Şimdi Ara

78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • shiftdelete.net forum - türkiye'nin en iyi teknoloji forumu
    Arama sonuçlarınız
    https://forum.shiftdelete.net/ara/3877958/?c

Sdn’deyken, arada teknoloji konularına da yazıyormuş. Niyeyse burada sürekli siyasette mesaide. Düşünsenize, her saat başı mesaj geliyor, yazdığınız yazıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 27 Ocak 2025; 21:3:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

CHP zihniyetine göre suçlu hep başkalarıdır. CHP iktidar olsa ne değişecek ki, yöntem aynı. Önceki iktidarın sorunu bu diyecekler. 20 yıl iktidarda kalırsak belki sorumlu biz oluruz diyecekler.

Belediyelerde 10 yılı doldurduklarında yine aynı ezberi duyacağız; AKaPe 25 yıl kaldı, suçlu onlar, biz değiliz diye tekrar oy isteyecekler.

CHP mirasyedidir. Hep miras yer. Miras bitince şutlanır. Başkaları gelir, yığar, biriktirir. Sonra tekrar CHP gelir miras bitene kadar kalır. 100 yıldır bu gerçek değişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    20 yıl iktidarda kalırsak belki sorumlu biz oluruz diyecekler

22 yıl iktidarda olup hiçbir şeyden sorumlu olmamaya göre daha iyi gibi görünüyor, ne dersin? Troll kalitesi çok düştü, sürekli kendi kalelerine gol atıyorlar. Kaliteli troll lazım.

• OTELLERİN DENETİMİNDEN "KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI" SORUMLUDUR !!!

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İŞİNİ DOĞRU DÜZGÜN YAPMADIĞI İÇİN 78 KİŞİ PİSİPİSİNE ÖLMÜŞTÜR !!!

ÜSTELİK, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI SUÇU BİR BAŞKASINA ATARAK YALAN SÖYLEMEKTEDİR.

78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı.

78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı.

ORMANLAR YANAR, DEVLETTE KİMSE BENİM DE SUÇUM VAR DEMEZ,

DEPREM OLUR, 100,000'E YAKIN İNSAN ÖLÜR, DEVLETTE KİMSE BENİM DE SUÇUM VAR DEMEZ,

YANGIN OLUR, 78 KİŞİ ACI BİR ŞEKİLDE ÖLÜR, DEVLETTE KİMSE BENİM DE SUÇUM VAR DEMEZ.

VİCDAN KALMADI, ŞEREF KALMADI, NAMUS HİÇ KALMADI, AHLAKSIZLIK DİZ BOYU. DEVLET TAMAMEN ÇÜRÜDÜ.

TÜRKİYE, TARİHİNİN EN KÖTÜ, EN KARANLIK GÜNLERİNİ YAŞIYOR. 78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı. 78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı. 78 vatandaşın hayatını kaybettiği Bolu yangınında Bilirkişi Önraporu çıktı. Sorumlular yazıldı. 

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

senin halk tipinde var mı yangın güvenliği.

Yanan otelin geceliği 30bin TL, yaklaşık 800 euro.

Otel bol yıldızlı ama içi boş. Buna bu yıldızı veren

bakanlık ederi 2 yıldız olan otele kaç yıldız vermiş acaba.

Gittiğin Avrupa oteline 800 euro gecelik ödesen otelin kalitesi ne olurdu acaba ,yeminle söylesene.

• https://serbestiyet.com/haberler/ozel-haber-itfaiyeden-rapor-alamayan-grand-kartalin-yangin-raporu-aldigi-iddia-edilen-sirket-biz-surdurebilirlik-belgesi-veriyoruz-yanginla-ilgili-yetkimiz-yok-194714/ belediyenin verdiği yangın tedbiri yetersizliği ve sonrası iptal dilekçesi burada mevcut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realgs kullanıcısına yanıt

çakmak çakıp kontrolmü ettin.?

oteldeki çocuklar ergenler oynuyor oyun eğlence amaçlı deyip kapıyorlar,yağmurlama sistemide sigara içenlerden kapalı.

yangın alarmı gördüm çalışıyor anlamına gelmiyor o hiç bir otelde.

