göreceğin konfigürasyonlarla sıvı azot kullanıp köküne kadar overclock yaptılar. Sorun mu çıktı?

Tek kanal PSU larda tek OCP (Over Current Protect) devresi vardır ve çok ciddi bir akım değeri aşılmadan tepki vermez. Bu durum en küçük bir kullanıcı hatası ya da arıza durumunda 70-80A gibi bir akım değeri aşılmadan PSU nun korumaya geçmemesi demek. Bu sınır aşılana kadar kablolar tutuşur, sistem çok daha ciddi hasar görür.

Çoklu rail tasarımı bu durum göz önüne alınarak güvenliği arttırmak amacı ile tasarlanmıştır. Her kanal için bağımsız OCP devresi vardır, maliyet daha yüksektir. Eleştirildiği nokta sistemin akım ihtiyacının kanal akım değerlerinin üzerinde olabileceği ve sorun çıkacağıdır. Fakat bu malını ön plana çıkarmaya çalışan bazı üreticilerin ve onların yalakası özürlü bir kaç editörün, bu editörlerin yazdıklarını okuyup doğru kabul eden forum kullanıcısının saçmalamasından başka bir şey değildir. Gidip saçma sapan bir PSU alırsanız elbette sorun yaşayabilirsiniz fakat bu tasarımın değil dandik üreticinin sorunudur. İyi bir PSU alırsanız nasıl bir konfigürasyon oluşturulursa oluşturulsun ne teorik ne de pratik olarak sınır değerlerin aşılıp sorun çıkma ihtimali yoktur. Hiç kimse benim konfigürasyonumun akım ihtiyacı kanal sınır değerlerini aşıyor diyemez. Tek railden 70-80A veren bir PSU kullanmanın daha fazla risk almaktan başka getirisi yoktur.

Çoklu rail kullanan bir PSU ile sorun yaşayıp gidip tek rail başka bir PSU aldığında sorunun ortadan kalktığını gören biri sorunun rail tasarımından kaynaklandığını iddia edebilir, fakat ispatlayamaz, çünkü gerekli teknik bilgisi yoktur, yoktur ama iddia eder. Neden böyle düşünür, çünkü bir yerlerde çoklu rail kakadır diyen bir sivri zekalının yazdıklarını okumuştur, yaşadığı durum ile birleştirince ortaya bu çıkar. Forumdaki genel durum bu zaten. Problem çok yüksek ihtimalle kullandığı PSU nun arızalı ya da dandik olmasındandır.

Şimdi eğer birileri çıkıp bütün bunların dışında tek rail PSU larda daha kaliteli komponentler daha özel tasarımlar kullanılır vs. gibi saçmalarsa itinayla hiçte öyle bir durum olmadığını en ince teknik detaylarına kadar anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Şubat 2011; 14:18:37 >

• @Hexfet

TiesTorn nickli arkadasın 750w yada 850w mıydı highpower psu'suyla sorun yaşadığını gördüm. Tek rail tasarımına sahip olmayan 12v dağılımı 18a 18a... giden bir tasarıma sahip bir psu idi. Gtx580 i kaldırmıyordu şikayeti ve psu değiştirme nedeni de buydu. Şu an Silverstone Precision kasayla birlikte gelen 500w lık tek rail tasarımına sahip psu ile arkadasım gtx570 + i5 2400 ü sorunsuz kullanıyor. Furmarkta falan pc rahat geciyor. Ekran kartına voltaj vermeden oc yapıyor falan.

