Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
41.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuanki anakartıma xeon takamayacaksam yeni toplayacağım sisteme takarım o zaman direk..
    Ama yine de yazayım şuan kasamda 300w psu var enlight marka bişey çok eski, ekran kartım radeon hd6570 1gb.
    çinden sipariş ettiğim şu:
    aliexpress.com
    US $20.5 |Bilgisayar ve Ofis'ten İşlemci'de Xeon E5450 İşlemci 3.0GHz 12M 1333Mhz eşit intel Q9650 üzerinde çalışır lga 775 anakart gerek yok adaptörü AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/works-on-LGA-775-mainboard-no-need-adapter-For-Xeon-E5450-CPU-3-0GHz-12M-1333/32332257819.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.D5vGr0

100tl ye gigabyte g41 bulmuştum ama dediğiniz p45 chipsetli anakartı da araştıracağım 2.el ve ankara içi bulmak zor oluyor biraz.

• lalala25 kullanıcısına yanıt
    PSU yu Değiştirmen gerekir bence.O PSU ile Satın alacağın P45 Anakart Sorun Çıkarır..
    Çin'den Satın aldığın Satıcı:
    "biz iki seçenek var:SLANQ ve SLBBM,eğer herhangi bir ihtiyaçları varsa bize bir mesaj bırakın lütfen."
    Diye belirtmiş..Eğer Yeni satın almışsan ve henüz Kargolama yapmadıysa "SLBBM" Modelini göndermesini iste..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLWFTURK

PSU yu Değiştirmen gerekir bence.O PSU ile Satın alacağın P45 Anakart Sorun Çıkarır..
    Çin'den Satın aldığın Satıcı:
    "biz iki seçenek var:SLANQ ve SLBBM,eğer herhangi bir ihtiyaçları varsa bize bir mesaj bırakın lütfen."
    Diye belirtmiş..Eğer Yeni satın almışsan ve henüz Kargolama yapmadıysa "SLBBM" Modelini göndermesini iste..

Artık çok geç kargolamış bile, peki bu iki model arasındaki fark nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "SLANQ" olan model Xeon E5450 İşlemcilerin Piyasaya çıkan ilk modelidir..Yani 2007
    "SLBBM" Olan modeli, Xeon E5450 İşlemcilerin Piyasaya çıkan Son modelidir.Yani 2010

Aralarında Fazla bir fark yoktur aslında ama Yeni her zaman yenidir..Yani Meraklanma Sorun yok......
  • quote:

"SLANQ" olan model Xeon E5450 İşlemcilerin Piyasaya çıkan ilk modelidir..Yani 2007
    "SLBBM" Olan modeli, Xeon E5450 İşlemcilerin Piyasaya çıkan Son modelidir.Yani 2010

Aralarında Fazla bir fark yoktur aslında ama Yeni her zaman yenidir..Yani Meraklanma Sorun yok......

Haydaa keşke biraz detaylı okuyup alsaymışım, ama bişeyler okumaktan o kadar çok yoruldum ki günlerdir hep anakartlarla şlemcilerle ilgili yazılar okumaktan artık bunaldım bakalım işlemci gelince becerebilcem mi

O işlemci gelesiye kadar anakart + ram de bulmam gerek neyse artık sizlerle deneyimimi paylaşırım bu konuda

Dedim ya..Meraklanma sorun yok ortada..Daha bu ne ki..Yeni başlamışsın bu işe ki başına daha ne süprizler gelecek..
    Tecrübe edinmişsin ki, tecrübe bir daha ki sefere dikkat etmeni sağlar ve iyi bir şeydir..
    Bir supriz daha vereyim bu arada sana,, 775 Socket DDR3 Destekli Anakart bulursan eğer DDR3 4GB Ram Bulman da zor olacaktır..Çünkü 775 Socket DDR3 Destekli P45T Serisi Anakartlar 16GB DDR3 Ram Destekler ki sende Bunu 16GB'ta Tamamlamaya Çalışacaksın umarım..
    Ama öncelikle P45T Anakart Bulman çok zor Olacak.Şimdiden Belirteyim..

• Şerbetçi Ş kullanıcısına yanıt
    Anakart,PSU,Ekran Kartı ve Ramlerin Tam adı ve Kapasitelerini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım..?(Ayrıntılı)
  • Ben de bu maceraya atiliyorum e5440 ile. Asus commando anakart var umarım uyar.

R9 380 e aşırı darboğaz yapar mı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: modifci

Ben de bu maceraya atiliyorum e5440 ile. Asus commando anakart var umarım uyar.

R9 380 e aşırı darboğaz yapar mı acaba.