dünyadada şekilsel bu olay zaten otel yangınları dolu sadece bize özel birşey değil

denetlemekte çözüm değil yani bu olay unutulsun 3-5 senede aynı moda dönerler müşteri memnuniyeti daha önemli,zart zurt alarm öten korkutan otele kimse para vermek istemez kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Ocak 2025; 13:16:29 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Of ya kerimcan ne hikaye anlatıyorsun. Turizmin okulunu okumuş, yurtdışında doğmuş büyümüş, şimdi burada yaşayan ama yurtdışına hem turistik hem iş seyahati yapan, hatta bir defasında kaldığı bir yurtdışı otelde gecenin bir vakti yangın alarmı çalıp, itfaiyenin geldiği bir macerası olan adama ne hikaye anlatıyorsun

ben uydurmadım basında bir çoğu diyor zaten bangır bangır,müşteri memnuyeti adına kapatılıyor nedenini kendinde yazmışsın zaten.

boşuna korku yaşattırıp müşteriyi kaçırmak çocuklarda ayrı yapıyormuş otellerde çocuk aklı işte, işletmecilerde bıkıyor haliyle odayı sigarayla duman altı yapanıda ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2025; 0:38:1 >
  • Doruk.TR kullanıcısına yanıt

Yanlış bilgi veriyorsun :(

Kültür ve Turizm bakanlığı burada YILDIZ DENETİMİ YAPIYOR. 1 yıldız 3 yıldız 5 yıldız mı otel gibisinden.

Yangın işlerini SADECE VE SADECE İTFAİYE DENETLEYEBİLİYOR şunu inatla çarpıtıyorsunuz.

Yok özel bir kurumda denetlemiş diyorlar. Mesela o da YANGIN şeyini denetleyemiyor. Özel şeyleri denetliyorlar yok yeni nesil otel yok çevreci yok şucu yok bucu yok korona önlemleri var hijyen kurallarına uygunm o tarz şeyleri denetliyorlar.

YANGIN KONUSUNDA DENETLEYEBİLEN TEK YER BOLU BELEDİYESİ İTFAİYESİ.

Ve işin cilvesi 1 ay öncede denetlemiş ve 8 kusur bulmuş itfaiye. Normalde bunu bildirse yetkililere belki ruhsatı askıya alınacak belki yaptırım yaptırılacak belki önlem alınacak. Ama Otel yetkilileri Tanju Özcan'ın dayı oğlu ile konuşup bu RAPORU GERİ ÇEKME YOLUNU SEÇİYORLAR. Kimseyede haber vermeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 29 Ocak 2025; 0:41:42 >
  • 23 yılda 24 adet büyük felaket yaşanmış ve teflon partisinden SIFIR istifa....

adamlar asla sorumluluk kabul etmiyorlar...

Son seçimde halk uyanmadı ama artık akp nin işi çok zor....

kesin öyle yaparlardı, otele yaptırımda bulunurlardı emin ol .

çok eskiden yerel gazetenin bir bayan muhabiri bulunduğu ildeki çocuk esirgeme kurumunda

çocuklara cinsel taciz yapıldığını keşfetti ve bunu haber yaptı.

Devlet sırrını ortaya çıkartmaktan hapis cezası aldı görevini yaparken.

Belediyenin GRAM SORUMLULUĞU YOK DENİRDİ ama öyle bir durumda. Biz belediye olarak itfaiye olarak üstümüze düşeni yaptık suç İl Özel İdare ve bakanlıkta veha mahkemeye verdik yargı ilgilenmedi bakın biz kusurları gördük bildirdik işlem yapmadılar DİYEBİLİRLERDİ...

