Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
41.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • P43 ddr2 anakartlar 16 gb ram destekli diye yazıyor resmi sitelerde ddr2 16 gb destekleyen anakart var mı ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Var..hemde P43 ve P45 Anakartların%90'ı DDR2 16 GB Ram Destekler..Asus P5Q Serisi,Gigabyte EP43 ve EP45 Serisi gibi...
  • Intel anakartlarda 4 GB DDR2 ram yok diye biliyorum
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Aslında var.Aslında yok..
    Şöyle;Anakart üreticileri 2006-2007 Yılından sonra Ram kapasite yarışına girişince.Birde üstüne üstlük P43 ve P45 Express Chipsetler ortaya çıkınca Donanım sınırlaması diye ortada bir şey kalmadı ve hatta fazlalıklar ortaya çıktı.G31 ve G41 ler ICH7 Yongalı olduklarından ve eski yapıya sahip olduklarından kapasiteleri dolmuştu.P43 ve P45 ler ile fazlalık ortaya çıkınca birazda Pazar payı kapmak için yalan yerede olsa DDR2 4DIMM Slotlu Anakartlar piyasa sürüldü.Haliyle piyasada o zamanlar en yüsek Ram kapasitesi DDR2 2 GB olduğundan en azından kullanıcılar için 8GB hem oyunlarda hemde diğer uygulamalar için çok fazla bir değerdi.Kimsede Yahu bu Anakart 16GB DDR2 Ram destkliyor deyip 4GB DDR2 Ram arayışına girişmedi ve aslında gerek yoktuda..
    Eğer Talep Olsaydı o dönem Mutlaka Piyasaya DDR2 4GB RAM ler sürülürdü.Bu saatten sonrada eski olan bir sistem için kimse buna yatırım yapmaz.
    Ama Çin'liler yine boş durmuyorlar ve şu an kalıplarını oluşturdukları Devre Plaket üzerine yine kendi bastıkları 2017 Üretim Tarihli DDR2 4GB Ramleri Piyasa sürdüler..Fiyat Konusuna gelirsek şu An için 164TL ye Denk geliyor DDR2 4GB ram.Haliyle kimsede eski bir sisteme bu parayı verip RAM almaz herhalde...
    Çin'de bu işi yapan fazla firma olursa ancak fiyatlar düşebilir...
    DDR2 4GB Destekli Anakartların Resmi sitelerinde sundukları 4GB Kapasiteli Ramler asla üretilmediler ve piyasaya özel istek üzerine belki sürülenler var.Ama Çok az..
    Sebebide Az üretilen bir ürün her zaman daha pahalı olmasındandır.Arz, Talep Meselesi Kısaca...

• quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

quote:

Orijinalden alıntı: modifci

quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Hadi ya üzüldüm şimdi bakınmıştım aslında birkaç yerde oluyor diyordu. Mesela

http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/

Neyse olmadı arkadaşta p5q deluxe var onu yürütürüm

Neyse...Bir hata yapmışım.Aklıma, senden Okuduğumla kafamdaki anakart bir araya gelince yanlış bilgi vermişim..
    Ama "bunda da vardır bir hayırlı haber" derlerya.İşte öyle bir durum oluştu şimdi...
    Asus Commando Anakartın Xeon işlemcilerin Tümünü Destekliyor..Yani Anakart Sorunun yok..Ama Modlu bios yüklemen gerekir..
    Arkadaşındaki anakartıda almana gerek kalmadı böylelikle...

Sonuç Olarak naçizane teklifim;Arkadaşındaki ASUS P5Q Deluxe Anakartı Bana satsın o zaman...

Ama inanki bu bilerek yaptığım bir olay değildi..

Teşekkürler hocam işlemciyi aldıktan sonra deneye deneye yapacağım bir şeyler artık

https://www.bios-mods.com/forum/Thread-ASUS-Commando-1901-BIOS-MODS

Bu mod olur mu yoksa başka bir site var mı?

