Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
41.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el kismindan 60 liraya e5430 almayi dusunuyorum, aliexpresste daha iyileri arasinda fiyat farki ve zaman sorunu olacagini dusunuyorum, dogru yolda miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    Benchmark puanlarına bakıp kıyasla ve karar ver. Kişiden kişiye değişir çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obyzr

Benchmark puanlarına bakıp kıyasla ve karar ver. Kişiden kişiye değişir çünkü.

Onu bugun farkettim, biri 4200 digeri 3800 yapiyor. Sizce nasil fark eder 400 puan?

Bu sorunun cevabı biraz da bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlı. Örneğin ben de Core 2 Quad Q8400 işlemci var. Gta 5'i rahatça oynatıyor. Cod MW serisi, black ops 1 ve 2, ets 2 çok rahat oynadım. Ama ne kadar güçlü olursa o kadar iyi dersen Çin'den sipariş verip bekleyeceksin 1 2 ay. Tabi gelen ürünün çalışmama ihtimali de var. Onu da geri yollarsın ama gitmesi 1 ay, yeni ürün gelecek 1 ay falan iyice soğursun. Biraz buradaki piyasayı yokla. Belki uygun fiyatlı bulursun. Ben mesela burdan buldum 70 Tl'ye e5450, ama bulmadan önce 1 ay aradım.
  • İşlemci: XEON E5450
    Anakart: MSI G41M-P26
    RAM: 4x1 4GB DDR3 1333 MHZ.
    Sistem: Windows 10
    Sonuç: %100 Başarılı (Hiçbir Bios ayarı ya da eklenti yapılmadı)
    771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER
    771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER

İsmail Hocam, sistemim windows 10 ama herhangi bir modlu bios yüklemeden çalıştırdım(son sürüm bios yüklü). Sıkıntı yok gibi gözüküyor. Boştayken işlemci hızını da düşürüp speed step yapıyor sanırım. Resimlerde mevcut. Sizce modlu bios gerekir mi? Ya da bir sorun görüyor musunuz?
    Ekleme: bilgisayarım özelliklerden girince de xeon e5450 diye gözüküyor. Sadece program görüntüsü attığım için yanlış anlaşılma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 22 Ağustos 2017; 17:57:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: obyzr

Bu sorunun cevabı biraz da bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlı. Örneğin ben de Core 2 Quad Q8400 işlemci var. Gta 5'i rahatça oynatıyor. Cod MW serisi, black ops 1 ve 2, ets 2 çok rahat oynadım. Ama ne kadar güçlü olursa o kadar iyi dersen Çin'den sipariş verip bekleyeceksin 1 2 ay. Tabi gelen ürünün çalışmama ihtimali de var. Onu da geri yollarsın ama gitmesi 1 ay, yeni ürün gelecek 1 ay falan iyice soğursun. Biraz buradaki piyasayı yokla. Belki uygun fiyatlı bulursun. Ben mesela burdan buldum 70 Tl'ye e5450, ama bulmadan önce 1 ay aradım.

Oyun için bir de video edit için. Bende e6300 olduğu için çok büyük fark hissedeceğimi biliyorum. Fakat o 2 işlemci arasındaki farkı g41 le göremeyeceğim sanırım zaten. Bi de Q8400 e5430a neredeyse denk gözüküyor, gta oynatiyor filan da diyorsunuz e o zaman astronomik fark gibi gelecek bu değişim :D Bu hazır bulduğumu alırım gerekirse ordan da sipariş ederim geldiğinde diğerini satarım diye düşünüyorum. Yakın zamanda da e5450 satılmamış hiç burada.

Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz!

Rica ederim, ne demek

• Arkadaşlar merhaba. Bende Asus P5G41T-M LX anakart ve üstünde Core 2 Duo E7600 var. Bende upgrade yapmak istiyorum ilk başlarda Core 2 Quad felan alıp kullanmak istiyordum ama Xeon'lar baya cazip geliyor hem ucuz hemde daha güçlüler. Modlu satılan Xeon'lardan alıp taksam W10 sistem olarak sorunsuz kullanabilir miyim? Yada Core 2 Quad bir işlemci alıp kafa rahat devam mı etmeliyim? İlla Bios modlamam gerekiyor mu? Xeon olarak bu anakarta en uygun performansı hangi işlemci verir. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 25 Ağustos 2017; 17:14:50 >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Ben e5450 taktım windows 10 sistemime. Modlu bios yüklemeden sorunsuz kullanıyorum 3 gündür. Hem core 2 quad'tan daha güçlü hem de daha az elektrik harcıyor.