Ama bunu yapmayıp üstüne zeytinyağı gibi sıyrılmak olmuyor. Bakanlık veya oradaki yerel yöneticiler sorumlular suçsuz diyen YOK şunu anlayın artık. Ama burada Bolu İtfaiyesi ve İtfaiyenin başında ki Tanju Özcan'ın Dayı oğlu olan kişide SORUMLU. ( Suçlumu değil mi artık mahkeme karar verir ama Sorumlulukları var bu aşikar. )

• ilk baş asıl sorumlular alındı bence bakanlık il müdürdlüğü savsaklama iş yapmasından onlarda alıncak bence beklemede kalın

devletin resmi raporunu geri çekme dilekçesi gibi bir saçmalığa yolsuzluğa kadar gidilmiş suç ayen beyan ortada.

sadece chp lilerin tutuklandığı bir olayda halkta tepki koyar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2025; 15:38:43 >
  • Belediyeyi eksikleri bildirmemiş olabilir.
    Şunu diyebilir; ben bu evrakı vermezsem bakanlık bunların faaliyetine devam etmelerine müsade etmez.

Ama evrakı vermemesine rağmen otel faaliyetine devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

OKU DA ÖĞREN!!!

AKP'Yİ SAVUNACAĞIM DİYE VİCDANSIZLIK YAPMA, BARİ AZICIK AKLINI KULLAN!!!

TURİZM YATIRIM, İŞLETME VE KURULUŞLARININ

DENETİMİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ

Madde 2 – (Değişik: 29/9/2006-2006/11076 K.)

Bu Yönetmelik, insan ve çevre sağlığı ile can ve mal güvenliği de dahil olmak üzere belgeli turizm yatırım ve işletmelerinin, belgeye esas olan vasıflarının, tarifelerinin, temizlik, intizam, servis, idare ve işletme tarzları ile diğer hususların denetlenmesine ilişkin hükümleri kapsar.

İKİNCİ BÖLÜM (1)

DENETİM ELEMANLARI

Madde 5 – (Değişik: 29/9/2006-2006/11076 K.)

Turizm yatırım ve işletmelerinin denetimi, Bakanlık kontrolörleri veya Bakan tarafından görev verilmesi halinde Bakanlık müfettişlerince yapılır.

• Doruk.TR kullanıcısına yanıt

Yaa siz neden inatla olayı çarpıtmaya veya anlamamaya çalışıyorsunuz ?

Bakanlık suçsuz ak pak diyen yok ki. Alakasız alakasız şeyler atıp duruyorsunuz.

Yangın denetimini sadece İTFAİYE YAPABİLİYOR burada Bolu belediyesi İtfaiyeside sorumludur bu kadar basit NOKTA... Siz almışınız keseri elinize sadece kendinize yontmaya çalışıyorsunuz.

Otel sahipleri başta sorumlu zaten bu önlemleri almayarak eksikleri bildikleri halde masraf olur diye yaptırmayarak. Hatta yangın çıktığında biz söndürürüz deyip milleti uyandırmamışlar yarım saat. Hatta itfaiyeyi bile 20-30 dk sonra aradıkları söyleniyor. (12. katta kalan yönetim kademesi aşağı inebiliyorda 6-7-8 de kalanlar sırf kaldırılmadıkları için rahmetli oldular ne yazık ki. ) Oralardan canlı kurtulanlarda kimse bizim kapıyı çalmadı bilgi vermedi biz dumana uyandıkta indik diyor. Dandik bir alarm sistemi bile olsa ölüm oranı yüzde 90 azalabilirdi.

Devamında Bakanlık ve oradaki İl Özel idare sorumlu bu işte. 2007 de ilk belgeyi veren özel idare ve 2 yılda bir kurumu denetleyen bakanlık tabii ki sorumlu.

Son olarakta daha 1 ay önce burayı denetleyip 8 ANA YANGIN YÖNETMELİĞİNİN 7 MADDESİ eksik olan bu oteli bildirmeyen ve dilekçeyi geri çekin diyen Tanju Özcan'ın dayı oğlu bu işlerde SORUMLU...

Ama siz inatla Bakanlık suçlu AKP suçlu geri kalan herkes ak pak gibi anlatıyorsunuz hikayeyi öyle bir dünya yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 1 Şubat 2025; 0:56:3 >

• 0zkanK. olayı en büyük sen çarpıtıyorsunda da işte korkup blokladığın için cevap veremiyorum. Fakat sana cevap verenler için küçük bir not yazayım. Bu eleman Technopat, Shitdelete ve Donanımhaberde bir ara üç forumda dahil olmak üzeri 24 saat boyunca siyasi konulara, içeriklere mesaj yazan bir üyeydi. Yazdığı konuların ve mesajların içeriklerini de tahmin edebilirsiniz. Technopat’tan sınırsız ban yedi, Shiftdelete’den de galiba ban yemiş. Bir burası kaldı anlayacağınız.

