Şimdi Ara

MAC adresi değişimi ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bi sorum olacak modem arayüzünden sadece belirtilen mac adreslerine izin verildi. Benim orjinal mac adresi ban yedi. Sorum şu ben mac adresini tmac programı ile değiştirince o mac adresini versem eski mac adresini öğrenebilme gibi bir durumları olur mu? Birde bu programla sadece 02 ile başlayan bir mac adresi atayabiliyoruz bunu değiştirmenin yolu varmı?son olarak benim sistemin orjinal mac adresini değiştirmek için usb wifi adaptör alsam onunla internete bağlansam mac adresi değişir mi? Yani bu mac adresi anakarta gömülü mü?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• windowsda çalışan wifi kartlarında 02 ile başlama zorunluluğu var malesef bu değişmiyor. 02 ile de başlasa ban yiyen mac adresinden farklı olacağı için ağa bağlanabilirsiniz.

sonuçta mac adresi wifi kartın özelliğidir, anakart ile bağlantısı yoktur. Yeni bir wifi adaptör aldığınızda ve bu wifi adaptör ile ağa bağlandığınızda, modemde wifi adaptörün mac adresi gözükür.

Kablolu bağlantı için kullanılan ethernet kartlarında, mac adresi değiştirirken 02 ile başlama zorunluluğu yoktur.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler sorularımın çoğuna yanıt buldum etiket 1 i hariç,

Benim orjinal mac adresi 02 ile başlamıyor dolayısıyla benim mac adresimi değiştirdiğim anlaşılmaz mı? Veya bu mac adresi bir yol olarak kullanılmıyor değilmi şayet kullanılıyorsa bu yol üzerinden orjinal mac adresimi bulmaları olası mı?

Teşekkürler.

• Ghibben G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Benim size verdiğim bilgileri (02 ile başlama zorunluluğu) bilen birisi tabiki orjinal bir mac adresi olmadığını anlayacaktır. Sistemden engellenen tek mac adresi sizinki ise bunu sizinle ilişkilendirebilir ve sizi tekrar engelleyebilir.

Ağa bağlandığınız da değiştirdiğiniz mac adresi modemde gözükeceği için sizin eski mac adresine dair hiçbir veriye ulaşılamaz. Yalnız şöyle bir ayrıntı var. modemlerde bilgisayar ismi de gözükür. İki farklı mac adresinde aynı bilgisayar ismi gözüktüğü zaman sizin mac adresi değiştirmiş olduğunuz anlaşılır. Bi örnekle açıklayayım,

modemde gözükecek bilgiler = ip adresi - Pc ismi - Mac adresi

1.durum

Pc ismi = Ghibben

Mac adresi = 00:11:22:33:44:55

1.durumda engellendiniz diyelim.

2.durum

Pc ismi = Ghibben

Mac adresi = 02:FF:54:46:E0:F1

2.durumda mac adresimizi değiştirdik diyelim ama pc ismini değiştirmedik.

Bu durumda Pc isminden sizin mac adresi değiştirdiğiniz anlaşılabilir. Bunun için mac adresiniz değişitirdikten sonra. Pc ismini de değiştirmeniz yakalanma olasılığınızı düşürecektir.

• Cevaplarınız için çok teşekkürler beni aydınlattınız. İyi forumlar.

• Ghibben G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.