Şimdi Ara

7800GTX KARTLARDA REM LERİN TAMAMI ÖN YÜZDEMİDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7800 GTX ekran kartlarında remler gpu nun bulunduğu ön yüzdemidir yoksa diğer kartlarda olduğu gibi her iki yüzdede mevcutmudur.Bu kartı kullanan arkadaşlar cevaplar ise sevinirim.

Niye önemli derseniz şimdiden cevabı vereyim.Su soğutma da hernekadar gpu soğutuluyor isede remler sadece küçük heat sinkler ile soğutulabilmekte ve bu heatsink lerden ısı deşarjı için yüksek o/c de iyi bir havalandırma gerekmekte.Bunu şu anda kullanmakta olduğum x800xl kart için kapağa monte ettiğim ayrı bir fanla sağlamaktayım.Buda ciddi gürültü oluşturmakta vede vmod nedeni ile çok yeterli olmamakta.

Halbuki remler tek yüzde ise gpu ile birlikte remleride kaplayan bir su bloğu ile mükemmel bir soğutma sağlanabilir.
    Cevap verecek 7800 gtx kullanıcılarına şimdiden teşekkür ediyorum

• kardeş bende 7800gt var gerçi ama hiç bir gtx de arka yüzde ram görmedim,tamamı arka tarafta.
    hatta sana şöyle söyleyim nvidia uzun zamandan beri arka yüzde ram kullanmıyor.
    benim eski emektar fx5900 de bile tamamı ön yüzdeydi ram ların.
  • 7800gtx lerde 4 ön yüzde 4 tanede arka yüzde 8 adet ram var
  • Ramler için yapılmış sıvı soğutma sistemleri bulunmakta,fakat kullanıp ta süper sonuç veya fark yayınlayan birine rastlamadım,,,,mantık olarak mutlaka faydası olur gibi görünmekte...Hem ramlerden hem de gpu dan su dolaştırmak ise,teorikte verimli gibi görünsede pratikte tek gpu dan geçen soğutmanın daha faydalı olacağı kanısındayım.Ramler için ayrı bir sistem düşünülmeli...

Yine teorikte gaz soğutma bloklarının bile birlikte yapılması daha performanslı gibi gözüksede(ram ve gpu yu birlikte soğutmak anlamında),blok büyüklüğünden dolayı olayın amacından sapabileceği ve ciddi perf. düşüşleri yaşanabileği aşikardır.Zira bunu da deneyen veya öneren görmedim.Yani daha xtreme soğutma acaba ramlere entegre edilebilir mi diye ???

Kısaca bu düşünceler teorikte hoş gibi gelse de,pratikte davulun sesi ve uzaklık meselesi devreye giriyor...

Benim dikkatimi çeken,hava soğutma ve vgpumod oldu.....

Eğer öyle bir şey varsa kesinlikle tavsiye etmem

• Ramlerin tamamı ön yüzde bulunuyor. O yüzden düşündüğünüz şekilde soğutma sağlayabilirsiniz.
  • 2 çşt mi 7800gtx var

Birinde 4 önde 4 arkada

Diğerinde 8 önde

• Arkadaşlar cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.Şu ortaya çıktı sanırım.7800gtx lerde ziwro arkadaşın belirttiği gibi hem tek yüzde ve hemde çift yüzde rem ihtiva eden farklı tipler mevcut.
    Vmod uygulamasını hava soğutma ile yapmıyorum Candostum.Kollektör sistemine sahip yani her bloğun gidiş ve dönüşü ayrılmış paralel bir su soğutma (gaz destekli ) kullanıyorum (cpu,nb,gpu).Ama yinede ikazın için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

2 çşt mi 7800gtx var

Birinde 4 önde 4 arkada

Diğerinde 8 önde

• soğutma sisteminizi merak ettik bir resim görebilirmiyiz
    quote:

Orjinalden alıntı: passenger59

Arkadaşlar cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.Şu ortaya çıktı sanırım.7800gtx lerde ziwro arkadaşın belirttiği gibi hem tek yüzde ve hemde çift yüzde rem ihtiva eden farklı tipler mevcut.
    Vmod uygulamasını hava soğutma ile yapmıyorum Candostum.Kollektör sistemine sahip yani her bloğun gidiş ve dönüşü ayrılmış paralel bir su soğutma (gaz destekli ) kullanıyorum (cpu,nb,gpu).Ama yinede ikazın için teşekkür ederim.
  • ''O zmn

Bazıları kullandıkları kartın ramlerinin hangi yüzde olduğunu bilmiyor''

Demiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 30 Eylül 2005, 17:41:23 >
  • Sn.Digiali
    Kullandığım soğutma sistemi yaklaşık olarak 6-7 aydır üzerinde çalıştığım ve sürekli izleyip revizyon yaptığım bir sistem.Çok defa su soğutma ile bundan yukarı gidilmez deyipte pes etmek üzere iken şantiyeci inadı ile vazgeçtiğim ve mutlaka olacak diye yine kafa yormaya başladığım bir iş.
    Benim için bilgisayar hobisinin dışına taşıp mühendislik problemi haline gelen bir konu.
    Bir iki ufak revizyonu kaldı.Kesin sonuç aldıktan sonra en azından şema olarak verebilirim veya merak eden arkadaşların sorularını cevaplayabilirim.
    Şimdilik şu kadarını söyleyeyim 200w*2 gibi pompa güçleri sözkonusu.-35 VEYA -40 derece sıvı sıcaklıkları ,ıntel işlemci sözkonusu ve cpu dada -15,-20 dereceler isteniyor ise 20,30,50,100w pompalarla ve 1/5 , 1/4, 1/3, 1/2 hp kompresörler ile uğraşmanın hiç anlamı yok.Pompa gücünün tek başına yükselmeside birşey ifade etmiyor.Akışkanlığın ısı yüzünden azalması dolayısı ile sadece basıncı artırıp ,debiyi yükseltmek dolayısı ile transfer edilecek ısı miktarını artırmak ergonomik anlamda mümkün değil.Çaplarda çok önemli ve piyasada standart olarak kullanılan 3/8",1/2" kesinlikle kifayet etmiyor.Birde biliyorsunuz standart üretim bloklarda bu çaplar dış çap olarak anlaşılır ve öyle üretilir.(polar flo,swiftech,danger den vs,vs) Dolayısı ile 1/2" olarak satın alınan bir bloğun akışa izin veren hortum bağlantısı iç çapı 10,2 mm gibidir.12,5mm
    net iç çaplı giriş çıkışa sahip bloklar (sonradan revizyon ile) bile tam başarılı olamadı.
    Bu başarısızlığın nedeni aynı pompa ile bir seferinde +20 derece diğerinde ise -35 derece sıvı pompalayıp farkı görmedikçe anlaşılamaz.
    Sanırım bu hafta sonu son iki revizyondan biri bitmiş olacak.Daha sonra sistemle ilgili daha detaylı bilgi verebilirim.

Remlerle ilgili duruma gelince internette yaptığım kısa bir inceleme
    leadtek 7800GT dışındaki kartlarda her iki yüzdede 4 er rem bulunduğunu gösterdi.Bu leadtek 7800gt ye ait bir özellikmidir yoksa 7800GT lerin tamamındamı böyledir bilmiyorum.Leadtek 7800GTX tdh ve Asus en 7800GTX lerde hem ön hem arka yüzde ram mevcut .Araştırmaya devam ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

2 çşt mi 7800gtx var

Birinde 4 önde 4 arkada

Diğerinde 8 önde

Butun 7800GTX ve 7800GT lerde ramlerin hepsi on yuzde.

asus 7800gtx kullandım. ramler ön ve arka yüzlerdeydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

quote:

2 çşt mi 7800gtx var

Birinde 4 önde 4 arkada

Diğerinde 8 önde

hmm dogru. Kusura bakmayın..
  • quote:

''O zmn

Bazıları kullandıkları kartın ramlerinin hangi yüzde olduğunu bilmiyor''

Demiştim

O zmn

Kimse doğru düzgün Kartın ramlerinin nerde olduğunu bilmiyor
  • +1 ama gordugum kadari ile 4 u arkada 4 u onde idi
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

quote:

2 çşt mi 7800gtx var

Birinde 4 önde 4 arkada

Diğerinde 8 önde

YAW BU ASUS O GÜZEL MAVİŞ RENK PCB sine 7800GTX takmadı mı henüz.. yeşil PCB gördüm asus'un sitesinde..
    ??

• Bir süre önce Jacktheripper için planlama yapmıştım. ramlere de değen gpu su bloğu kabaca 150 ytl işçiliğe sahip çıktı.

bunun yerine gönül rahatlığıyla aşağıdaki bloğu alabilirsiniz. Yine Dangerden, yine mükemmel bir blok.

7800 için, ama görüldüğü üzere sadece ön yüzde ram olan vgalara göre. Fiyat 124$, en ucuz versiyonla (20 gün) gelişi +26.5 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 30 Eylül 2005, 20:07:02 >

• Sn Meke
    Önerdiğin blok şu andaki en iyi çözüm.İlk mesajımda sorduğum sualde bunun için idi.Ne yazıkki remlerin Leadtek7800 gt deki gibi tek tarafta olmayışı planlarımı bozdu.Gpu yu soğutmak ne yazıkki yetmiyor.Kasa kapağına bağladığım ve flex aluminyum boru ile ekran kartına yönlendirdiğim hava akımı ile heatsink soğutmaya devam.Bu çözümde ne yazıkki remlere voltaj verdiğine değer rem hızları getirmiyor
  • size tavsiyem imkan varsa bu bloğu almanız, arka yüzdeki ramlere de bakır ramsink takarak fan üfletmenizdir.
  • arkadaş senin kartın remleri remsink artı hava ile max kaç mhz de bench alıyor.ben bu şekilde 615 mhzde bench alabildim.senin 3dmark databaselerinse gördüğüm kadarı ile fazla yükselmiyor.ancak gpu yu ulaştırdığın hızlar müthiş ben enfazla 472 de bench albildim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.