Hiç kimse dememiştir ki "Bir gün gelecek 775 2007 Model Anakartlar, 2016 Anakartlara Kafa Tutacak,Hatta yerli yerince x5460 ile Tokatlayacak"

Piyasada 775 Socket P43 yada P45 Anakart Yok.Kimse satmıyor.Yastık Altındaki Altına Döndüler Namussuzlar...
    Satanlarda Yeni nesil Anakartlar kadar para istiyor..
    Şimdi gelelim sana "modifci" Kardeşim...
    Üzülerek Belirtmeliyim, Maceran Başlamadan Bitmiştir senin..
    Neden mi?
    Çünkü Asus Komando Anakart Intel® P965 / ICH8R Yongaya sahip ve Xeon X5460,X5472 ve E5450 işlemcileri Çalıştırmaz..

Yeni macera senaryosu için sana Tavsiyem P43 yada P45 775 Socket Anakartlara bakman.(Overclock Yapacaksan)
    Eğer Overclock işi ile uğraşmayacaksan G31 yada G41 775 Socket Anakartların bazıları ile bu yukarda bahsettiğim işlemcileri çalıştırabilirsin..

Ekran Kartın P43 yada P45 Anakart bulabilirsen Darboğaz yapmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 8 Eylül 2017; 1:17:50 >

• Hadi ya üzüldüm şimdi bakınmıştım aslında birkaç yerde oluyor diyordu. Mesela

http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/

Neyse olmadı arkadaşta p5q deluxe var onu yürütürüm

• quote:

Orijinalden alıntı: moonlapsevertigo

Elimde gigabyte g33m-s2l anakart, 350w psu var. Xeon işlemci olarak ne tavsiye edersiniz? L serisi alsam şu an kullandığım e8500'e göre ne kadar iyi olur?

L5430 alacaktım ama çalışmaz diye cesaret edemedim. Çinden sipariş verdiğim e5440 bugün elime geçti anakartın biosu güncelleyip taktım. İşlemci çekirdek sıcaklıkları boşta 47-51 arasında daha önceki işlemcim e8500de aynıydı sizce normalmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

Anakart: MSI g41m p43

PSU: HEC 350ar-tz 350 watt

GPU: sapphire hd5570

RAM: kingston 2gb ddr2 667 mhz

Bu konfigürasyonda donmaların,takılmaların olma olasılığı düşük.Sadece PSU sorun çıkaracaktır.O da belki..
    Anakartına Modlu bios güncellemesi yaptın mı?.Bunu mutlaka yapmalısın.
    Ayrıca Sisteme yeni işlemci taktın ve uyuşmazlık sorunu olması normal olabiliyor bazen..
    Önce Anakartın Bios Pilini çıkart ve prizden fişi çek 2 dakika bekle.Tekrar tak ve çalıştır ve bios ayarlarından tarih güncellemesi ve diğer ayarları yapmayı unutma.
    Bunları bios ayaralarını biliyorsan yap..Bilmiyorsan hiçbir şey yapma..
    Eğer sorun devam ederse Sıfırdan format atmanı tavsiye ederim..Bazen Bu çok işe yarar..

• quote:

Hadi ya üzüldüm şimdi bakınmıştım aslında birkaç yerde oluyor diyordu. Mesela

Neyse...Bir hata yapmışım.Aklıma, senden Okuduğumla kafamdaki anakart bir araya gelince yanlış bilgi vermişim..
    Ama "bunda da vardır bir hayırlı haber" derlerya.İşte öyle bir durum oluştu şimdi...
    Asus Commando Anakartın Xeon işlemcilerin Tümünü Destekliyor..Yani Anakart Sorunun yok..Ama Modlu bios yüklemen gerekir..
    Arkadaşındaki anakartıda almana gerek kalmadı böylelikle...

Sonuç Olarak naçizane teklifim;Arkadaşındaki ASUS P5Q Deluxe Anakartı Bana satsın o zaman...

Ama inanki bu bilerek yaptığım bir olay değildi..

• quote:

quote:

Elimde gigabyte g33m-s2l anakart, 350w psu var. Xeon işlemci olarak ne tavsiye edersiniz? L serisi alsam şu an kullandığım e8500'e göre ne kadar iyi olur?

L5430 alacaktım ama çalışmaz diye cesaret edemedim. Çinden sipariş verdiğim e5440 bugün elime geçti anakartın biosu güncelleyip taktım. İşlemci çekirdek sıcaklıkları boşta 47-51 arasında daha önceki işlemcim e8500de aynıydı sizce normalmi?