Yani burda highpower ın coklu rail tasarımıyla Enermaxın olanı karsılastırmak ne kadar doğru? Belki bu rock solid serisi iyidir ve gtx580 SLI bile calistirir bilemem ama ben 750w 12v tek rail olmayan bir psunun gtx580li sistemi calisitrmadığını ve 500w tek 12v rail ile calisan gtx570 i görmüs biri olarak bunları diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4WiN -- 24 Şubat 2011; 13:44:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HexfeT üşenmesem gösterirdim ama Allah bilir konular unutulup nerelere kaydı, ekran kartı bölümünde toplam 3 ayrı konu 3 ayrı kişi böyle sorun yaşayıp tek 12v kanalı üzerinden güç dağılımı yapan yeni nesil psu'lardan alınca sorunlarıda çözüldü. Üstteki arkadaşın onayladığı gibi bir çok forum üyeside bunu onaylayacaktır.

Edit ; Yazınızın bazı bölümlerini okumamıştım ama okuyunca sizin ne kadar muhalefet insanları aşşağılayıcı sözler kullandığınızı görünce dayanamadım. Ben gibi emin olun çok kişi size bu tepkiyi gösterecektir, kimseye hakaret etme, kötü söz söyleme hakkına sahip değilsiniz. Dandik psu olarak nitelendiriyorsunuz, pardon siz bu tip ürünlere sertifika veren birimlerde mi çalışıyorsunuz? Yani sizin etiniz ne budunuz ne bu denli büyük konuşacak? Haddinizi bilin, burası sizin eviniz olsa evinizde nasıl davranacağınızı kimseye soracak değilsiniz ama burası ne sizin eviniz nede çöplüğünüz, yönetim zamansız öten horozların başı çok kesti bu forumda sakin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 24 Şubat 2011; 17:39:31 >

• quote:

üşenmesem gösterirdim ama Allah bilir konular unutulup nerelere kaydı, ekran kartı bölümünde toplam 3 ayrı konu 3 ayrı kişi böyle sorun yaşayıp tek 12v kanalı üzerinden güç dağılımı yapan yeni nesil psu'lardan alınca sorunlarıda çözüldü. Üstteki arkadaşın onayladığı gibi bir çok forum üyeside bunu onaylayacaktır.

Bu kesinlikle problemin rail tasarım şeklinden kaynaklandığını göstermez. Piyasadaki PSU ların büyük çoğunluğu çoklu rail tasarımlıdır. Forumdaki arkadaşlarında çok büyük bir kısmı bu PSU ları kullanıyorlar. 3 Kişi sorun yaşayıp, dediğim gibi orada burada okuduğu iki satır yoruma dayanarak sorunu PSU nun rail tasarımına bağladı diyemi bu kadar kesin yorumlar yapıyorsun?

Bence sen önce bilgi sahibi ol, alakasız yorumlar yapıp insanları yanlış yönlendirme.

Madem o kadar biliyorsun oradan buradan kopyala yapıştır yapmadan şurada bir anlat bakalım neymiş tek rail, çok rail?

O iyidir bu kötüdür diye ahkam kesmek kolay. Neden öyle olduğunu da açıklayında görelim ne biliyorsunuz, ne kadar biliyorsunuz?

Forumda aşırı miktarda çokbilmiş horoz mevcut. Arada sırada yanlış yerde öttüklerini hatırlatmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 24 Şubat 2011; 18:04:16 >

• O zaman övdüğünüz çok rail sistem psu'lar ile devam edin, e tabi yakın zamanda piyasada o tarz psu kalırsa. Tabi siz bu bilgi, bu yetenek, bu dil ile birde paranız varsa çok rail sistemli psu üretiminde tek tabanca olarak devam eder hatta tek tabanca olarak belki paranın dibine vurursunuz. Horoz çok yeterki diline hakim olmayı bilsin, burda yanlışı doğruyu öğrenmeye gelen çok kişi var, onlardan biride benimdir, zira üyeliğim bir senelik var yada yok, bir çok şey öğrendiğim gibi bir çok şey öğretebilirimde, burda yorum yaparken ne sizin izninize ihtiyacım var, nede sizin hakaretlerinize maruz kalmaya niyetim, kendi bildiğinizi okumaya devam edin tabi insanlara bulaşmadığınız sürece, bol şans heyecanlı çocuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lejyonerome

5 Yıl garanti istiyorsanhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC1000 psuda düşünebilirsin. Gold sertifikalı güzel bir ürün forumdan alanlar var

teşekkürler.. ama seasonic de 5 yıl garanti diyor acaba türkiyede geçerlimi geçerli ise aralarında fazla fiyat farkı yok ve bu yüzden sessizlik açısındanda kalite açısındanda seasonic daha iyi gibi geldi bana yanlışsam düzeltin...

