Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
530
Cevap
21
Favori
41.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modlu bios şart.Youtube Kanalımda Award ve AMI Bios Güncellemeleri Hakkında Geniş Bilgiler Mevcut..Hem Windows Masaüstünden hemde DOS Ortamında USB Üzerinden..
  • Şimdi Dikkatli Oku ve resimlere bak..
    Anakartın bios ayarlarını
    1. Resimdeki 3 ve 4 cü seçenekleri "Disabled" yap ve F10 ile biosu kaydet..
    2. Resimdeki "Intel EIST" "Disabled" Yap ve F10 ile biosu kaydet..
    Daha Sonra 2.Resimdeki "Adjust CPU FSB Frekans (Mhz)" Ayarından Ufak Ufak Değer Yükselt..Buranın Standart Değeri "333" tür..
    Her Yükseltme işleminde F10 ile biosu kaydet..
    Bu işlemler sırasında Kullanılan Ram yada Ramlerin İkiside Aynı Marka ve Aynı Hızda Olmak Zorundadır.Yoksa Bir Arpa Boyu Yol Alamazsın...
    HI-LEVEL Ramleri Bu iş için Önermiyorum...Bilindik Tanıdık Diğer Kaliteli her türlü Ram Olabilir.Marka İstemeyin..

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 31 Ağustos 2017; 17:22:45 >

• Aynen P45 yada P43 farketmez Bu işlemciler için Şart..
  • Hocam msi live update 5 ve 6 ile denedim, ikisi de modlu biosu görmedi. Şimdilik msi son sürüm biosa yükselttim. 10 gündür kullanıyorum. Kanalınızdaki videoda yanlış hatırlamıyorsam asus'tu. Hangi program ile yapabilirim masaüstünden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 31 Ağustos 2017; 17:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramler soğutuculu hi level. Cpu z programı ile bakınca üretici ''micron'' gözüküyor. Olmazsa şimdilik değişemem, ileride bakarım. Yardımınız için teşekkürler.

• Videolarımı Dikkatlice İzle.Her Anakart için geçerlidir oradaki bilgiler.Markaya Göre Bios Yazılmaz..Zaten 2 Bios Türü var.AMI ve AWARD...
  • HI-LEVEL Ramlerin Samsung Chipli Olanları Hariç Hiçbirini Anakarta Takmam..
    Test Etme İmkanı Bulduğum HI-LEVEL Ramler şu sıralar çinde Ucuz Üretilen Sadece AMD işlemciler için DDR2 4GB Ramlerde Kullanılan Çakma Chipler barındırmaktadır..Samsung Chipli Olanlarda Zaten İlk Üretim Modelleri Olması Lazım..
  • Hocam modlu biosu indiriyorum ancak çalıştıracak programı bulamıyorum. Hangi program ile yapmalıyım? Msi live update 5 ve 6 modlu bios dosyasını görmüyor. Bildiğiniz bir program var mı? Ya da indirdiğim dosyanın uzantısını mı değiştirmeliyim?

• Asus P5K-E anakartla e5450 bios modsuz şekilde overclocksuz stabil çalışıyor. Sadece boot ekranında cpu full power hatası veriyor please update bios vs diyor şehir dışına çıkmam gerektiği için fazla kurcalamadım. İmkanım olursa x5460 almayı planlıyorum. Yarın gidince vakit bulabilirsem biosu güncelleyip e5450 yi overclock etmeye çalışacağım P5G41T M LX de 3.6@Ghz den yukarı çıkmamıştı bu anakartta da çıkacağını sanmıyorum.

• Hocam masaüstünden olmuyor diye biostan yapmak için uğraştım. Geniustan dosyayı indirdim, yanlış olmaması için özellikle baktım. Ama biosa girince m flash dosya bulunamadı gibi bir hata veriyor. Ne yapmalıyım?
    Bios modlama işlemini de tamamladım. Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 2 Eylül 2017; 15:2:17 >
  • Sanmıyordum ama çıktı 4.0@ghz yi çok rahat stabil görüyor fakat şu an ki power ım(codegen mx400) yetmediği için oyunda fps düşüyor galiba

edit: power supply ekran kartını beslemiyor benim anladığım kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intelxeoninside -- 2 Eylül 2017; 17:21:0 >
  • P5k-e ile diğerinin chipsetleri farklı daha yukarıya çıkacaktır.
  • Her sey tamam fakat bir sorunum var. Microcode atmadan biosu guncelledim. Her sey tamam. Sonra microcode atmak icin mm tools kullandım, biosa girince dosya gozukmuyor bu sefer. Ne yapmam lazim? E5440 var 50 derecede duruyor bosta, fazla geldi bana.

• MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    Evet fazla ancak ben modlu biosu yüklemeden önce de boşta 38 40 derece idi. Moddan sonra hiç bakmadım. Ancak nasıl olduysa modsuz da sorunsuz bir şekilde kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: obyzr

Evet fazla ancak ben modlu biosu yüklemeden önce de boşta 38 40 derece idi. Moddan sonra hiç bakmadım. Ancak nasıl olduysa modsuz da sorunsuz bir şekilde kullandım.

Güzel şans :D Ama ben de şanslıyımdır belki de. Eski islemcim e6500 de bosta 50lerde geziyordu. Sanirim normal sicaklik benim ortam icin. Ekran kartı 55lerdeydi sağlam bi macunla 40a indi fakat. Ayni etkiyi islemci gormedi henuz.

Attiginiz yontemle komutlarla deneyecegim bakalim sonucunda ne olacak :)

• MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    Ben bugün yaptım, sonuç olumlu. İşlemci 50 derece çok. Macun veya temassızlık olmalı.

• merhaba arkadaşlar ben aliexpressten sipariş ettim işlemciyi. Direk core2duo işlemcimi çıkarıp yerine xeon u taksam çalışır mı her hangi bir şey yapmam gerekli mi?
  • lalala25 kullanıcısına yanıt
    Tüm Sistem bileşenleri yazarmısın Buraya?Marka ve Modelleriyle birlikte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

Tüm Sistem bileşenleri yazarmısın Buraya?Marka ve Modelleriyle birlikte..

anakartım asus p5vd2-vm
    2gb ddr2 ram var (1+1)
    core 2 duo e4500 de işlemcim.

soruyu sormamda ki amaç şuydu, çinden sipariş ettim xeon5450 işlemciyi geldiğinde de sadece çalışıp çalışmadığını bu anakartta deneyebilir miyim direk? Eğer sıkıntı olmazsa g41 anakart ve 8gb ddr3 ram almayı düşünüyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkürler ilk kez bilgisayar toplama işine giriştim
  • lalala25 kullanıcısına yanıt
    Asus P5VD2-VM Anakartın Xeon İşlemcilerin hiçbirini Desteklemiyor.
    Çin'den Sipariş ettiğin Xeon işlemci,X5450 mi yoksa E5450 mi?
    İlk kez Bilgisayar Toplama İşine giriştiysen, Xeon işlemci destekli Anakart arıyorsan Bütçen iyi ise, P43 yada P45 Chipsetli 775 Socket yani sendeki anakartın en üst modellerine bakmanı tavsiye ederim..Eğer Bulabilirsen P45 Chipset, DDR3 16GB Ram destekli Olanlar Daha Mâkbüldür...
    Şu an Elindeki PSU(Güç Kaynağı) nedir?Ekran Kartın Nedir?.Marka ve kapasiteleriyle birlikte yazarsan daha iyi olur..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.