L Serisi Xeon Almamakla iyi yapmışsın..E5440 Daha iyidir...
    Dikkatimi çeken ve herkesin çok şikayet ettiği Modlanmış 771 Socket Xeon işlemcilerin aşırı ısınma problemleri.
    Youtube Kanalımda 30 küsür Xeon işlemciler ve Farklı Anakartlar üzerinde Overclock ve Oyun Benchmark Test Videolarım var..
    Elime geçen anakartları önce stock Fanlı Soğutucularla Test ederim ve ona göre uygulamalar yaparım..
    Şu ana Kadar test yaptığım hiç bir anakart ve xeon işlemci uyarlama çalışmasında ısı değerleri yüksek bir olaya rastlamadım..
    Evet..Maalesef ki ısı değerleri stock soğutucu ile 40-45 derece civarında gördüm hep ve oda sıcaklığında yapılmıştır tüm testler..
    X5460 yada X5472 gibi işlemciler 120WATT güç çekmelerine rağmen aynı 40-45 derece arasında sıcaklıklar gördüm Boşta...GTA V gibi Sistemi Yorucu oyunda bile 65 derecenin üstüne çıkmadı Stock Soğutucu ile..

Değerli kardeşim E8500 den aldığın sıcaklık değeride anormal, Xeon işlemciden aldığında...
    Biri 2 Çekirdek Düşük güç tüketimine sahip diğeri xeon 4 çekirdek 80WATT güç tüketimine sahip..
    Buradaki Sorun Kesinlikle Kasa içi Fan Dizaynı yada Soğutucu Bakır tabanlı değil..
    Yani Isı belirli bir limite ulaştığında daha yukarı bir değeri geçemiyor ki işlemcilerde ani ısınma sorunu var..
    Bunu ancak 1 gün bekleyip anakarta ilk start verildiğinde biostan CPU Isı değerine bakmakla anlayabiliriz.Zaman Kaybetmeden hemen bakmalıyız..
    İzlenimlerde eğer CPU ısı değeri önce 30 iken 10 saniye sonra birden bire 45-55 derece oluyorsa yukarda anlattıklarımı doğrulamış olurum..
    Ama yok Yavaş yavaş 1 er 2 şer ısı değeri artışı varsa, işte bu Kasa içinde yada CPU Fan ile normal bir soğutma sisteminin olduğunu gösterir..

Umarım Bu ayrıntılı bilgilerden sonra kendine bir görev belirleyebilirsin..

• quote:

quote:

Neyse...Bir hata yapmışım.Aklıma, senden Okuduğumla kafamdaki anakart bir araya gelince yanlış bilgi vermişim..
    Ama "bunda da vardır bir hayırlı haber" derlerya.İşte öyle bir durum oluştu şimdi...
    Asus Commando Anakartın Xeon işlemcilerin Tümünü Destekliyor..Yani Anakart Sorunun yok..Ama Modlu bios yüklemen gerekir..

Sonuç Olarak naçizane teklifim;Arkadaşındaki ASUS P5Q Deluxe Anakartı Bana satsın o zaman...

Teşekkürler hocam işlemciyi aldıktan sonra deneye deneye yapacağım bir şeyler artık

www.bios-mods.com
    ASUS Commando 1901 BIOS MODS
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-ASUS-Commando-1901-BIOS-MODS

Bu mod olur mu yoksa başka bir site var mı?

Satacağını sanmıyorum hocam ya o da baya aramıştı

• Hocam ben mi şanslıyım anlamadım ama windows 10da modlu bios yüklemeden bir hafta sorunsuz kullandım, sıcaklıklar 35 40 idi boşta. Sizin tavsiyenizle yükledim daha sonra. Sadece açılış farketti sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 9 Eylül 2017; 12:55:28 >
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam işlemciyi aldıktan sonra deneye deneye yapacağım bir şeyler artık

www.bios-mods.com
    ASUS Commando 1901 BIOS MODS
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-ASUS-Commando-1901-BIOS-MODS

Bu mod olur mu yoksa başka bir site var mı?

Satacağını sanmıyorum hocam ya o da baya aramıştı

Aşağıdaki Link Asus Commando Anakarta ait Xeon İşlemciler için modlu bios dosyasıdır.
    Ancak Tarafımdan denenmemiş ve test edilmemiştir.Tüm Sorumluluk Kullanıcılara aittir..

BURADAN İNDİR

Sen yinede bir sor.Olurda Satar bana...

• Şerbetçi Ş kullanıcısına yanıt
    Şerbetçi @ 9 Eylül 2017 09:59:22

Hocam öncelikle tesekkur ederim,bana verdiğin talimatların hepsini yapmıştım(Modlu biosu yükleme,sıfırlama,format vs). Isınma sorunu cözülmedi.