Satacağını sanmıyorum hocam ya o da baya aramıştı

Aşağıdaki Link Asus Commando Anakarta ait Xeon İşlemciler için modlu bios dosyasıdır.
    Ancak Tarafımdan denenmemiş ve test edilmemiştir.Tüm Sorumluluk Kullanıcılara aittir..

BURADAN İNDİR

Sen yinede bir sor.Olurda Satar bana...

Çok sağolun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba elimde Acer G45T/G43T-AM3 anakartım var
    Chipset
    Northbridge – Intel G45 Express
    Southbridge – Intel ICH10
    nasıl mod atabilirim modlu bios bulamadım bu anakarta ait ? x5450 almışım birde e5450 yerine nasıl bir performans alırım :/
  • aQeon A kullanıcısına yanıt
    Youtube Kanalımdan cevap yazmıştım.
    Yine belirteyim...Bana Şu an elinizdeki anakarttan çekilmiş bios dosyası lazım..
    Link vermeyelim. Bazen bios linklerindeki dosyalar yanlış bios dosyası olabiliyor.Buda Yanlış bios yüklemeden kaynaklı anakartın bir daha açılmamasına sebebiyet verebiliyor..
  • MSI G41M P33 COMBO anakarta x5460 taktım win 10 kuruluydu oyunlarda çok akıcı şahane ve 4k videoları akıcı şekilde oynatıyor ama windows arayüzünde yavaşlamalar var işlemci boştayken %40 modlu biosları falan denedim hiç fayda etmedi (geinus tan indirdim) ne yapmamı önerirsiniz
  • ULTIMATE93 kullanıcısına yanıt
    Bu Sorunun Normal bir donanım sorunu olduğunu zannetmiyorum ki İşlemci boşta %40 yazmışsın..
    Büyük ihtimalle arka planda çalışan bir program veya virus olabilir..Yada Windows başlangıç ayarlarını bir gözden geçir..Hangi Yazılım Programları Çalışıyor bir kontrol et.İsmini bilmediğin Yazılım Programlarının üzerindeki tiki kaldır ve sistemi yeniden başlat..
  • e8400 takiliyken masaüstünde gram takilma yoktu ayriyetten bazen mause bile takilarak gidiyor bilgisayarima tikliyorsun 10snde aciliyor windows baslangic ogeleri temiz ayrica win 10 duzgun kapandiktan sonra inanılmaz bir şekilde 5sn de acilabiliyor sistem kararliligi yok anlayacağınız bazen masaustu arayuz hızlanıyorbazen dedigim gibi oluyor acaba cift cekirdekten 4 e gecince mi olmadi format mi ister 7 ye mi donmem gerek elle bios modlamayi da beceremedim zaten en zoru bu anakartmis herade

E8400 İşlemci Anakart üzerinde Takılı iken çıkarıp X5460 İşlemci ile işletim sistemi uyumsuzluk yaratabilir.
    Kısacası Format Atman gerekir..
    Format attıktan sonra sürücüleri ve araçlar gibi yazılımları yüklemeden sade bir biçimde tekrar test edin.
    Ayrıca Isı değerlerine hiç baktın mı?
    Sonuçta 120WATT lık bir işlemci X5460 ve Isınma olasılığı her zaman vardır..Stock CPU Soğutucu yeterli gelmeyebilir..
    Bios modlama yapılmadı mı tam anlayamadım.İlk Baştan modlama denedim faydası olmadı yazmıştın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 20 Eylül 2017; 6:30:40 >
  • dun gece Windows10 yeniden kurdum cok uzun surdu sabaha biraktim simdi kurulumu tamamladi ama degisen bisey olmadi yine %40 larda yine mouse ve pencerelerde takilma yavaslik var bios modlarini kurdum geinustan olsun baska siteden de 771 icin modlanmisini buldum onuda denedim olmadi sicaklik bosta 55 yukte 75i gecmiyor sicakligin etkili olacagini sanmiyorum cunku oyunlarda gram kasma yok bazi oyunlarin loading ekraninda uzunca beklemesi disinda eskiye nazaran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTIMATE93 -- 20 Eylül 2017; 10:45:13 >
    Aklıma birde Bios Pilini Çıkarıp 5 dakika bekleme yap ve tekrar tarih ayarlarını yaptıktan sonra test et demekten başka bir şey gelmiyor..
    Ramleri değiştirmeyi dene..İşlemcinin Sokete tam oturduğundan emin ol..
  • simdi win 10 u sistem goruntusunden geri yüklüyorum dusun 10dk suren islem 3 4 saat surdu bu sabah formatta böyle olmustu bios pilini cikarmistim oda ise yaramamisti oyunlarda yavas olsa tamam diyecegim ne kasma ne bisey gta5 te 30fps alirken 55 60 fpslerde kaymak gibi oynatiyor en son 7 yi kuracagim oda olmazsa işlemcinin yuvaya oturup oturmadigina bakacagim ama tam oturmazsa oyunlarda boyle performans gösterirmi

