Merhaba, down/up için vps kiralayacağım fakat aklımda bir kaç soru işareti var:
1- "Sunucu ismi, ns1 ön eki" gibi kavramların anlamı nedir? Bu satıra ne yazmamız gerekiyor? 2- Vps'de torrent kullanabiliyor muyuz? Torrent ile net hızından tam verim alınabiliyor mu? 3- Ek ıp alınmasının faydası nedir, nerde kullanabiliriz bunu?
4- Windows işletim sistemi olanları alınca fiyat uçuyor resmen. Bunun yerine linux almak daha mantıklı tabi. Peki linux aldığımızda ne tür sorunlar yaşarız? Ara yüzü kullanmak kolay mı? 5- Hangi linux işletim sistemi kullanılıyor genelde? (Hemen indirip kendi bilgisayarımda alışayım diye soruyorum) 7- Ubuntu düşünüyorum fakat fakat "Centos 5.x (32 Bit) - VNC Remote Desktop" diye bir satırda var. Oradaki remote destop ne avantaj katıyor? 8- "Kontrol paneli" diye bir seçenekte var, 12 ile 5 dolar arasında. Bu nedir? Kontrol panelsiz aldığım zaman neyden mahrum kalıyorum? 9- Diskler üzerinde genelde kaç adet vps kuruyorlar, yani kaç kişi ile paylaştırılıyor bizim sunucu? Biri trafiği kullandığında bizim hızımız çok fazla düşüyor mu?
10- Birde hangi ülkenin lokasyonundan almak daha iyi? Sıralarsanız hangi ülkeler başta gelir? 11- İstediğim zaman kiraladığım vpsye bağlanıp, uzak masaüstü bağlantısı şeklinde işlem yapabiliyor muyum?
Son olarak; Hangi firmaları önerirsiniz? Benim gözüme idealhosting takıldı. Sizce bu firma iyi mi?
bütün soruların cevaplarını merakla bekliyorum. Özellikle 11. soru için ne kadar araştırsamda bir bilgiye ulaşamadım.
Kendi sorularımın cevaplarını kendim deneyerek öğrendim
1- Up down yapan için o kavramların önemi yok. 2- Torrent kulanılabiliyor, tam verimde alınabiliyor ama bu daha çok çektiğiniz siteye ve seed lechlere bağlı. 3- Ek ıp alırsan, sanırım banlandığın torrentlerde başka hesap alabiliyon, yükleme yapabiliyon 4- Windows kullanmak en iyisi. Linux kullanıyorum şu anda durum berbat. Yani o kadarda kötü değil ama win olsa daha iyi. Linuxı bilmeyen biri program kuramaz. 5- Şu anda debian kullanıyorum, resmen 20 sene geriye gitmiş gibiyim 7- Burayı atlıyorum 8- Panel önemli bir şey. Sunucun kitlendiğinde istediğin zaman res atabiliyorsun. Ama eğer panel olmazsa günlerce servisin bir tuşa basmasını bekliyorsun. 9- Tam bilmemekle ve siteden siteye çok farklı olduğunu bilmekle beraber benim sucum 6 kişi ile paylaştrılıyor sanırım. 10- Amerika iyi, Almanya, ingiltere iyi diyorlar. Genelde up serverlerı amerikada olduğundan olsa gerektir ki sizin sunucunuzunda amerikada olması daha iyi olacaktır. Ben malesef fransadayım şuan... 11- Sunucunuz sürekli açık duruyor, istediğin zaman gir bıraktığın şekilde bulursun.
Şu an seedhostnet kullanıyorum. Yeni başlayan biri için memnunum ama gelecek ay başka atraksyonlarada girerim.
Hade bağalım...
Kendi kendime cevap veriyorum diye deli sanmayın sakın. Sadece okuyacak başka arkadaşlara yardım amaçlı.
cevaplar için teşekkürler.Çok işime yaradı.
Son olarak program yüklemede herhangi bir kısıtlama var mı? veya onay bekliyomusun satın aldığın yerden birşey yüklemek istediğin zaman?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Güncelleme yapmak istedim.
1- Cevaplanmış. 2- Cevaplanmış. 3- Cevaplanmış. 4- Windowsta fiyat artmasının sebebi bildiğiniz gibi lisans ücretleri. Linux'ın avantajı hem ücretsiz olması hem de minimum işlemci ve ram ile hızlı bir şekilde çalışabilmesi. 5- Genel olarak diye bir kavram yok. Birçok firma farklı işletim sistemlerini kullanıyor. Hepsi aynı gibi zaten grafik arayüzleri farklıdır. 7- Ubuntu öneririm. Destek ve program sayısı en çok olan sistemdir. Remote Desktop ''uzak masaüstü'' özelliğidir. 8- Ekstra olarak para vermenize gerek yok. Sunucu resetlemeyi de u/ru/rtorrent sorunlarını da sistem üzerinden de yapabilirsiniz. Tek avantajı ip filtrelemedir bana göre. 9- Yine firmadan firmaya değişir. Bazıları bunu söylerken bazıları söylemez. Tercih yaparken bunu göz önünde bulundurun. 4 kişi kullanıyorsa hızınız 4'e bölünecektir. Bunun downloada pek etkisi olmaz zira dünya üzerindeki 4 kişinin aynı anda download yapması biraz zor ama torrentler sürekli upload yaptıkları için farkedilir.
10- ABD sunucular lokasyon olarak iyidir fakat illegal içerikte sıkıntı yaratabilecek bir ülke. Almanya ve İngiltere de buna dahildir. İllegal içerikte sorun yaşamayan ülkelere göz atmakta fayda var. Hollanda ve Lüksenburg gibi. 11- Cevaplanmış.
Türk firmalarından seed.st'yi önerebilirim diğerlerine bulaşmayın bile. Yabancı olarak fiyat performans olarak ne istediğinize bağlı olarak; fiyat: pulsedmedia.com, bytesized-hosting.com ve seedmybox.com performans olarak: chociz.com, ovh.net ve xirvik.com.
quote:
Orijinalden alıntı: itvcaster
cevaplar için teşekkürler.Çok işime yaradı.
Son olarak program yüklemede herhangi bir kısıtlama var mı? veya onay bekliyomusun satın aldığın yerden birşey yüklemek istediğin zaman?
Windows olduğu takdirde yok. Fakat linux oldumu ve bilginiz yoksa program yükleyemezsiniz. Çünkü malum linux profesyonel işi.
Şu an linux kullanıyorum vpsde, ihtiyacım olan kadarını yapabiliyorum.