Şimdi Ara

76derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bende packardbell marka bi laptop war wede bu laptop sıcaklıgı 76 dereceye kadar cıkıo sizce bu normal mi laptopda gordugum akdarıyla yavaslama sıcaklıgı 105 dereceymiş onerilerini bekliyorum tesekkur ederım

• cvp wercek yok mu??
  • işlemci amd mi?

76 normal değil normali 55-60 bildiğim bu...pc nin kendini kapatma sıcaklığı ayarlanabiliyo..bazı pcler 80 de kapatıyor bazıları 100 de.
  • havalandırma deliklerini kontrol et tozdan dolayı tıkanmış olabilir. bu arada verdiğin sıcaklık değerleri normal değil haberin olsun cpuyu yakabilirsin ayrıca zararın yüksek olacaktır(para acısından). benimki boşken 38 42 arasında gezer. yük altında 68 lerde gezer. senin ki bu civarında gezmesi gerek. benimki intel. seninki amd mi? amd ise intele göre daha sıcaktır.

ha bu arada kuzenimde packard bell var. easynote kullanma fırsatım oldu tasarımı çok hoş ve parlak olması lükse kaçıyor çok sıcak oluyor onunda 72 lerde geziniyor devamlı öle dizüstümde kullanamıyorum yakıyo o kadar sıcak laptop göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 28 Eylül 2007; 16:01:01 >
  • Bence 76 dereceye kadar çıkması son derece normal hatta az bile çıkmış. Benim T7300 90 dereceye kadar çıkabiliyor. Bazı arkadaşlar 40, 50 derece civarı sıcaklıklar ölçebilir. Bu fark kullanılan programların farklı olmasından kaynaklanıyor. Everest sıcaklığı core'un iç kısmından direk CMOS yapı içindeki sensörlerden alırken Speedfan tarzı başka programlar başka ısı algılayıcıları kullanıyor (Core dışında bulunan algılayıcılar). Bende Everest ile Speedfan farkı 15 derece civarı oluyor (Everest daha yüksek). Ayrıca yukarıda işlemcinin yanmasından filan bahsedilmiş. Böyle birşey sözkonusu değil. Bu ancak AMD'nin bir ara (4-5 sene oluyor) kusurlu çıkardığı işlemcilerinde bir de çok daha öncesinin sıcaklık kontrolü olmayan işlemcilerinde olur. Ayrıca işlemci ısısının çok yüksek olup olmadığını fan sesinden de anlayabilirsin. Fan sürekli çok ses yapıyorsa (bilgisayar boştayken bile) bir problem var demektir. Ama tekrar söylüyorum, eğer donma, yavaşlama, mavi ekran, kitlenme tarzı şeyler yoksa kafaya takacak birşey yoktur

• ben 70 i gördüm ama daha 70 den yukarı çıkmadı.
  • amd x2 tl52 var okadar olmuyo boştayken. 55 falan enfazla ama yük altında normal bi sıcaklık 76.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Sizce bu değerler normal mi??
    14 yıl önce açıldı
    88 derece oluyor normal mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimki 38 42 lerde geziniyor. fan kapalı 1 dk çalışıp tekrar kapanıyor. altı soğuk zaten cool lenovo
  • quote:

Orjinalden alıntı: engerek135

Bence 76 dereceye kadar çıkması son derece normal hatta az bile çıkmış. Benim T7300 90 dereceye kadar çıkabiliyor. Bazı arkadaşlar 40, 50 derece civarı sıcaklıklar ölçebilir. Bu fark kullanılan programların farklı olmasından kaynaklanıyor. Everest sıcaklığı core'un iç kısmından direk CMOS yapı içindeki sensörlerden alırken Speedfan tarzı başka programlar başka ısı algılayıcıları kullanıyor (Core dışında bulunan algılayıcılar). Bende Everest ile Speedfan farkı 15 derece civarı oluyor (Everest daha yüksek). Ayrıca yukarıda işlemcinin yanmasından filan bahsedilmiş. Böyle birşey sözkonusu değil. Bu ancak AMD'nin bir ara (4-5 sene oluyor) kusurlu çıkardığı işlemcilerinde bir de çok daha öncesinin sıcaklık kontrolü olmayan işlemcilerinde olur. Ayrıca işlemci ısısının çok yüksek olup olmadığını fan sesinden de anlayabilirsin. Fan sürekli çok ses yapıyorsa (bilgisayar boştayken bile) bir problem var demektir. Ama tekrar söylüyorum, eğer donma, yavaşlama, mavi ekran, kitlenme tarzı şeyler yoksa kafaya takacak birşey yoktur

aynen bende de t7200 var o da cıkıyo 90 a .arkadas güzel acıklamıs.
    +1

• dediğim gibi tl-58 benimki hiç 70 görmedi işlemcini yazarsan iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.