• Teşekkür ederim bende E5450 alıp yükseltesim var.
  • Bu E5450 ve X5460'ın Stock hali hangi işlemciye denk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    E5450 özellik olarak q9650'ye denk, ancak daha az elektrik harcıyor. E5450 80 watt iken, q9650 95 watt.

X5460 ise qx9770'e denk, x5460 120 watt, qx9770 ise 136 watt. Yüksek watttan dolayı bu iki işlemci her anakartta çalışmayabilir, anakart bilgilerini kontrol etmek lazım. Bulabilirseniz E5450 daha mantıklı bir seçim olacaktır.

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bu piyasada en mantıklı tercih xeon almak

• G41 anakartlar ile 3.5 ghz yapınca i5 2500 seviyesine falan mı geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Verilere bakınca öyle gözüküyor. Ancak uygulamada bilemiyorum. Bu arada ben g41 anakartımla q8400un fsb'sini 300'den 301'e bile çıkaramadım. Sistem kapanıyor bir puan bile artırınca. Nedenini de bulamadık.

• Bir yerde hata yapmışsınız zaten 333x8 =2,66ghz işlemciniz var,eğer 400 üzerine çıkmaya çalışırsanız hata verebilir,3ghz voltaj bile vermeden görmeniz gerek.Attığım videoda farklı bir anakart var 399 kadar çıkabilir enazından benim g41 asus oraya kadar çıkıyor.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Sadece fsb ile yapmaya çalıştım, başka bir değeri ellemedim, dolayısıyla hata yapmış olamam. Forumda konuşuldu bu konu, anakartın oc kapasitesi pek olmadığı falan söylendi, ancak net bir şey bulamadık. 334 bile yapsam sistem açılmadı. Anakart msi g41m-p26

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 27 Ağustos 2017; 1:40:32 >
  • İlginç çok fazla bir şey söyleyemiyorum,benim anakartımda asus p5g41tmlx ve xeonE5472 var üzerinde standart 400x7,5=3ghz ancak bende 399x7,5=2,99ghz kadar çalıştırabiliyorum,400 yaparsam siyah ekranda kalıyor,2,99'da stabil çalışıyor.

Ancak ben yinede oc olabileceğini düşünüyorum,nitekim farklı bir yerde yapılmışhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/intel-core-2-quad-q8400-overclock-rehberi.154996/

Forumda daha önceden konusu olmuşhttps://forum.donanimhaber.com/intel-core-2-quad-q8400-oc-lutfen-yardim-edin--60486510

Eğer uğraşmayı seviyorsanız voltaj vermeden ufak ufak deneyin.

• EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Şimdi dikkat ettim de üstte hata yaptığımı söylediğiniz mesajda yanlış yazmışım. 300'den 301'e değil, 333'ten 334'e artıramıyordum. Zamanında çok uğraştım. Sempron 1.6 ghz işlemcime oc yapmaya çalışarak başladım, ne günlerdi.
    İki linke de baktım, ikisinde de kesin çözüme ulaşılamamış, tavsiyeler var ancak sonuçları belirtilmemiş. Sizin işlemci standartta neden çalışmıyor anlamadım. Neyse işlemciyi aştım artık. Standart 3.0 ghz. Artık ellemiyorum. Ama ramim 1333 mhz. Anakarttan dolayı 1066'da çalışıyor. Anakartın özelliklerinde yazdığı gibi oc ile 1333 oluyor. Ben de dram:fsb oranını değiştirerek 1334 mhz yaptım(belli oranlar var, bunlardan birisi seçilebiliyor, oranların her birinin sonucuna baktım 800, 1066, 1000 ve 1334 var, 1333 olmuyor 1334 oluyor nedense). Ancak sistem zor açıldı ve daha sonra "memory management" hatası verip kapandı. Voltaj mı vermem lazım yoksa anakart kendi yazdığı overclock'u bile kaldıramadı mı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 27 Ağustos 2017; 12:34:10 >

• Ben zamanında E5450 alıyım dedim kargodan gelen işlemci X5450 çıktı
    Hiçbir şekilde sistemi değiştirmeye ihtiyaç duymuyorum çok güçlü işlemci
    Bu işlemcilere p45 tabanlı anakart şart çok iyi uyum içindeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 31 Ağustos 2017; 13:14:13 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.