• 12 gün geçti, sorumlular halen yok. İçişleri bakanı 10 gün içinde biz bu işi bitiririz demişti. Üzerinden 12 gün geçen bolu yangınında ön bilirkişi raporu sızdırılıp, İl özel idaresi ve kültür turizm bakanlığı sorumlu gösterildikten sonra, adalet bakanı, kendi bakanlığından resmi yazıyla görevlendirilmiş heyetin raporuna korsan diyerek, bilirkişi heyetini değiştirip tekrar rapor hazırlanıyordu, fakat halen hiç bir açıklama veya rapor ortalıkta yok.

İl özel idaresi, "Denetim sorumluluğu bakanlıktadır." dedi. Turizm bakanı "Sorumluluk il özel idaresindedir." dedi. Fakat itfaiye çalışanları ve bolu belediye başkan yardımcısı dışında, tek bir kamu görevlisine bile soruşturma açılmadı, gözaltına alınmadı. Gözaltını geçtim, ifadeye bile çağrılmadılar.

Gündemde artık başka konular var ve bu konu tamamen unutulmak üzere. AKP'li trollerin gözü aydın. Bir felaketten daha, 23 senelik iktidarınızdan tek bir kişi istifa etmeyip, sorumlu tutulmayıp, yırtmayı başardınız.

AKP'yi korumak için boşuna çırpınıyorsun!!! SUS ARTIK. BATTINIZ, DİBE VURDUNUZ... Afetler ve Krizler Partisi olarak memleketi her konuda batırdınız!

TÜRKİYE TARİHİNİN EN KARANLIK GÜNLERİNİ YAŞIYOR.

TÜRKİYE'DE BİR ÇOK KONUDA DEVLET YETERLİ BİR DENETİM YAPMAMAKTADIR.

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÖREVİ OLAN DENETİMLERİ YAPMAMIŞ VE BİR FACİAYA SEBEP OLMUŞTUR.

BOLU'DAKİ OTEL YANGININDA 78 KİŞİNİN ÖLMESİNDEN T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ALENİ OLARAK SORUMLUDUR!!!

Bolu Kartalkaya'da 78 kişinin çıkan yangında öldüğü Grand Kartal Otel'in 2023 yılında TURİZM TEŞVİK belgesi aldığı ortaya çıktı.

Turizmi Teşvik Kanunu (2634 Sayılı Kanun)

BEŞİNCİ BÖLÜM

Denetleme ve Cezalar

Denetim yetkisi:

Madde 30 – (Başlığı ile Birlikte Değişik:18/7/2021-7334/11 md.) Belge talebinde bulunan işletmelerin belgelendirilmesine esas denetimleri, belgeli yatırım ve işletmelerin niteliklerine ilişkin denetimleri ve işletmeleri sınıflandırma yetkisi Bakanlığa aittir.

Bakanlık gerek görmesi durumunda, denetim yetkisini sınırlarını belirlemek kaydıyla valilik vasıtasıyla da kullanabilir.

Bakanlık, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile iş birliği halinde, ülke turizminin uluslararası standartlarda geliştirilmesi, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi, ülke turizm ürünlerinin uluslararası alanda tanıtılması ve pazarlanmasına katkı sağlaması amacıyla, yetki verilecek Türk Akreditasyon Kurumundan akredite ve uluslararası faaliyette bulunan denetim firmaları aracılığıyla sertifika programları uygulayabilir. Denetim firmalarının nitelikleri, belirlenme ilkeleri, görevleri, yetkileri ile gerçeğe aykırı tespitler için uygulanacak usul ve esaslar Bakanlık tarafından belirlenir.

TURİZM TEŞVİĞİ ALAN TURİZM İŞLETMELERİNİN DENETLENMESİ T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININ GÖREVİDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doruk.TR -- 4 Şubat 2025; 10:49:36 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.