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Thermaltake TGP serisi, Cooler Master Silent Pro serisi, Corsair, Silverstone ve Seasonic yeni seri ürünleri dışında hiç bir markada yüksek watt/eski seri psu önermem çünkü 12v dağılımı çok kanallı olduğundan dengesiz olurlar ve verdiğiniz paraya değmez. Söylediğiniz High Power'da bu dengesiz eski seri power supplylere dahildir. Şu durumda Serhat nickli arkadaşımızın önerdiği f/p yeni seri power supplylerden tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

tşkler..benimde aklımdan silverstone veya seasonic geçiyor ama cougar da yabana atılacak marka değil ve fiyat olarak çok daha uygun... ortada bu fiyat farkına değecek bişey yoksa cougar 700 alıp iki sene kullanıp değiştifmek daha mantıklı gibi görünüyor...elimdeki raidmax bile 1.5 yılı problemsiz atlattırdı.. kaç sefer kısadevre yaptırdım oc yaptım hep korumaya aldı sistemi bi problem yaratmadı..tahminimce verdiği amper ekran kartını oc yapmaya yetmiyor..işlemci mükemmel akıyor problemsiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LC1000

teşekkürler..
  • arkadaşlar tartışmaya gerek yok herkez kendince haklıdır...teorik olarak dediklerinizin hepsi doğru ama pratikte deneyeniniz varmı.. benim için önemli olan fiyat listelerinden marka önerimi değil kullandığınız sistemlerdeki sorunsuz psu larınızdır.. yoksa sitelerden sabha kadar bende özellik ve fiyat araştırması yapıyorum..benim için önemli olan kendi tecrübeleriniz.örnek olarak ben i5 750 işlemcimi türkiyeye yeni giriş yaptığında aldım daha uyumlu ramlar türkiyeye yeni yeni geliyordu bilmeyerek ozaman için aldığım corsair dominatör 1600mhz ramları 1600mhz de çalıştıracağım diye 1.9 volt verdim ve çalıştı daha sonra baktımki sitelerde 1.65 den sonra işlemciye zararlı yanma riski var diye okudum ve ramları iyade ettim.. sonuç olarak denemiş ve test etmiş oldum 1.9 voltta bişey olmuyormuş ve o zaman için bunu test edebilmiş donanın sitesi bile yoktu hatta inceleme yapan donanın sitelerinden birinde ramlara fazla voltaj verip böyle pahalı bir işlemciyi yakma lüksümüz yok yazıyordu ama ben verdim ve çalıştı problemsiz hiç bişeyde olmadı tecrübeyle sabittir.. ve halada işlemcimde bi problem yok..varsa sizinde böyle deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim yoksa sitelerdeki yazanları bende okuyorum şu iyidir bu iyidir diye deneyen yok test eden yok. işlemci soğutucusu alacağım zamanda böyle olmuştu ve yine tartışma çıkmıştı tartışmaya gerek yok..maalesefki soğutucuyuda kendim tercih etmek zorunda kalmıştım yine aynı şekilde olacak gibi geliyor..yinede tavsiyede bulunan herkez için çok teşekkür ederim saygılar...

• enermax revolution
  • quote:

Orijinalden alıntı: respire91

enermax revolution

bulabilirsen eğer enermax revolution
  • yokmu başka tavsiyesi tecrübesi bilgisi olan arkadaş önerileri bekliyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.