Şimdi Ara

7600gt video sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum bu hafta 7600gt agp kart aldım oyunda yada çalışmada herhangi bi sorunum yok fakat herhangi bir video dosyası açamıyorum pc yanıt vermiyo ne yapmamı öneririsiniz driver bakıyorum fakat bulmadım bi el atın şu konuya arkadaşlar yaa

• video derken divx falan mı mpeg mi ? divx'se bir de codeclerini güncellemeni öneririm. Kartla alakalı olduğunu snamıyorum sorunun windowsla alakalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goldenflame

arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum bu hafta 7600gt agp kart aldım oyunda yada çalışmada herhangi bi sorunum yok fakat herhangi bir video dosyası açamıyorum pc yanıt vermiyo ne yapmamı öneririsiniz driver bakıyorum fakat bulmadım bi el atın şu konuya arkadaşlar yaa

Görüntü dosyalarını sağ tıkla birlikte aç komutu ile media playerı seç
  • Aynı problem bende de var. Her ne kadar kesin çözüm mü bilmiyorum ama masaüstünde sağ tıklayıp özellikler-ayarlar -gelişmiş-sorun gider sekmesinden donanim hızlandırmayı düşürüp, birlikte yazmayı etkinleştir'i kapatınca sorun çözülüyor. Ancak sorunun tam olarak neden kaynaklandığını ben de bilmiyorum.
  • Ben şöyle bi durum anlatayım belki aklınızda bişiler canlanır.

Ben yeni anakart aldım onboard ses kartı var, C media AC97 (realtek cd97 değil) daha sonra Divx bi film açayım dedim hata verdi.

DVD den şüphelndim CD_RW ye cd den bi cd içinde divx taktım yok gene hata verdi Verilen hatalar sistem hatsı yanlız mavi ekran çıkıyo windows kapanıyo.

sonra filmi pc ye kopyalayıp denedim olmadı.

Mpeg codec istemeyen bi film buldum onu taktım gene hata verdi attı.

Format attım gene aynı sorunlar var.

Dha sonra çıkan hatayı iyice inceledim baktım cmuda.sys dosyasında hata veriyor araştırdım pc de , bu ses kartının sürücüsünün bir sistem dosyasıymış. onu sildim film açıldı. Fakat reset atınca doğal oalrak ses kartı çalışmadı.

Bende girdim anakartın CD si içine iki sürüm vardı. biri 005 biri 003 , 003 kurdum sorun kesildi.

Peki neden böyle oluyordu. Kurulu olan K-Lite codec paketi ses kartının sürücüsü cmuda.sys dosyası ile çakışıo ve windows mavi ekran hatası veriyordu.

Bunu nasıl anladım çünkü media playerda müzik dinlerken bişi yok, fakat görüntü dosyası açınca hata veriyordu , böyle olunca da drek codec paketinden şüphelndim çünkü görüntü dosyası açar açmaz codec paketi devreye giriyordu ve cmuda.sys ile çakışıp hata veriyordu.

neyse belki böyle bi durum olabilir , size yardımcı olsun diye yazdım kolay gelsin

• arkadaşlar ben normal mpg dosyası bile açamıyorum bırakın divx fln güncel driver fln yüklesem sorun giderilir mi acaba bu arada adsl modemde bozuldu kaldık 56k ya sürünüyoruz neyse sürücü güncellemeyi bi deneyeyim
  • başka bir bilgisayarda deneme şansın yokmu hocam kartı kartın genel yazılımsal sorunu varsa bizde almayalım yani driverleri dene bi.
  • forceware yükleyin.. orjinal cd içindeki sürücde bu hata var ( bende de olduydu ).. imzalı forceware sürücü ile sorun kalmıyor arkadaşlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

başka bir bilgisayarda deneme şansın yokmu hocam kartı kartın genel yazılımsal sorunu varsa bizde almayalım yani driverleri dene bi.

güven.. DX10 a geçene kadar bekliceksen bekle ama.. Beklemem ben abi diosan al bu kartı hoca kaldımı piyasada bilmiom tabi. kont nezman getirir bilinmez..

1950pro da kullandım geçen ay. onu çıkartıp bu kartı taktık.. farkı yaşadık.. halen 7600gt takılı.. 1950pro da GG de satılık zaten.

• bilmiyorum yaa çok gereksiz bi çelişkiye düştüm biraz daha beklicem heralde bu x1950pro da geliyomuş bakalım neler olcak ??
  • arkadaşlar sorunu anakart ve 7600gt ye güncel driverler yükleyerek çözdüm kart şu anda sorunsuz çalışıyor cvp veren herkese teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.