• Win 10 u kayıtlı sistem görüntüsünden geri yükledim,ramlerin yerlerini değiştirdim,bios pilini çıkarıp bekledim,bios ayarlarını düzenledim işlemci hızını 3202 ye çektim az bişey overclock yaptım
    şimdi sistem biraz daha oturdu gibi ilk 5 10dk bir yavaşlık var sonra hızlanıyor öyleki oyunların loading ekranları eskisindende kısa sürmeye başladı world of warplanes savaşta 25 civarından 17 lere düşmüştü şimdi 35 40 larda sorun büyük ihtimalle çözüldü gibi ama şu işlemcinin boştayken çalışmasını %30-40 lardan indiremedim bir türlü ve biosta 45 derece olan işlemci pc açılınca 65 ten başlıyor yük altında 80 i geçmiyor e8400 38 civarı açılır 55 civarı max görürdüm eskiden
    Bu Şu Anlama Gelir;(Oyunlardaki Performansı Sistemde Görememek)
    İşlemci + CHipset + Ram ve Ekran Kartı Uyumunda Sorun Yok Anlamına Gelir..(2 Adet Ram Kullanıyorsan Teke Düşür)
    PSU da da Sorun Yok Anlamına Gelir...
    Ortada kalan Saedece HDD Sorunlu Görünüyor..Yada Sata Kablosu gibi....
  • şimdi çok acayip bişey farkettim arayüzle alakalı kapatıp açtım pc yi arayüz yavas mause donarak gidiyor falan everest sistem kararlılık testini açtım işlemciyi zorlamak için işlemciyi %100 e bir çekti pc uçmaya başladı acaba sistem boştayken işlemciyi kısan birşeymi var çunku işlemciyi zorlamadan pc kendine gelmiyor hatta hızlandı diyelim bir browser açık onu kapatıp masaustune dondugun anda donmalar başlıyor.. bu arada ben çekirdek sıcaklıgına bakıyormuşum everestte boştayken 42 gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTIMATE93 -- 20 Eylül 2017; 19:51:28 >
  • kapatip actigimda yine ayni sorunla karsilastim bende islemciyi soktum anakart yuvasinda kucuk macun parçasıyla bir tane pin in ters dondugunu gordum duzelttim yine ayni eski islemciyi taktim yag gibi akiyor sorun xeon msi g41m p33 combo windows 10 uyumsuzlugu zaten bu anakartla win 10 dogru duzgun calistiran olmamis modlu bioslar falan hikaye yani hicbiri fayda etmiyor bakalim win7 ye donecegim ozaman nasil olacakhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/xeon-e5640-sisteme-windows-10-kurarken-takiliyor.462311/
    burada adam uğraşmış ama olmamış bendeki şanssızlık bu kadar olur heralde tek bu anakartta sorun çıkıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTIMATE93 -- 21 Eylül 2017; 0:35:16 >

Ramler HI-LEVEL mi?
  • biri Kingston 4gb 1333mhz ddr3 biri gskill ripjaws 4gb 1333 ddr3 her 2 rami de tek denedim sonuç değişmedi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.