Şimdi Ara

78 ile başlayan ip adresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
14.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat kadar önce modemi açıp kapadığım zaman ip'nin 78 ile başladığını gördüm başıma ilk defa böyle birşey geldi...

78 ile başlayan ip adresi alan var mı yoksa bu sadece bana mı oldu

• @F@ruk, yaklaşık 1 aydır 78 li ip adresi alıyorum.Eskiden 88 ile başlardı nedense sonradan 78 e döndü.
  • Evet var.
  • arasıra banada rastlıyor 78 li ip
  • Önceden banada 85 ve 88 ile başlayan ipler geliyordu bugün ilk defa 78 ile başlayanı görünce şaşırdım, allahtan bana özel birşey değilmiş.
  • 78 li ip hatırladıgım kararı ile lanet bir ip dir. Birsuru derdi yanıda getirir. Ping problemi falan yaşandıgını, hatta insanların port değiştirttiklerini duymuştum bu yuzden.
  • uzun zamandır bende 78 li ip adresi almadım, genelde 88 le başlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telekom 1 hafta kadar önce bazı şehir merkezlerine IP dağıtan sistemler kurdu, yani eskiden beri komşu illerin merkez olduğu yerler kendi merkezinden çalışacak. Buda yer tayini konusunda daha belirleyici olacağı gibi azda olsa dns leriniz daha hızlı olacak anlamına geliyor. IP ile yer tesbiti gerektiğinde komşu ilde değil kendi yaşadığınız ilde görüleceksiniz yani.
  • 78 dışında hiç bir IP i kullanamıyorum 4440375 tede saçma sapan daha önce ezberledikleri sözleri size anlatıyorlar. inşallah anabinasına meteor düşer.
  • 78 li ip alanlar hangi ilde? ben ankaradayım 81-85-88 li ipler alıyorum en seri olanları 85 olanlar gibi geliyor bana.
  • bende ankaradayım banada arada sırada 78 ile başlayan ip denk geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahrikutlu

78 li ip alanlar hangi ilde? ben ankaradayım 81-85-88 li ipler alıyorum en seri olanları 85 olanlar gibi geliyor bana.

ben istanbuldayım ankarayı pek bilmem ama ordada bazı arkadaşlarım 78 olması lazımdı.. yakında sizde o akıma kapılırsınız:) Telekom bu sonuçta insanları delirtme ustası.
  • İstanbul kavacık 78 li İP ...
  • 78 telekomun yeni aldığı ip aralığıdır, 78.160 ve 78.190 arası Ipleri almış aldığım habere göre, Aboneliğimi yeniledim 2007 Agustos aylarında o günden bu güne 78 li ip den başka ip almıyor modemim. Yer Istanbul Bağcılar ISP: Tt Adsl-meteksan Ttnet Dynamic_gay
  • Bende ankaradayım.
  • Bende Çorlu 78 nedense
  • devamlı 88 alıyodum bir ara 85 alıyodum şubat ayının başından itibaren devamlı 78 alıyorum kapatıp açtığımda bazen sadece son bir kaç rakamı değişiyo diğerleri aynı kalıyo ilginç..........
  • evet 78 ilk oktetli ip adresleri turk telekom tarafından kullanılıyor.Alttaki siteden telekomun hangi ip bloklarını kullandığını gorebilirsiniz..

http://www.robtex.com/as/as9121.html

Aşağıda ise turk telekomun 78 oktet le başlayan iplerinin listesi var.Bunlar 32768 blok olarak verilmiş,
    ilk adres yani 78.160.128.0/17 (32768) TurkTelecom için konuşursak,
    bu adres verilen subnete göre alt ağlara ayrılırsa, toplamda 32768 ip ortaya çıkıyor.
    bunun birincis ağ no, sonuncusu ise broadcast olmak üzere bu adres altında 32766 tane bilgisayar bulunabiliyor.
    başlangıc adresi : 78.160.128.1 (subnet /17 olmak üzere )
    bitiş adresi ise : 78.160.255.254 (subnet /17 olmak üzere )
    tabii ki telekom bunu gerçekte nasıl kullanıyor onu bilmiyoruz.Çünkü modem de bize verdiği ip nin subneti doğal olarak /8 (yani 255.0.0.0) .
    bacağının diğer tarafında asıl o ip nin subneti (/17 mi ? )kaç onu goremiyoruz malesef.
    Telekom tarafından verilen blokların bu şekildemi yada nasıl kullanıldığını bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatırlarsa seviniriz.

Turk telekom tarafından kullanılan tum 78 li bloklar.

78.160.128.0/17 (32768) TurkTelecom
    78.161.0.0/17 (32768) TurkTelecom
    .
    .
    Liste uzun boşa yer doldurmayalım şimdi :D DH ciler kızmasın , görüldüğü gibi 2. oktet 160 dan 191 e kadar gidiyor.
    .
    .
    78.190.128.0/17 (32768) error
    78.191.0.0/17 (32768) error
    78.191.128.0/17 (32768) error

Bu hesapları yapan ip calculator programları var, meraklı arkadaşlar google aratıp indirip kullanabilir.

Ayrıyetten şu ip blogu yavaş işte şunla başlayan hızlı diye bişey soylerken aslında olayın rakamlarla hiç bir ilgisi yok.Hız ve performans sadece ve sadece toploji ve ağ mimarisi ile ilgili bi konu,backbone denen ana caddeye giden yolunuz ne kadar güzel se netinizde doğru orantılı olarak iyidir. Hani bunu da ucundan belirtmek istedim , rahatsızlık verdim.

Birde o ip adrese gore coğrafi lokasyon veren siteler % 100 doğru değil. Topolojiyi bilmeden kesin sonuçlar elde edemezsiniz(Gözlemlediğim kadarı ile TT arada kulagını başka yerden gosteriyor 3 kağıt yapıyor gibi me sanki geldi :p )
    TT Topolojisinin den bahsedicek arkadaşlar var ise öğrenmek için sabırısızlanıyoruz :)

Ayrıca telekom bunları kime saklıyor onu da merak ediyorum :) gerçi bur da host var ama, kullanılıyor yani . tuhaf birileri toplojiyi biliyosa açıklarsa seviniriz :)
    88.224.0.0/11 (2097152) error
    85.96.0.0/12 (1048576) error

Selamlar saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanBilgisayarci -- 1 Nisan 2008; 14:19:54 >

• izmir ksk 78.
  • Bende Ankara'dayım bu aralar genelde 78 veya 85 geliyor ama şu anda 81 ile başlıyor bende bunu ilk defa görüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.