Ben kendi islemcimde nasıl olduğunu anlatayım,bilgisayarı çalıştırıp bios tan işlemci sıcaklığını göruntuledigimde 32-35 derece arası çıkıyor. Windows u boot edip masaüstünde sistem boşta iken sıcaklık ölçtügümde ise 47-50 derece arası çıkıyor. İki ihtimal var,ya dediğin gibi işlemcilerin ani ısınma problemi var,ya da test programları bu işlemcilerin sıcaklığını doğru ölçemiyor.

Şunu asla unutmayalım ve kafamızın bir kenarında bulunsun;
    İşlemcilerin iç yapısında ısı sensörü bulunmaz diye biliyorum.
    Bununla birlikte Görselden aldığımız ısı değerleri, Anakartın CPU Çevresinde yada ısı oluşabilecek diğer katmanlarında bulunan Micro Denetleyicilerden bu Değerleri almakta ve bize yansıtmaktadır.
    Yani Kısacası, Biostan gördüğümüz ısı değeri tahmini bir değerdir.Kullanıcıyı Ön bilgilendirme adına Uyarmak içindir..
    Masaüstünde kullanılan yazılımlara gelirsek,hiçbir yazılım tam doğru değeri bize vermeyecektir..
    Biostaki Isı Değerine Göre,Biosu Baz alıp Örnekleme yaparsak;
    AIDA64: -5 ila -10 Daha Az değer Gösterir.
    MSI Afterburner: +5 ila +10 Daha Fazla değer Gösterir.
    Real Temp: 0 ila 10 Daha Fazla değer Gösterir.

Buradan da anlıyor ki Yazılımların alayı bizlerin tatmin olması için ve birazda ticari beklentiler üzerinden Hazırlanmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 9 Eylül 2017; 16:21:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: obyzr

Hocam ben mi şanslıyım anlamadım ama windows 10da modlu bios yüklemeden bir hafta sorunsuz kullandım, sıcaklıklar 35 40 idi boşta. Sizin tavsiyenizle yükledim daha sonra. Sadece açılış farketti sanırım.

Şans değil bence soğtucu montajını adam akıllı yapmışındır yada kasa içi fan dizaynın güzeldir..
    Açılışın Farketmesi adına Bir tavsiyede daha bulunayım o zaman;
    Eskinden Win98 Kullanırken.Bilgisayara Yeni bir HDD Eklendiğinde yada HHD yi söküp Bilgisayar açılış kapatma yaptığımızda ve Tekrar HDD yi takıp Biosa girip HDD yi tanıtmadığımız sürece işletim sistemi çalışmazdı.
    Yani O zaman Üretilen Anakartlarda Her Bileşen için, Önce Donanım Tanıtma ve Belleğe Alma Yöntemi vardı..O zaman ki Üretilen Anakartların Yapısı Böyleydi..
    Şimdiki Anakartlarda da aslında aynı durum var ancak bios yazılımı gelişmiş olduğundan bu durumu biz göremiyoruz ve yeni bir bileşen taktığımızda Sistem Otomatik algılama yapıyor..
    Bu Kadar bunları anlatmamım nedeni, Eski kullandığınız İşletim sistemi çalışırken üzerine yeni bir donanım eklediğinizde "Regedit" kayıt defteri eski donanım bilgi ve sürücülerini hafızasında tutar yada saklar..Bilgisayar her açıldığında bu bilgiler kontrol edilir ve en uygun ve en güncel *.dll dosyalarına yönlendirilir ve Bu *.dll dosyaları ve Regedit te bulanan komut yazlımlarıyla komut gönderilerek çalıştırılır yada aktif edilir..
    İşte Uzun uzadıya anlattığım bu işlemler her defasında tekrarlanır ve Bilgisayarınızda Her yeni Takılan Donanım Bileşeni için Komut satır ve yazılımları ve ek Dosyalardan oluşan Bir Çöp Yığını meydana gelir..Aslında Bu çöp yığını eski bileşene aittir ama kullanıcı tekrardan eski bileşeni takarda kullanır mantığı yürütülerek zaman kazanması için uygulanmıştır..
    Aklıma gelmişken, Hiç bir Program veya yazılım regedit yada Program ekle kaldırdan asla tam anlamıyla kullanıcıların isteği işlevselliği yerine getiremez.
    Böyle bir şey olduğunu düşünürsek Kullanıcılar Program Yazılımcılarını mahkemelerde süründürür..

Yani Asıl Anlatmak istediğim;
    Bilgisayardaki en önemli bileşen olan İşlemci Değişimi yapılmışsa, Mutlaka Sıfırdan Format Atılması Zorunludur ve Gereklidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 9 Eylül 2017; 16:49:21 >

• Formatta bütün programları sil baştan yapmak demek, yine de sağolun hocam

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.