Şimdi Ara

7800x3d ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi forumlar 5 ay önce topladığım sistemimde bu zamana kadar ısınma konusunda bir problem yaşamayacağımı düşünüp doğru düzgün bir test yapmamıştım,

bugün test yapmaya karar verdim 15 dakika nfs unbound oynadım core temp ile baktığımda 83 dereceleri gördüm , 1 saat kadar rust oynadım yine aynı şekilde 86 dereceyi gördüm fotoğrafları ekledim

7800x3d ısınma sorunu

soğutucu olarak msi mag coreliquid 240r v2 kullanıyorum , fan ayarlarını şu şekilde ayarladım (hem cpu hem pump ayarlarını aynı yaptım ama ne kadar doğru bilmiyorum) tekrar test ettim yine aynı şekilde 85 civarlarında gezdiğini gördüm.

7800x3d ısınma sorunu

sorularım şunlar

sorun soğutucumda mı yoksa macunla düzelir mi ?

termal macunun kötü sürülmüş veya kalitesiz olma ihtimaline karşı thermal grizzly kryonaut tg-k-001-rs sipariş ettim sizce nasıl ?

• utkufirat U kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar bostayken kac derece oluyor ve bu sicaklik yükselmeleri animi oluyor uoksa ornegin 86 da sabitmi hep oyun oynarken ve bir sorum daha var en yuksek kac dereceyi gordun oyunda bilgisayarin kapandimi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • boştayken 50-60 arası oluyor , oyunu açıyorum aniden yükseliyor sonra 80 küsürlerde sabit kalıyor , en yüksek sıcaklık core temp 86 hwmonitorde 85.8 gördüm ve bu zamana kadar hiç kapanmadı

• utkufirat U kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. Öncelikle ısı problemi oyun sever insanı üzer, size de geçmiş olsun.

Benim şahsi fikrim sistem boştayken 50-60 derece çalışan bir işlemci varsa burada bir sıkıntı vardır.(Bende 5600x var 360 asus rog sıvı soğutucu var sistem boşta 30-40 arası çalışıyor tüm fanlar da minimum seviyede) Kendi deneyimlerimden yola çıkarak ilk önce macuna bakarım sonra bios sıfırlarım(oc yapıp yapmadığımdan emin olmak için) sonra da soğutucum işlemcime yetiyor mu yetmiyor mu ona bakarım. Eğer hiç bir oc yapmadıysanız burada bakmanız gereken yerler bence şunlar;

1-Kasa içi hava akışı -yeterince hava akışı yoksa ısının yüksek olması normal bu durumda kasanın mesh olması, fanların doğru bağlanması çok önemlidir-

2-Termal macun -macun kalitesiz ise yada macun, işlemci ile soğutucu arasına güzel bir şekilde yayılıp ısıyı iyi iletmiyorsa işlemci serin çalışmaz-

3-Sıvı soğutucu bu işlemciye yetiyor mu yetmiyor mu -7800x3d 120w'lık bir işlemci ve bu tür işlemciler için en güzel 360 yada 420 mm sıvı soğutucular yada kaliteli bir fan soğutma olur. İşlemciniz 65W olsaydı o zaman 240'lık soğutucu işinizi görürdü ancak bence bu soğutucu işlemcinize güç yetiremiyor, benim önerim macunu değiştirince sıcaklık ciddi manada düşmezse sıvı soğutucunuzu değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Macunu değiştirince oyunlarda verdiğiniz fan ayarlarına göre 60-70i geçmemesi lazım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir ve sorununuz tez zamanda hallolur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.